高峯上不成  唯盼愛情順景

• 一事無成

Ah

或許這故事 亦是誰共你的故事吧

真的好想 精於某事情

好想好好的打拼

可惜得到只有劣評 沒有半粒星

真的不想 早給你定形

笑我那麼的拼命

幾年來亳無成績

地位未有躣升

高峯上不成 唯盼愛情順景

成就在平凡裡 那份溫馨

我試着生性

但求父母親高興

假如凡事都失敗 也許得愛戀先可以得勝

do do do do do do do do do

即使險勝

do do do do do do you mean everything to me

I Say 終於找到些緊要事情

施展天生的本領

可惜精於戀愛 未曾令我變精英

給褒獎的都非這類型

按世界標準鑑定

感情從來如旁枝

辦大事至正經

得不到掌聲 得到溫馨 我愛這種清靜

為什麼 還提我 事情未完別坐定

我試着生性

但求父母親高興

假如凡事都失敗 也許得愛戀先可以得勝

Listen to my feelings as always listen to my feelings

都不算差勁

I want to scream go for your dream Ah ha ah ha ah ha

飛不起 個個也說我 腳又未踏實地

愛上你 不過為逃避

我也告訴你 我實在是在避

難成大器 但我愛得起 Let's do it

真的好想 精於某事情

好想好好的打拼

可惜得到只有劣評 沒有半粒星

真的不想 早給你定形

笑我那麼的拼命

幾年來亳無成績

地位未有躣升

高峯上不成 唯盼愛情順景

成就在平凡裡 那份溫馨

已試着生性

但求大眾都尊敬

竟然凡事都失敗 

也許得愛戀先可以得勝

即使險勝

都不算差勁

• 我是偽君子

• 我都想.

• 我要什麼 就要把握不要再沉默

夢想實現之前別怪我執著

我要快樂一直停泊

• 我沒想過 工作以外的愛情生活

只為我的堅持太牢不可破

雖然會失落 雖然會很寂寞

可是難過 只會教人脆弱

• hahaha earthworm, 你絕對唔係偽君子, 你係一個不折不扣0既真小人

• 我嚮往過 那是種多美好的生活

我不甘示弱 不要被遺憾它一再的折磨

日子被蹉跎 最後一無所獲

• passby...做嘜今日咁感性呀...

• passby replied @ 2009-01-16 3:03 pm

我嚮往過 那是種多美好的生活

我不甘示弱 不要被遺憾它一再的折磨

日子被蹉跎 最後一無所獲

===========================================

有d野喎....!!!

咩事吖.....

• 咦...呢條終於係我哋三個人嘅thread啦...哈哈

• hornyguy replied @ 2009-01-16 7:33 pm

咦...呢條終於係我哋三個人嘅thread啦...哈哈

係囉~~~我即刻"眼有淚光"吖~~~~哈哈哈

• 挑...生眼挑針呀...哈哈

• hornyguy replied @ 2009-01-16 7:39 pm

挑...生眼挑針呀...哈哈

哈哈哈~~~

老難..咩環境我幫妳睇住間厔先....好請吔飯吖!!!

• 聽者有份,最好邊邊佢...hehe

• hornyguy replied @ 2009-01-16 11:07 pm

聽者有份,最好邊邊佢...hehe

好心妳俾d"儀態"啦~~~~~

成Q日掛住"食".....哈哈哈哈!!!

• 今晚有d悶呀, 小第現於上海, 想找人msn 下, msn 係 [email protected]

• 做人就係為咗食飯而生存架啦....唔食有嘜做??

• Agreed, 要食飯架...係咪

• 死....依家又想食嘢潻....你話點減肥呀??

越凍越想食...

• hornyguy replied @ 2009-01-16 11:14 pm

做人就係為咗食飯而生存架啦....唔食有嘜做??

有人揾你喎....上海先生吖....点睇先!!!

• 好鬼悶, 想快d返香港過年和女朋友cool煲

• link replied @ 2009-01-16 11:19 pm

好鬼悶, 想快d返香港過年和女朋友cool煲

甘出事呀.....你"衰"俾佢吖....

• 其實有love 咪 go across law...haha

• hornyguy replied @ 2009-01-16 11:17 pm

死....依家又想食嘢潻....你話點減肥呀??

越凍越想食...

用"念力"囉~~~~haha

快d去吔啦!!!

• 我衰冇時間陪佢.....同唔理佢...令佢feel lonely

• link replied @ 2009-01-16 11:24 pm

我衰冇時間陪佢.....同唔理佢...令佢feel lonely

========================================

嘩~~~~死罪黎喎.....

又唔理佢,又無陪佢,唔怕佢走吖.....

• link replied @ 2009-01-16 11:24 pm

我衰冇時間陪佢.....同唔理佢...令佢feel lonely

========================================

嘩~~~~死罪黎喎.....

又唔理佢,又無陪佢,唔怕佢走吖.....

• 其實佢都同我講要分手, 但我唔想, 所以我地而家唔講呢個問題先, 始終我仲係鐘意佢, 等我返到香港時再救

• LINK replied @ 2009-01-16 11:30 pm

其實佢都同我講要分手, 但我唔想, 所以我地而家唔講呢個問題先, 始終我仲係鐘意佢, 等我返到香港時再救

願主祝福你~~~^^

• 多謝你, 其實返到香港後我會好認真地去想呢個問題, 如果真係我冇方法抽到時間多d陪佢, 我都會決定分手.

• 咁你買定上海嘅"吊瓜子"番黎俾我食呀....

萬一佢唔要你,我睇在包瓜子份上要咗你啦...哈哈

• link replied @ 2009-01-16 11:34 pm

多謝你, 其實返到香港後我會好認真地去想呢個問題, 如果真係我冇方法抽到時間多d陪佢, 我都會決定分手.

男人最痛!!!

• 其實我自已都唔係太樂觀, 但也不太悲觀, 只係順住個勢走而已,

• hornyguy replied @ 2009-01-16 11:38 pm

咁你買定上海嘅"吊瓜子"番黎俾我食呀....

萬一佢唔要你,我睇在包瓜子份上要咗你啦...哈哈

乜吹到甘大吖~~~haha

• 唉...小意思啦....都未開始吹...hehehe

• hornyguy replied @ 2009-01-16 11:43 pm

唉...小意思啦....都未開始吹...hehehe

甘吖~~~~而家開始啦...哈哈

• 好呀...點開法呀???你想點吹...

• 鍾嘉欣 - 其實我不快樂

[color=red]歌曲宣傳人員: jelly12222003[/color]

歌曲: 其實我不快樂

主唱: 鍾嘉欣

離別你不經異地 想工作暗天暗地

直到可困倦沉睡 不掛念你

情願我呼天叫地 總好過這麼顧忌

害怕走往日場地 倘碰著你會撐不起

和誰在一起都用來共你相比

就算了不起只可做到我知己

誰若寄望替代你最尾都要放棄 只能退避

和誰在一起很自然共你相比

就算遊戲笑著也未快樂得起

難道我這麼寄望有天可失憶 找到轉機

其實我很不快樂 想躲進暗黑街角

淚盡可痛快地流落 不知哪日會對愛再有感覺

誰若寄望替代你最美都要放棄 只能退避

難道我這寄望有天可失憶 找到轉機

誰若寄望替代你最尾都要放棄 只好退避

難道我在寄望有天可失憶

難道這份記念如像空氣

欠缺就會死

• 我不快樂 (國語)3:29

九點半還在工作 咖啡店總是滿座

人太多聲音太多 擦肩而過

你是你而我是我 走失了不知不覺

那條街還是一樣 每次走過淚就掉落

#我不要犯錯 所以不會再聯絡

世界太完美 朋友總是那麼多

陪著我一直唱歌 教我一定加倍好好生活

我不要犯錯 所以才重新愛過

新來的人 我有甚麼就給甚麼

讓我一直微笑不好意思說 我不快樂#

九點半還在工作 記憶裡還是留座

好讓你心血來潮的 那一個晚上再回來看看我

repeat #

我不要再犯錯所以不會再聯絡

世界太完美朋友總是那麼多

陪著我一直唱歌 教我一定加倍好好生活

我不再犯錯所以才重新愛過

新來的人我有甚麼就給甚麼

讓我一直微笑不好意思說

其實我在尋那人群之中

還是會寂寞

• 大家做咩6唔快樂呀?

• 版主會明

• 飄零燕 (新歌)

曲:林健華

詞:李峻一

編:褚鎮東

從前從前 曾拖緊母親手臂

童年童年 渴睡中她親面冚被

可惜一天 她竟收拾行李 沒再一起

何時離巢 長空展翅的小燕

仍然茫然 半路中雙親望不見

只好解釋 一家安樂如意 沒有多少

*然而剩我一個

更加飛得堅壯 總算收穫

然而倦了 哭了

盼雙親再如初 抱緊我*

#蕩失的孤燕想歸家

處處雪 處處冷

降落到哪裡才是家

我(妳)必須要拍翼掙扎

習慣孤獨 長空中往返

飛出生天 我(妳)會怕 也會冷

對逝去童年仍念掛

漫天風雪 獨自招架

但再長大 還是會想她

(妳已長大 能獨個歸家

前路會掌握 寒夜再飛返)#

男孩男孩 能供給愛跟關注

然而懷疑 最後彼此不易相處

多少相戀 終生不用情變 絕對保鮮

虔誠祈求 城中所有的小燕

無尤無愁 冷夜中雙親贈溫暖

一位不少 一家安定無缺 沒有紛擾

• 高峯上不成  唯盼愛情順景

直覺話我知呢位朋友仔有d問題......!!!

唔知佢有咩事呢.....?

• 我都覺得有問題,今日唔見passby出現過,一定有事發生....

• hornyguy replied @ 2009-01-17 1:23 am

我都覺得有問題,今日唔見passby出現過,一定有事發生....

聽日要佢俾份"詳細"既口供....haha

• 聽日同佢照肺,如果唔啱聽做底佢....

• hornyguy replied @ 2009-01-17 1:31 am

聽日同佢照肺,如果唔啱聽做底佢....

直頭係甘~~~haha

鎚仔,电話漙,齊未吖.....!!!

• 吓...咁狼???

我驚聽日你俾passby挑你喎!!!

• 佢everday都"挑"架啦~~~~

Log in to reply