今日極度唔開心, 有無人可以吹下水, 講下笑?

• 我唔like打機忘我的人…

Lucky q- hihi how a u recently ?then what kind of ppl you like then heheeh

• 個小朋友冇罪ga... 佢需要母愛...

• 小玲玲 replied @ 2008-12-04 9:47 am

講過無數次啦.. 都係話知我~~~

尋晚我已經發火, 同佢講, 再係咁打, 我就日日去街玩..

夜一夜至返.. 佢都係照打可也~

佢又一次逼我唔理屋企去玩...

===========================================================

比我會搬出去住一排

• 我唔會唔理佢... 佢係我既至愛~

亞男 replied @ 2008-12-04 11:28 am

個小朋友冇罪ga... 佢需要母愛...

• solicitor replied @ 2008-12-04 10:57 am

但係有小朋友先要對小朋友負責任

係我既我會走

我有個朋友

佢結婚前都 plan 左結婚後等佢老婆生左個 BB 出黎就即離婚

佢為既都係為個小朋友好...!

結果佢真係咁做

而家佢同個小朋友都好好

個小朋友甚至都唔知佢生母係邊個

有幾唔好

只知道而家媽媽對佢好好

佢地屋企都好開心

==============================================

咁做乜要結婚?

• 其實如果真係帶埋個小朋友行開下

個男人一定會知錯!

• 傻女雯 replied @ 2008-12-04 11:40 am

solicitor replied @ 2008-12-04 10:57 am

係我既我會走

我有個朋友

佢結婚前都 plan 左結婚後等佢老婆生左個 BB 出黎就即離婚

結果佢真係咁做

而家佢同個小朋友都好好

有幾唔好

只知道而家媽媽對佢好好

佢地屋企都好開心

==============================================

咁做乜要結婚?

←名正言順爭撫養權?

• 小玲玲, 考慮考慮離婚

• 小朋友家陣考試, 唔想影響到佢住...

• 係呀 Karl 哥

"名正言順爭撫養權"

• 小玲

您地住邊區 gar

其實我係九龍都有層舊樓我丟吉左好耐

要幫手既開聲 woo

• 小玲

你同你老公講,要佢顧下你,唔顧你,都要顧下小朋友

如果長期係咁,叫又唔聽,你搬出去住

• karl replied @ 2008-12-04 11:42 am

傻女雯 replied @ 2008-12-04 11:40 am

solicitor replied @ 2008-12-04 10:57 am

係我既我會走

我有個朋友

結果佢真係咁做

而家佢同個小朋友都好好

有幾唔好

只知道而家媽媽對佢好好

佢地屋企都好開心

咁做乜要結婚?

←名正言順爭撫養權?

==================================================

如果個女人有心要個bb就唔好結婚, 我有個frd有左生埋都唔肯同個bf結就係怕爭, 而家個bb讀小學lu

• 多謝你~

我暫時唔會搬, 係都會搬去阿媽度~

不過咁就真係決定離婚至會做~

solicitor replied @ 2008-12-04 11:48 am

小玲

您地住邊區 gar

其實我係九龍都有層舊樓我丟吉左好耐

要幫手既開聲 woo

• 講左架啦..佢唔理就係唔理囉..

有時會諗, 係左咁去離婚, 係唔係我自己錯?

karl replied @ 2008-12-04 11:49 am

小玲

• 小玲

唔一定話要離婚,當分開下大家冷靜下都好

• 連離婚都講埋咁冇野講落去啦~

• 可能個女人就係唔想爭,或者無諗過啦

• 開心返未小玲玲

• 好似我講乜都係當無到, 真係好嬲咁講, 就好番1,2日, 之後又會一樣~

亞男 replied @ 2008-12-04 11:58 am

連離婚都講埋咁冇野講落去啦~

• 好多野係一層層積返來, 冇話邊個啱邊個錯既, 得當時人知, 自己諗下咁多年點樣過去左啦

• 個時個件事

得我一個人知

我個朋友個女朋友之前落過三次 BB

佢好愛佢女朋友

但係佢女朋友就唔係咁愛�

佢女朋友係做尖東某高級俱樂部既經理既

真係黃黑白五顏六色既有頭有面既大佬警司大老闆都追�

佢識我個朋友既時候就係佢同佢一個拍左拖五年既男朋友散左

岩岩落 harbour city 一間以前好出名而家搬左去諾仕佛臺度既酒吧

做侍應既時候識既...

之後個女仔越黎越墮落...

到最後又一齊...

• 電話響起了..

你要說話了..

還以為你心裡對我又想念了....

• 我的心真的受傷了....

• 小玲玲 replied @ 2008-12-04 11:57 am

講左架啦..佢唔理就係唔理囉..

有時會諗, 係左咁去離婚, 係唔係我自己錯?

karl replied @ 2008-12-04 11:49 am

小玲

============================================================

唔係你錯, 一個人會開心d

• 我都覺得係, 不過就係錯左... 有小朋友就好難搞~

傻女雯 replied @ 2008-12-04 12:08 pm

============================================================

唔係你錯, 一個人會開心d

• 小玲

唔好諗邊個錯,諗下點樣對小朋友係最好啦

• 火星爺

y? y? y?!

你又... ?

• 其實近呢2,3年, 我都係諗住等小朋友大��, 就同佢離婚囉

咁可以自己自由自在~ 不過睇情形唔等得幾耐~

• 我都覺得係, 不過就係錯左... 有小朋友就好難搞~

<<但我想問...點解一開頭會一齊??

• 個時我朋友真係好開心意為佢會改

但係佢拍拖只係為左去避開黑白二路既人既追求

同埋幫佢屋企既細佬妹可以入我朋友名下既公司做...

個女仔之後要搞酒吧

但係就係為左可以夜晚唔洗比我朋友管...

真係好似楊千樺同粱漢文首"滾"咁

兩個公說公有理婆說婆有理咁係半年內成日大戰數百個回合

次次都要我做公証人...

• 雯雯...

玲玲...

男,

你色咩丫..,反出去la...

• oh, 願主祝福你~ to 小玲個仔~

• m,

你又色咩? 咪又係嗰一招~

你行先啦

• 細個... 乜都唔識... 囉~~~

kenny replied @ 2008-12-04 12:12 pm

我都覺得係, 不過就係錯左... 有小朋友就好難搞~

<<但我想問...點解一開頭會一齊??

• 細個... 乜都唔識... 囉~~~

<<又係衰衝動??

• 小玲玲 replied @ 2008-12-04 12:12 pm

其實近呢2,3年, 我都係諗住等小朋友大��, 就同佢離婚囉

<----我係過來人,冇得等!

• 睇下小朋友幾大 lor

我個朋友而家個小朋友都三歲

佢地一家人都好開心呀

只係我朋友個前妻就...

都仲生存既

好唔好就唔好講啦

• 諗住見步行步嗎, 時間好快過之嗎~

Mike replied @ 2008-12-04 12:14 pm

<----我係過來人,冇得等!

• 不過我朋友個 case 都係唔好等

都個小朋友大左仲煩

• 小玲玲 replied @ 2008-12-04 12:12 pm

其實近呢2,3年, 我都係諗住等小朋友大��, 就同佢離婚囉

=============================================================

你耍等既係一條導火sin, 而家暫時好難放棄安定既生活

• 係, 一下子要去全部改變生活模式, 真係有難度~

除非去到忍無可忍~

傻女雯 replied @ 2008-12-04 12:17 pm

你耍等既係一條導火sin, 而家暫時好難放棄安定既生活

• 其實近呢2,3年, 我都係諗住等小朋友大��, 就同佢離婚囉

lingling- if he is not good in hubby and father...it is also no good to 小朋友 also even live together....bad image and effect 小朋友 to grown up..also...

• HI.........小玲玲

• 如果決定離婚我覺得煩的事會比而家更多

到時可能更加影響小朋友

• 好�恭桷�, 佢真係比到個bad image個小朋友,

係好多事情上都睇到...不過佢份人, 實同我爭

個小朋友, 咁我win既chance都有9成既, 只係

咁樣搞法, 唔知對個小朋友傷害有幾大,始終

佢仲細~

Appleforjuly replied @ 2008-12-04 12:18 pm

lingling- if he is not good in hubby and father...it is also no good to 小朋友 also even live together....bad image and effect 小朋友 to grown up..also..

• 到佢地結左婚 (其實係為個小朋友而結婚)

佢老婆都仲無改

咁所以佢一做就係結婚前都準備曬好多野

包括好多物業轉名

公司買盤再將佢自己既所有資產係半年到從新左攪過曬

到小朋友一出世

佢媽媽都仲又煙又酒仲返去酒吧話做野就去會老契

咁佢就即搞離婚

當然有好多好多好有力既 evidence 啦...

• 我睇到呢一刻, 根本就唔係以一個家去看如何去解決問題, 只係以一個人既個人開心與否來衡量2個人既關係

• hi candy... miss u~~~

kenny, 你講得好��, 要離婚, 真係煩既野仲多...

• 唔知對個小朋友傷害有幾大,始終

佢仲細~

ling- nowaday, 小朋友 very mature ar,, try to talk them privacy first and see what they think if you are really divorce, see their any response.....

Log in to reply