點解大家對警察呢行d人咁有偏見 ?

• 有家室的男人 xdxd
    <br>基本上係一個愛字大哂哈哈~!!!

• 自古有雲, 清官難審家庭事.
    <br>
    <br>
    <br>退堂....!!!!!

• 我男朋友係警察,佢好好,做事勤力有交帶,佢除左返工就係陪我.你地會話我點知佢係咪返緊工.我知,因為我會email去佢返工個地址,佢會覆.
    <br>
    <br>好似你地甘講,每個行業都有好人壞人,睇你好唔好彩.
    <br>
    <br>如果係鍾意,試下囉.

• 我有時覺得係d報道有心講得d警察甘差.

• 警察女友 警察女友 replied @ 2008-12-01 7:23 pm
    <br>
    <br>我有時覺得係d報道有心講得d警察甘差.
    <br>
    <br>妳男友有無講過有d同事好差呀
    <br>
    <br>我有d老友俾佢地"切",坐左幾年出黎

• 咁講賊都有好人ga~
    <br>根據樓主邏輯....
    <br>是嗎?

• d警察根本同古感仔無咩分別~
    <br>分別只是目的唔同~
    <br>pc就諗方法唔好煩~
    <br>cid就亂屈人再查~
    <br>do就叫你筏幾個鐘等交更~
    <br>義工警察就俾人串唔做野~
    <br>庭警就成日蛇王....

• 市民 市民 replied @ 2008-12-01 7:42 pm
    <br>
    <br>咁講賊都有好人ga~
    <br>
    <br>我相信边行都有好人壞人
    <br>但差人質素係"差左",呢個唔係今日既事
    <br>喺幾年前已經係

• 香港傳統智慧: 好仔唔當差
    <br>
    <br>外國傳統智慧: 權力使人腐化,絕對權力使人絕對腐化

• 市民 replied @ 2008-12-01 7:42 pm
    <br>
    <br>咁講賊都有好人ga~
    <br>根據樓主邏輯....
    <br>是嗎?
    <br>
    <br>------
    <br>
    <br>黑社會都有愛國啦

• 賊仔 replied @ 2008-12-01 7:40 pm
    <br>
    <br>警察女友 警察女友 replied @ 2008-12-01 7:23 pm
    <br>
    <br>我有時覺得係d報道有心講得d警察甘差.
    <br>
    <br>妳男友有無講過有d同事好差呀
    <br>
    <br>我有d老友俾佢地"切",坐左幾年出黎
    <br>
    <br>------
    <br>
    <br>比黑社會搞,最多都係有財物損失同埋比人打; 但得罪差佬,人地會人大肆侮辱受害人、毆打受害人之後再屈佢襲警、令受害人留有案底前途盡毀。可見,香港警察所作所為比黑社會更陰側,更令人髮指

• 我以前都覺得警察唔太差, 最少維持治安先
    <br>
    <br>跟住我自己眼見, 有一次我朋友生日,
    <br>佢成班差人朋友出去 bar 飲酒, 飲醉左個個就咁渣車走!
    <br>
    <br>我另外一個女性朋友以前有好多差人消防朋友,
    <br>班人真係爛賭爛滾得好緊要. 話出去查案去召妓你有咩乎?
    <br>佢自己都話警察唔係無好人, 但真係少之又少囉
    <br>你覺得你會中六合彩既, 就不妨去
    <br>
    <br>自己又眼見而家警察態度好差, 再加上我自己朋友咁多親身經歷
    <br>我而家已經絕對唔覺得佢地係好人

• 呢度 D 電車男可能又樣衰又市儈又悶
    <br>但真係講到 *** 衰 *** 大部份既警察一定行先

• 雪 replied @ 2008-12-01 11:00 am
    <br>
    <br>但我聽完之後有 d 唔明. 如果講 sales / agent 同"口花"有關係就話啫. 點解警察同"口花"會扯上關係?
    <br>
    <br>------
    <br>
    <br>把口唔得,又點 tum d 無知少年認罪,由冇罪變有罪 ?

• 問下喺"的士高"俾佢地查牌d朋友,就知佢地"好好人事"

• I guess 警察女友 is a male police....haha

• 結果: 佢今日真係開口 - 想上床......................

• 你地大部份學歷唔高但又能get 到high salary!!!
    <br>點解香港納稅人肯咁做!
    <br>1.希望你地有高的道德標準(你估HK只有你地搵命駁咩,如果你地連道德都無,咁低學憑乜拿過萬人工)
    <br>2.絕不容有枯枝,只要有一枝枯枝都會影響全hk人對你地睇法,因為你地收到咁高的人工就是希望你維持治安;維持治安的人卻違法!你地沒資格要求人原諒!因為你地存在目的就是維持治安(that is basic requirement)
    <br>3.警察違法要體諒喎?咁憑乜來管拉罪犯

• 雪 replied @ 2008-12-02 9:46 am
    <br>
    <br>結果: 佢今日真係開口 - 想上床......................
    <br>
    <br>
    <br>===================================================
    <br>
    <br>咁快露出真面目?? wakakakak

• 有d無奈, 但好高興佢咁快咁講.....哈... 因為咁樣會令我離開佢的理由變得好強!

• 佢點開口? 用乜字句?

• 差佬文....徐步高...........

• 佢: 你知麻.你好給吸我!頭先你咁望我我真係心跳加速.我知你係醒目女. 好明白男人的生理.......

• 佢: 你知麻.你好給吸我!頭先你咁望我我真係心跳加速.我知你係醒目女. 好明白男人的生理.......

• 雪 replied @ 2008-12-02 11:08 am
    <br>
    <br>佢: 你知麻.你好給吸我!頭先你咁望我我真係心跳加速.我知你係醒目女. 好明白男人的生理.......
    <br>
    <br>========================================================
    <br>
    <br>so cheap, 佢好似當你係出�蟆筏笈女仔

• 總之, 我找到一個太棒的理由走人, 就係一件好事! 我才沒空管他當我是什麼 !

• cchris:相對地,我相信都有人去警察投訴課屈police.......
    <br>
    <br>每行都有好人壞人,我就未遇過態度差ge police,上次比個年輕police搜身,之後我唔小心將自己風褸內mp3整跌,佢幫我執返...........

• 雪 replied @ 2008-12-02 11:14 am
    <br>
    <br>總之, 我找到一個太棒的理由走人, 就係一件好事! 我才沒空管他當我是什麼 !
    <br>
    <br>==========================================================
    <br>
    <br>祝你好運
    <br>不過你會唔會因為呢件事對男性失去信心?

• 其實,而家 d 警察都好有禮貌. 我上次問路, 果個人兄 (唔係佢 ) 一d都冇玩野 !

• 都唔會...... 男人.....都係咁上下......只係有d人懂出手漂亮d 咁解啫!

• 之前係因為佢的某特點太吸引我, 所以先有d失控. 平時, 我都係一個冷靜的人. 一過某 d 位, 我會正常番曬 !

• jacksing replied @ 2008-12-02 11:16 am
    <br>
    <br>cchris:相對地,我相信都有人去警察投訴課屈police.......
    <br>
    <br>每行都有好人壞人,我就未遇過態度差ge police,上次比個年輕police搜身,之後我唔小心將自己風褸內mp3整跌,佢幫我執返...........
    <br>
    <br>------
    <br>
    <br>1. 投訴課自己人查自己人,形同虛設
    <br>
    <br>2. 差佬屈人,一來已構成妨礙司法公正,二來會令一個無犯案o既人留有案底,毀掉人一生; 此等行為之卑劣程度遠甚於強姦 ! 點解差佬可以做埋d 咁陰側o既事

• 我一早就話差佬多數無乜好人, 當然有少部例外
    <br>
    <br>雪
    <br>
    <br>咁你而家明白我無偏見, 只系分析下尼個行業既問題
    <br>

• 賊仔 replied @ 2008-12-01 7:47 pm
    <br>
    <br>我相信�ㄕ瘜ㄕ釵n人壞人
    <br>但差人質素係"差左",呢個唔係今日既事
    <br>�鶼X年前已經係 <<
    <br>
    <br>賊仔講最信5過
    <br>差人質素係好左, 因為受教育既越黎越多, 好似我個Msc同學去左
    <br>
    <br>仲有, 差人最怕我, 只要同佢講: 使5 使同律司傾下hahaha

• 我諗, 都好睇個別人仕,佢自己的品德修養去到邊......

• 財富同懽力使人腐化
    <br>執法者以蒍自己有懽力
    <br>
    <br>你睇 冼甘華可以免費叫2雞
    <br>你睇 旺角差館淫魔...
    <br>吾通尼道D電車佬可以?

• ee1234 replied @ 2008-12-03 3:31 pm
    <br>
    <br>財富同懽力使人腐化
    <br>
    <br>吾通尼道D電車佬可以?
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>呢度全部都係電車佬?
    <br>唔係電車佬就能夠免費叫雞?

• 財富同懽力使人腐化
    <br>
    <br>吾通尼道D電車佬可以? surely not
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>呢度全部都係電車佬? No
    <br>唔係電車佬就能夠免費叫雞? yes, some !
    <br>and yr fa 免費叫 ma 雞

• 咁唔係呢度既電車佬又可以免費叫雞嗎?

• 十個差佬,起碼八個係有牌爛仔

• 由六幾年代已經比人既感覺係有牌爛仔? 到現時都無法改善呢個壞形像? 咁其實個問題係出自個人品行 or 領導層面呢?
    <br>
    <br>呢個世界, 好壞慘半, 無得咁比架喎!!!!

• cool7002
    <br>
    <br>點解我會咁講,係因為有一d真實既事,係呢度係唔放便講出黎

• 空間
    <br>睇怕我同你都差唔多年紀...明架啦 ~
    <br>
    <br>我都有好多朋友做警察 but 我自己亦遇過好多壞警察

• 空間
    <br>支持你既講法
    <br>
    <br>

• 今天個禽獸警察, 原來不止 攪一個.
    <br>
    <br>閹左他就應該.

• 今日睇報紙, 有個法官姪女有前科都係判社會服務令 & 罰一千大元, 唉....香港仲要捱幾耐呢d不平 >.<

• cool7002 replied @ 2008-12-03 8:07 pm
    <br>
    <br>今日睇報紙, 有個法官姪女有前科都係判社會服務令 & 罰一千大元, 唉....香港仲要捱幾耐呢d不平 >.<
    <br>
    <br>======================================================
    <br>我都覺得法庭經常偏幫以下人事:
    <br>1.有錢人
    <br>2.有權�鴾H(例如高官)
    <br>3.知名人事
    <br>4.有家底人士(例如出生名門,富貴之家)
    <br>5.有地位人士(例如一D專業團體�鴷D席,新界鄉紳)
    <br>6.公務員(個官話佢無左長俸已經好慘喎,妖!)
    <br>7.人面廣人事(因為多求情信)
    <br>

• 淨係"包至金姪女"呢5個字巳經夠啦
    <br>仲要出埋個"QC"胡漢清
    <br>吾恨得甘多架la
    <br>
    <br>包至金高個東區呢個"官仔"好多級
    <br>呢個判法,正路到"不得了"..........哈哈哈

• 香港再咁搞落去, 仲有冇得淨 ?

• 賊仔 replied @ 2008-12-03 8:24 pm
    <br>
    <br>淨係"包至金姪女"呢5個字巳經夠啦
    <br>仲要出埋個"QC"胡漢清
    <br>吾恨得甘多架la
    <br>
    <br>包至金高個東區呢個"官仔"好多級
    <br>呢個判法,正路到"不得了"..........哈哈哈
    <br>=========================
    <br>
    <br>之前阮大法官個仔床毒都係判社會服務令就知啦 ~
    <br>唔係恨...係愁先真 >.<

Log in to reply