facebook 係咪可以設定某一啲friend睇唔到自己profile?



  • 我又唔想delete咗嗰個friend, 但係又暫時唔想俾佢睇到我profile入面啲嘢, 可以嗎?



    如果可以, 喺邊度set?



    thank you



  • 可以!響舊版facebook:click privacy setting-->profile--->my networks & friends/friends of friends--->only friends--->customize比你選擇.新版facebook:setting---> privacy setting....





    其餘既步驟同上,唔單止profile所有資料都可以有遊覽既限制:basic info,personal info,status update,photos tagged of you,videos tagged of you,friends,wall,education info,work info..方法同上