好想復合, 有無人試過做和合法事?(NEW)

• kero replied at 2008-07-06 1:06 pm

---------------------------------------------------------------

fgogo22

既然分開左一年幾.... 都放唔低......

反正現在已經係最差既情況.... 都無得再差架啦......

師傅好難得.... 佢雖然好忙....

但係都好細心咁聽我講野.... 跟住重同我分析....

同佢傾完偈.... 我反而輕鬆左好多....

我建議你不如試下囉....

已經將李師傅的電話給你.... Please check email......

===============================================================

情況相似, 可否俾李師傅資料我????

• urgently, i need the details of c fu..

please help me , sis......

[email protected]

or wechat : ivy_yu520

• HI KERO

唔好意思,想問你取有關李師父資料

我剛同男朋友分手,想同佢和好,,我好想搵師父幫忙

唔該你

• LOVESHING replied at 2015-03-25 3:34 pm

---------------------------------------------------------------

HI KERO

唔該你, 我 E-MAIL,,,

===============================================================

• LOVESHING replied at 2015-03-25 3:36 pm

LOVESHING replied at 2015-03-25 3:34 pm

HI KERO

唔該你, 我 E-MAIL,,,

• Applebaybay replied at 2014-12-18 3:16 pm

VeronReika replied at 2014-10-26 9:52 pm

我在08年因為男朋友同他之前中意的女仔有不尋常聯絡而鬧分手...之後上環搵過和合法師...但好貴...要萬幾蚊...所以無做...

後來經朋友的朋友介紹搵了一個師傅做和合法事,只需隨心意封利是..後來我封左幾百蚊... 但做和合法事之前我有去拜和合二仙同月老...

之後大概1個月,我和男朋友和好了...

我想去揾你個師傅, 可否email contact 比我 [email protected], Thanks a lot!!

==========================================================

HI VERINREIKA

可以比師父資料我嗎

我E-MAIL ::[email protected]

• LOVESHING replied at 2015-03-25 4:02 pm

Applebaybay replied at 2014-12-18 3:16 pm

VeronReika replied at 2014-10-26 9:52 pm

我在08年因為男朋友同他之前中意的女仔有不尋常聯絡而鬧分手...之後上環搵過和合法師...但好貴...要萬幾蚊...所以無做...

後來經朋友的朋友介紹搵了一個師傅做和合法事,只需隨心意封利是..後來我封左幾百蚊... 但做和合法事之前我有去拜和合二仙同月老...

我想去揾你個師傅, 可否email contact 比我 [email protected], Thanks a lot!!

==========================================================

HI VERINREIKA

可以比師父資料我嗎

我E-MAIL ::[email protected]

Hi, VERINREIKA

可唔可以俾師父資料我嗎??

我email : [email protected]

• 有沒有好師父介紹

• GREEN replied at 2009-08-06 6:44 pm

TO : 講起一肚火

如有意結伴去JOIN OT GO THIANLND, 親自去泰國找師傅 叫他做法事 ONLY $ 數千元 , (半死降) 只恨香港出生 已婚女仕 , AND同 丈夫分開 請留email,!

大陸妺免問 !!

係咪真係有?如果想同男朋友復合得嗎??

• kalalala replied at 2013-06-11 2:34 pm

Kaka222 replied at 2013-06-02 1:24 am

原來這麼多人找李師傅卻不成功,用錢買假希望!那你們有冇找其他師傅做,和我分享下?

KAKA, 我搵左其他師父做, 有興趣想知, 你可以PM 我~

可以mail比我嗎?

• VeronReika replied at 2014-10-26 9:52 pm

請問有沒有師父contact呀??

• 藍潔英好慘請大家俾番d生存空間佢啦

• she.com的email關閉了,

如果各位sis想找我,可以email去

• VeronReika replied at 2014-10-26 9:52 pm

可唔可以比師傅資料我?email : [email protected]

唔該哂

• 各位,我是在7年前post 這篇文章的,對post 這篇文章有以下修正。

本人是佛教徒,愛染明王是願力具大,懷愛眾生的大菩薩,有關愛染明王的資料請參考這個網站
    https://raja9.pixnet.net/blog

但是,本人想收回 對 劉真華上師的推介,請大家 先細心觀察上師 再自行決定依止。

依止上師請參考以下網站
    索達吉堪布:四種不能依止的『上師』
    https://paul3968.pixnet.net/blog/post/327023439-索達吉堪布%3A四種不能依止的『上師』

蓮花生大士也說過:“不察上師如飲毒,不察弟子如跳崖。”

不如法上師,最終只能毀了自己,也毀了他人。請細心觀察法師才依止。

不如法上師需具有以下4種特質
    1、如『木磨』之上師
    有些上師到處宣揚自己的傳承如何如何;或者,雖具有少分聞思修的功德,卻並不是以希求來世的清淨心修持,而是擔心失去上師的地位等,所作所為只是為了今生。

2、如『井蛙』之上師
    有些上師沒有能力調伏弟子,自己也與凡夫人沒有差別,根本不具備絲毫特殊功德 - 不要說利益眾生的菩提心、證悟空性的智慧、廣度有情的善巧方便,甚至連基本人格也沒有,連一般的人都不如。

1. 如『瘋狂嚮導』之上師
      上師自己從未依止過智者,也沒有精進修學顯宗經典、密宗續部,對經續教理一竅不通,一無所知;內心煩惱比凡夫人還粗重,亂發脾氣,弟子都嚇得要命;不具足正知正念,以至於顯宗的戒律也違犯了,密宗的誓言也毀壞了;自相續比凡夫人還低劣,但卻像大成就者一樣,言談舉止高如虛空;嗔恨和嫉妒心十分強烈,斷掉了慈悲心的吊索,這就是所謂的“如瘋狂嚮導之上師”。

2. 如『盲人嚮導』之上師
      有些上師不具備勝過弟子的點滴功德,不懂得打開取捨的雙眼,遠離慈悲心、菩提心,最終將弟子引入邪道,這樣的上師稱為“如盲人嚮導之上師”。

請大家切勿 貪求一時 姻緣的願望 而不細心觀察法師, 隨便依止,否則 唔去好過去!

• 求大梵天王四面神, 好靈! 好過做和合!

• sukhan_tang said in 好想復合, 有無人試過做和合法事?(NEW):

你是不是同一日做分隔及和合法事

sukhan_tang,你還在嗎,我很想挽回我女友。。。可以給韋師傅電話我嗎?我email:

• 我都好想同佢復合,有人成功嗎? 可以給資料我嗎?

• 哪裡可以拜?

• 我吾見左李師傅電話 想請問下仲有冇佢電話

Log in to reply