係she都見過唔少男仔,見面既時候大家都傾 得好投入,彷彿有傾不完既話題,心想都有能發展一段友誼,但永遠都係見左一兩次之後,佢地就消失天地之間。 其實真係想問,呢到既男仔,是否一sense到女方唔係想look for ons or sex 既關係,就即走…真想問句你地洗唔洗咁現實呢?

• lili replied @ 2008-03-30 9:19 pm

哦.. 差既意思係佢既"品"者..下嘛?

===================================

一來個樣比我個感覺真係唔係甘好,ニ來識左唔耐又成日call我,有少少煩..

• HAHA 原來如此... 那我明白了

• lili, 你覺得自己係因為咩原因己同唔可NF做知己丫?

• 所以我都幾堅持純做NET FD唔出街,

就係唔想遇到哩種情況, 有時睇相同真人..可以爭好遠 @0@

唔好話係人地唔岩你,

可能遇著D佢岩你, 但人地覺得你唔岩佢既, 咪又係自己黎煩

• 唔... 其實我好少上網玩,

識左D NET FD唔係太耐.. 所以知己又講唔上

但岩傾既10個入都有2個既.. 佢地都係純搵NET FD既人

都KEEP 住有傾下

唔岩既就係傾左2句, HI完就叫你去開房果D囉

• lili replied @ 2008-03-30 9:38 pm

所以我都幾堅持純做NET FD唔出街,

就係唔想遇到哩種情況, 有時睇相同真人..可以爭好遠 @0@

唔好話係人地唔岩你,

可能遇著D佢岩你, 但人地覺得你唔岩佢既, 咪又係自己黎煩

===================================

甘又係,不過有時未見過,又點知夾唔夾,做唔做到朋友呢..倒不如做左一段long time net fd , 大家熟左先比機會試下見面,又可以避左一d一心出黎揾食既人

• 其實同NET FRIEND 見面,最好就成班人..個感覺會好好多

• 其實最初見NET FRIEND 都係一大班人...都唔知點解呢家甘興一對一

• 咁可能係我經驗少, 上次太急應成人出黎見面啦,

又因為咁, 見過那一次我都唔想再出第2次了,

唔想好似搞到大家都好失望咁

• 既然咁好傾,唔發展都可以做朋友ga ma???

咁奇怪既

• 一班人, 係冇咁embarrassed 既, 同埋果d真係識朋友,

唔同哩到識, 大部份都唔係搵朋友咁簡單, 又點會一班人呢

• baby, 係架, 我係咁覺得, 夾得埋唔一定要發展做情侶,

夾得黎既朋友/知己難求過情人

• 我諗返第一次見NET FRIEND都係約埋成班人去唱K..

玩熟左就無甘怪..

只後我都同呢個NET FRIEND 做左好朋友..

不過早幾年因一D事同呢個FRIEND 反左面(都有少少可惜)

• lili replied @ 2008-03-30 9:57 pm

一班人, 係冇咁embarrassed 既, 同埋果d真係識朋友,

唔同哩到識, 大部份都唔係搵朋友咁簡單, 又點會一班人呢

===========================

甘又係,我都有少少懷念果時既開心情況..HAHA

可能果時後生..咩人都識...HAHA

• lili replied @ 2008-03-30 10:00 pm

baby, 係架, 我係咁覺得, 夾得埋唔一定要發展做情侶,

夾得黎既朋友/知己難求過情人

================================

其實大部份幸福既情人,都係要經過好朋友同知己既階段,HAHA

• um...可能一男一女出,大家始終心裡有數係想搵partner???

唔o岩就唔會諗做唔做朋友,廢事對方諗多左啦

• QQ仔, 咁真係幾可惜, 日後有機會大家睇下有冇機會再傾返埋囉..

我諗都過左幾年啦, 人大左, 可能諗既野又會唔同左

• baby replied @ 2008-03-30 10:04 pm

um...可能,大家始終心裡有數係想搵partner???

唔o岩就唔會諗做唔做朋友,廢事對方諗多左啦

========================================

我同意......BUT 有時一男一女出後,個結果係好令人失望

• lili replied @ 2008-03-30 10:06 pm

QQ仔, 咁真係幾可惜, 日後有機會大家睇下有冇機會再傾返埋囉..

我諗都過左幾年啦, 人大左, 可能諗既野又會唔同左

==================================================

有時都有晌MSN 傾一兩句..BUT 真係一年先一兩句

• QQ仔

大部份幸福既情人,都係要經過好朋友同知己既階段

--> 可能啦, 我都識一對朋友, 小學開始認識, 中學拍拖, 都拍到以家,

睇到佢地好幸福, 都好替佢地開心

但都有D, 一齊左, 又分開的話, 會好可惜, 連反回好朋友/知己既機會都冇

baby,

可能啦, 都係果句, 如果哩到識既就真係大部份都係一心搵食.. 男女都冇

如果真係想識純nf 就自己小心選擇了 ^^""

但我個人認為啦.. 朋友唔係男就係女, 冇話比唔比希望人會唔會諗多既, 都係傾下計者

• QQ仔

大部份幸福既情人,都係要經過好朋友同知己既階段

--> 可能啦, 我都識一對朋友, 小學開始認識, 中學拍拖, 都拍到以家,

但都有D, 一齊左, 又分開的話, 會好可惜, 連反回好朋友/知己既機會都冇

baby,

可能啦, 都係果句, 如果哩到識既就真係大部份都係一心搵食.. 男女都有

如果真係想識純nf 就自己小心選擇了 ^^""

但我個人認為啦.. 朋友唔係男就係女, 冇話比唔比希望人會唔會諗多既, 都係傾下計者

• 有時都有晌MSN 傾一兩句..BUT 真係一年先一兩句

--> 咁都冇法子, 朋友同情人一樣, 可遇不可求

曾經過都好好了.. 突然諗起EASON既"最佳損友"..HA ^^""

• lili replied @ 2008-03-30 10:11 pm

可能啦, 我都識一對朋友, 小學開始認識, 中學拍拖, 都拍到以家,

=========================================

愛情就係甘,分開左後連朋友都做唔到既CASE太多LA..不過亦有少部份係表面做到,心裡面佢地諗咩就無人知LA..

• lili replied @ 2008-03-30 10:16 pm

咁都冇法子, 朋友同情人一樣, 可遇不可求

曾經過都好好了

So 只要做到我好朋友,我都會好好珍惜,我會係果d對朋友完全付出人(只要我知平時佢對我好),因為我都唔知大家之間既友情可以keep到幾耐 ^ ^

• 我就係啦.. 分開左, 我都好想做返朋友, 但其實好難做到

表面上做到好冇野.. 心裡面嘛, 真係有苦自己知了

• lili replied @ 2008-03-30 10:25 pm

我就係啦.. 分開左, 我都好想做返朋友, 但其實好難做到

表面上做到好冇野.. 心裡面嘛, 真係有苦自己知了

==========================

戴著面具真係會令一個人好攰

• So 只要做到我好朋友,我都會好好珍惜,我會係果d對朋友完全付出人(只要我知平時佢對我好),因為我都唔知大家之間既友情可以keep到幾耐 ^ ^

冇錯, 我諗同你做到朋友既朋友應該會幾開心 ^^

• 係好累, 但可以點呢..

一齊好耐了, 突然無聲無色分開..

又唔想屋企人同朋友擔心, 唔扮無野可以點

• lili replied @ 2008-03-30 10:27 pm

冇錯, 我諗同你做到朋友既朋友應該會幾開心 ^^

=============================================

唔知呢,人人既睇法唔同...何況我叫得朋友佔大部份,而稱得上好朋友只係得幾個

• lili replied @ 2008-03-30 10:31 pm

係好累, 但可以點呢..

一齊好耐了, 突然無聲無色分開..

又唔想屋企人同朋友擔心, 唔扮無野可以點

=================================

甘又係.....

• 咁你就要好好珍惜果幾個啦 ^^

我走啦.. 有機會再傾過啦, 88

• lili, 拜LA..

• 係呀~~

最近見果個都唔錯,,,

傾果時好好架...

但之後都有msn

但2日後..就好似唔識咁...電話sms...msn都冇傾lu

你問佢,,佢咪一句起,,兩句止

• Aqualily replied @ 2008-03-30 11:44 pm

係呀~~

最近見果個都唔錯,,,

傾果時好好架...

但之後都有msn

但2日後..就好似唔識咁...電話sms...msn都冇傾lu

你問佢,,佢咪一句起,,兩句止

==============================================

可能你唔係佢心目中既傾訴對像

• Hi i m for purely friendship only, can add me [email protected]

The point is, even if it is between 2 girls, when they meet they may talk about a lot of things and still not become good friends, i think, so even just normal friendship not bf/gf also depends on 一些feeling and 緣份, 又何必强求呢.

• hi~

做朋友可以嗎@@?

• had same experience before. At the beginning, i've told him about my appearance, figure, what I want.... etc. He really dare to meet me. After met him, he won't online for weeks, and disappeared.:(

• 唉...

有時真係好灰

不過佢係靚仔...我都冇本事凌駕住佢

• Same Case as me, Aquality. He is quite goodlooking & smart. Did he still put your name on his MSN?

• 我有一個女net fd,傾電話都八個月了,曾經很有戀愛感覺,但佢點都唔肯出面了

原因,有男朋友,唔想對唔住�

最近,佢唔多搵我了, 可能新鮮感,沒有了

• 係咁架喎

靚仔喎,又傾得玩得

有邊個唔鐘意,係好正常,唔需要問點解

• 好多人話就話識個朋友

其實唔係

出到黎見面唔係自己杯茶咪消失囉

朋友都唔做

• sleeplessgal

hi hi

• 其實睇下你識到咩人啦

如果你識到個真係想做朋友既,而唔係搵SP既,咁咪無事囉

Log in to reply