點樣為之一個好的男/女朋友??

• 可能好唔好唔係講條件,

係相處的方式,

性格和態度的配合.....

我相信女性同男性對另一半的expectation都唔同

• CheerfulSweetie replied @ 2008-03-26 4:10 pm

haha... 信不信up to you. 要抄x手小菜, 係綱上copy容セ易? 我亦不用在此proof什麽.

不過版主問"點樣為之一個好的男/女朋友??" 係我list 出我的opinion.

想學返一招半式都唔得添 >.<

• helabe , 你真的試過這樣盲目地愛嗎?

最後係點?

• 其實大家應該係想討論下

係拍拖之後(當然愛另一半先拍拖)

點樣先至做到一個好的男/女朋友

令對方更加開心

• helabe replied @ 2008-03-27 10:23 am

數 幾 多 條 件 出 黎 都 無 用

愛 就 愛 架 啦

相愛容易相處難...

• 女友, 你明我想問咩呀

可能我未夠成熟, 表達得唔好

thanks!~~

• 相愛容易相處難... <<< 認同

• I miss you, rosy_shadow

• 女友

要令對方開心,重點係要︰交戲!

一個好既伴侶,同時間亦係一個好演員,因為佢投入左個角色,講呢個角色應該講既對白,做呢個角色應該做既行為

佢仲係原本既佢嗎?

• 唔洗客氣~~

因為我都想知 ^^

• 難以認同.... replied @ 2008-03-27 10:43 am

I miss you, rosy_shadow

哈哈....多謝...

• 男同學 replied @ 2008-03-27 10:44 am

女友

一個好既伴侶,同時間亦係一個好演員,因為佢投入左個角色,講呢個角色應該講既對白,做呢個角色應該做既行為

佢仲係原本既佢嗎?

=======================================

深深感受到你有沉重既過去...sorry

交戲無用既...呢個世界有一樣係好tricky ~ 真亦假時真亦假, 假亦真時假亦真 ~ 交得戲多都唔開心啦...何苦呢?

• 男同學:

咁我又唔係想做一個完美女友

只不過想知多一點點

做到就做,做唔到唔會勉強

有自我的人都係另一種吸引之處

• rosy_shadow,

are you in office? where do you work?

what is your job?

• 男 同 學﹐ 當 然 可 以 講 條 件

我 意 思 係 ﹐ 講 就 天 花 龍 鳳

其 實 最 後 那 位 right person 都 唔 會 完 全 match 曬 你 既 要 求﹔愛 係 一 種 感 覺 ﹐太 理 智/ 算 過 鐸 過 既 就 唔 係 愛 ﹔ 愛 involves 包 容 ﹐ 所 以 就 算 佢 唔 符 合 曬 你 既 requirements 你 都 會 作 協 調

芝芝

我 係 有 試 過 盲目地愛

最 後 好 壯 烈 地 ~ 犧 牲 左 囉 =_=

• 難以認同.... replied @ 2008-03-27 10:50 am

rosy_shadow,

are you in office? where do you work?

what is your job?

I just graduated from university and currently unemployed.

• 男同學 replied @ 2008-03-27 10:44 am

佢仲係原本既佢嗎?

有 時 愛 起 上 黎 ﹐ 做 左 d 呢 世 女 都 唔 會 做 既 野 架 ~﹗ 如 ﹕ 唔 鐘 意 煮 飯 既 但 係 因 為 愛 你 先 會 去 學 ﹐ 如 果 做 番 自 己 你 又 唔 會 愛 喇 ﹗

• helabe replied @ 2008-03-27 11:00 am

男同學 replied @ 2008-03-27 10:44 am

佢仲係原本既佢嗎?

有 時 愛 起 上 黎 ﹐ 做 左 d 呢 世 女 都 唔 會 做 既 野 架 ~﹗ 如 ﹕ 唔 鐘 意 煮 飯 既 但 係 因 為 愛 你 先 會 去 學 ﹐ 如 果 做 番 自 己 你 又 唔 會 愛 喇 ﹗

所以好多情侶婚後好痛苦因爲好多野都打會原型...

• 男同學,

用交戲的態度可能唔係太好

但人係愛情關係上都可以不斷進步

遷就也是一種學習吧?

• 所以好多情侶婚後好痛苦因爲好多野都打會原型...

by rosy_shadow

所 以 包 容 好 緊 要

唔 係 個 個 人 都 會 �M 到 同 自 己 perfect match 既 伴 侶 ﹗

• 男人味:

有量度, 大將之風. 唔會為小小事計較.

但大事要識計, 仲要精算

博學有深度

尊重女友, 及其家人

幽默感

有活力, 上進心

係有的咁既男人架.

如果可能遇着有此等男人, in return, 做女的, 都會好好珍惜. 例如温柔, 體貼佢, 為佢着想, 總之愛他便會做到愛他如愛自己..

Log in to reply