追緊個女仔, 未追到已被佢食住, help!

• 我想自己或許是頗典型的天蠍吧!因我的太陽星座,上升星座和金星星座都是天蠍.
    <br>以我的經驗,和一般的異性相處交往,是沒有問題和難度的,但反而與發展中的,卻問題多多,困難重重.
    <br>對方總是覺得我很固執,強硬,總是愛令人難受和過於主觀,但其實我從沒有想過要這麼樣地對待他的.相反他的感覺令我很意外和驚訝,你知道嗎?其實我是想他明白了解我多一些而已.
    <br>我認為已表達得很清晰,但對方仍覺摸不著頭腦,覺得我在給他說話,令他不快.
    <br>看了你對她的描述,我反覺得你是有機會的,因有時候天蠍說了不恰當的話是常會發生的.換個角度,只是不大會表達而已,亦並非一般所想的複雜,甚至可以是很簡單的.
    <br>不要被她那些所謂的特質而弄糊塗了,很多時,只是別人對她的誤解罷了.
    <br>

• 佢只鐘意睇電視劇...
    <br>----------------------
    <br>
    <br>當年迷住我個天蠍女又係好鐘意睇電視劇同vcd,又會咁啱

• 過來人 ,你識得個水瓶女係幾月生日?

• 我想自己或許是頗典型的天蠍吧!因我的太陽星座,上升星座和金星星座都是天蠍.
    <br>以我的經驗,和一般的異性相處交往,是沒有問題和難度的,但反而與發展中的,卻問題多多,困難重重.
    <br>對方總是覺得我很固執,強硬,總是愛令人難受和過於主觀,但其實我從沒有想過要這麼樣地對待他的.相反他的感覺令我很意外和驚訝,你知道嗎?其實我是想他明白了解我多一些而已.
    <br>我認為已表達得很清晰,但對方仍覺摸不著頭腦,覺得我在給他說話,令他不快.
    <br>看了你對她的描述,我反覺得你是有機會的,因有時候天蠍說了不恰當的話是常會發生的.換個角度,只是不大會表達而已,亦並非一般所想的複雜,甚至可以是很簡單的.
    <br>不要被她那些所謂的特質而弄糊塗了,很多時,只是別人對她的誤解罷了.
    <br>
    <br>-------------------------------------------
    <br>請恕我直言,典型天蠍女就是這樣子,別人對她們的誤解是理所當然的,卻不會檢討自己錯在何處而歸疚對方點樣點樣,又不會企係對方角度睇問題,而且太易火遮眼,討論好易變成嗌交,長期下去就會覺得好冇癮.(以上可以apply任何方面)
    <br>
    <br>旁人都會覺得天蠍女固執,硬頸,主觀,要面,其實我懷疑天蠍女根本連自己都唔了解,亦同時唔識/唔想表達自己,佢地只會受軟唔受硬,只要男方百般遷就,一味奉受,問題就解決了,天蠍女最大的優點係專一及死心塌地,唔係咁易變心.
    <br>
    <br>以上留言,如有得罪請多多包涵

• 過來人 ,你識得個水瓶女係幾月生日?
    <br>
    <br>1.21

• touch replied @ 2008-01-03 1:20 am
    <br>
    <br>我想自己或許是頗典型的天蠍吧!因我的太陽星座,上升星座和金星星座都是天蠍.
    <br>-----------------------------------------------------------------------
    <br>你是女的?
    <br>

• scorpion gal replied @ 2008-01-02 11:09 pm
    <br>
    <br>i met someone with similar background as yours too... but
    <br>------------------------------------------------------------------
    <br>but 咩呢?

• touch replied @ 2008-01-03 1:20 am
    <br>
    <br>我想自己或許是頗典型的天蠍吧!因我的太陽星座,上升星座和金星星座都是天蠍.
    <br>----------------------------------------------------------------------
    <br>你認為我應如何去理解她的說話?
    <br>
    <br>

• 以其人之道還治其人之身!

• d 人係又話有機唔係又話有機,好怪嫁啦度.

• 蠍蠍 replied @ 2008-01-03 4:14 pm
    <br>
    <br>以其人之道還治其人之身!
    <br>---------------------------------
    <br>願聞其詳

• 過來人:
    <br>你對我的看法就是過往他們對我的意見,我已盡量客觀持平,但仍給別人有這樣的感覺,令我感到無奈.一直也覺得是別人誤解或不了解自己才會出現不協調.
    <br>我是專一,認真,但不算死心榻地,對於一段令人失望的關係,不會忘記仍有條件放棄的.
    <br>似乎你對天蠍的印像並不大好,為何之前又會著迷呢?
    <br>
    <br>山羊仔 vs 天蠍女:
    <br>對她的說話,就是不要想多了,例如她說什麼很個人的事,也許是簡單的真心話,沒有特別含意的.她想說便說,不想說便不說了,可能並不關乎信任與否.
    <br>
    <br>

• touch replied @ 2008-01-03 8:00 pm
    <br>
    <br>山羊仔 vs 天蠍女:
    <br>對她的說話,就是不要想多了,例如她說什麼很個人的事,也許是簡單的真心話,沒有特別含意的.她想說便說,不想說便不說了,可能並不關乎信任與否.
    <br>----------------------------------------------------------------
    <br>
    <br>Touch, 相信你真的很了解她,我很想你幫我多看一件事, 可以和你交換msn嗎?

• Touch, 請留下你msn到: [email protected]

• 山羊仔 vs 天蠍女:
    <br>我沒有msn,可否在這裡討論呢?
    <br>

• 似乎你對天蠍的印像並不大好,為何之前又會著迷呢?
    <br>
    <br>-----------------
    <br>
    <br>正如我前文咁講,佢地係有種難以理解的吸引力,第一眼見到佢我已經想追佢,我承認佢個樣係好吸引,而佢對我若即若離更加令我著迷.
    <br>
    <br>識佢前我根本唔識乜野星座性格,冇乜研究,因為佢我先留意,完全由於天蠍女性格真係太獨特,對住佢我成日都束手無策,直至現在,我都未試過有女仔會俾咁多 hard-feeling 我,好有挫敗感,好易沮喪,兩個人好似唔啱channel,就算傾計好多野講,都好難去到盡興的程度,有時仲要諗定好多topic,因為佢地唔想傾某個topic就會冇聲出,敷衍應酬你都費時,又唔會主動扯去傾其他野,但我同其他女仔傾計唔係咁樣,好易傾到好盡興,topic接topic,冇乜 dead air.
    <br>
    <br>我對天蠍女的睇法係 based on 親身接觸(起碼有5,6個),而我兩個老友partner 都係天蠍女,所以早兩年我地幾個成日聚埋吐苦水,因為大家的遭遇都係大同小異,
    <br>成日都俾天蠍女激到嘔血,我算好啦,最衰係俾人cut綫,佢地都試過天蠍女發火嬲到即刻走咗去.不過我兩個老友至今都仲未分手,兩pair感情都ok,因為佢地調節自己去遷就對方,就哂佢地,咁就冇問題.呢d係人夾人緣,自問就做唔到,呢樣我係渣,我覺得咁樣太辛苦,出面仲有好多機會,不過天蠍女專一係出曬名,要佢地見異思遷都幾難.
    <br>

• 山羊仔 vs天蠍女:
    <br>
    <br>基本上天蠍無論男女,都好講感覺,佢第一眼已經決定咗!你追咗佢半年先食得3次飯,講真,唔樂觀囉!
    <br>
    <br>天蠍女好聰明架,好識睇人心理!但同時佢哋好奇心都好重,你要扭轉形勢就要佢對你產生興趣,唔好俾佢知你諗乜,對佢忽冷忽熱就啱啦!

• 過來人 replied @ 2008-01-04 3:48 am
    <br>
    <br>正如我前文咁講,佢地係有種難以理解的吸引力,第一眼見到佢我已經想追佢,我承認佢個樣係好吸引,而佢對我若即若離更加令我著迷.
    <br>
    <br>識佢前我根本唔識乜野星座性格,冇乜研究,因為佢我先留意,完全由於天蠍女性格真係太獨特,對住佢我成日都束手無策,直至現在,我都未試過有女仔會俾咁多 hard-feeling 我,好有挫敗感,好易沮喪,兩個人好似唔啱channel,就算傾計好多野講,都好難去到盡興的程度,有時仲要諗定好多topic,因為佢地唔想傾某個topic就會冇聲出,敷衍應酬你都費時,又唔會主動扯去傾其他野,但我同其他女仔傾計唔係咁樣,好易傾到好盡興,topic接topic,冇乜 dead air.
    <br>
    <br>我對天蠍女的睇法係 based on 親身接觸(起碼有5,6個),而我兩個老友partner 都係天蠍女,所以早兩年我地幾個成日聚埋吐苦水,因為大家的遭遇都係大同小異,
    <br>成日都俾天蠍女激到嘔血,我算好啦,最衰係俾人cut綫,佢地都試過天蠍女發火嬲到即刻走咗去.不過我兩個老友至今都仲未分手,兩pair感情都ok,因為佢地調節自己去遷就對方,就哂佢地,咁就冇問題.呢d係人夾人緣,自問就做唔到,呢樣我係渣,我覺得咁樣太辛苦,出面仲有好多機會,不過天蠍女專一係出曬名,要佢地見異思遷都幾難.
    <br>--------------------------------------------------------------
    <br>100%全中! 我覺得天蠍女仔特別係呢種性格,我正在嘔緊血,佢地好直(不論任何場合), 隨時開炮, 又唔會諗下人地D苦心..

• 蠍蠍 replied @ 2008-01-04 10:52 am
    <br>
    <br>山羊仔 vs天蠍女:
    <br>
    <br>基本上天蠍無論男女,都好講感覺,佢第一眼已經決定咗!你追咗佢半年先食得3次飯,講真,唔樂觀囉!
    <br>
    <br>天蠍女好聰明架,好識睇人心理!但同時佢哋好奇心都好重,你要扭轉形勢就要佢對你產生興趣,唔好俾佢知你諗乜,對佢忽冷忽熱就啱啦!
    <br>--------------------------------------------------------------
    <br>我估我未必做得到,但好奇心我一定會試下加多D.. 有橋, 多謝?
    <br>天蠍女狠心嗎?

• 天蠍女好聰明架,好識睇人心理!但同時佢哋好奇心都好重,你要扭轉形勢就要佢對你產生興趣,唔好俾佢知你諗乜,對佢忽冷忽熱就啱啦!
    <br>--------------------
    <br>我最唔鍾意人地對我忽冷忽熱. 反而我覺得自己好易心軟.

• 山羊仔 vs天蠍女:
    <br>
    <br>唔係叫你多d好奇心呀∼∼嘔血ing !!!!
    <br>
    <br>係令佢對你多d好奇心,你對佢忽冷忽熱時,佢自然會想知點解啦,你唔搵佢佢都會搵你啦!!除非...佢對你冇feel囉!
    <br>至於狠唔狠心就真係睇下對住咩人喎!天蠍女如果中意一個人,會對佢好好,係愛死你嗰隻,如果唔中意就..話知你毒發身亡!:p

• kk : 我都唔中意架,不過...最緊要work haha!!

• 蠍蠍
    <br>係, 係會有用. 但之後我會令對方感受返呢d感覺.

• 我約佢生日食飯,佢話要諗下先..

• kk replied @ 2008-01-04 11:24 am
    <br>
    <br>蠍蠍
    <br><<< 為避免俾天蠍女秋後算帳,所以務必要做得不著痕跡..難度好高下架!:P

• 山羊仔 vs 天蠍女 replied @ 2008-01-04 11:27 am
    <br>
    <br>我約佢生日食飯,佢話要諗下先..
    <br>
    <br><<< 邊個既生日?

• 山羊仔 vs 天蠍女
    <br>其實....半年見3次, 我唔認為目前佢想同你發展.
    <br>但請注意, 唔想同你發展=/=對你冇興趣.

• 蠍蠍 replied @ 2008-01-04 11:29 am
    <br>
    <br><<< 為避免俾天蠍女秋後算帳,所以務必要做得不著痕跡..難度好高下架
    <br>------------
    <br>你認為我地會唔知咩?! hahaha

• 蠍蠍 replied @ 2008-01-04 11:29 am
    <br>
    <br><<< 為避免俾天蠍女秋後算帳,所以務必要做得不著痕跡..難度好高下架
    <br>------------
    <br>你認為我地會唔知咩?! hahaha
    <br>
    <br>加多句
    <br>仲要係靠山羊仔!!!!!

• 你認為我地會唔知咩?! hahaha
    <br><<<< hahaha 呢d真係...山羊仔都係唔好亂試,唔想害咗你!:P

• kk : 你係咩時段天蠍?
    <br>

• 蠍蠍
    <br>蠍尾.....最無用.
    <br>你呢?

<br>
    <br>山羊仔 vs 天蠍女 replied @ 2008-01-04 11:27 am
    <br>
    <br>我約佢生日食飯,佢話要諗下先..
    <br>
    <br><<< 邊個既生日?
    <br>
    <br>-----------------------------------
    <br>我生日

• kk replied @ 2008-01-04 11:41 am
    <br>
    <br>蠍蠍
    <br>蠍尾.....最無用.
    <br>你呢? <<<<< 我係中偏後啦,毒性都唔強啦!:P

• 山羊仔 vs 天蠍女:
    <br>
    <br>佢咁答你呀...真係..唔樂觀喎!
    <br>或者佢想吊下你癮既...

• kk replied @ 2008-01-04 11:32 am
    <br>
    <br>山羊仔 vs 天蠍女
    <br>其實....半年見3次, 我唔認為目前佢想同你發展.
    <br>但請注意, 唔想同你發展=/=對你冇興趣.
    <br>-------------------------------------------------
    <br>有興趣但唔發展? 唔明..

• 蠍蠍
    <br>所以我覺得我枉有天蠍之名.

• kk replied @ 2008-01-04 11:24 am
    <br>
    <br>蠍蠍
    <br>
    <br><<< 都唔係架 KK, 淨係呢句都證明你係有天份架 HAHA

• 山羊仔 vs 天蠍女 replied @ 2008-01-04 11:51 am
    <br>
    <br>有興趣但唔發展? 唔明..
    <br>---------------------
    <br>蠍蠍, 你明唔明?
    <br>
    <br>即是目前你並非佢首選, 但仍屬於選擇名單內既人.

• 蠍蠍 replied @ 2008-01-04 11:57 am
    <br>
    <br>蠍蠍
    <br>
    <br><<< 都唔係架 KK, 淨係呢句都證明你係有天份架 HAHA
    <br>---------------
    <br>咳咳咳.....唔該比我扮下善良.........唔該

• kk : 唔使扮..知你係善良既..好似我咁 hahaha!!!
    <br>
    <br>山羊仔:放鬆d啦,佢係中意你既,基本上追佢唔使點出力,但如果唔係,咁就...

• 有興趣但唔發展? 唔明..
    <br>---------------------
    <br>蠍蠍, 你明唔明?
    <br>
    <br><<< 睇漏呢句添!!
    <br>kk : 作為一個天蠍女,我梗明 :P
    <br>

• kk replied @ 2008-01-04 11:35 am
    <br>
    <br>加多句
    <br>仲要係靠山羊仔!!!!!
    <br>-----------------------------------------------------------------
    <br>根本就做唔出..

• 蠍蠍 replied @ 2008-01-04 12:19 pm
    <br>
    <br>山羊仔:放鬆d啦,佢係中意你既,基本上追佢唔使點出力,但如果唔係,咁就...
    <br>-----------------------------------------------------------
    <br>-成日天堂地獄來回, 好難放鬆...
    <br>
    <br>-嘩..你地天蠍女好毒呀~
    <br>
    <br>

• 山羊仔:你要橋,俾橋你,你又做唔到..咁..

• 蠍蠍 replied @ 2008-01-04 12:19 pm
    <br>
    <br>-----------------------------------------------------------
    <br>-成日天堂地獄來回, 好難放鬆...
    <br>
    <br>-嘩..你地天蠍女好毒呀~
    <br>
    <br><<< 山羊仔:你自己諗過啦,中意得蠍女你就預咗啦 haha

• 蠍蠍
    <br>人地覺得我地毒,有心計,唔知諗緊咩.
    <br>我並唔認同, 好多時我只係唔知點反應, 唔識點處理, 而唔係盤算點對付人.....其實係發緊呆先係實情.

• 山羊仔
    <br>男定女都係咁架啦! 根本有條件既自然會有多d既選擇.
    <br>佢都唔係毒喎....又唔係玩弄感情....又唔係呃飲呃食..........

• kk:係呀,知我既人知我傻下傻下,唔知既,就話唔知我諗乜!
    <br>   其實蠍女都好簡單架!唔會攻心計,但注意唔會=/=唔識喎!

• 山羊仔:其實我覺得順其自然就得啦!

Log in to reply