一個女仔27都未拍過拖 , 系唔系準備做姑婆 ?

• 曳曳,即是你叫d朋友,又叫佢叫d朋友,然後一齊去玩嗎?

• ??訓曬啦.....

• 其實女仔主動D有乜問題?幸福係自己爭取,唔好再停留係唔憂嫁既年代,見到自己岩既就暗示,唔好白白浪費目標。

BTW, 我係男,以前都試過唔敢追個好有FEEL既女性朋友,而飲恨一生。

• 其實現在有好多人都係網上認識朋友的,所以我都覺得ok既

只不過都係要小心一點,始終網上是虛疑世界嘛!

有成日有咁多新聞講識網友出事喎

• 哈哈~~多謝曳曳的提示!!!

CC不如我地約埋搞個單身朋友俱樂部都好喎

• 我都係單身...........好可憐

• 哈哈....我覺得女仔做主動無問題的,但只可以主動暗示囉

真的很難講出口呀

• cc replied @ 2007-10-10 1:31 am

曳曳,即是你叫d朋友,又叫佢叫d朋友,然後一齊去玩嗎?

都可以, 不過最好係有一定認識先啦, 唔好話出黎就出黎, 咁大家只會睇外表, 如果大家當大家係朋友, 唔好一開始就諗住發展, 做左朋友唔岩都可以介紹d朋友俾人

• 危險??其實大家都成年人,唔係13 14歲,有足夠能力去判斷壞人,好人,同保護自己,對自己有信心D.

• MR

其實女仔主動D有乜問題?幸福係自己爭取,唔好再停留係唔憂嫁既年代,見到自己岩既就暗示,唔好白白浪費目標。

但係男仔唔係覺得女仔太主動就唔矜貴既咩? 我成日覺得男仔唔識珍惜女仔對自己好,對佢唔理唔彩佢返而又走黎搵返你...都唔知點對佢地先啱

• happyjen, 好呀....有多個伴一起搞....

好像曳曳所講,既安全又健康....又可以一起認識多d新朋友....haha

• cc replied @ 2007-10-10 1:33 am

其實現在有好多人都係網上認識朋友的,所以我都覺得ok既

只不過都係要小心一點,始終網上是虛疑世界嘛!

有成日有咁多新聞講識網友出事喎

agree 水怪太多啦, 上網水怪, 出到黎咩都唔講, 開頭我上網唔多講野, 不過真人都幾多野講, d人都估我唔到 ^^"

• 是呀.....太主動,又怕d男仔會覺得這個女仔太隨便呢?

真的有點矛盾.....>___<

• 曳曳,即是你叫d朋友,又叫佢叫d朋友,然後一齊去玩嗎?

都可以, 不過最好係有一定認識先啦, 唔好話出黎就出黎, 咁大家只會睇外表, 如果大家當大家係朋友, 唔好一開始就諗住發展, 做左朋友唔岩都可以介紹d朋友俾人<<<<<<<點樣可以有一定認識先呀?即係成班人係網上熟落左先呀?

• 我果時好攪笑, 開chatroom 唱 卡啦ok, 一日放工跑返home吹水好攪野

• HAPPYJEN,

你錯羅,男人都係講效率,費時估估下,如果大家岩FEEL,做乜姐姐掩掩。

因為好多女仔鐘意玩人,攪到男人無引,而錯失緣份。

• happyjen replied @ 2007-10-10 1:39 am

曳曳,即是你叫d朋友,又叫佢叫d朋友,然後一齊去玩嗎?

都可以, 不過最好係有一定認識先啦, 唔好話出黎就出黎, 咁大家只會睇外表, 如果大家當大家係朋友, 唔好一開始就諗住發展, 做左朋友唔岩都可以介紹d朋友俾人<<<<<<<點樣可以有一定認識先呀?即係成班人係網上熟落左先呀?

係, 最起碼知對方做咩, 住邊區, 基本認識一定要有

• 我估曳曳是覺得即使是上網認識的,都不要只為找男女朋友,首先做左朋友先,覺得啱,才想可否發展吧!

• agree 水怪太多啦, 上網水怪, 出到黎咩都唔講, 開頭我上網唔多講野, 不過真人都幾多野講, d人都估我唔到 ^^" <<<<<<<<<<<<<< 我都agree,始終而家唔係鄉村,大都市女仔都要識得保護自己先好,曳曳講得好啱~~

你真係為人設想啦~哈哈唔怪得咁快有好姻緣

• MR,

即是有些男人不喜歡估,又怕女仔會玩他嗎?

但他不會判斷一下嗎?

• CC,

我會覺得主動既女仔有主見,成熟。鐘意就鐘意,咁先真性情,最憎D閃閃縮縮婆媽既女仔。

幸福係自己爭取。點解要坐係度比人揀,應該自己揀。

• MR replied @ 2007-10-10 1:40 am

HAPPYJEN,

你錯羅,男人都係講效率,費時估估下,如果大家岩FEEL,做乜姐姐掩掩。

因為好多女仔鐘意玩人,攪到男人無引,而錯失緣份。

男人都係講效率, 人人唔同, 你唔可以咁講, 好似我原本無諗住出去, 我本來係出去攞魚, 之後d人係咁打俾我, 叫我見下面, 見左5分鐘我就走左, 之後叫我好多次都無出, 之後因為一次攪笑事件大家先出多左黎

• happyjen, 好呀....有多個伴一起搞....

好像曳曳所講,既安全又健康....又可以一起認識多d新朋友....haha

好呀cc,我地不如開返個新topic,踢人入會囉~~~呵呵呵

曳曳,cc,你地有冇msn,得閒可以吹下水呀

• happyjen replied @ 2007-10-10 1:41 am

agree 水怪太多啦, 上網水怪, 出到黎咩都唔講, 開頭我上網唔多講野, 不過真人都幾多野講, d人都估我唔到 ^^" <<<<<<<<<<<<<< 我都agree,始終而家唔係鄉村,大都市女仔都要識得保護自己先好,曳曳講得好啱~~

你真係為人設想啦~哈哈唔怪得咁快有好姻緣

我唔係講得岩, 係因為有經驗, 有幾個朋友結婚or都有發展, 當然有好有唔好啦

• cc replied @ 2007-10-10 1:42 am

MR,

即是有些男人不喜歡估,又怕女仔會玩他嗎?

但他不會判斷一下嗎?

如果真係朋友得鬼閒玩你咩, 唔好想得太多

• 曳曳 ,

因為你無FEEL,但起碼見過。

見面一餐飯,勝過網上傾一年。

• 朋友在灑她與新男友的恩愛

好傷心 ....

• 睇黎曳曳既綠份故事都幾有趣

• MR,

某程度,你講得好啱...

幸福是自己爭取,不一定是由別人揀自己,也可以由我揀人

但要主動表白,真的有一點點的難度的

• happyjen replied @ 2007-10-10 1:44 am

happyjen, 好呀....有多個伴一起搞....

好呀cc,我地不如開返個新topic,踢人入會囉~~~呵呵呵

有無mic? 買個十蚊玩下有時一齊打機, 玩game都幾攪野

• MR replied @ 2007-10-10 1:45 am

曳曳 ,

因為你無FEEL,但起碼見過。

見面一餐飯,勝過網上傾一年。

錯啦..........你試下, 我吹一年好過唔夠兩句就話出黎, 我見d網友, 一係返工上網偷玩, 一係 pet friend, 其他得過吹字都未見過

• 網上識人都係渠道一種,我個朋友拍拖幾年,今年結婚,都係網上識。

危唔危險要睇數據,正如每天都有交通意外,莫非唔搭車?

• 咪係囉....曳曳好像經驗很豐富添...

日後可以繼續請教他....哈哈

• MR....

HAPPYJEN,

因為好多女仔鐘意玩人,攪到男人無引,而錯失緣份。<<<<<但係我遇親既男仔都係鐘意同我玩曖昧,都唔知佢地想點,浪費時間精力....點解簡單的事要變得複雜化呢?

• 我有mic的,你意思是大家可以online打機嗎?

其實我不太明白你的意思....

• happyjen replied @ 2007-10-10 1:46 am

睇黎曳曳既綠份故事都幾有趣

最有趣有個同我地吹左幾個月既人話自己岩岩生左bb, 我地咪去搵佢點知, 去到call又話做緊野, 又好大雨, 迫住係酒店, 玩通頂 (果個人住係澳門, 當然之後條友失蹤左啦)

• CC,

主動地暗示表白好易乍,你有目標?

有須要既,等我遲D教你.

• 係呀,曳曳好勁!!

曳曳、CC、MR你地仲未留低MSN比我喎

• cc replied @ 2007-10-10 1:48 am

咪係囉....曳曳好像經驗很豐富添...

日後可以繼續請教他....哈哈

唔好呀, 我一時時唔係成日見人, 近日busy 搬屋 + 下個月哥結婚, 上網吹ok出黎就比較難d

• kaka113 replied @ 2007-10-10 1:45 am

朋友在灑她與新男友的恩愛

好傷心 ....

版主你終於出現啦,一齊玩,唔好喊~~~~

• HAPPYJEN,

因為你唔係佢地最佳選擇,但無謂 HURT 你,同埋放埋一邊好過 決絕講,話唔定第日有機會。正所謂今日留一線,日後好相見。

• cc replied @ 2007-10-10 1:50 am

我有mic的,你意思是大家可以online打機嗎?

其實我不太明白你的意思....

online game都得, 果時好攪野成班人一邊 問mic一邊打, 大家都一齊開始玩, 都幾攪野, 有時成班無野做走去燒野食, 又無野做去行山..........

• happyjen replied @ 2007-10-10 1:44 am

happyjen, 好呀....有多個伴一起搞....

happyjen, 好呀....我都贊成我們開返個新topic玩下...

我不想在這裡寫msn,好像太公開了

我留she email: [email protected]

你send你的msn俾我,我再add你吧!

• 呵呵~曳曳,我地冇左你教路唔得呀盡人事啦

祝你搬屋輕鬆愉快呀~哈

• CC,收到啦,會SEND EMAIL比你

• CC,

主動地暗示表白好易乍,你有目標?

有須要既,等我遲D教你.

好呀....你教下我,我要學下野先得

• MR replied @ 2007-10-10 1:53 am

HAPPYJEN,

因為你唔係佢地最佳選擇,但無謂 HURT 你,同埋放埋一邊好過 決絕講,話唔定第日有機會。正所謂今日留一線,日後好相見。

一開始相睇咁就死啦, 如果係朋友, 我之前都有介紹d男仔俾女仔, 唔知點解好多男or女係25後先分手, 但係好多都拍左一段長時間, 所以唔習慣其他人, 之後無野做上網玩, 之後又開始

• 係到放 msn好煩, 有d人add左又唔知咩水, 又唔講野, 得閒又hi, 都唔知咩水都唔會野佢

• MR replied @ 2007-10-10 1:53 am

HAPPYJEN,

因為你唔係佢地最佳選擇,但無謂 HURT 你,同埋放埋一邊好過 決絕講,話唔定第日有機會。正所謂今日留一線,日後好相見。<<<<<<<<<<<<<<咁又係~~我諗你都講得啱~~比著我都可能係咁

• 是呀....曳曳....不要唔理我地....仲要等你介紹朋友俾我地識呢

Log in to reply