一個女仔27都未拍過拖 , 系唔系準備做姑婆 ?

• 講樣野你知呀,其實我有個朋友都係岩岩先搵到佢既另一半,佢今年已經廿八歲,佢唔係話靚,瘦削身材,係核數師,之後識左個會計師,佢都以為同佢會結婚生仔,但到頭來,個男既又對佢唔係太好,只係想同居兼唔想要小朋友,咁為咩呢﹖

可能個天未俾機會你遇到個岩既人,所以你重係keep住single,又或者你既生活圈子細,所以識唔到人(我都好細),而令到你有呢個煩惱。其實你可以放眼遠D,睇下呢個世界,見多D人同事,你就會覺得,拍拖其實係生活上既一些點綴,當然有係好,但無既,咪繼續享受單生既生活,我都有個朋友,從未拍過拖,咁又點呢﹖

得閒約D女仔朋友出去玩下開心下笑下,咪重開心,唔介意大家都可以做朋友呀!

• kaka113

有d仔就係鍾意你仲係黃花閨女

• 出多d街玩, 唔好困住自己會好d

• >>但搵左咁耐都冇, 好灰, 想求其搵個人都叫拍過

乜依家d女仔咁既咩?

真係"求其搵個人都叫拍過"都得?

求其搵個人拍拖好難咩?

如果你想,你主動搵個人都唔難啫

差在你有無去搵,同埋搵你既你接唔接受

求其搵個人拍拖有乜意義呢?

為左可以同人交代,自己係拍過拖、唔係未拍過?

求其搵個人同你拖下手、上過床就算係?

呢d只不過係假拍拖

• 我三十歲人先拍第一次拖,因為唔想勉強是旦同一個唔係咁鍾意既人拍拖,拖拖下就三十了.講真有時拍拖真係要有feel先會開心快樂架,比佢拖住時先會有窩心既感覺架,所以未遇到心儀既對像真係唔好灰心囉,因為當你搵到既時候,呢個第一次將會係你一個美好回憶黎架,比d信心自己啦,一定會臨到你身邊的.

• 我三十歲人先拍第一次拖,因為唔想勉強是旦同一個唔係咁鍾意既人拍拖,拖拖下就三十了.講真有時拍拖真係要有feel先會開心快樂架,比佢拖住時先會有窩心既感覺架,所以未遇到心儀既對像真係唔好灰心囉,因為當你搵到既時候,呢個第一次將會係你一個美好回憶黎架,比d信心自己啦,一定會臨到你身邊的.

u are boy or girl ??

• contact me

[email protected]

• 我都係好您一點,剛30了,才拍過一次拖,但事過都5,6年了。或者一般人眼中,我比較好一點,是男不是女吧!

• 我係女呀,唔記得講添.

• 我都明白點解版主揾到心力交瘁..

但好多人就拍完一個又一個..

• 我都明白點解版主揾到心力交瘁..

但好多人就拍完一個又一個..

好唔公平啊 !!!

看不開 ...好辛苦 !!

• 版主,多口咁一句,你咁到如此辛苦,咁有没有add左呢度留低msn的男仔呢?

• 上面講得岩喎

如果求其搵個拍左先,到第日搵到個認真既,又會後悔當初

第一次運運噩噩俾左人

• 話時話~又係唔係真係有咁多要求唔多的女仔未拍拖呀~

但我開左個thread都無咩人~

• 咁有没有add左呢度留低msn的男仔呢?

knowing ppl online .. vv dangerous i think

• 哦,明白,版主係唔會accept網上識人,所以呢度就算好多人話想識你,都唔會同你有冇拍拖有關係了。咁我祝版主你早日脫離單身,呢句亦都同自己講的!

• 樓主,一個簡單問題,點解上網識人係危險呢?另外,又點解現實識人唔危險呢?

太保守,唔怪之仲未搵到......

• 我所指ke 係樓主可能有種諗法..

我就唔驚得咁多

• 返工又怕俾人話返工溝女, 放工又唔會出去識新朋友, 大左朋友個個都結婚唔出街, 咁你幾時先搵到呀, 最重要自己有心, 唔好怕接受或怕煩接受新朋友

• 我join左speed dating 啦

• 我都係 replied @ 2007-10-10 12:39 am

我join左speed dating 啦

我朋友之前攪過唔夠人搵我做 臨記 ^^"

• 曳曳

益左你啦, 唔洗錢去, 之後點呢?

• 我都係 replied @ 2007-10-10 12:58 am

曳曳

益左你啦, 唔洗錢去, 之後點呢?

兩睇啦, 不過見到好多人好野笑, 一出黎show身家 show自己點, 好攪野, 講真咁出黎搵, 只搵個一個 伴, 唔係一個有共同事好共同理想既人

• 我都冇曬辦法, 唔想做老姑婆呀

• 我都係 replied @ 2007-10-10 1:04 am

我都冇曬辦法, 唔想做老姑婆呀

0.0 講寅要搵, 係到搵都好過果d, 去到好似 supermarket 咁 ^^"

• 我都係好想拍下拖,但遇不到喜歡的人

參加speed dating,真的可以認識到適合的人嗎?

即使有人說喜歡你,你不喜歡的都不會開始的,

求其找個人拍拖,不是說那麼容易,最後也不會有結果

• cc replied @ 2007-10-10 1:14 am

我都係好想拍下拖,但遇不到喜歡的人

參加speed dating,真的可以認識到適合的人嗎?

即使有人說喜歡你,你不喜歡的都不會開始的,

求其找個人拍拖,不是說那麼容易,最後也不會有結果

人主動男搵女, 女搵男都好易, ,最緊要係自己

• supermarket 都好過坐係屋企上she呀

• 人主動男搵女, 女搵男都好易

我唔覺喎

• 有無上網約過人出黎? 我之前女朋友係上網認識, 吹左成年之後慢慢發展

• 有冇好男仔介紹呀,我都好想拍拖呀....但好耐都未遇到啱既人

• 我都係 replied @ 2007-10-10 1:17 am

人主動男搵女, 女搵男都好易

我唔覺喎

當然要睇情況, how old are u?

• 曳曳....

主動就得,真的嗎?

其實我好主動的,不過仲覺得無理由要女仔開口

女仔做甚麼主動的事情,最容易令男仔明白呢?

• happyjen replied @ 2007-10-10 1:18 am

有冇好男仔介紹呀,我都好想拍拖呀....但好耐都未遇到啱既人

我幫你 sell介紹下自己先

• 我都係廿幾歲囉

• cc replied @ 2007-10-10 1:19 am

曳曳....

主動就得,真的嗎?

其實我好主動的,不過仲覺得無理由要女仔開口

女仔做甚麼主動的事情,最容易令男仔明白呢?

想當年我都無諗主同之前女朋友發展, 之後佢約左我睇左一兩次movie就feel 到 之後就發展

• 你地對網上識人感覺點? 我都試過約人出黎,但係發覺得唔係個回事,約左一兩次出黎之後大家都意興欄柵~~ 但係身邊既朋友又偏偏好到半年結到婚,恩恩愛愛咁....真係唔明白

• cc replied @ 2007-10-10 1:20 am

我都係廿幾歲囉

後生唔難呀, 外表ok普通其實唔難

• hello

• happyjen replied @ 2007-10-10 1:22 am

你地對網上識人感覺點? 我都試過約人出黎,但係發覺得唔係個回事,約左一兩次出黎之後大家都意興欄柵~~ 但係身邊既朋友又偏偏好到半年結到婚,恩恩愛愛咁....真係唔明白

緊係啦, 一出黎得兩條友, 果時我地成班一齊出黎, 之後先慢慢對大家都有左互信先, 之後先易d

• happyien....我都好認同你的講法

我都有約過網友出來的,但可能唔啱feel掛,見的時候都好好傾的,但之前就未必會繼續聯絡...

但我都有朋友是在網上認識,最後可以結婚添

• 曳曳....

我都係廿幾歲囉

cc,

其實我好主動的,不過仲覺得無理由要女仔開口<<<<<< 我都好認同

• 曳曳....網上認識的,一般都是一對一的,怎樣約一班人出來呀?

• 曳曳....

緊係啦, 一出黎得兩條友, 果時我地成班一齊出黎, 之後先慢慢對大家都有左互信先, 之後先易d<<<<<<<嘜原來係咁架,唔講都唔知, 但係你叫邊班人出黎呀?現實生活既其他朋友呀?咁佢地未知道你網上識人?唔會好魚咩?

• cc,係囉係囉

• happyien, 所以我好想知道男人是怎樣想的,要怎樣做,他們明白,但又不用說出口

• cc replied @ 2007-10-10 1:24 am

happyien....我都好認同你的講法

我都有約過網友出來的,但可能唔啱feel掛,見的時候都好好傾的,但之前就未必會繼續聯絡...

但我都有朋友是在網上認識,最後可以結婚添

我都係有朋友結左婚, 好似咁, 你開頭咪同幾個人有 keep in tounch先, 之後約出黎食飯, than岩玩咪之攪下活動, 去澳門玩之類又安全又有目標, 唔會話唔知去邊到好

• happyjen, 我覺得我和你的遭遇好像很相似....哈哈

• 點會魚, 出黎食下野, 睇下moive健康安全, 大家互信左之後就係朋友, 朋友食飯點會魚

• cc replied @ 2007-10-10 1:30 am

happyjen, 我覺得我和你的遭遇好像很相似....哈哈

通街男仔無拍拖啦

Log in to reply