我想要個好男人

• 陸悠柔 replied @ 2007-08-11 12:58 am

曳曳,

其實唔係個個香港女仔都咁難啃既.. 一定有d好野既!

十口仔,

其實我覺得一個女人最大既成就, 係有份好工, 同有個完整既家...

好老公某程度上真係Bonus.. 所以我真係唔係好強求話個老公一定要有$$$

有人品,有耐性,已經好好ka la

我本來都係咁諗, but regert 重未到我, 之前女友, 本來都覺好好會幫我諗, 最後咪活於自己世界....

• 「港女」概念的澄清

1) [港女] 是指擁有某些特徵的卑鄙女人,絕對不是泛指 [居住於香港的女性] 。

2) [港] 係形容詞,例句: 呢個女仔好港,成日迫男友買 LV

3) [港女] 的特徵並非 [港女] 獨有,世上不少女性,也有部份的特徵。

4) [港女] 之所以成為某個族群的稱呼,是因為她們的特徵過於卑劣、突出、統一、持續和不受歡迎。

• 白龍 replied @ 2007-08-11 1:04 am

有冇聽過she.com既$63.8呀?

無...咩黎ka?

• 港女語錄3 - $63.8

我買左幾包零食,佢都有份食同俾意見,跟著就排隊俾錢喇,咁個cashier話$63.8,咁我就好自然Q埋雙手等佢俾錢喇,點知佢好似無意識咁,郁都唔郁,咁我扮�姣�包出黎等佢醒目下喇,佢都仲係咁,我咪自己俾law....

雖然買野之前餐飯&買野之後齣戲都係佢俾錢,(d零食都係睇戲時食,佢都有份食ga ma)

我都係同佢開始左無耐,真係要諗清楚同唔同佢一齊呀! 總之$63.8就睇清楚佢喇

• 白龍 replied @ 2007-08-11 1:04 am

有冇聽過she.com既$63.8呀?

• 聽講係she.com既人打出黎架....

• 陸悠柔 : replied @ 2007-08-11 1:05 am

佢地抒發多年屈結o者..haha

你都算係咁, 果然係好識睇位走

• 我試過post呢d野,d女就發火呀....

陸悠柔算唔錯啦...

• 白龍,

不如下次考慮下AA制喇.. 你可能無咁勞氣..

更何況之前佢都俾左食飯同睇戲錢喇..

$63.8咋喎.. 大方D喇

• 唔係錢呢個問題呀......

係個心態問題呀

• 白龍 replied @ 2007-08-11 1:07 am

港女語錄3 - $63.8

我買左幾包零食,佢都有份食同俾意見,跟著就排隊俾錢喇,咁個cashier話$63.8,咁我就好自然Q埋雙手等佢俾錢喇,點知佢好似無意識咁,郁都唔郁,咁我扮�姣�包出黎等佢醒目下喇,佢都仲係咁,我咪自己俾law....

雖然買野之前餐飯&買野之後齣戲都係佢俾錢,(d零食都係睇戲時食,佢都有份食ga ma)

我都係同佢開始左無耐,真係要諗清楚同唔同佢一齊呀! 總之$63.8就睇清楚佢喇

之前我女朋友都係話AA慣, 到左後來, 下至坐車食飯, 上至化妝相機都係我俾, 我俾無問題afford到不過之後買左之後態度難頂, 又話唔好用又話做咩買俾佢....難頂.....

• 比另外d野你地睇��....

港女求偶篇:

擇偶要求卻不低 潘驢鄧小閒有齊

首先樣貌要靚仔 最好加隻大頭龜

兼夾仲要你有米 為佢屈膝做奴隸

膽大之餘心要細 少咁一瓣都唔制

問佢有咩咁矜貴 佢話呢個係行規

不論自己咩身世 都要嫁個金龜婿

平時扮到好高貴 自我中心似皇帝

男友想同佢曳曳 掂下佢都鬼食泥

點知一見有錢仔 寬衣解帶冇問題

龍舟掛鼓加狗仔 含吹舔啜樣樣齊

姣屍燉篤任人砌 一副淫相出曬黎

就是趨炎也附勢 邊個有米認老細

始終都係一隻雞 問佢點解咁虛偽

佢話良禽擇木棲 做雞都係貴妃雞

• Sorry呀白龍, 我misunderstanding左你段野.. 我誤會係你.. sorry!! sorry!

我睇得明喇.. sorry!

• 唔緊要

• 陸悠柔 replied @ 2007-08-11 1:11 am

白龍,

不如下次考慮下AA制喇.. 你可能無咁勞氣..

更何況之前佢都俾左食飯同睇戲錢喇..

$63.8咋喎.. 大方D喇

問題唔係錢, 係態度問題 ”真係要諗清楚同唔同佢一齊呀! 總之$63.8就睇清楚佢喇 ”, 如果咁諗做人好難會開心

ps: 不過係我就會俾.

• 我都會,又唔係多元

• hello想問下咩叫好條件

• 曳曳,

所以我都係鍾意自己俾..哈哈!

• 白龍你係果位男士?? haha.....

講下笑

• 哈哈... 陸悠柔 i sure u are a good girl, anyone interest ??????

• 陸悠柔 replied @ 2007-08-11 1:17 am

曳曳,

所以我都係鍾意自己俾..哈哈!

嘩, 聼到我心動 @@

• 我都單身左好耐,而事業又有進展,都想找個伴

• 大褔

好男仔, 最緊要人品好, 心地好, 有耐性

當然有車有樓有番狗更好喇... 但都唔望咁遠lu...... 有就最好喇

• 曳曳 replied @ 2007-08-11 1:18 am

果位男士?? 

???

• 十口仔 replied @ 2007-08-11 1:18 am

哈哈... 陸悠柔 i sure u are a good girl, anyone interest ??????

發現好野, 一陣好多人入黎搶

• 白龍 replied @ 2007-08-11 1:19 am

曳曳 replied @ 2007-08-11 1:18 am

果位男士?? 

???

我話你係唔係果位, 唔駛$63.8人兄

• 咁你講的野好難有客觀標準,有d同事覺得我條件好好,有d就覺得我一般

• 陸悠柔 replied @ 2007-08-11 1:19 am

大褔

當然有車有樓有番狗更好喇... 但都唔望咁遠lu...... 有就最好喇

有就最好?即係想啦

不過我覺得佢真心愛妳既呢d就唔重要啦

• 車同樓都無,不過人工同職業都叫可以既

• 十口仔,

真係多謝哂..

你又有無好介紹呀?

曳曳,

其實我覺得自己買係開心過"矮"人送.

如果想對方送野俾自己,就一定要係對方心甘情願送..

如果唔係對方都會唔開心

當然要對方心甘情願,首先一定要對人好喇..係唔係?

大家一齊付出先開心ka ma

• 陸悠柔 replied @ 2007-08-11 1:19 am

大褔

人品 - 鹹濕∼唔付合

心地好 - 抄股票,沽期子見掉踏多兩腳∼唔付合

有耐性 - 怕輸錢, 淡友∼唯一一樣付

”有車有樓有番狗”車∼∼單車ok? 樓∼∼供緊ok? 番貓∼∼養緊ok?

• 陸悠柔 : do u think u can find a right guy in here???????^^

• 板主你可以講下你的野嗎

• 陸悠柔 replied @ 2007-08-11 1:25 am

十口仔,

真係多謝哂..

你又有無好介紹呀?

曳曳,

其實我覺得自己買係開心過"矮"人送.

如果想對方送野俾自己,就一定要係對方心甘情願送..

如果唔係對方都會唔開心

當然要對方心甘情願,首先一定要對人好喇..係唔係?

大家一齊付出先開心ka ma

嘩, 兄弟要入貨就快d黎, 好快無貨

• 陸悠柔 :

最衰我唔係... 哈哈.... cant help u...^^

• 如果唔係要有車有樓有番狗我都想要陸悠柔呀....

• 十口仔 replied @ 2007-08-11 1:27 am

陸悠柔 :

最衰我唔係... 哈哈.... cant help u...^^

me 2 

人品 - 鹹濕∼唔付合

心地好 - 抄股票,沽期子見掉踏多兩腳∼唔付合

有耐性 - 怕輸錢, 淡友∼唯一一樣付合

• 十口仔,

問心,right guy or not一定要相處過先知..I believe I can't find it tonight ka la.. haha

• 白龍 replied @ 2007-08-11 1:28 am

如果唔係要有車有樓有番狗我都想要陸悠柔呀....

5555  我都想要 5555

• .......好似無人" so "我

• 陸悠柔 replied @ 2007-08-11 1:29 am

十口仔,

問心,right guy or not一定要相處過先知..I believe I can't find it tonight ka la.. haha

唔怕, 聼日幫你推推佢, 最衰我付合你個 ”min requirements

• 大福 replied @ 2007-08-11 1:30 am

.......好似無人" so "我

悠柔 , 有人黎 go go go

• 白龍,

有車有樓有番狗...只係Bonus.. 唔係一定要.. 只不過係如果現成有就最好..

如果唔係我絕對唔MIND一齊供樓,供車,供寫字樓(講笑),供書教學(第二時個仔/女)...

• 如果係咁妳追得過喎.....

• 陸悠柔 : 妳理下呀大福兄先啦!!!!!! 佢排左好耐隊啦

• 白龍,

有車有樓有番狗...只係Bonus.. 唔係一定要.. 只不過係如果現成有就最好..

如果唔係我絕對唔MIND一齊供樓,供車,供寫字樓(講笑),供書教學(第二時個仔/女)...

我唔小心打錯左! SORRY

• test我耐性中

• come on 大福兄, keep it up^^

• 大福 replied @ 2007-08-11 1:34 am

test我耐性中

加油, 介紹入自己先啦∼∼

• 要點介紹呢

Log in to reply