今日....片片白雲~~^^v

• 嘉嘉, 我會好好生活, 這幾天是過渡期, 我會盡快平復我的心情.
    <br>最近這2星期, 我返回教堂望彌撒, 個人好像想通了一些.
    <br>
    <br>by tony - 07/23/07 14:33
    <br>
    <br>真係蹺~~ 我刀係呢兩個星期返返 church 望彌撒 wo~~
    <br>不過心情真係會平伏 d~~
    <br>
    <br>你得既~~ time cures~~^^

• yes, 擇日失戀~~~~~~~~>.<~~~~~~~~~
    <br>好down阿~~
    <br>by ~六月~ - 07/23/07 14:40
    <br>
    <br>點呀六月哥哥你又.......
    <br>唔係真係失戀掛@_@

• ++
    <br>
    <br>無論做朋友好, 做情人好, 做父妻好, 互相體諒係好重要架,

• <br>你唔篤爆我已經好體諒我架嘞~~ thx~~^^

• 嘉嘉, 咁巧合, 原來你都是天主教徒. 之前同佢一起時, 都無時間返教堂, 我其實都差不多有7年無望彌撒了. 但我覺得好奧妙, 一返到教堂, 就產生了一種溫暖及安定的感覺. 就算我而家幾不如意也好, 就當是1個磨練吧.

• 哈..哈..你都無野比我篤爆啦..你唔好篤爆我就真.

• tony
    <br>嘩~~ 咁你耐我好多冇返教堂~~
    <br>anyway 我好 enjoy 果個 peaceful mood~~^^
    <br>
    <br>我而家唔知點解~~ 好期待末日既審判~~
    <br>待罪之身.....唉~~
    <br>

• 哈..哈..你都無野比我篤爆啦..你唔好篤爆我就真.
    <br>by 調查員 - 07/23/07 15:05
    <br>
    <br>員
    <br>大家一場相識嗟~~ 咪客氣啦~~
    <br>

• btw~~ 下午突然唔舒服~~
    <br>個人可能有少少感慨=.="

• 家 兩代似不想多對話
    <br>孩兒最怕 嘮叨爸爸 吟噚媽媽
    <br>卻慶幸活得不太差
    <br>對雙親 又可放任下
    <br>人(支力)了 那管一切產生的變化
    <br>
    <br>悠然地置身這個家
    <br>名和利 亦可以淡化
    <br>就算泰山崩開了 仍未覺可怕
    <br>
    <br>*每天 爸爸媽媽在家總會念掛
    <br> 時時和孩兒 訴說真與假
    <br> 記住記住吃虧只好去算吧 你聽到嗎
    <br>
    <br> 說聲 爸爸媽媽內心不要念掛
    <br> 在孩兒童年時 你已天天轟炸
    <br> 想到就怕 以後犯錯 請打我十下*
    <br>
    <br>家 會讓我安心的放下
    <br>旁人笑我 毫無出色 仍能歸家
    <br>悠然地置身這個家
    <br>名和利 亦可以淡化
    <br>就算泰山崩開了 仍未覺可怕
    <br>
    <br>REPEAT*
    <br>
    <br>我最愛怕醜的爸爸
    <br>你要愛錫媽媽 知道嗎
    <br>外面都不可怕 孩兒能招架
    <br>
    <br>我知 爸爸媽媽在家總會害怕
    <br>孩兒成才時 放棄這個家
    <br>怕又怕在某天這出嫁女兒 不想歸家
    <br>
    <br>說聲 爸爸媽媽內心不要害怕
    <br>在孩兒回來時 即使風光身價
    <br>不會忘記 倆老在家 只等我念掛
    <br>

• ~嘉嘉~ replied @ 2007-07-23 3:09 pm
    <br>tony 我而家唔知點解~~ 好期待末日既審判~~
    <br>待罪之身.....唉~~
    <br>
    <br>嘉嘉, 我就無你這想法. 但我都會抽多d時間返教堂.
    <br>你下午不舒服, 一陣要去睇醫生嗎?

• 遇變遷不知怎去處理 下意識找些方法逃避
    <br>無論妳多不高興 故意挑剔生氣
    <br>沉著氣為了 等新的轉機
    <br>
    <br>在妳不肯抽空參與晚會裡 仍獨個故作最快樂模樣
    <br>為妳解釋只因太忙 掩飾真相
    <br>我在笑 相當勉強
    <br>寧願妳裝起騙人面具 寧願妳推搪說疲累
    <br>寧願不哼一句 我也不想知道 其實妳另有一位愛侶
    <br>
    <br>在妳不肯歸家的這數天裡 寧願四處逛逛半夜遊盪
    <br>獨對家中的幾扇牆 真空感覺
    <br>妳別去 我不知去向
    <br>寧願妳裝起騙人面具 寧願妳推搪說疲累
    <br>寧願不哼一句 我也不想知道 其實妳另有一位愛侶
    <br>
    <br>只有我在呆望這家裡每個角落 尤如圍城冷漠
    <br>即使妳沒有講出走真相 若要公式的說謊
    <br>妳已經不必再講 Hoo...
    <br>面對家中的幾扇牆 沒有家的感覺
    <br>如若妳別去 我不知去向
    <br>

• 到我.到我
    <br>
    <br>劉德華 -- 一家人
    <br>
    <br>++
    <br>
    <br>崩口人忌崩口碗, 你再唱哩d歌我喊架...鳴...

• 是andy hui的一家一減你呀.

• 一加一減你

• 六月
    <br>
    <br>許志安 -- 一家一減你
    <br>
    <br>tony
    <br>
    <br>我都想末日既審判快d到, 但係審"佢"囉!!

• 你下午不舒服, 一陣要去睇醫生嗎?
    <br>by tony - 07/23/07 15:16
    <br>
    <br>有心啦~~ 抖下應該 ok 掛...

• 比 tony 快過我添...
    <br>
    <br>ding~~

• ++ , tony,
    <br>
    <br>行開一陣姐, 掙生意呀!!

• 我都想末日既審判快d到, 但係審"佢"囉!!
    <br>by 調查員 - 07/23/07 15:21
    <br>
    <br>咦咦~~ 呢下我相反 wo~~
    <br>個個都唔駛審~~
    <br>only 審我就夠.......

• 行開一陣姐, 掙生意呀!!
    <br>by 調查員 - 07/23/07 15:23
    <br>
    <br>wakaka~~ 大哥呀~~
    <br>比條生路行下好 wo@_@

• ++
    <br>
    <br>我都未有機會同你講曬我既故事, 如果你聽完, 換轉你係我, 我估你都想審"佢"呀!!
    <br>
    <br>你叫到, 生路一定比, 下次唔好喇!

• k
    <br>
    <br>你重係唔係度??

• 哈哈嘉嘉, 我是k歌之王, 你當然不夠我快啦.

• 嘉嘉, 雖然只識了你4天, 都算相識一場, 加上大家又是教徒, 亙相關心一下都是應該的.

• by ~嘉嘉~ - 07/23/07 13:25
    <br>
    <br>hard to explain in words, if you want to know more, phone me

• 我都未有機會同你講曬我既故事, 如果你聽完, 換轉你係我, 我估你都想審"佢"呀!!
    <br>你叫到, 生路一定比, 下次唔好喇!
    <br>by 調查員 - 07/23/07 15:28
    <br>
    <br>我以為我聽曬大部份 tim~~^^"
    <br>唔好勞氣住~~ 得閒慢慢再講我知囉~~
    <br>
    <br>路係人行出黎既~~
    <br>我一陣都要去行下~~

• 哈哈嘉嘉, 我是k歌之王, 你當然不夠我快啦.
    <br>by tony - 07/23/07 15:32
    <br>
    <br>囂啦你.......我起碼識得 5 隻 k 歌之王~~
    <br>4b 1g....唔計我自己住~~ wakaka~~

• 嘉嘉, 雖然只識了你4天, 都算相識一場, 加上大家又是教徒, 亙相關心一下都是應該的.
    <br>by tony - 07/23/07 15:35
    <br>
    <br>明架啦~~ 在心中嘛~~^^

• hard to explain in words, if you want to know more, phone me
    <br>by WC - 07/23/07 15:47
    <br>
    <br>我係咪識得你架?
    <br>點 call 你?
    <br>
    <br>你貓我啦一係~~
    <br>[email protected]

• 你only聽咗冰山一角

• phone number sent

• 嘉嘉, 咁你下次要攪個"k歌之王"晚會了, 哈哈哈.

• ~嘉嘉~ replied @ 2007-07-23 3:55 pm
    <br>嘉嘉, 雖然只識了你4天, 都算相識一場, 加上大家又是教徒, 亙相關心一下都是應該的.
    <br>by tony - 07/23/07 15:35
    <br>明架啦~~ 在心中嘛~~^^
    <br>
    <br>我是老人家, 講野係老土d既.

• 輕輕的我走了,正如我輕輕的來;
    <br>
    <br>我輕輕的招手,作別西天的雲彩。
    <br>
    <br>那河畔的金柳是夕陽中的新娘
    <br>
    <br>波光�堛瘋v影,在我的心頭蕩漾。
    <br>
    <br>軟泥上的青荇,油油的在水底招搖;
    <br>
    <br>在康河的柔波裡,我甘心做一條水草
    <br>
    <br>那樹蔭下的一潭,不是清泉,是天上虹
    <br>
    <br>揉碎在浮藻間,沉澱著彩虹似的夢。
    <br>
    <br>尋夢?撐一支長篙,向青草更青處漫溯,
    <br>
    <br>滿載一船星輝,在星輝斑斕�堜髜q
    <br>
    <br>但我不能放歌,悄悄是別離的笙簫;
    <br>
    <br>夏蟲也為我沈默,沈默是今晚的康橋!
    <br>
    <br>悄悄的我走了,正如我悄悄的來;
    <br>
    <br>我揮一揮衣袖,不帶走一片雲彩。
    <br>

• 你何故牽走了我的一顆心 更何故竟不顧而行
    <br>還令我的愛仿似在泥裡陷 愛人你何殘忍
    <br>
    <br>你何何故不問問 你何故竟毀碎我的心
    <br>難道那些快樂不再令你留下 空追憶枕上唇印
    <br>
    <br>一顆心 一顆心 插著針 它的痛苦有誰問
    <br>千枝針 千枝針刺在心 心內凝著的血盡變淚痕
    <br>
    <br>我還要裝作我不打緊 我還要裝作更開心
    <br>誰料我的快樂只是迷陣 枕邊珠淚常浸
    <br>

• 好詩, 好詩! 你咁好雅興一早起身吟詩呀.

• mm
    <br>你令我諗起尋日阿白雲哥哥~~
    <br>佢都係鐘意阿 lam 喔~~
    <br>
    <br>tony
    <br>wakaka~~ 再別康橋同雲都有關係嘛~~
    <br>不過......我諗起康橋係我好想去下旅行呀~~
    <br>我好鐘意 cambridge 同 oxford 果兩個地方既relaxing & academic mood 喔~~

• 嘉嘉, 我咁大個仔都未試過衝出亞洲呀. uk是否好靚架?

• J:能有你 快活無可比
    <br>可把臂逛街 像遊盡天地
    <br>任何時候哪肯懷疑你
    <br>寧願不聽他人說是說非
    <br>M:除了你 沒別人可比
    <br>只需愛到底 難道天妒忌
    <br>任何容貌條件都喜歡你
    <br>其實相愛沒因由量你也不記起
    <br>J:別要欺騙我
    <br>M:流淚一滴亦已太多
    <br>J:重視我大可縱壞我
    <br>M:已片刻難離
    <br>J:一公分可算多
    <br>合:其實我未想知道誰在愛得多
    <br>M:願你相信我
    <br>J:明日怎樣無助
    <br>M:我也可
    <br>J:如平日大幾倍愛護我
    <br>J:如果 花開竟不結果
    <br>M:都不枉往日相處諧和
    <br>合:夢一同造過
    <br>J:別要欺騙我
    <br>M:流淚一滴亦已太多
    <br>J:重視我大可縱壞我
    <br>M:已片刻難離
    <br>J:一公分可算多
    <br>M:其實我未想知道誰在愛得多
    <br>J:憑著已相愛過
    <br>J:明日怎樣無助 你也可
    <br>M:(護花當然找我)
    <br>J:如平日大幾倍愛護我
    <br>M:(想得太多)
    <br>J:如果 花開竟不結果
    <br>合:都不枉往日相處諧和
    <br>合:夢一同造過
    <br>J:還太快信任情不死
    <br>J:只想逛逛街
    <br>J:遊盡天共地
    <br>M:就如童話從開始多麼美
    <br>合:期望日出身邊那位
    <br>合:最後還是你
    <br>

• 嘉嘉, 下次唱k我同你合唱"童夢"好嗎?

• tony
    <br>uk 靚唔靚就見人見智啦~~
    <br>但我最記得佢要扮古老果下搞笑~~
    <br>d 屋係留返個向大街既外壳 (超100年歷史)~~
    <br>入邊你就點搞都得果隻 lor~~
    <br>
    <br>果陣你有冇睇 the notting hill~~
    <br>間屋我覺得好正~~^^

• 下次唱k我同你合唱"童夢"好嗎?
    <br>by tony - 07/24/07 10:36
    <br>
    <br>上次唱 k 我地都揀左黎唱過一次~~
    <br>搵次 lor~~^^

• Hey baby I just want to say
    <br>I Love You I really do
    <br>著了風扇 亂髮四濺
    <br>拍MV之前 頭髮懶得剪
    <br>落皺紙碎 著住雪褸
    <br>我為你打開心口 少女都怕醜
    <br>我搖頭擺尾 (yea)
    <br>震盪我胸肌 (that’s right!)
    <br>四人遊一起誘惑你
    <br>#Boy Band Boy Band
    <br>冧歌好骨痺
    <br>Fans喜歡我汗味
    <br>踎低 彎腰
    <br>舞姿差差地 ( 差差地~~)
    <br>亦得到鼓掌 靠你 ~~#
    <br>扮相可愛 勁過拓哉
    <br>最憂鬱的眼 能帶你出海
    <br>扮作感慨 你實喝彩
    <br>我地個CD封面 要兩手插袋
    <br>八十寸手臂 (wa)
    <br>擘大八碌髀 (shi)
    <br>擘大對手瓜抱實你
    <br>
    <br>## Repeat
    <br>
    <br>Hey Baby 係你呀
    <br>用你溫柔嘅雙手hold me tight!
    <br>然後大叫 Love You (Love You) , Love You (Love You)
    <br>Very good!
    <br>How about 講呢一個丫
    <br>Loving you Loving you Loving you
    <br>(loving you loving you loving you)
    <br>Wa, interesting! 一齊唱丫
    <br>Don’t be 蛇qua
    <br>Come on girls! (Love you )
    <br>
    <br>Boy Band Boy Band Fans追車尾
    <br>Big Band Big Band 有陣味 / Take That Take that 有陣味
    <br>New kids New kids 已經七張幾 (七張幾
    )
    <br>仲扭腰碌地 氹你 ~~
    <br>

• notting hill我有睇, 不過無嘜印像了. 你打算幾時出發呀?

• 出發咩呀??
    <br>去旅行??
    <br>未有 plan 喎又.....

• 我朋友剛去完北海道~~
    <br>影左果 d 薰衣草田野相比我睇~~
    <br>一片花海勁感動呀~~
    <br>
    <br>睇完佢 d 相我當自己去左了@_@

• oic, 我仲以為你就快去.....pincic添.
    <br>你睇相就當去左, 你都幾好幻想力wor, 哈哈哈.
    <br>
    <br>我唔同你chat喇, 因下午要請假攪個d野呀, 而家要做埋d野先.
    <br>今晚再見啦, 88!

• bibi tony~~ 一切順利...

• 嘉嘉, 你真有心. 唔知今晚會不會在cwb撞到你呢? 因我今晚會去大球場睇波.

Log in to reply