給She.com/各位網友:

• silent
    <br>你唔好再係道挑撥裡間網友啦
    <br>
    <br>睇黎呢排又到Pz比人鬧啦haaa
    <br>

• by lol - 06/29/07 00:08
    <br>
    <br>贊同你所講, 以前有個二五仔, 白獅子座等人, 又係咁架, 講野尖酸刻薄, 踩完人轉過頭想讚自己

• 你唔只自我中心,心胸狹窄,仲有鬼鼠,無logic,無記性,無sense,無食藥
    <br>
    <br>你發言就無問題,我發言就係"為鬧而鬧"-自我中心
    <br>
    <br>"果次"後,你好多發言我有機會吋你,不過我只係笑住睇,係你放不低
    <br>
    <br>同你1言不合,就討厭1個人,一定容不下-心胸狹窄
    <br>
    <br>係A topic唔夠人講,就用其他alias開新B topic針對人,用其他alias係B topic 鬧人-鬼鼠
    <br>
    <br>你係其他topic明/暗示我用alias,其他nickname ,幾年前至今,我打字慢又懶係人都知,小紅紅打字快/懲戒男打字多-無logic
    <br>
    <br>"果次"我1入去發言,你話女人野唔關男人事-無記性
    <br>
    <br>你指名發言鬧我,我有時間米回應下,你話"咁我留言又關你咩事",點會唔關我事-無sense
    <br>
    <br>你唔同我講落去你都... -無食藥
    <br>
    <br>
    <br>=P

• 你要"最後1 post" ma
    <br>
    <br>XD

• 比人屈,谷氣係理所當然,誰是誰非,大家心裡有數,lol,我相信你 :)

• by sophielee - 06/30/07 00:50
    <br>
    <br>借果lighter比你
    <br>=)

• ps.怕你點唔著
    <br>
    <br>^^
    <br>
    <br>

• thanks sophielee! 我都費事再睬呢條友! 佢寸人可以寸到冇人明佢寸人 d 咩既, "最後1 post"? 完全 R 頭! 係啦, 佢最唔只自我中心,最大方, 從來冇分身, 一 d 都唔 鬼"鼠", 最有logic, 最有記性, 最有sense, 日日都食藥囉! 簡直無人能及啦!
    <br>
    <br>佢走入去人地個 topic 鬧人一定無問題架! 我無論係感嘆畀佢屈又好, 同網友傾計又好, 都係自我中心 架!
    <br>
    <br>佢寸人寸到人地唔明, 唔鬼理佢, 就係人地畀口才了得既佢寸親, 屈完人人地講返出黎就係人地放不低! 噢! +ggg 你呢個 topic, 真係罪過喇! 你做咩咁放唔低? 心胸狹窄 ?
    <br>
    <br>下下得罪人, 就屈埋你"同你1言不合,就討厭1個人", 哇! 咁都叫一言不合呀? 係啦! Pz 講既野先係 standard !
    <br>
    <br>係A topic唔夠人講,就用其他alias開新B topic針對人,用其他alias係B topic 鬧人??? 係啦! 我用來用去都係用 lol, 原來去到 topic B 用返 lol 就叫用其他 alias, 哇! 連我自己都唔知 "用其他 alias" 既定義就係咁解! 噢! "其他" 呢個詞語仲有其他解法! 真係今日先知!
    <br>
    <br>你係其他topic明/暗示我用alias,其他nickname ,幾年前至今,我打字慢又懶係人都知,小紅紅打字快/懲戒男打字多-無logic ...
    <br>哇哇哇! 我就真係冇咁得閑 check 住邊個打字快邊個打字慢, 不過我知道打字快既人都可以扮打字慢囉! 繼續屈啦, 屈埋我就係 +ggg 開呢個 topic 黎明/暗示我用alias啦!
    <br>
    <br>"果次"我1入去發言,你話女人野唔關男人事...
    <br>係啦! 我冇記性到連自己從來唔會講呢種說話都唔知, 你真係清楚了解我啦! 繼續屈埋我話 she.com 唔准男人入黎啦!
    <br>
    <br>我同其他人講野, 一定關佢事; 我留言畀其他人, 又一定係暗示緊 d 野; 就連人地留言鬧佢, 都一定又關我事又關佢事! 啊! 咩都關我事, 咩都入我數, 就一定係我冇 sense!
    <br>
    <br>又原來, 人人被屈都食藥架囉! +ggg 你都好快 d 去食藥! 唔係會你平反都要畀人鬧架! 好驚囉!

• by lol - 06/29/07 00:08
    <br>
    <br>贊同你所講, 以前有個二五仔, 白獅子座等人, 又係咁架, 講野尖酸刻薄, 踩完人轉過頭想讚自己
    <br>
    <br>by bee - 06/29/07 16:15
    <br>
    <br>我係話緊 Pz 亂咁屈人係搞事份子, 佢屈人就好地地, 到人地咁樣講返呢? 你睇! 可以鬧返人 "自我中心,心胸狹窄,鬼鼠,無logic,無記性,無sense,無食藥"...
    <br>
    <br>我講咁耐, 都係話佢亂屈網友, 但佢呢? 斷章取義, 講野極其刻薄, 佢得罪人就係人地心胸狹窄, 總之佢就永無過失, 佢講既野就係 "事實" , 佢到處辣火頭唔叫搞事! 佢係咁鬧我唔叫潑火, 人地安慰我 (連話佢都冇) 都要畀佢批評下! 佢真係大曬架喎!
    <br>
    <br>講真啦, 誤會既野好難避免, 大家互相尊重根本唔會咁, 我果次畀佢屈完, 都好好聲氣解釋過幾次... 但d 人依然會一"廂"情願繼續屈你, 用你 d 唔開心既往事攻擊你, 慌死你唔夠傷心, 怕你唔去自殺! 呢 d 究竟係咩人黎架?!
    <br>
    <br>總之, 我都係果句, 種善恩未必得善果, 但作埋呢 d 孽, 最終都係自己受返!

• 而家睇清楚, 覺得好好笑! 我開親 topic 都係問野, 原來我會開 topic 針對人?! 真係連我自己都唔知, 怕且我真係要食下藥! 請問大家有冇 "被屈完之後當自己真係有做過" 既藥賣?
    <br>
    <br>有人講開被網友屈, 我講我既經歷, 叫針對? 響人個 topic 度答野, 原來叫 "開 topic"! she.com 呢 d 規矩同 terms, 大家真係要問下 Pz!

• 我屈邊位係搞事份子?
    <br>請說明

• 指名導姓唔該
    <br>
    <br>=)

• 你果次屈我係變態佬, 夠清楚未?

• 你唔駛混淆視聽
    <br>
    <br>我清楚講明係指你以前唔夠人講後開topic鬧人
    <br>
    <br>
    <br>=)
    <br>

• 你果次屈我係變態佬, 夠清楚未?
    <br>
    <br>by lol - 06/30/07 13:25
    <br>
    <br>邊年邊月邊日邊thread
    <br>copy出來 la

• 我答你最後一次, 我非常鄙視你對網友不友善, 說話刻薄, 胡亂老屈網友, 自以為是既態度! 我完全唔覺得咁樣係好好玩, 好好笑, 風趣, 或者好得意! 亦請你唔好自以為代表所有男人, 連我老公都覺得你把口好賤同心地好差!
    <br>
    <br>仲有, 唔該你得罪其他人畀其他人尋仇, 唔好咩都入同一個人數! 今次我答嘴話你屈過我就變成咩都關我事, 離譜!

• 邊年邊月邊日邊thread
    <br>

• 我答你最後一次, 我非常鄙視你對網友不友善, 說話刻薄, 胡亂老屈網友, 自以為是既態度! 我完全唔覺得咁樣係好好玩, 好好笑, 風趣, 或者好得意! 亦請你唔好自以為代表所有男人, 連我老公都覺得你把口好賤同心地好差!
    <br>
    <br>仲有, 唔該你得罪其他人畀其他人尋仇, 唔好咩都入同一個人數! 今次我答嘴話你屈過我就變成咩都關我事, 離譜!
    <br>
    <br>我亦從來會開 topic 針對人, 你唔好以為你自己係咁就人人都係咁! 我更加唔會好似你咁無聊兼記仇咁 bookmark 住條thread。
    <br>
    <br>係咁, 我 reply 完會block 左你, 你答我我都唔會睇到。亦冇你咁得閑日日上黎 check 住呢個打字快果個打字多, 然後又將一堆人想像為同一個人, 然後鬧人鬧得咁缺德!
    <br>
    <br>隨便你認為我係唔夠你講所以走啦! she.com 你慢慢玩曬, bye!

• 邊年邊月邊日邊thread
    <br>

• 你copy出來,等大家睇下ma
    <br>
    <br>你kam有道理,怕mud?
    <br>
    <br>=P
    <br>

• 你copy出來,等大家睇下ma
    <br>
    <br>你kam有道理,怕mud?
    <br>
    <br>=P
    <br>
    <br><--- 但係我覺得佢真係有道理wor

• <--- 但係我覺得佢真係有道理wor
    <br>
    <br>by sigh - 06/30/07 14:23
    <br>
    <br><---有道理怕mud copy出來,等大家睇下
    <br>
    <br>=)
    <br>
    <br>

• 我都同意 post 番d 野出黎。
    <br>話得人就要有根有據,一味話人老屈,就要post 出線名及留言,
    <br>齋講但無證據係無用。

• 我以前都係 Gossip 玩過一段日子,果陣時用 nickname 出post
    <br>既版友我都認得。
    <br>但後來有版友發癲,一味串玩果d 用nickname 既版友,
    <br>又成日出 post 鬧港女及鬧人,我先至少上 she 喇!

• by =^.^= - 06/30/07 16:32
    <br>
    <br>果條 thread 我已經唔記得左, 冇 bookmark。 我已經唔係今日先話佢屈過我, 如果你覺得我係搞事, 咁你大可以 block 我, 睇下我響邊 d thread 搞過事! 果次之後我都少左上she.com, 好地地傾計都會畀人鬧, 仲係拎住人地唔開心既野黎加以嘲諷。將心比己, 你係我你又有咩感受?
    <br>
    <br>既然你話我無證據, 咁請問 Pz 又有咩證據將所有野推落我身上:
    <br>
    <br>"自我中心,心胸狹窄,仲有鬼鼠,無logic,無記性,無sense,無食藥 "
    <br>
    <br>"係A topic唔夠人講,就用其他alias開新B topic針對人,用其他alias係B topic 鬧人-鬼鼠 "
    <br>
    <br>"你係其他topic明/暗示我用alias,其他nickname ,幾年前至今,我打字慢又懶係人都知,小紅紅打字快/懲戒男打字多-無logic "
    <br>
    <br>"你話女人野唔關男人事"
    <br>
    <br>"你唔同我講落去你都... -無食藥 "
    <br>
    <br>
    <br>就算我搵唔返果個 post, 咁請問呢 d 老屈人既 "facts" 又點解唔 post 出黎? 齋講但無證據仲要鬧人鬧得咁缺德! 請閣下評評理!
    <br>
    <br>我好堅持, 佢根本睇唔到人 ip, 天知地知佢自己知, 既然係咁又憑咩話人分身? 慌死 she.com 唔夠亂。

• by =^.^= - 06/30/07 16:36
    <br>
    <br>奉勸你都唔好懷勉以前, 因為換來的是:
    <br>
    <br>
    <br>"she.com唔係你擁有,she.com亦無可能清1色女人,she.com亦無可能只有1 d你岩聽ka野,你想she.com好似幾年前kam, lee d 只係你一箱情願
    <br>
    <br>by Pz - 06/29/07 14:56"

• lol
    <br>
    <br>我覺得你還你,我還我。
    <br>
    <br>你貼出 Pz 的那番話,來勸我不要懷緬過去,我覺得是不恰當的。
    <br>
    <br>因為:
    <br>第一,我不知道 Pz 說那番話的因由。或者他這樣說是有他的原因。
    <br>
    <br>第二,Pz 並沒有向我說這一番話,而只是你假設他會這樣說。
    <br>
    <br>假設的東西,終歸只是假設,不能當了就是事實那樣去看待。
    <br>

• "she.com唔係你擁有,she.com亦無可能清1色女人,she.com亦無可能只有1 d你岩聽ka野,你想she.com好似幾年前kam, lee d 只係你一廂情願."
    <br>
    <br>再者,我覺得上述的說話並沒有甚麼不對。
    <br>唯一可能不對是若對方並不是如 Pz 所言作這類想法,那便是誤會了。
    <br>
    <br>

• by =^.^= - 06/30/07 18:18
    <br>
    <br>我一直都話佢誤會, 果陣已經好好地解釋過好多次, 但佢死屈我, 請問我可以點? 我搵唔返條 thread, 又係我有問題, 我屈人屈我!
    <br>
    <br>"假設的東西,終歸只是假設,不能當了就是事實那樣去看待。 "
    <br>
    <br>我同意, 所以請問有人當事實咁鬧我, 我應該點呢?

• by =^.^= - 06/30/07 18:14
    <br>
    <br>BTW, 我都係奉勸你一句, 如果唔岩聽, 咁得罪曬!

• 仲有, 我一直都話, 有誤會在所難免, 大家客客氣氣我唔會咁難受, 但用人地 d 傷痛黎攻擊人, 或者用 d 唔係事實既 "事實" 黎鬧人, 請問你有認為恰當嗎?

• 只要lol用回nickname ,講下用過mud alias ,&邊年邊月邊日邊thread copy出來,大家米知mud事lor
    <br>
    <br>如果無做過鬼鼠野,怕mud真身示人,怕mud copy果 thread出來
    <br>
    <br>我去街街la
    <br>
    <br>XD
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• ps.u never "客客氣氣"
    <br>
    <br>=P

• to lol,
    <br>
    <br>昨日外出....
    <br>
    <br>((噢! +ggg 你呢個 topic, 真係罪過喇! 你做咩咁放唔低? 心胸狹窄 ?))
    <br>
    <br>((屈埋我就係 +ggg 開呢個 topic 黎明/暗示我用alias啦!))
    <br>
    <br>唔好意思,我這個topic時,腦海中無浮現lol這alias, 你誤會了。
    <br>我對你的alias有印像,但只屬一般
    <br>

• by +ggg - 06/30/07 18:55
    <br>
    <br>唔好誤會, 我無意拉你落水, 不過我覺得畀人屈真係好激氣! 如果佢咁鬧我, 呢 d 說話一樣可以套用在開呢個 topic 既人身上, 所以我先提及您。在此向你講聲 sorry...
    <br>
    <br>同埋我係講呢件事先用 lol, 我其他時候會用其他alias, 上次同你講果個韓國人屠殺事件呢, 我又係住 NYC 果個, 同你傾得好地地畀個變態佬係咁鬧, 記得嗎?

• ......oh....ic
    <br>我誤會了...sorry
    <br>講明就無野
    <br>

• +ggg
    <br>
    <br>唔好咁講啦, 係我一時晦氣拉埋你落水! ^^

• alias 真係令人混亂... 不過冇辦法, 學=^.^= 講, 用 nick/login 會被針對, 好似上次無端端畀個變態佬鬧, 我到而家都唔知我講錯咩要畀佢鬧囉!

• lol
    <br>如我topic之...前因後果,你點睇呢件事?

• ((用 nick/login 會被針對, 好似上次無端端畀個變態佬鬧, 我到而家都唔知我講錯咩要畀佢鬧囉!))
    <br>
    <br>我之前都講過一模一樣的說話幾次

• 不過我都忍得
    <br>唔忍得係話題個樣

• 你就係比人鬧
    <br>今次snoopy就被圍攻
    <br>以前我被個傻既洗版肏,唔明"she"個次完全唔理

• +ggg,
    <br>
    <br>其實我返左香港放假, 好一排冇上黎, 所以唔知發生咩事。
    <br>
    <br>不過我覺得呢 d 變態佬, 你唔理佢佢會自討沒趣, 以前有人入黎搞事, 我地繼續傾, 當佢透明。但我唔知佢今次做咩...
    <br>
    <br>好耐好耐之前我 ex 做左 d 對我唔住既野, 怕自己 d 朋友知道後會擔心, 我都係上黎同大家傾, 覺得大家好團結, 無論男女都會畀好多意見同安慰我, 當時感到好 warm... 所以之後我冇事, 就儘量幫返有類似遭遇既朋友, 有時傾到自己通頂, 連我老公都話我傻。有時一句說話, 好powerful。

• 我要食飯喇... 等陣再傾! ^^

• lol,
    <br>謝謝回應...妳食完飯我可能出了街(一整天)
    <br>妳可留言,或容後覆
    <br>bye
    <br>

• +ggg,
    <br>
    <br>唔好客氣... 你返黎再傾過啦!

• ((用 nick/login 會被針對, 好似上次無端端畀個變態佬鬧, 我到而家都唔知我講錯咩要畀佢鬧囉!))
    <br>
    <br>我之前都講過一模一樣的說話幾次
    <br>
    <br>by +ggg - 06/30/07 19:30
    <br>
    <br>而家唔用 nick/login, 都一樣會被針對, 懲生果 d, 最鍾意話人用alias 就係唔得光明正大... 都唔知咩道理? 而家唔同以前, 用咩都一樣會畀 d 無聊人或變態佬鬧!

• 不過我都忍得
    <br>唔忍得係話題個樣
    <br>
    <br>by +ggg - 06/30/07 19:31
    <br>
    <br>其實我一向都唔理果 d 搞事分子, 但我果次受左好大委屈, 甚至到而家, 某人的冷嘲熱諷, 任何一個女人都會覺得過份! 詳細我容後私下同你傾, 費事又有人借題發揮。

• 你就係比人鬧
    <br>今次snoopy就被圍攻
    <br>以前我被個傻既洗版肏,唔明"she"個次完全唔理
    <br>
    <br>by +ggg - 06/30/07 19:34
    <br>
    <br>其實我本身好鍾意 she.com 既版面, 覺得佢地做得好有心思, 好靚。message board 以外既 topics, 亦好適合時下女性, 例如 d fashion news 同 facial products 試用, 不過唔響香港冇辦法... 至於 message board, 我諗佢地都係提供一個地方畀大家傾下計, 冇諗過會有咁多人搞事同鬧人。It is free, 所以我都冇期望佢地會花太多資源落去 message board 管理。唯有大家自律囉, 好似你客客氣氣, 我又客客氣氣, 你信我, 我信你, 傾下計咪好囉! 都唔明有 d 人點解咁鍾意話下人、鬧下人... 係都要搞到好地地傾計既人走曬先安樂?!

• .

Log in to reply