點解女朋友要咁對待我,講明唔結婚 , 而家話比我話有左 , 結婚同生仔唔係講玩,點解佢咁唔成熟.

• 你同你女友幾多歲呀

• 佢28 我30

我飯都食唔落 ...

• 我只覺得佢想焗我結婚 ... 都唔緊要 ...

為咩要搵個bb 嚟攪 ..... 真係唔係講玩

我都同佢講比5年時間我...

• 咁你想點呀? 叫佢落咗呀?

• 葛 ,

你唔用袋先唔成熟呀

• 冇可能叫佢落咗佢... 我自己本身都冇左爸爸... 好明白一個女人..好辛苦

佢同我講打左針 .... 雖然唔係100% 安全

但我都係一個月做2次啫...

我係覺得佢做左媽媽都唔會成熟...

• 女人臨近30通常都係急D. 焗你? 哈. 都要你比佢焗倒先得架!

• 係一早講過比5年時間去努力

唔用袋係唔成熟... 比佢夾佢嗰時 , 佢叫我射咁我可以點... 佢話佢打左針,唔驚 ....

• 我唔介意同佢結婚

我一早諗住同佢結婚 ,戒指都買埋,

諗住情人情當訂婚戒

我唔係想係香港工作, 親候生想出去試下

我知佢唔想 , 但係我個夢想 !!

• 你咪當早D做人老豆, 早D養仔, 未退休個仔就畢業啦! 幾好.

至於你女朋友, 係咗媽咪就會成熟D架啦! 成熟有時係環境迫成既.

• 呢位兄弟, 好心你啦, 有d咁既事仲係度開topic講, 唔通要我地附和你唔結婚呀.

你做得人男朋友, 就要有責任承擔一切.

• 比你影衰曬d男人, 你咁唔allright咪叫你gf墮胎然後同你分手囉.

• 不成熟那個是你, 不是你女朋友.

• 我冇話唔仲意 ...

比任可男人都會結婚 ,right ?

只不過我真係唔明我女朋友點解要咁做 ...

佢知道我好愛佢 ... 要幾時去旅行就去

未至於有幾千萬身家... 但都唔洗太擔心生活 , 講真佢都好叻..讀好多書 ... 點解都有呢d想法 ?

& alex 點解我影衰曬d男人 ??

• 我同佢都會係下個月結婚 !! 但我想以後可以點處理好一些....

我應該點同佢講 ?

• forgot it, your gf is no inmature, what can u do.

• 你講到好似受難咁, 又好像於想承擔責任一樣, 所以我才這樣說你.

• 我想問下有無過來人可以指教下 ?

• 你知道嗎, 一個女人陀住個bb好辛苦架, 你在佢面前要開心d, 不要怪責她, 如果唔係佢有產前抑鬱症你就大件事了.

• 或者佢都係意外有咗又唔想落咗去, 你話佢焗你, 即使你願意娶佢, 其實你咪係心有不甘咁去結婚, 人總係愛自己錫自己多D

• 可能我自己諗自己太多

但係有時為左將來... 係要有事業既基礎

錢唔會自己生出嚟

個仔都要食奶...

我係想我未婚妻明白...

可能佢唔係想要呢d生活

但現實就係現實

• 一個女人陀住個bb好辛苦架, 你在佢面前要開心d, 不要怪責她, 如果唔係佢有產前抑鬱症你就大件事了.

by alex - 02/07/07 13:57

同意alex

• 既然都發生左...不如實際d諗下點去安排bb既將來...婚後既生活...兩個人一齊總會有付出...如果你諗法仍然係咁...我覺得以後都唔會有好既未來~

有好多人都冇計劃要bb...既然有左而又有能力...不如開開心心咁迎接佢既來臨咁重好~

發生左就係發生左...我諗你用一個正面d既諗法會對大家都好d~

少少意見~

• 我冇怪過�

但都要話比佢知道!! 我真係為左個家為,為左佢 , 有時身邊個女人無人陪,就覺得我唔愛佢, 我都驚自己冇時間陪佢安胎...

我亞媽又唔係香港 ....

• 我諗你用一個正面d既諗法會對大家都好d~

少少意見~

by 文度王 - 02/07/07 14:05

點正面會好d 呢 ?

• 錢, 你咪多有多駛, 小有小駛囉.

如果個個男人都要事業有基礎才結婚有仔女的話, 就唔會有咁多問題家庭啦.

不要再比藉口自己, 如果2個人是相親相愛的話, 有無錢都會一樣咁開心.

• 你惗咁多做乜? =.='' 做你而家應該做既野啦! 你惗得黎你老婆都生啦! =.=''

你覺得佢唔明咪講比佢知囉! 係度惗東惗西有屁用呀! =.=''

• 乜你甘低家,

成日�鈳B話你 gf

好似佢整古你 , 乜野方法都 5 系100%

你嘆完�鈳B叫,

Cheap !

• 點正面會好d 呢 ?

by 葛 - 02/07/07 14:07

唔好當呢件事係你既負擔....既然你決定左結婚...我諗你一定可以同太太講你都係好開心~

唔好比佢覺得你唔願意...如果你話要工作既話...同佢商量下...女人呢個時間最易亂諗野...關心係好重要~

你可能會覺得好辛苦...但係有咩辛苦過一個女人生仔....個心態咁諗自然會舒服d啦

雖然我未有呢種經驗....不過好多朋友都有....都會講下呢d經驗~

希望可以幫到你~

• 點解女朋友要咁對待我,講明唔結婚 , 而家話比我話有左 , 結婚同生仔唔係講玩,點解佢咁唔成熟.

thread id: 1835457 posted by 葛

on 2007-02-07 13:08:04

人渣, 冇品

• 嘩! 老烏龜成個退休經驗社工咁!

• 我都驚 ...

so 我已經買左cam , mic ... set 好係電腦到 , 有咩事可以即時知道 , 請左家務助理係屋企 .....

我驚我自己未夠資格去當爸爸!!

• 點解女朋友要咁對待我,講明唔結婚 , 而家話比我話有左 , 結婚同生仔唔係講玩,點解佢咁唔成熟.

thread id: 1835457 posted by 葛

人渣, 冇品

by hehe - 02/07/07 14:17

係係係 !! 我都係想比人鬧下清醒d !!

我係猛我自己!!

• 我都驚 ...

so 我已經買左cam , mic ... set 好係電腦到 , 有咩事可以即時知道 , 請左家務助理係屋企 .....

我驚我自己未夠資格去當爸爸!!

by 葛 - 02/07/07 14:22

咁呢個世界唔會有人咩都識既....慢慢去學law~

• 當軟弱既時候,當然好想推卸曬d 負責

我也是一個人 ...

人渣, 冇品

by hehe - 02/07/07 14:17

我覺得又唔好咁講...人會擔心又有咩問題

如果個問題係你自己本身...又係唔係可以做到十全十美呢

去批評人係一件好易既事...佢只不過係一時唔知點處理啫...又唔係做左d咩

好過有好多人連去面對既膽量都冇...一走了之~

• 嘩! 老烏龜成個退休經驗社工咁!

by 官差 - 02/07/07 14:18

老人家係長氣d~

Log in to reply