同女友拍左拖八年,我三十五佢三十二....近E兩年成日話要結婚,但我跟本唔想......E年為E個topic大吵左四五次.....E+冷戰緊......有D想同佢分手....但又好似好無情無義....又有D唔捨得....最弊係最近識左個廿七嵗女仔,互有好感,想送舊迎新又好似好對佢唔住...點好?

• 你都識講對人唔住,
    <br>唔該你比條路你女朋友行,
    <br>你咁做好自私,
    <br>既然對人咁冇誠意,
    <br>呢兩個女人都唔會合你意,
    <br>乾脆D,你去做和尚,
    <br>唔洗結婚,仲可以修心 !
    <br>
    <br>呢度冇人會幫你,我地只會取笑你 !!!!
    <br>

• 呢度冇人會幫你,我地只會取笑你 !!!!
    <br>
    <br>by Qoo1
    <br>
    <br>你講得好呀!!!!!!! 簡直人神共憤呀!

• 佢個樣都唔差..我估宜家係香港都重有market....佢都好易找到老公
    <br>
    <br>by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 17:25
    <br>
    <br>你早有離心既就冇謂扮很曬野啦, 人地依家有冇 market 都唔關你事, 你早死早著, 快快死去同個 27 一齊啦, 2, 3 年又有一個 25 等緊你架

• 佢個樣都唔差..我估宜家係香港都重有market....佢都好易找到老公
    <br>
    <br>by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 17:25
    <br>--------------------------------------------
    <br>
    <br>版主, 你咁諗係會好過 d 咩? 先生... 人地樣靚既話就更唔抵啦... 你估佢後生十年可以選擇既多, 定係而家呢...
    <br>
    <br>anyway, 你愈講得多愈證明你係cheap精一個

• 唉 32
    <br>
    <br>過多兩年受孕率下降,
    <br>
    <br>再過多兩年變高齡產婦
    <br>
    <br>有咩人會要?

• 佢只會同之後既女朋友年紀成反比

• 有幾多香港男人會揀一個三十歲以上的女人做老婆,唔通想自已老婆做高齡產婦

• 人死留名, 豹死留皮...
    <br>
    <br>唔該你, 做人立下品啦

• 人到中年灑淚時
    <br>
    <br>你跟本就係一條不負責任的狗, 點解唔想結婚? 因你未玩夠? 定係唔想養多個人? 如果係有用,有承擔的男人, 一定會同伴侶計劃將來, 結婚生仔, 建立小家庭, 本是一件樂事, 只有冇Q用的男人才抗拒婚姻, 你連狗都不如, 因為你欠忠心, 社會垃圾, 你唔死冇用

• 有幾多香港男人會揀一個三十歲以上的女人做老婆,唔通想自已老婆做高齡產婦
    <br>
    <br>by 我係男人都忍唔到你條友 - 01/31/07 17:33
    <br>
    <br>中曬point呀!!!

• 只有冇Q用的男人才抗拒婚姻, 你連狗都不如, 因為你欠忠心, 社會垃圾, 你唔死冇用
    <br>
    <br>by TIGER - 01/31/07 17:35
    <br>
    <br>鬧得�I呀, 你去死啦, 社會人渣!!!

• 學懲戒男去叫雞算啦! 晚晚都有新對手啦!

• 講老實話,八年來你總共使係你女友身上幾好錢?
    <br>

• 先知個問題幾好喎...
    <br>
    <br>我聽過一個 case, 係我媽咪既朋友... 佢個女友有��, 根住佢地去墮胎.
    <br>
    <br>事後, 男方問個女事主收返一半錢..原因係個女仔當時都有開心......
    <br>
    <br>唉....真係咩人都有...

• 嘩! 咁如果叫雞, 隻雞都覺得舒服, 出水, 係咪唔使俾肉金呀?

• 講老實話,八年來你總共使係你女友身上幾好錢?
    <br>
    <br>by 先知 - 01/31/07 17:40
    <br>
    <br>送左間屋俾佢...已經係對得佢住啦
    <br>只有感情..沒有愛情..難道還在一起會有將來嗎?

• 送左間屋俾佢...已經係對得佢住啦
    <br>
    <br>by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 17:51
    <br>
    <br>虧你講得出D咁既野喎, 送間屋大Q曬呀而家, 咩叫"對得佢住呀" 叫27 送間屋比你先喇咁就要, 到時佢飛你, 都對得你住啦!
    <br>
    <br>你都無腦, 相處左咁耐梗係會由愛情昇華到感情啦! 你�k醒未呀!!!! 咁大個人都唔Q化, 你唔好做男人喇, 早死早著, 遲死�k唔著呀.

• 都係o個個,,, 你諗清楚啦... 要走就唔好兩頭望...
    <br>
    <br>你送間屋俾佢咁只証明你唔最 cheap o個 d 又食又拎既衰人... 但係並改變唔到你過去8年既猶豫不決...不過, 算啦,,, 都過去啦...

<br>
    <br>by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 17:51
    <br>
    <br>如果你咁樣做都可以分手啦
    <br>起碼佢都有層樓渣手

• 總之早些分手解決....免得浪費佢青春
    <br>
    <br>by 人到中年灑淚時 - 01/31/07 17:15
    <br>
    <br>人地既青春已被你浪費曬...........正契弟......真係唔死唔駛恨

<br>
    <br>
    <br>咁最起碼個女仔都唔會乜都冇曬

• 連層負資產都御埋比佢供?..........好高呀!!!!1

• 版主, 我真係幾想問... 點解你知唔夾... 點解會拖咁多年呢?

• 人生係由激情 >>>> 愛情>>>>>感情
    <br>感情最後才是長久關係,是將來!
    <br>
    <br>
    <br>

• 同女友拍左拖八年,我三十五佢三十二....近E兩年成日話要結婚,但我跟本唔想......E年為E個topic大吵左四五次.....E+冷戰緊......有D想同佢分手....但又好似好無情無義....又有D唔捨得....最弊係最近識左個廿七嵗女仔,互有好感,想送舊迎新又好似好對佢唔住...點好?
    <br>
    <br>by 人到中年灑淚時 on 2007-01-31
    <br>16:38:02
    <br>
    <br>做你女友真係前世啦。

• 連層負資產都御埋比佢供?..........好高呀!!!!1
    <br>
    <br>by wawawa - 01/31/07 18:07
    <br>
    <br>我自已一早供完層樓...先至送俾�
    <br>

• 睇到呢度,相信唔少原本鬧開佢的港女,心底裡卻變成不知幾渴望成為那位被佢飛的32歲女友.

• 港女唔掂!

• 又變戰場喇!
    <br>
    <br>其實幾靚既女人睇耐咗都會厭, 幾醜既女人睇耐咗都會順眼, 呢個係定理, 只要你得到就唔會珍惜, 但一拖就拖人八年, 真係好長, 你分手既原因到底係唔想結婚定係想同個廿七歲一齊先? 前者的話你再同你女友表明立場唔結婚囉! 最多同居! 後者的話你就決絕d, 個女友點求你都唔好回頭, 因為你今日已經變左心第日都會再變心! 唔好嘥時間, 賤男呢個名你洗唔甩架喇!

• 只有感情..沒有愛情..難道還在一起會有將來嗎?
    <br>
    <br>我想話你知, 所有愛情end up都會變成感情, 咁希望你7老80都冇伴o係身邊, 依然繼續尋找愛情
    <br>
    <br>其實, 你唔配去愛, 因為你連乜野係真正的愛都唔識, 我相信如此賤男唔止你一個, 只係唔明點解你咁低能自己送上門俾人小
    <br>
    <br>我地呢度所有人都睇你唔起, 問題唔只係你的點對你女友, 而係你厚顏到大大聲送舊迎新, 乜乜77

• 可唔可以講下27歲果位小姐既條件同埋你地點識?

• 但你到佢三十二時就飛佢唔係好啱噃! 如果你唔要佢的話應該三十前決定, 三十二真係value少之有少呀!
    <br>
    <br>by 女人 - 01/31/07 17:25
    <br>
    <br>←現實d黎講係0岩架!!!雖然佢嘅青春,唔係同你一齊都會溜走,亦唔係怪你d乜,當然一日未婚,一日都仲有權揀,但若唔係諗住對人世,就同人一齊最盡兩年就好分手啦,人拖拉你拖拉,你點都講唔通喇....................

• WHAT THE FCUK 講得好o岩呀 , 你識咩叫"愛" 咩 ? 你呢 D 叫玩 , 叫過下引 , 你根本是一個唔配講愛的人 , 希望你及早有呢種覺悟。

• 算啦~
    <br>
    <br>各板友唔洗咁勞氣
    <br>
    <br>呢條thread 又係係度作緊故仔, 呃水吹o者

• 飛一個拍左拖8年既女友,唔通你真係以為佢會笑笑口話OK冇問題?又要飛人又要怕煩,食懵左你牙?鹹濕有價呀,阿伯!
    <br>
    <br>27歲都唔好得好多架咋!好多女人仲係想30歲前結婚架!
    <br>
    <br>究竟你係唔想結婚丫?抑或係唔想同之前個女友結婚呀?

• 我懷疑佢係咪同我朋友的男朋友一樣
    <br>佢同佢個ex 拍左成10年,個女仔又係想結婚但結果當然係分手!10年呀!有幾多個10年呀?個女仔而家29歲,真係最寶貴的青春都比哂條cheap 友啦!個男仔又係見異思遷,鍾意左我朋友。唉…我朋友就認為自己係不同的,終有一日個男仔會同佢結婚…
    <br>唉…祝佢好運

• i think u should break up with your 32gf or ask her to break up with you because you don't seem to love her if you're interested in the 27.
    <br>
    <br>don't waste 32gf's time. she deserves better. =)

• 好明顯板主女朋友唔係今時今日先話結婚, 係一早已經表明立場想結婚, 但係板主當其時點解已經唔表明立場係唔會結婚or唔想結婚? 如果一早講左, 個個女仔明知無希望, 都唔會死拖. 自動自覺走人, 我估係米有人唔想結婚但係當時又未搵到另一個, 所以先拖泥帶水, 等個個32女仔"以為"仲有希望所以繼續等等等... 衣家板主搵到第二個樂, 仲唔立即表明立場同舊女友講清楚咩.

• 我自已一早供完層樓...先至送俾佢
    <br>
    <br>by 人到中年灑淚時
    <br>
    <br>吊! 送間咩屋咁大把, 睇你咪CHEAP友一名, 樓可以買過, 錢可以搵番, 青春一去不返, 你一定有報應

• 板主決定點? 或是拖住先?

• 吊! 送間咩屋咁大把, 睇你咪CHEAP友一名, 樓可以買過, 錢可以搵番, 青春一去不返, 你一定有報應
    <br>
    <br>by TIGER - 02/01/07 11:14
    <br>
    <br>
    <br>講得咁口響不如你送層俾我.

• 我燒一幢樓比版主, 不使客氣, 住得開心d丫

• 睇清楚才吠,上面那個唔係我

• 32歲渣住層樓到60幾歲個時都漏水,霉爛啦. 攬住黎托咩, 又無人無乜. 如果搵到個老公鍚, 有自己既仔女先係長遠既幸福. 我覺得炸, 唔代表其他人既意見.

• 32歲渣住層樓到60幾歲個時都漏水,霉爛啦. 攬住黎托咩, 又無人無乜. 如果搵到個老公鍚, 有自己既仔女先係長遠既幸福. 我覺得炸, 唔代表其他人既意見.
    <br>
    <br>by 阿太 - 02/01/07 13:29
    <br>
    <br>
    <br>你不懂乜叫樓換樓?

• 八年????
    <br>
    <br>如果同佢已上過床就飛甩佢啦! 試第二件把啦!!!

• 層樓升價就話姐, 樓價一路跌, 換樓未即係越住環境越差? 而且唔係層樓既問題而係2者比較, 我會情願住間舊屋但係有老公鍚又兒有女, 都唔想孤獨一個人住間豪宅羅.

• 你開呢個TOPIC無非係想揾人和應你�F, 但好可惜, 以你呢種地底泥, 無人會咁做喎.
    <br>

• 睇清楚才吠,上面那個唔係我
    <br>
    <br>by 人到中年灑淚時 - 02/01/07 13:27
    <br>
    <br>不知所謂, 人地點睇到係唔係你呀, ON 9.

• 層樓升價就話姐, 樓價一路跌, 換樓未即係越住環境越差? 而且唔係層樓既問題而係2者比較, 我會情願住間舊屋但係有老公鍚又兒有女, 都唔想孤獨一個人住間豪宅羅.
    <br>
    <br>by 阿太 - 02/01/07 13:53
    <br>
    <br>同意呀.
    <br>阿太, 無謂同呢條粉腸講野喇, 呢種人唔會有好結果. 佢咁短視, 就知佢自以為是啦, 祝佢同27一拍即散.

Log in to reply