不懂愛下去...

• 每天看到男人跟她的對話...
    女人感到不好受...
    女人的直覺知道她對男人有意思...
    男人沒有避忌也透露對她有意思...

女人不是傻瓜... 只是女人愛上男人...

女人開始不懂愛下去...

男人想念前度...
    男人和她調情...
    男人覺得女人沒什麼特別也沒優點...
    男人對女人的態度並不是男朋友的態度...
    男人直認不愛女人...

女人一點信心都沒有...
    有時甚至懷疑自己有女朋友的資格嗎?

因為覺得自己沒有資格...
    女人不敢主動抱住男人;
    女人不敢主動親吻男人;
    女人不敢對男人說愛你;
    女人真的算是女朋友嘛?

假如男人覺得她她她都比女人好...
    為什麼要選擇女人...
    女人不過是一個在他眼中沒什麼的人...

女人覺得自已好像在圍著地球公轉找不到根據地...
    女人對男人好又如何?
    也許男人只覺得一切是女人自願的... 
    事實也是如此... 
    女人只想男人快樂...
    只是女人有時覺得氣餒...

女人不懂如何愛下去...

• 每天看到女人跟他的對話...

男人感到不好受...

男人的直覺知道他對女人有意思...

女人沒有避忌也透露對他有意思...

男人不是傻瓜... 只是男人愛上女人...

男人開始不懂愛下去...

女人想念前度...

女人和她調情...

女人覺得男人沒什麼特別也沒優點...

女人對男人的態度並不是女朋友的態度...

女人直認不愛男人...

男人一點信心都沒有...

有時甚至懷疑自己有男朋友的資格嗎?

因為覺得自己沒有資格...

男人不敢主動抱住女人;

男人不敢主動親吻女人;

男人不敢對女人說愛你;

男人真的算是男朋友嘛?

假如女人覺得他他他都比男人好...

為什麼要選擇男人...

男人不過是一個在她眼中沒什麼的人...

男人覺得自已好像在圍著地球公轉找不到根據地...

男人對女人好又如何?

也許女人只覺得一切是男人自願的...

事實也是如此...

男人只想女人幸福...

只是男人有時覺得氣餒...

男人不懂如何愛下去...

• 根本你從來都不懂得愛

• 看見你和他在我面前

證明我的愛只是愚昧

你不懂我的那些憔悴

是你永遠不曾過的體會

明知道讓你離開他的世界不可能會

我還傻傻等到奇跡出現的那一天

直到那一天你會發現

真正愛你的人獨自守著傷悲

曾經我以為我自己會後悔

不想愛得太多癡心絕對

為你落第一滴淚

為你作任何改變

也喚不回你對我的堅決

為你付出那種傷心你永遠不瞭解

我又何苦勉強自己愛上你的一切

你又狠狠逼退我的防備

靜靜關上門來默數我的淚

直到那一天你會發現

直到那一天你會發現

*有感而發,請見諒.

• ......

• 即係點?

• 妳的徹夜難眠..............他又能體會.............他又能懂嗎.....................

何苦要將一生的快樂..........盡斷送於一份執迷之中上..............

獨愛從來本無義.......情錯應有悔悟時.......既是不懂愛下去.........那怎不回首................

• 曾經愛過你的男人 replied @ 2009-06-11 10:58 am

看見你和他在我面前
    證明我的愛只是愚昧
    你不懂我的那些憔悴
    是你永遠不曾過的體會
    直到那一天你會發現
    曾經我以為我自己會後悔
    不想愛得太多癡心絕對
    為你落第一滴淚
    為你作任何改變
    也喚不回你對我的堅決
    為你付出那種傷心你永遠不瞭解
    我又何苦勉強自己愛上你的一切
    你又狠狠逼退我的防備
    靜靜關上門來默數我的淚
    直到那一天你會發現
    直到那一天你會發現

*有感而發,請見諒.

痴心縱然是絕對................但狠心又何嘗不是...............

• 咁如果你淨係想佢快樂

而佢冇左你亦都會好快樂

咁其實你可以選擇放手

而你自己亦有機會去尋找真正屬於你的快樂

• http://61.156.40.144/14/13412/43342/91888397.wma

情歌................總令人聽後.........更覺心累......................

• 不唔到預期既愛就變造恨....愛恨永遠都只係一線之差!!

老師好~

• typo: 得唔到預期既愛就變造恨....愛恨永遠都只係一線之差!!

• 不曾愛,又哪來恨.....???

• Hakka replied @ 2009-06-12 12:23 am

typo: 得唔到預期既愛就變造恨....愛恨永遠都只係一線之差!!

這一線之差.....也是關乎...心所恨的....是恨對方又抑或是恨自已........

• 預期要恨,到不如放開自己,將愛分散在身邊好朋友身上,

學懂愛人,才能學懂被愛啊

• >>>這一線之差.....也是關乎...心所恨的....是恨對方又抑或是恨自已........

往往係先怨對方唔打受自己所付出既, 未見過人會檢討自己有咩錯喎!!

• 有!!!

恨你負義我恨我癡心~

• dalas replied @ 2009-06-12 12:39 am

預期要恨,到不如放開自己,將愛分散在身邊好朋友身上,

學懂愛人,才能學懂被愛啊

------------------

agree!!

• 只懂恨, 辛苦ga又係自己, 爲何不放開一下....

• 嬲人好辛苦...

• 係丫,仲要嬲自己愛的人, 仲辛苦!!

• why hate when there was love?

• 老公 replied @ 2009-06-12 12:58 am

嬲人好辛苦...

這也就是了...........為樂者.............寧我盡負天下人....勿讓天下人負我 ~~

• 往往係先怨對方唔打受自己所付出既, 未見過人會檢討自己有咩錯喎!!

==========================================

但都會有人恨自己多一點,恨自己泥足深陷,不能自拔,明知故犯......

• 往但都會有人恨自己多一點,恨自己泥足深陷,不能自拔,明知故犯......

-------------

有同感, 曾經我也一樣

• 為樂者.............寧我盡負天下人....勿讓天下人負我 ~~?

isnt that a bit too selfish? no offense!

• 邊個岩,邊個錯....邊個可判斷?! ..............只有自己!

柴九哥上身~~~~~人生有幾多個十年丫?!

• 我們愛一個人..定係愛上愛情既感覺.?

• kuromi replied @ 2009-06-12 1:05 am

往但都會有人恨自己多一點,恨自己泥足深陷,不能自拔,明知故犯......

-------------

有同感, 曾經我也一樣

============================

所以別恨太多,才有空間看見愛你的人

• painkiller replied @ 2009-06-12 1:06 am

為樂者.............寧我盡負天下人....勿讓天下人負我 ?

isnt that a bit too selfish? no offense!

-------------------------------------------

唯獨呢個係最愛自己既諗法
    錯不在我!

• 邊個岩,邊個錯....邊個可判斷?! ..............只有自己!

呢句好熟面...

• 所以別恨太多,才有空間看見愛你的人

------------

放一放手, 會發現世界係好大ga

• chingching01 replied @ 2009-06-12 1:09 am

邊個岩,邊個錯....邊個可判斷?! ..............只有自己!

呢句好熟面...

---------------------------------------------------

係咩~小姐好面善喎, 我地係邊度見過丫~~~hahaha

• hahahaha,企鵝你.....

我諗返起以前我成日以為你係仔haha

• chingching01 replied @ 2009-06-12 1:07 am

我們愛一個人..定係愛上愛情既感覺.?

首先.....你要清楚...你到底最愛的是他........還是你自已.........

• 放一放手, 會發現世界係好大ga

yes yes agreed

• dalas replied @ 2009-06-12 1:13 am

hahahaha,企鵝你.....

我諗返起以前我成日以為你係仔haha

--------------------------------------

咩以為丫,我係仔黎丫~~~我識踢後衛架啵!

• 企鵝

乜咁勁呀.....!!!!!

• >>>首先.....你要清楚...你到底最愛的是他........還是你自已.........

老師, 要愛人先要自愛...唔係定律黎咩?

• 老師, 要愛人先要自愛...唔係定律黎咩?

------------

yes, 唔自愛先,點可以今別人愛我丫

• 有種人會將自愛同自我分唔開

• 要愛人先要自愛...唔係定律黎咩?

咩係自愛呢.?

• Hakka replied @ 2009-06-12 1:18 am

>>>首先.....你要清楚...你到底最愛的是他........還是你自已.........

老師, 要愛人先要自愛...唔係定律黎咩?

但如果要去作出一個選擇..........那你又寧願傷的是自已...又還是他呢...???

你的選擇.......會是甚麼........

• 咩係自愛呢.? = 先要珍惜自己

• 但如果要去作出一個選擇..........那你又寧願傷的是自已...又還是他呢...???

傷自己...都想對方開心....

• chingching01 replied @ 2009-06-12 1:22 am

要愛人先要自愛...唔係定律黎咩?

咩係自愛呢.?

自愛.......通常都是囑咐別人要"沖涼" ~~

• 咩係自愛呢.? = 先要珍惜自己

點先珍惜自己..點樣做先係岩.?

• >>>但如果要去作出一個選擇..........那你又寧願傷的是自

已...又還是他呢...???

>>>你的選擇.......會是甚麼........

>>>自愛.......通常都是囑咐別人要"沖涼" ~~

老師, 我要去自愛先, 順便諗諗先答你吓~~~~~hahahaha

• chingching01 replied @ 2009-06-12 1:07 am

我們愛一個人..定係愛上愛情既感覺.?

chingching01 replied @ 2009-06-12 1:30 am

但如果要去作出一個選擇..........那你又寧願傷的是自已...又還是他呢...???

傷自己...都想對方開心....

chingching01 ...........那你先前的答案........你所愛的是對方......而不是愛"情"的感覺了~~

• 傷自己...都想對方開心....

greatest love of all

Log in to reply