港人女友福田口岸遭生劏

• 一名二十二歲內地青年,因為年齡大五歲的女友結識香港男友,內地青年「箍煲」失敗,自殺又不能挽回女友感情,昨午得悉女友到福田口岸接香港男友,攜刀掩至向女友狂捅七、八刀,女事主中穿心刀慘死,疑兇畏罪自刎重傷,香港男友因為遲到而避過一劫。

一名香港男子的內地女友,在福田口岸眾目睽睽下被殺,涉嫌行兇的女死者前男友自刎重傷,當場被捕。

案發時不少港客經過口岸,爭相走避,公安人員聞訊趕至,被刺女子已身中多刀倒臥血泊,疑兇仍說:「她想死,不要救她。」

遇襲慘死女子姓王,二十七歲,湖北人,而涉案被捕疑兇姓張,二十二歲,來自重慶。二人都在深圳 工作和生活,雖然年紀相差五歲,仍譜出一段「姊弟戀」,及至最近張感到女友對他日漸冷淡,追問下得知她另結新歡,而新男友來自香港。情變令他大受打擊,多次箍煲被拒,作出自殺舉動亦無法令王女重投懷抱,疑有人由愛變恨作出「玉石俱焚」的不智舉動。

昨日,張得知王女相約新男友到福田,因而趕到口岸等候;至昨午一時許,王女乘地鐵 抵達福田口岸,走到出口時,姓張疑兇急步上前將她截停,有人一言不發,拔出八吋長利刀襲擊王女,她以手抵擋,手臂中刀受傷,負創逃出福田口岸大樓,疑兇毫不畏懼口岸駐有警察,繼續尾隨追殺。

王女負傷奔逃約五十米,由第三號出口走到福田口岸對面馬路的士站,被疑兇追及再向她狂刺,王女重傷不支倒臥血泊,兇徒不罷休,手起刀落朝其胸口狂插,直至王奄奄一息才停手。現場消息稱,當時姓張疑兇滿手鮮血,仰天自刎,重傷倒地,在場其他人不敢上前施援。

公安及救護人員到場,發覺王女身中七、八刀,其中胸前一刀刺入心臟,當場不治,而涉案姓張男子頸部受傷,仍叫嚷不要拯救女事主。由於目擊者指姓張青年行兇,公安將他送往福田人民醫院救治後,拘捕助查。此外,公安在現場路邊檢獲染血兇刀,而女死者屍體則由白布覆蓋,由法醫即場檢驗後,至下午三時許舁送殮房。

至於女死者的香港男友,據悉案發時尚未到達,逃過一劫,而他事後被邀到醫院辨認疑兇,再回警署協助公安調查。

• so poor china gal is better than hk gal

• 點解香港男友唔幫拖既?

有得佢條大陸妹俾人殺?

條大陸妹一見, 又唔拖住係仔既? 唔驚殺佢條香港仔咩?

通常呢D情形, 男既都殺男先, 好小追住件女先

• whyg replied @ 2009-05-22 8:36 pm

點解香港男友唔幫拖既?
    有得佢條大陸妹俾人殺?
    條大陸妹一見, 又唔拖住係仔既? 唔驚殺佢條香港仔咩?

通常呢D情形, 男既都殺男先, 好小追住件女先

+++++++++++++++++++++++++++++++++
    死左唔使再爭

• this news paper her BF was late, so the killer only killed the girl.

but other news paper said the HK guy run away, ppl saw the girl was holding a man's hand, and look like her BF.

• kk replied @ 2009-05-22 9:32 pm

this news paper her BF was late, so the killer only killed the girl.

but other news paper said the HK guy run away, ppl saw the girl was holding a man's hand, and look like her BF.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    呢 d 就係愛情? 值幾錢(笑)

• 呢D就係大陸妹一腳踏兩船,騎牛揾馬嘅後果,港男預左死左咩事!

• cat replied @ 2009-05-22 9:40 pm

呢D就係大陸妹一腳踏兩船,騎牛揾馬嘅後果,港男預左死左咩事!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    個港男咪算好彩囉, 死唔去(笑)

• 呢D新聞香港都有啦 ~~~ 睇唔開係咁 , 都唔關係咪有關香港人的事的

• yyn replied @ 2009-05-22 9:48 pm

呢D新聞香港都有啦 ~~~ 睇唔開係咁 , 都唔關係咪有關香港人的事的

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    係呀, 大把人睇唔開~~~依 d 人個腦裝咩既呢?

• 一時間受唔到, 在所難免, 佢都唔想的

• yyn replied @ 2009-05-22 9:58 pm

一時間受唔到, 在所難免, 佢都唔想的

++++++++++++++++++++++++++++++
    個個都係咁, 怪唔知咁多人被殺
    D 父母, 無家教!!!!!!!!!!!!!

• 呢D家教點教?

• yyn replied @ 2009-05-22 10:03 pm

呢D家教點教?

+++++++++++++++++++++++++++++
    唔入佢父母數, 入邊個數?

• 呢到數又點 ?

• yyn replied @ 2009-05-22 10:09 pm

呢到數又點 ?

++++++++++++++++++++
    唔明你問咩 ...

• sorry, 打錯, 「入到數又點?」

• yyn replied @ 2009-05-22 10:16 pm

sorry, 打錯, 「入到數又點?」

++++++++++++++++++++++++
    無咩點喔, 要點????? 入完數咪算囉(笑)
    我地政府都係咁架咋嘛(笑)

• cat replied @ 2009-05-22 9:40 pm

呢D就係大陸妹一腳踏兩船,騎牛揾馬嘅後果,港男預左死左咩事!

================

都說港女面對內地佳麗的爭奪, 自己又沒有競爭力與人較量, 節節敗退, 至今已到了失去理性, 歇斯底裡的地步.

1. 文中哪裡有說過該"大陸妹"一腳踏兩船? 妳又知她與港男成為情侶前仍未與舊愛分手?

2. 既然閣下非議"大陸妹"騎牛搵馬, 那閣下又認為港女應否騎牛搵馬?

3. 類似的新聞, 香港也有:

+++++++++++++++++++++++++++++++

割女友頭案男子謀殺罪成終身監禁

一名26歲的男子,殺死19歲女友,割下對方頭部的案件。他今日在高等法院被陪審團一致裁定謀殺罪名成立,法官判處終身監禁。案發於去年3月,被告到已經分手的女友寓所要求復合,但被拒絕,他將對方殺死,並且斬下方的頭。

+++++++++++++++++++++++++++++++

不過, 大陸人口是香港的185倍, 所以, 除非類似案件要在國內發生最少185次, 香港才發生一次, 否則, 就說明港男溝港女, 只會比溝"大陸妹"面對更大人身安全威脅.

• 妖~一早叫 d 港男唔好去溝港女架啦
    做咩重有港男同港女結婚架

你 d 港男咁巴閉, 快 d 全部上大陸聚啦
    ~妖~~~~~~~~~

• 唔夠人講就發爛渣, 是港女的一大特色.

• 上面果件蛋散快D上大陸娶老婆啦, 仲要移民番大陸喎, 唔好阻轉香港轉....

• 有D內地人好Q狼嫁 
    又奇深圳 好雜 咩省的人都有 
    點解D人唔幫手
    唔係唔想幫

而是 怕斬埋自己 

• 食壽司, 生劏最新鮮

• 點幫, 把刀咁長, 一陣條傻佬一野吉埋落黎

咪白死

• 港女面對內地佳麗的爭奪, 自己又沒有競爭力與人較量, 節節敗退, 至今已到了失去理性, 歇斯底裡的地步

• 最後港女只能做人sl

因為

有能力既男人一拖幾, 無能力既男人無人理

註: 能力only=錢

• 港女只能做人sp no love, only sex

• 經常見到有港女開thread問那裡可以識到好男人, 足以證明開題者的愚昧無知

• that's right! pal

Log in to reply