To earthwarm

• Just want to thank you for the advice given last time. 

See some people are struggling between the reality and dreams. 

They rationalize their behavior which somehow makes them believe what they are doing is reasonable.
    As there is no right or wrong, as i am in no position to judge, I show my respect to everyone's decisions.

Funny how people only choose to see what they want to see and live in lies, try to find excuses but yet are not aware of what they are doing is actually  called "find excuses to rationalize their behavior."

Don't know where to send you my thanks, hope you don't mind me posting a thread, just for you.

• finder

雖然我唔知你係邊個,亦唔知我係邊條 thread 既留言 touch 到你,anyway,自己既感覺先係最真實,因為人係永遠冇辦法跳出自我呢個框框,或者咁講,俾你真係跳得出,你又算係咩野?

find excuse 又好,有理據都好,我地都只係不斷將自己既行為合理化,等自己好過 d,男女如是,你我如是

• by the way,唔知係你打錯定係我對錯號,我個名係 earthworm 而唔係 earthwarm

• Typo: earthwarm == > earthworm

And yes, I totally agree with you said. We are all the same. :)

Thanks for replying

• 好羨慕,有人開版多謝網友...

好正面既topic...看到誠意又看到禮貌....

• HI 我24歲仔~有興趣ADD下我啦

MSN: [email protected]

我想識D中女~熟女C9

• 咁有誠意多謝人,駛吾駛用alias呀?

不過我個人覺得earthworm講就理論多多.....做就真係吾知喇...

好似好廢咁...

• 係la

成日9up

不知所謂

• 物以類聚....

淫蟲自己吾掂

北上捱世界

成日話大6好過HK

有個北嫂

竟然又話大6妹好過港女

佢仲話佢外父大6有權

入大6 叫我地小心

真系笑死人

• 強烈禁止毒男上she.com挑起罵戰

• 太多理論變九up

又無d實際既例証

呢d人好拿煩

講就無敵,做就無力。

• Earthworm, 你咪話想知香港女仔咩價o既,

問左你阿媽未﹖

• 至少 earthworm 講既信息都係正面, 唔係針對人, 已經好好

• 九up 不特止

重要係人地post 抽水

呢d人肯定有妄想症

其實現實生活就頭upup

• 我唔覺得 earthworm 係咁既人喎

• 邊有人講�

對號入坐自認都冇計

• 點解咁鐘意用 alias 話人既?

• csls0518 replied @ 2009-04-22 1:16 pm

至少 earthworm 講既信息都係正面, 唔係針對人, 已經好

>>>OMG! earthworm 向「香港女仔」問價﹖

唔係針對個別,是「香港女仔」,賤多百倍!

佢自己講啦,話人地輸打贏要,佢自己就係啦

• 係咩? 真係唔知喎~~

• csls0518

不過我覺得有時一d膚淺既意見...

會害左人囉...

對一些吾愛思考既人

可能覺得佢既分析幾好

不過對一些經常思考既人黎講

佢講既就層面低左d...

我估佢應該係一個年紀吾太大

成日對住電腦諗野既人

真正既電車男之流!!

• csls0518 replied @ 2009-04-22 1:20 pm

點解咁鐘意用 alias 話人既

>>>有咩唔妥﹖用nickname也不可驗明證身

用nickname一不留神,被人無理針對

• so far 可能我係女性, 所以好似無乜點遇過呢 d 人

• csls0518 replied @ 2009-04-22 1:20 pm

點解咁鐘意用 alias 話人既?

好簡單

你估吾怕人尋仇架?

• csls0518 replied @ 2009-04-22 1:23 pm

so far 可能我係女性, 所以好似無乜點遇過呢 d 人

或者你會吾會就係d吾鐘意思考既人呀.....?

咁咪覺得佢好勁囉....

• 路過 replied @ 2009-04-22 1:20 pm

>>>OMG! earthworm 向「香港女仔」問價﹖

唔係針對個別,是「香港女仔」,賤多百倍!

原來我地全世界都是賤女人

各位she.com 女會員 你睇下

有人話你地是賤女人

咁能賤

你又吊

你阿媽咁能賤,你阿爸又吊

物以類聚呀 賤男人

• 毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:22 pm

csls0518

會害左人囉...

對一些吾愛思考既人

可能覺得佢既分析幾好

成日對住電腦諗野既人

真正既電車男之流!!

長篇大論個d一定係電車男喇

成日冇所事事咪長篇大論囉

• 呢個係一個局喎好明顯!!!!!!!!!

有人想做呀earthworm喎好似......

我地一齊中曬計!!

一齊做佢....哈哈哈哈

• 路過 3號 replied @ 2009-04-22 1:28 pm

毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:22 pm

csls0518

會害左人囉...

對一些吾愛思考既人

可能覺得佢既分析幾好

成日對住電腦諗野既人

真正既電車男之流!!

長篇大論個d一定係電車男喇

成日冇所事事咪長篇大論囉

你係咪話我呀?

我係毒男吾係電車男喎...

毒男賤好多架!

• csls0518 replied @ 2009-04-22 1:22 pm

係咩? 真係唔知喎~~

>>>>睇下呢個POST啦﹕

香港女仔係唔係被寵壞了

thread ID : 2119743

posted : 3 days ago (2009-04-19 12:16 pm)

last replied : 18 mins ago

last reply by : 路過

statistics : 306 replies

• 算啦, 其實我覺得懂得欣賞既人唔多, 其實無乜所謂係咪電車男, 只要佢講既野在當時係幫到當事人, 已經唔錯~~

我唔係唔思考既人, 只係有時覺得唔好太複雜, 簡簡單單都有佢既好處既~~

• 毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:30 pm

呢個係一個局喎好明顯!!!!!!!!!

有人想做呀earthworm喎好似......

我地一齊中曬計!!

一齊做佢....哈哈哈

擺明做佢世界喇

• earthworm replied @ 2009-04-21 11:36 am

香港女仔既溫柔大概值幾多錢呢?我想知知市價者!

----------------------------------

條友似低能仔多d喎

我估佢打算用呢個問題帶出第二個討論話題掛

不過呢個問題令人覺得佢受過傷害

亦可能係佢無能力令女性真心待佢溫柔

我有d同情佢...........

• csls0518

佢既言論令你有所得著都係好事既

不過你睇下咁多人出聲

幾開心就知佢既理論價值係點啦....

• 你係咪話我呀?

毒男賤好多架!

咁你唔止有毒

重有又毒又賤又電車的的

有毒賤格電車男呀

............你應該改名叫有毒賤格電車男

earthworm 應該改名叫有毒賤格earthworm

• 毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:36 pm

csls0518

佢既言論令你有所得著都係好事既

不過你睇下咁多人出聲

幾開心就知佢既理論價值係點啦....

咪有毒賤男理論囉

你千祈唔好學佢呀

因全人地收你牌權費...........haah

• http://community.she.com/messageboard/relationship/?

action=view.topic&id=2119743&page=8

Earthworm一類男人,喋喋不休質疑點解香港女仔嫁唔出

好似同人世仇一樣,以奚落和傷害本地女性為榮,自以為是。

本人已嚴正引正用香港統計處數字,說明香港女性不單有巿場,

在個人口比例嚴峻的組別,甚至成婚率比男性高

有興趣可入去看看,甚至bookmark起

日後可引用作塞住搞事者把口

• 毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:34 pm

earthworm replied @ 2009-04-21 11:36 am

香港女仔既溫柔大概值幾多錢呢?我想知知市價者!

----------------------------------

條友似低能仔多d喎

我估佢打算用呢個問題帶出第二個討論話題掛

不過呢個問題令人覺得佢受過傷害

亦可能係佢無能力令女性真心待佢溫柔

我有d同情佢...........

那你嫁比佢la

but 因住中佢d毒喎

到時變左毒男冇人救你的

• 11 replied @ 2009-04-22 1:37 pm

你係咪話我呀?

毒男賤好多架!

咁你唔止有毒

重有又毒又賤又電車的的

有毒賤格電車男呀

............你應該改名叫有毒賤格電車男

earthworm 應該改名叫有毒賤格earthworm

我吾想同佢一樣喎

我本身係好善良架

我吾想好似佢咁得罪咁多人呀....嗚.....

• 一於做佢世界

• 吾好咁啦大家

可能條友真係比無數極品港女欺負過呢

人地而家係國內搵到真愛

不如祝佢好運仲好啦

• 毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:41 pm

到時你就慘la

冇女埋身

好似佢咁

• 毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:43 pm

吾好咁啦大家

人地而家係國內搵到真愛

不如祝佢好運仲好啦

祝佢係國內搵到又正又索的極品'國產美女'

• 11 replied @ 2009-04-22 1:45 pm

毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:43 pm

吾好咁啦大家

人地而家係國內搵到真愛

不如祝佢好運仲好啦

祝佢係國內搵到又正又索的極品'國產美女'

--------------------------

係就好呀

我都想呀

不過本人認為國內既女仔可以玩下

但係相處就...

文化差異始終都....

• 咁又未必既

睇你點相處者

• csls0518 replied @ 2009-04-22 1:16 pm

至少 earthworm 講既信息都係正面, 唔係針對人, 已經好好

----------------------

真是唔覺佢講嘢是事和正面, 可能對女仔又另一套啦, 哈, 偽君子

• 毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:22 pm

csls0518

會害左人囉...

對一些吾愛思考既人

可能覺得佢既分析幾好

成日對住電腦諗野既人

真正既電車男之流!!

---------------------

分析得好正確

• Bai_Wan replied @ 2009-04-22 1:50 pm

csls0518 replied @ 2009-04-22 1:16 pm

至少 earthworm 講既信息都係正面, 唔係針對人, 已經好好

----------------------

真是唔覺佢講嘢是事和正面, 可能對女仔又另一套啦, 哈, 偽君子

----------------

對女仔又另一套

呢d係狗公既特性黎架麻

• Bai_Wan replied @ 2009-04-22 1:50 pm

可能是同一人來的

csls0518 同earthworm可能是同1人來嫁

佢七頭嘔喇

• Bai_Wan replied @ 2009-04-22 1:52 pm

毒男一號 replied @ 2009-04-22 1:22 pm

csls0518

會害左人囉...

對一些吾愛思考既人

可能覺得佢既分析幾好

成日對住電腦諗野既人

真正既電車男之流!!

---------------------

分析得好正確

-----------------------

oh yeah!!

give me five!!

不過好多女仔都好buy呢d 好似好勁既分析男.....

• 白雲, 你應該好清楚知道我唔係 earthworm, 係咪?

Log in to reply