我想知道可以點做.....我的故事

• 2008年我和我一生中最愛亦傷得我最深的男人結婚了<br />我們拍了拖4年,這4年他外面有過3個女人,之每一次發現,就多一份心之碎片<br />每一次我都同自己講要離開,但因為太愛他,我始終原諒了他,一次二次三次,<br />更過份的是在他失業的一年我花了畢生積蓄給他和女朋友仔去旅行,買禮物...<br />這就過去了,我亦原諒了他,到了2007年尾,我發現他原來一直沒和第三者分手,至我忍無可忍提出分手<br />他就求婚了,這次,我真的以為浪子回頭,我點頭答應了,就這樣..我們結婚了<br /><br />晌證婚人監禮下,我倆終於可以望著對方,說出一生一世的誓言....就這樣我們過了我一生中最幸福的5個月<br />5個月後,我發現原來我老公一直都沒有和那女朋友分開過,當我見到他們親熱照與我們影曾婚紗杲照是同一天,我心痛得透不過氣,但眼淚流不出...<br /><br />心想,我要離開他,我已給他最大的大寬容,他無可救藥了......<br />現在的我,已經對他不同了,我覺得我不再愛這個男人,但剛結婚又離婚,怎面對兩家人<br />除了離婚,還有其他方法嗎?<br />

• 女人 你的名字叫
    <br>好天真
    <br>好傻
    <br>包括我在內
    <br>既然你忍唔到
    <br>何必委屈自己呢
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• 要離就離, 越快越好, 錯不在你. 何必再拖. 結婚已經係錯, 再拖就一錯再錯.為乜???

• 忍無可忍,無須再忍,離婚,駛嘜理人哋點睇,問題係你點睇....

• <br>呢d故仔
    <br>好似日日都有
    <br>聽得聽到麻木

• 咩都可以忍
    <br>
    <br>唔忠誠點忍

• 話時話
    <br>唔知點解
    <br>我唔介意男人去玩 .
    <br>
    <br>
    <br>唔好比我知
    <br>同識返來就得
    <br>
    <br>

• 我就係太天真地相呢句個男人會改
    <br>你地講得我好岩,結婚已經真係好錯

• lala replied @ 2009-04-11 6:24 pm
    <br>_____________________________
    <br>問心
    <br>你又對佢有幾忠誠呢

• 周身屎既kai 子小姐,
    <br>
    <br>最慘我老公次次都會返屋企...之後比我發現

• la-la replied @ 2009-04-11 6:26 pm
    <br>
    <br>我就係太天真地相呢句個男人會改
    <br>你地講得我好岩,結婚已經真係好錯
    <br>___________________________________--
    <br>
    <br>算la
    <br>你第一日出來行咩
    <br>出得來行遇左要還
    <br>i mean 你又不是第一天拍拖
    <br>又唔係第一天聞男人身上既'除'
    <br>你自己呃自己者
    <br>

• 如果當初結婚時他許下的承諾不是真實
    <br>即使你現在選擇離開我相信真正愛你的人只會替你難過及支持你
    <br>再者你已經給了很多次機會他
    <br>也不能說你沒有努力過
    <br>跟家人朋友溝通及傾訴一下吧

• 有無攤出黎傾﹖

• 100% 忠誠

• 你想離婚就離啦
    <br>
    <br>唔使離其他人
    <br>
    <br>係你老公衰

• <br>咁咪就是囉
    <br>做女人要識保護自己
    <br>去到唔可以愛既時候
    <br>就要放手嫁la
    <br>
    <br>你明唔明以呀
    <br>
    <br>比得你知 就即是佢根本當你冇到
    <br>

• 現在的我,已經對他不同了,我覺得我不再愛這個男人,但剛結婚又離婚,怎面對兩家人
    <br>除了離婚,還有其他方法嗎?
    <br>
    <br>
    <br>幸福.........不是要來給別人看的....自已能真正感受得到的才是...幸福~~

• lala,
    <br>
    <br>講左好多好多次,我老公只說"現已分手"

• 要離,快果隻

• 講左甘多次大話你都仲信
    <br>
    <br>放手啦

• 你而家最好以最快速度雜開�
    <br>然後快快搵朋友 陪你
    <br>
    <br>信我呀 離合冇咩大不了
    <br>
    <br>我都成日分手

• what you have choose is correct.
    <br>you should have your new life

• 我都明既,離婚係唯一出路
    <br>
    <br>多謝你地既意見
    <br>

• 怎面對兩家人
    <br>除了離婚,還有其他方法嗎?
    <br>
    <br>__________________________________
    <br>重講咩面子
    <br>癲既你都
    <br>
    <br>

• 兩個字 : 離婚
    <br>分佢身家 !

• ada你咪咁惡啦
    <br>
    <br>結左婚要離婚你估真係咁易去make decision既咩

• 我想問如果我如同佢DIVORCE又有通姦證據,可唔可以有X養費?

• 當然有贍養費啦

• lala replied @ 2009-04-11 6:37 pm
    <br>結左婚要離婚你估真係咁易去make decision既咩
    <br>_____________________________________
    <br>
    <br>施主
    <br>比一段咁既婚姻 纏住
    <br>你話係咪人都癲
    <br>我大大聲唔代表我惡 只是是時候醒醒la
    <br>

• 佢之後唔比都得架啦

• 贍養費就真係唔樂觀...
    <br>

• ada
    <br>有時人都要傻幾次先會醒
    <br>如果個個都可以甘理智就好囉
    <br>
    <br>lala
    <br>你老公唔比都無計
    <br>睇下佢有無良心囉

• 我個個朋友聽到嬲係正常的
    <br>因為呢個男人,我已經搞到身體好差
    <br>我應該最4年前佢第一次不忠就走人

• who told u 男人會改??? he/she must dun like u.
    <br>
    <br>people never changed, he can cheated before married....and u just can only ask yourself why u still that stupid to married him.
    <br>

• LALA,
    <br>
    <br>我敢肯定佢一蚊都唔會比我

• 咁你有沒有相熟律師問下 意見
    <br>睇下有冇得拿?

• la-la replied @ 2009-04-11 6:45 pm
    <br>
    <br>我個個朋友聽到嬲係正常的
    <br>因為呢個男人,我已經搞到身體好差
    <br>我應該最4年前佢第一次不忠就走人
    <br>---------
    <br>it's never too late
    <br>
    <br>take action now

• 點解仲要同你結婚﹖

• la-la replied @ 2009-04-11 6:47 pm
    <br>
    <br>LALA,
    <br>
    <br>我敢肯定佢一蚊都唔會比我
    <br>
    <br>唔比都無計
    <br>以後同呢個人無瓜無葛囉

• 兩個做法:
    <br>
    <br>1. 即離. 結婚和離婚都不是要同人交待的事. 如果人地要問點解,我覺你亦無謂避或幫佢揾藉口,無論出癹點係維護佢定係為自己留一點頻面.咪照直講話佢係出面有第二個. 即使你老公轉頭吾認,你亦大可單方面申請離婚,兩年後自由身. 如果你離婚又吾將真相講出黎,屈係心入面,人地不知就裡,以為你結婚都係玩玩下冇考慮清楚,又或者你老公見你咁包庇佢會變本加厲玩得中勁,玩下手人地中以為因為係你要離婚老公至出去尋求慰藉,有理說不清,若干年後你一定後悔冇講事實出黎
    <br>
    <br>2. 學以前d女人咁,忍. 忍忍忍忍忍忍忍忍...... 忍到佢玩厭呢個遊戲,終於肯邌你身邊,不過可能要等幾十年.你自己衡量下博吾博得過啦
    <br>
    <br>

• 其實你一早就應該離開, 其他野都或者可以商量, 不忠根本就無得傾

1. 學以前d女人咁,忍. 忍忍忍忍忍忍忍忍...... 忍到佢玩厭呢個遊戲,終於肯邌你身邊,不過可能要等幾十年.你自己衡量下博吾博得過啦
      <br>
      <br>等&忍﹖
      <br>襯仲後生走好過啦
      <br>

• 走~
    <br>
    <br>走得快,好世界;走得魔,無鼻哥!
    <br>

• lala replied @ 2009-04-11 6:54 pm
    <br>
    <br>2. 學以前d女人咁,忍. 忍忍忍忍忍忍忍忍...... 忍到佢玩厭呢個遊戲,終於肯邌你身邊,不過可能要等幾十年.你自己衡量下博吾博得過啦
    <br>
    <br>等&忍﹖
    <br>襯仲後生走好過啦
    <br>
    <br>
    <br>咪係囉,人生苦短,中等乜. 有手有腳,點解吾走?

• 我真係好煩,佢同我結婚因為覺得我係一個好老婆
    <br>煮飯湯水按摩推拿樣樣齊,床上就有求必應
    <br>學歷工作同佢平起平座
    <br>當然,佢好放心我呢個老婆唔會不忠先,因為佢知道我好同愛�
    <br>
    <br>佢出面玩果D全部都係定老泥妹

• 我唔後生啦
    <br>同埋我已經唔信愛情
    <br>我自己一個都可以好好

• la-la replied @ 2009-04-11 6:39 pm
    <br>
    <br>我想問如果我如同佢DIVORCE又有通姦證據,可唔可以有X養費?
    <br>
    <br>
    <br>都要視乎你地兩個既經濟狀況.若然佢中衰過你又點比贍養費你? 再者法庭都會考慮你本身賺錢能力(如年齡,學歷等),有冇細路仔,離婚前後生活質素會有幾大差別... 即使法庭判比你,都可能吾多,或者只係暫時性. 而你中好似話佢失業喎....
    <br>
    <br>

• 算啦,
    <br>
    <br>果D錢就算,我只想要開開心心

• la-la replied @ 2009-04-11 7:14 pm
    <br>
    <br>我真係好煩,佢同我結婚因為覺得我係一個好老婆
    <br>煮飯湯水按摩推拿樣樣齊,床上就有求必應
    <br>學歷工作同佢平起平座
    <br>當然,佢好放心我呢個老婆唔會不忠先,因為佢知道我好同愛�
    <br>
    <br>佢出面玩果D全部都係定老泥妹
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>你都幫唔落既, 將你付出既愛愛一個咁既人

• 男人唔壞女人唔愛, 你話你係咪犯賤

Log in to reply