如果我想你了...

• <font face="Arial,Helvetica,sans-serif"><span>如果我想你了,我會掏出手機,看看有沒有你的短信,即使</span><span></span>我知道,機率是那麼的,渺茫~<br /><br /><span>如果我想你了,我會用拇指在手機上飛速的打下一連串的問</span><span></span>候,最後卻始終沒有按下發送的鍵。只是害怕打擾到你。<br /><br /><span>如果我想你了,我會打開我們的聊天記錄看一下~不管是什</span><span></span>麼樣的對話,始終有種甜蜜的感覺。就像....<br /><br /><span>如果我想你了,我會把目光投到很遠的地方。卻不知道在想</span><span></span>些什麼.....<br /><br /><span>如果我想你了,我會想,你是不是會想我呢?哪怕,只有一</span><span></span>秒鐘的時間。<br /><br /><span>如果我想你了,晚上做夢也做到了朦朧的你。我會不願意醒</span><span></span>過來。只是害怕,夢一醒,你會離開....<br /><br /><span>如果我想你了,我會深吸一口氣,把瀰漫了思念的味道的空</span><span></span>氣吸進,離心臟最近的地方~<br /><br />如果我想你了,我會把思念換作音符,讓它在指尖流露~<br /><br /><span>如果我想你了,我會照鏡子,審視著這樣的我,能否匹配這</span><span></span>樣的你。~<br /><br />我想。我已經上癮了。戒不掉的,想念你~<br /><br />每個人的心裡,都有讓你思念的人。<br /><br />親人,愛人,或是友人。<br /><br /><span>有時候思念到自己也沒辦法控制的時候,乾脆就順著這份思</span><span></span>念去回憶吧!<br /></font>

• i hate this kind of addition. it is a kind of torture not sweet.

• I enjoy very much if 想你 is my GF. "哪怕,只有一秒鐘的時間。"How beautiful it is? It just like the Old Chinese story of Mr Cowboy and Ms Knitting Girl - meet once a year

• I love this article though it's a bit sad, just want to share it with people who got the same feelings.

• you romantize the sad feeling

• It was a romance and romance can't be eaten. i see.

• Romance can be .......

• 挑...我夠好掛住佢...但我轉電話都唔俾佢知呀!!!!

• 我都好掛住佢...但佢打黎我都特登唔聽呀

• carol replied @ 2009-03-14 1:39 am
    <br>
    <br>我都好掛住佢...但佢打黎我都特登唔聽呀
    <br>
    <br>係咪佢黎架...

• 想你,
    <br>妳是否在懷念一個人 - 舊男友?

• 大弟 replied @ 2009-03-14 1:41 am
    <br>
    <br>carol replied @ 2009-03-14 1:39 am
    <br>
    <br>我都好掛住佢...但佢打黎我都特登唔聽呀
    <br>
    <br>係咪佢黎架...
    <br>
    <br>有來電顯示架嘛

• 我都好掛住好掛住好掛住佢.. 足足3個星期冇見.. 呢幾日又DISCONNECT左..真係好MISS 佢..

• py replied @ 2009-03-14 1:49 am
    <br>
    <br>我都好掛住好掛住好掛住佢.. 足足3個星期冇見.. 呢幾日又DISCONNECT左..真係好MISS 佢..
    <br>
    <br>我10年喇...感覺無變過...

• 大弟 replied @ 2009-03-14 1:51 am
    <br>
    <br>py replied @ 2009-03-14 1:49 am
    <br>
    <br>我都好掛住好掛住好掛住佢.. 足足3個星期冇見.. 呢幾日又DISCONNECT左..真係好MISS 佢..
    <br>
    <br>我10年喇...感覺無變過...
    <br>
    <br>係咪每個人就算結左婚/有伴侶係身邊心入面都有一個忘不了的他/她﹖

• 下...我未喎...姐姐仔..

• 我都未哥哥仔

• carol replied @ 2009-03-14 1:52 am
    <br>
    <br>
    <br>係咪每個人就算結左婚/有伴侶係身邊心入面都有一個忘不了的他/她﹖
    <br>
    <br>***
    <br>我唔知道, 我只知道呢一刻, 我真係忘不了她

• carol replied @ 2009-03-14 1:56 am
    <br>
    <br>我都未哥哥仔
    <br>
    <br>佢結左婚吖...妳地幾耐吖..姐姐仔

• 哥哥仔...佢都結左婚啦
    <br>我地一齊6年但分開左3年

• carol replied @ 2009-03-14 2:08 am
    <br>
    <br>哥哥仔...佢都結左婚啦
    <br>我地一齊6年但分開左3年
    <br>
    <br>ic...
    <br>妳好細啫...係咪吖...姐姐仔

• 掛念係一種遺忘而久既折磨.. 好苦好苦..
    <br>望著手機既短信, 回憶同處既時間.. 好甜好甜..
    <br>
    <br>一份未必可能會一齊既感情, 化成一份回憶..

• 三字啦我唔細囉哥哥仔
    <br>
    <br>

• carol replied @ 2009-03-14 2:15 am
    <br>
    <br>三字啦我唔細囉哥哥仔
    <br>
    <br>係既係既.....哈哈哈....
    <br>
    <br>聽日休息吖..."我唔細"姐姐仔...

• 係呀返五日工咋嘛
    <br>你唔細有幾大架哥哥仔
    <br>

• carol replied @ 2009-03-14 2:28 am
    <br>
    <br>係呀返五日工咋嘛
    <br>你唔細有幾大架哥哥仔
    <br>
    <br>都37歲咯...吊兒郎當...唉

• 男人37ok啦
    <br>女人37就比人歧視啦

• carol replied @ 2009-03-14 2:31 am
    <br>
    <br>男人37ok啦
    <br>女人37就比人歧視啦
    <br>
    <br>妳又係????
    <br>
    <br>岐視妳乜吖???

• 老女人囉不過我未到37

• carol replied @ 2009-03-14 2:40 am
    <br>
    <br>老女人囉不過我未到37
    <br>
    <br>唓...吹大曬...哈哈

• 我3字頭同尾又係分別大既哈哈

• carol replied @ 2009-03-14 2:45 am
    <br>
    <br>我3字頭同尾又係分別大既哈哈
    <br>
    <br>咪係law...haha..
    <br>
    <br>姐姐仔...我訓喇...有機會傾過...^_^

• 88哥哥仔

• py
    <br>
    <br>In the real world there might have a person you love but can't stay together due to some reason, you can only miss him/her or forget everything. But I prefer to miss this person silently...
    <br>
    <br>pulp_fiction
    <br>
    <br>yes, I do miss him, sometimes I'll think of him, but it's just a memory now

• 分開咗四年,我每日每分每秒都排住佢,諗住佢,依飯諗佢,訓覺諗佢,落雨諗佢,坐車諗佢,0係香港都仲諗住佢,佢好似陰雲不散咁跟住我,唔知幾時先忘記佢...

• 大弟 replied @ 2009-03-14 1:38 am
    <br>
    <br>挑...我夠好掛住佢...但我轉電話都唔俾佢知呀!!!!
    <br>
    <br>有性格,我都係咁,都好掛佢,佢有心搵我自然會搵到我,唔駛我比電話佢,佢唔搵囉,我比佢都冇用

• exactly replied @ 2009-03-14 10:17 am
    <br>
    <br>分開咗四年,我每日每分每秒都排住佢,諗住佢,依飯諗佢,訓覺諗佢,落雨諗佢,坐車諗佢,0係香港都仲諗住佢,佢好似陰雲不散咁跟住我,唔知幾時先忘記佢...
    <br>
    <br>
    <br>四年咋,我今年岩岩十五年,真係唔明佢有咩咁好,令我忘記唔到

• 嘩...好長情呀...你....
    <br>我真係唔知男人都可以咁長情喎...
    <br>我以為男人心腸好硬潻...

• 點同呢,呢個我係我第一個知道咩叫真正鐘意一個人,仲係好鐘意佢,之前果就算連初戀我都係玩玩下,可能因為咁咁多年都會成日諗起佢,

• 咁係咪就算你依家有女朋友,但個心入面依然都係好掛住佢架...係邊個都代替唔到佢係你心目中嘅地位架??

• 係呀,以前有d fd傾開計,問我係唔係鐘意佢夠靚(佢又係好靚好靚個d黎),所以咁掛住,其實唔係我開頭冇諗住溝佢,點知佢鐘意我,我都諗住玩下,點知一一齊就中招,佢比我既感覺好唔同,之前之後都冇人比到我,

• 嘩...咁我相信你都幾靚仔架啦,唔係佢咁靚女又點會鍾意你呀....

• 咁又唔係喎,我都唔知點解佢地會鐘意我喎,我而家女友拍得住佢,不過我對女友就真係發覺冇咩鐘意既感覺,

• 仲有呀,我好樣衰啦,賤啦,作奸犯科乜都做~~~~~~~~

• 你一定有你好多優點,唔係啲女仔點會咁淋你呀...你又學識唔多,係咪??
    <br>不過如果係我,我都寧願揀一個好似你咁嘅男仔啦,因為勤力呀嗎...唔會餓死老婆溫臭屋先啦....仲有唔睇得都打得兩嘢嗎.....哈哈

• 我全部都係缼點黎喎,我都問過我而家條女,鐘意我咩,因為溝佢果時成班fd都叫我唔好溝,話溝佢既好有錢既好靚仔既乜人都有,都攪唔掂,唔知點解我約佢第二次食飯,食完諗住送佢返工,點知佢話唔返,叫我搵地方玩,就係咁攪掂左,仲要果時佢知我有二件女,唔好話班fd知道O左咀,連我自己都 O 左咀,點解咁快攪掂佢,

• 哈哈哈哈~~~~~
    <br>你啲桃花都好鬼死旺吓喎....
    <br>不過有時呢啲嘢真係解釋唔到...緣份!!!

• 我除非唔出街,好似而家咁日做夜做,好似以前咁夜夜去蒲,都唔怕冇女人,可能真係邪牌愛差人,哈哈哈

• 男人不壞,女人不愛!

• 原來之前又係浦精一名....哈哈

Log in to reply