女朋友情人節同我講分手,佢有左第二個

• 我同女朋友識左三年,其中兩年半同居,我今個新年假返黎香港放假無帶佢返黎,咁就出左事.

我今年33,佢24.
    出去同舊同學聚會識左個細佢兩年,仲讀緊書既大學生(有D錢).22歲......

自問除左唔夠佢有錢,我真係唔知發生咩事.
    我都大學畢業,仲讀埋MBA. 依家自己做生意. 揾埋既錢比曬佢去買名牌,扮靚...我都儲緊錢結婚.等多我半年就得.
    究竟出左咩問題?

• 你脫苦海啦版主....

啲咁嘅女友要黎把鬼咩...明知你讀緊書都要用你啲錢黎買名牌扮靚,佢都無心同你拍拖啦,當你水魚....你有大把前途,將啲時間黎發展自己嘅事業好過啦,男人三十幾歲係事業高峰期,好好把握機會,將來搵到錢大把女人啦...

• @@

• 未定性, 唔出呢個事, 都出下一個ga la, 亦有可能佢根本未想結婚, 搵過個, 順便飛埋你~

• 我女朋友已經跟左我三年.三年黎我地未分開過超過一個禮拜.等同結左婚咁濟.

佢岩岩識果個有錢仔,仲讀緊書,錢都未識揾.全部靠老豆.

我真係唔明點解會咁...

• 佢同你同居唔等於佢想同你結婚wor, 你唔好以為d 女冇得揀同玩唔起wor~

• 或者人地靚仔過你,又識搞氣氛過你,體能又勁過你呢 ?

• agree with exactly.

你個女朋友要唔要都ba,你一行開一下佢就有第二個,好明顯仲未定性,睇黎你條件應該唔錯,不如搵個另一個算啦

你唔係住香港?

• 一句玩得起就咩都得??

大家同居時講好,儲夠錢就買樓,擺酒,結婚.

• 三年黎我地未分開過超過一個禮拜.等同結左婚咁濟. <<<

咁就唔得啦, 無麥空間

同埋佢仲細, 你有無問過佢想唔想結婚?

你做野好似好有plan, 但你做緊自己plan個陣, 你有無問過佢既plan?

• 係你諗住半年後結婚je, 佢而家先 24~5, 如果佢心諗 30歲先嫁, 你想半年後結婚反而係佢搵過第二個嘅導火線~

• 三年

係関口

佢仲細想睇清楚自己要乜唔定

從經濟方面佢失少少理智,從無邏輯愛情觀看她選擇一刻個人感覺

• 我女朋友上海人.....

我係外國大學畢業,跟住去左上海做野.依家自己係上面搞生意.

?

或者人地靚仔過你,又識搞氣氛過你,體能又勁過你呢 ?

你講既可能全中.咁我自己會行開.不過就係唔明點解三年感情咁脆弱.

• 不過我估9 成, 到最尾佢都唔會同而家呢個細佢兩年嘅人結婚, 睇你之後有冇機會再一齊la~

• 可能人地家底仲好過你好多

• 空間感 replied @ 2009-02-23 1:48 am

三年黎我地未分開過超過一個禮拜.等同結左婚咁濟. <<<

咁就唔得啦, 無麥空間

同埋佢仲細, 你有無問過佢想唔想結婚?

你做野好似好有plan, 但你做緊自己plan個陣, 你有無問過佢既plan?

問過,大家都同意呢果PLAN,佢仲催我越快越好...

• 你女友一定係個好貪慕虛榮o既女人,見到果個男仔屋企有d錢就"中"埋去,佢肯同你一齊咁耐,都係因為你俾錢佢買名牌、扮靚,咁佢要扮咁靚,咪係想出去勾仔

• 佢一定係好索,21歲蔔蔔脆,你响佢咁嫩口既時候溝咗佢,都算係咁啦.嗰時你成三十,.老實講嗰時你如果唔係用銀彈攻勢點會成功吖.

或者而家佢先發覺呢個人先帶比佢戀愛既感覺.

• 可能人地屋企都係做生意, 仲係大生意, 佢屋企d啊哥家姐唔係醫生律師都係會計師

• 上海人仲大鑊, 見高拜, 見低踏比香港人嚴重 10倍, 佢搵到個金礦, 仲要個港燦來做咩ar?

• 老女唔易當 replied @ 2009-02-23 1:50 am

三年

係関口

佢仲細想睇清楚自己要乜唔定

從經濟方面佢失少少理智,從無邏輯愛情觀看她選擇一刻個人感覺

--- 我都知係關口...不過我係估唔到會係咁既結局.

• 哦~咁你係俾左個機會佢o者

放開佢囉米~

催你快唔一定真係想既

佢都應該係獵物者

• 大陸女人...對唔住,冇好感

• 上海人?

上海女仔淘金好叻咕喎

咁你應該衰左啦~

搵都唔好搵上海妹先得架~

• ? replied @ 2009-02-23 1:55 am

佢一定係好索,21歲蔔蔔脆,你响佢咁嫩口既時候溝咗佢,都算係咁啦.嗰時你成三十,.老實講嗰時你如果唔係用銀彈攻勢點會成功吖.

---錯...我識佢果陣無點使過錢,佢屋企環境都唔差.所有物質唔會係前提.我都同佢講過,我無樹蔭,咩都要靠自己.

• 算吧啦

家境唔差~

d上海人最慳家架啦

當然唔洗屋企, 洗你啦

• S replied @ 2009-02-23 1:53 am

不過我估9 成, 到最尾佢都唔會同而家呢個細佢兩年嘅人結婚, 睇你之後有冇機會再一齊la~

----返黎我估我都唔會要.佢已經放棄左.

• 香港男人,o係大陸一定會有好多女仔埋身,唔駛驚,你好快會搵到第二個

• 很多都是這樣的,一點也不奇怪。

你運氣算比較好的,她沒有倒轉槍頭說是你的問題,把一切責任推給你,搞到好像出�棫L罪,外遇有理就已經十分仁慈了。我認識的,十個有九個都會做這種事。

我很佩服不少人,有些話喜歡常掛嘴邊;

戀愛的事沒有誰對誰錯 (通常講這句話的就是錯得最多的一方)

你給不到我想要的 (那妳又那麼大方接受我給妳的接受了幾年?)

我不夠愛你 (我現在不夠愛他那麼愛你,你可以走人了)

這些算是比較好聽的。

難聽的呵呵,不說也罷。

其實你該慶幸這事出在結婚前,而不是婚後+有小孩後。

所以恭喜你了,你還是幸運的。

• sam0801 replied @ 2009-02-23 1:59 am

? replied @ 2009-02-23 1:55 am

佢一定係好索,21歲蔔蔔脆,你响佢咁嫩口既時候溝咗佢,都算係咁啦.嗰時你成三十,.老實講嗰時你如果唔係用銀彈攻勢點會成功吖.

---錯...我識佢果陣無點使過錢,佢屋企環境都唔差.所有物質唔會係前提.我都同佢講過,我無樹蔭,咩都要靠自己

呵~食米都多咗幾年,本質加咗要求都唔出奇,上海人仲可以出外讀書,窮人都擋自己上上上等人啦~

• 多謝 Silithus

我唸我會直接放棄了.

雖然佢已經見過曬我D親戚.不過總好過結完後離婚好.

• chris replied @ 2009-02-23 2:03 am

香港男人,o係大陸一定會有好多女仔埋身,唔駛驚,你好快會搵到第二個

--- 係有好多女仔埋身,咁都唔係埋你就要係嘛...

• sam0801

其實你對一般上海女仔有咩評價?同香港女仔有咩唔同?會唔會考慮搵番香港女仔,叫佢過埋去生活?

• 當拎個經驗啦...!!

• 點解唔諗下,或者嗰個22 歲青年英俊過你又高大過你?又比你更能帶比佢開心 ?需知道佢地文化反而更夾.大家都係年青人,又有共同文化.

• hi, host..are u still in shanghai now?

• claire replied @ 2009-02-23 2:15 am

sam0801

其實你對一般上海女仔有咩評價?同香港女仔有咩唔同?會唔會考慮搵番香港女仔,叫佢過埋去生活?

---無咩評價,每個人都唔同. 你估話揾個就揾到咩.香港女仔唔會鍾意上去住.

• galinsh replied @ 2009-02-23 2:20 am

hi, host..are u still in shanghai now?

--- no, i am in hk now, may return on Tue.

• 你似乎對自己冇乜信心,又或者你對感情好專一

• Sam, i am a gal from HK and work in Shanghai.

just want to make frds from HK, would u mind?

• BAMBI replied @ 2009-02-23 2:16 am

當拎個經驗啦...!!

----呢果經驗好貴....

? replied @ 2009-02-23 2:20 am

點解唔諗下,或者嗰個22 歲青年英俊過你又高大過你?又比你更能帶比佢開心 ?需知道佢地文化反而更夾.大家都係年青人,又有共同文化.

---我查左好耐先查到條友出黎.每兩個月換一個女朋友.我興在點解我女朋友咁耐都仲未識睇人...

• galinsh replied @ 2009-02-23 2:25 am

Sam, i am a gal from HK and work in Shanghai.

just want to make frds from HK, would u mind?

--- sure. please add my msn [email protected]

• "我查左好耐先查到條友出黎.每兩個月換一個女朋友.我興在點解我女朋友咁耐都仲未識睇人..."

咁佢好快會搵番你

• 唉, 我諗依個年紀係咁, 我條女廿歲, 分左手一個月倒, 已經同兩個人有野, 之前點愛點愛, 最尾都係一篤屎

• thanks.are u online on msn now?

• galinsh replied @ 2009-02-23 2:34 am

thanks.are u online on msn now?

--- yes.

stranger replied @ 2009-02-23 2:33 am

唉, 我諗依個年紀係咁, 我條女廿歲, 分左手一個月倒, 已經同兩個人有野, 之前點愛點愛, 最尾都係一篤屎

----所以我都覺得係一篤屎

• weird,i can't see u online.

• chris replied @ 2009-02-23 2:33 am

"我查左好耐先查到條友出黎.每兩個月換一個女朋友.我興在點解我女朋友咁耐都仲未識睇人..."

咁佢好快會搵番你

-----已經成兩個禮拜啦.禽日趁我返香港,就返去搬走曬佢D野.我唸唔會啦.

• galinsh replied @ 2009-02-23 2:39 am

weird,i can't see u online.

--- please send an email to [email protected] and i add you back. Thx.

• 條仔成日換女, 一定係好型又正,要怪只怪你技不如人,算啦.

Log in to reply