自私男朋友, 應該要點處理佢?

• 我有一個拍咗拖好耐嘅男朋友, 拍得越耐就越覺佢自私

case 1. 情人節無送禮物 

case 2. 次次約咗我仲要遲到15至30min

case 3. 唔會聽我意見, 永遠要我聽佢講

case 4. 要做嗰時, 永遠要比, 唔係就打橫嚟

case 5. 佢自己話咗今年結婚, 但仲未有行動&安排(亦無諗過搬出去住, 離開佢阿媽)

拍咗拖咁耐, 唔通散咩, 但係忍又好似好白痴, 點好?

• 唉~聽你話講都覺得煩~

鍾意佢就繼續忍, 唔鍾意佢就...........................呀~我要去沖涼~

• u r right...忍又真好係白痴..u may be a plaything to yr bf...but yr bf may not consider u r his gf...

• 大家坐低好好傾計...完全無溝通咁既~"~

• 大家坐低好好傾計...完全無溝通咁既~"~

• 要做嗰時, 永遠要比, 唔係就打橫嚟>>>>>also, i want to know how 打橫嚟? mind sharing somehow more??

• 要做嗰時, 永遠要比, 唔係就打橫嚟>>>>>also, i want to know how 打橫嚟? mind sharing somehow more??

• 其實你應該搵一次同你BF好好咁傾一次,佢唔想都要迫佢傾,如果佢連傾都唔傾既話.....又或者傾左=無傾

咁.....忍痛都要....飛得!!!

唔係話拍得耐就大哂,除非你對佢真係不離不棄,義無反顧咁愛佢,唔係到最後係得呢條路你行.......

• my hubby is doing the same thing on me.

• 唔好處理啦! 處決左佢啦!

• case 5 嚴重D, 順口開河, 條女好無面架~

• havehope replied @ 2009-02-20 12:21 am

唔好處理啦! 處決左佢啦!

哈哈~好抵死

• 謝謝

• 好多人覺得好多野用傾係可以解決, 問題係大部份人的問題用傾係唔可以解決, 如果人係傾下就可以改變, 呢個世界會好美好!

傾係大部份情況下都係曬時間!

• 人既性格係唔會變

自己諗諗啦

• 唔發火當你病貓啦

• havehope replied @ 2009-02-20 12:29 am

好多人覺得好多野用傾係可以解決, 問題係大部份人的問題用傾係唔可以解決, 如果人係傾下就可以改變, 呢個世界會好美好!

傾係大部份情況下都係曬時間!

又唔駛咁灰既,而家係因為個人問題,係有可能改變

績極d啦^^

• ﹗ replied @ 2009-02-20 12:31 am

人既性格係唔會變

自己諗諗啦

兩睇啦,唔一定全世界既人唔識改變既~"~

但如果真係無彎轉既話.....就無謂拖啦

• 你條仔主要係相處太耐, 咩都覺得理所當然, 出去識下其他仔, 唔好理佢咁多, 佢自自然然就識驚架啦, 男人係咁賤, 俾D手段啦~

• 自私既只會諗自己

希望唔好大囉

• yyn replied @ 2009-02-20 12:38 am

你條仔主要係相處太耐, 咩都覺得理所當然, 出去識下其他仔, 唔好理佢咁多, 佢自自然然就識驚架啦, 男人係咁賤, 俾D手段啦~

"需"然咁做好似唔係咁好,但比適當既危機感佢都好既,可以一試~hahahaha

• ﹗ replied @ 2009-02-20 12:38 am

自私既只會諗自己

希望唔好大囉

自私邊個無丫,都係睇佢bf去到咩情度啦

不過我認同yyn所講,咪對佢bf耍d手段

其實男女相處,就好似打一場長久心理戰一樣

• 又唔駛咁灰既,而家係因為個人問題,係有可能改變

績極d啦^^ (做人幾時都要積極嫁啦, 呢句幾時都岩, 但即係點?!)

兩睇啦,唔一定全世界既人唔識改變既~"~ (咁梗係啦, 但講左等於冇講)

但如果真係無彎轉既話(即係幾時?).....就無謂拖啦 (又係講左等於冇講)

唔好意思, 唔係針對, 只係以事論事.

• 啱, 好多野用傾係可以解決, 大家坐低傾佢就會話因為無錢, 遲D先送禮物, 遲D先結婚, 咁遲到幾時又係唔知架...................

其實佢有穩定工作收入, 不過就攞咗d錢去進修, 唉! 進修要用好多錢(估計總數over10萬), 仲有排先有回報。

之前都唔係咁講咁做, 我以為佢滿意自己穩定工作收入, 但無啦啦走去讀書, 我都知讀書好, 所以都支持, 以為就算佢無錢大攪結婚咪平有平攪囉, 點知宜家仲無再提結婚......

• 哈哈~havehope哥~我又唔係佢,我點知timeing呢^^

我知你唔係針對,又或者你覺得我講緊廢話,但呢d都係意見,點做真係睇佢做化囉!!!阿彌陀佛

• 你都未夠我朋友慘, 條仔之前求婚, 點知之後又話唔結婚住~ 進修幾耐, 有幾多剩, 搵幾多, 幾時夠錢結婚買樓, 有數得計, 唔好俾人帶你遊花園就得, 先自已計掂先啦~

• Clerk replied @ 2009-02-20 12:49 am

啱, 好多野用傾係可以解決, 大家坐低傾佢就會話因為無錢, 遲D先送禮物, 遲D先結婚, 咁遲到幾時又係唔知架...................

其實佢有穩定工作收入, 不過就攞咗d錢去進修, 唉! 進修要用好多錢(估計總數over10萬), 仲有排先有回報。

之前都唔係咁講咁做, 我以為佢滿意自己穩定工作收入, 但無啦啦走去讀書, 我都知讀書好, 所以都支持, 以為就算佢無錢大攪結婚咪平有平攪囉, 點知宜家仲無再提結婚......

讀書進修故然係好...但都要平衡between everything, 想問你有冇了解佢因為讀書引致財政有困難? 一讀書就好難再兼顧其他野, 你自己諗諗啦! 再等2年.

• 我都覺得係相處太耐, 咩都覺得理所當然, 而我身邊都仲有人追, 不過真係好怕同其他男仔出去, 比佢知道or比佢朋友見到就會家散人忘, 真係好煩, 自己又驚死付出咗咁耐, 如果一下子無咗咪好唔抵。

• 呢d野無話抵唔抵喎,即係諗住付出=有回報

• Clerk replied @ 2009-02-20 12:55 am

我都覺得係相處太耐, 咩都覺得理所當然, 而我身邊都仲有人追, 不過真係好怕同其他男仔出去, 比佢知道or比佢朋友見到就會家散人忘, 真係好煩, 自己又驚死付出咗咁耐, 如果一下子無咗咪好唔抵。

佢唔緊你未又唔緊囉, 你咁講即係你比人食住, 冇野好講.

修要用好多錢(估計總數over10萬), 仲有排先有回報。

其實似乎你唔多讚成佢進修, 唔知你點支持佢.

• 去下囉, 咁就分手的話, 都仲好, 否則結婚後無朋友咩

• yyn~你隻蛋好正,可以比隻我食嗎?

• 你惜得食咩, 食左得返一隻~haha

• 老實講, 我唔係想有賺, 只係想覺得付出係值得, 而我值得嘅意思係可以開開心心, 一齊生活。唔通真係好難?

我之前都有拍過拖, 每次都係咁, 我認真想結婚時d男朋友就好似會走咁..............

佢自己同我阿爸阿媽都講咗今年會結婚架, 又唔係我迫佢, 但係宜家我要體諒佢, 邊個體諒我...............

• 唔係呀係食曬兩隻,永永遠遠係埋一齊

• 我之前都有拍過拖, 每次都係咁, 我認真想結婚時d男朋友就好似會走咁..............

-----

可能根本由始至終都無諗住同你結婚呢

• 今晚借庫啦, 有錢就解決哂問題。不過見你的五宗罪, 除左case 5 係同錢有關, 其餘的都可以唔駛錢就解決到的問題。大個女, 自己諗識啦~

• 重Clerk replied @ 2009-02-20 1:05 am

老實講, 我唔係想有賺, 只係想覺得付出係值得, 而我值得嘅意思係可以開開心心, 一齊生活。唔通真係好難?

我之前都有拍過拖, 每次都係咁, 我認真想結婚時d男朋友就好似會走咁..............

佢自己同我阿爸阿媽都講咗今年會結婚架, 又唔係我迫佢, 但係宜家我要體諒佢, 邊個體諒我...............

我唔係叫你體諒佢, 係話你知你你重有排等 等讀完書再等儲錢, 重要求神拜佛呢幾年佢唔好變

• 可能根本由始至終都無諗住同你結婚呢

佢自己同我阿爸阿媽都講咗今年會結婚架, 又唔係我迫�

• 食兩隻? 小心膽固醇呀~~ 咁咪兩隻溶成一體, 仲正~haha

• 如果我去相睇 or 婚姻介紹所, 會唔會好d啦, 橫店自己選都係咁衰, 不如等個天比我, 見一兩次面就結婚, 而且一早知道對方咩條件, 又唔駛煩。

• 觀音借庫...我試下聽日去借下啦, 有錢就可以包個黃長發咁嘅靚仔, 仲唔駛煩男人........................

• 咪玩啦, 是但係追你的人裡面抽簽啦~劃鬼腳都ok~

• Clerk replied @ 2009-02-20 1:13 am

如果我去相睇 or 婚姻介紹所, 會唔會好d啦, 橫店自己選都係咁衰, 不如等個天比我, 見一兩次面就結婚, 而且一早知道對方咩條件, 又唔駛煩。

試下無妨牙!

• 是但係追你的人裡面抽簽啦~劃鬼腳

人數唔夠呀, 有無人試過去相睇 or 婚姻介紹所? 得唔得架?

• 呢到(SHE.COM)咪婚姻介紹所囉...哈哈~(純粹講笑)

• 條件都可以假架, 可能好多都月球表面, 你受得住架啦?

• SHE.COM 識男人, 會唔會太危險? 有無邊位試過d婚姻介紹所係ok架?

• yyn replied @ 2009-02-20 1:22 am

條件都可以假架, 可能好多都月球表面, 你受得住架啦?

哈哈哈~月球表面

Log in to reply