大家比比意見

• 我男友去左外地做野一個月, 佢係深圳落機, 我話去接佢, 因我好掛住佢, 佢話吾好因太遠, 我即刻問佢, 係我吾方便去, 定真係怕我辛苦呀, 佢話怕我辛苦, 但我真係吾信, 你地覺得係我諗多左定佢真係怕我辛苦?

• 人心唔到你估

你一條女去深圳,的確係危險

另一方面佢的確可能唔想你去

佢起大陸打工,你就唔好懷疑,懷疑就唔好一齊

長久落去,疑心越look越大

• 佢吾係係大陸打工, 係外國,只係經深圳機場返, 其實我咁同佢講係吾係會傷我地感情?

• 羅湖去深圳機場真係有點遠, 雖然有快線不停站直達, 都要個幾鐘頭, 但年尾流流無必要真係唔好去關外, 我覺得你男友都係care你先咁講o者

你太多心啦~

• 真係?? 但我平時都一個人出外做野, 我吾伯, 但佢吾想可以快D見到我嫁咩. 我個人係吾係真係想多左野呢, 其實我真係好吾明男人係點諗野?

• 下~正常都唔想你頻樸啦, 我又真係唔明有咩咁大件事

• 因我係到諗其實佢會吾會同第二個女人去, 吾想知, 佢一去同朋友玩, 我就會咁諗, 但我時我又會諗, 如果佢出面有第二個, 佢吾會有有節日就同我去旅行啦, 佢都要陪別一個啦, 依D係我前男友比我既陰影, 我都吾知點先可以解除, 陰影令我好辛苦

• 你都唔信你男朋友

都無謂一齊啦

分手啦

留返個好男人俾其他姊妹啦!

• 關心你又要懷疑,放心你又話人冷淡,小姐,叫人點服待你???

• mike ~~~ 65533773

msn : [email protected]

• No need to serve her la, ladies r like that....Certify la

• 你無咁唔知趣啦...男人做嘢已經好攰,佢都唔想咁攰嘅時候應酬你啦...你應該睇量佢,等佢攪掂曬啲嘢自然會搵你架啦...

呢個時候你只好打電話問佢平安得啦...俾我啱啱落機都唔想講嘢,最好訓一陣休息吓先...加上你上去接佢,佢又怕係危險,佢又攰,佢都係care你啦...

• 分手 replied @ 2009-01-19 2:19 am

你都唔信你男朋友

都無謂一齊啦

分手啦

留返個好男人俾其他姊妹啦!

完全同意,佢唔適而拍拖

• 去羅湖等佢得嗎

• 心 replied @ 2009-01-18 11:06 pm

因我係到諗其實佢會吾會同第二個女人去, 吾想知, 佢一去同朋友玩, 我就會咁諗, 但我時我又會諗, 如果佢出面有第二個, 佢吾會有有節日就同我去旅行啦, 佢都要陪別一個啦, 依D係我前男友比我既陰影, 我都吾知點先可以解除, 陰影令我好辛苦

板主, 其實個問题重心不是他為何不讓你接機, 而是你對自已, 對男友都沒有信任; 更甚是你心中有鬼, 常常無中生有, 疑神疑鬼....

你说是你ex bf給你有陰影. 但你現在不是與ex bf一起嘛. 你這樣常常以不信任態度對你現任bf(假計他未曾出軌), 這對你現bf很不公平. 你繼續這樣下去的話, 慢慢地你bf會覺得你疑心重而覺得你厭烦, 顶你唔順. 後果怎樣, 你也可预見吧.

你尋求"医治"你自已心魔方法吧.

我建議你往書局找尋一些有関心理医治/関係修補等書籍閱續吧.

• 你會唔會諗多左呀?

佢唔洗你接你咪係屋企抖下0羅.

• 皇額娘 replied @ 2009-01-19 1:34 pm

你會唔會諗多左呀?

--------------------

講得啱

理得佢咁多o即

你咪自己去dating囉又

佢date得你唔date得呀?

• apple replied @ 2009-01-19 1:38 pm

皇額娘 replied @ 2009-01-19 1:34 pm

你會唔會諗多左呀?

--------------------

講得啱

理得佢咁多o即

你咪自己去dating囉又

佢date得你唔date得呀?

我唔係你呢個意思.

我意思係:

版主一來真係諗多左.

二來, 我覺得, 你既然問過男朋友洗唔洗接, 佢話唔洗0既, 咁咪自己做自己野0羅.

• 額娘你咁賢良淑德

梗係唔會date啦

我意思係我讚成你背後既精神

最緊要女仔識自處者

• 噢~~~~ 咁多謝你先

• 如果個男仔係清白,版主問句咁既問題就係傷感情,我諗冇人鍾意俾身邊既人懷疑自己掛

如果個男仔係有問題既,版主咁問,又會 alert 左個男仔,男仔會玩得更小心,到左有日米已成炊,版主發現會仲傷

結論就係,版主問左一句無論答案係點都會令雙方唔開心既問題

• 我覺得佢只係唔想你危險

想見你都唔爭在果d時間

• 最重要都係版主點諗,如果版主只能選擇性地聽一 d 佢想聽既說話,咁就真伕3要佢自己打救自己喇!

• 如果個男仔係清白,版主問句咁既問題就係傷感情,我諗冇人鍾意俾身邊既人懷疑自己掛

如果個男仔係有問題既,版主咁問,又會 alert 左個男仔,男仔會玩得更小心,到左有日米已成炊,版主發現會仲傷

結論就係,版主問左一句無論答案係點都會令雙方唔開心既問題

所以分手最好

Log in to reply