癈話區

• 有理說不清, 人知常情, 所以係到講下癈話, 無謂攪到人!!

幾日黎睇到既言論, 有好有壞, 當中不會小既she中熱論八雲一事? 上星期係now衛視台睇到一套戲, 謝檸檬同大哥合作個套, 仲有亞sa.....係結尾有個片段, 有個賊係7-11偷野, 最後被車撞死左, 有個軍警踢個賊, 大哥講左一句...賊都有尊嚴? 真係想問下大哥, 佢呢句個含義係乜? 追打落水狗就成日見!

個人理解, 如八雲一事為借鏡典範? 為何仍出現大量攪事份子? 好奇怪...she中只見到玩家追打落水狗, 而沒有太多玩家去理會其他玩家取別人名字斷章取義? 雖則有句說話為...以其人之道, 還治其人之身 but 取其大家認為生事之道, 還治該人之身? 又是否合理? 無人會去理會....因為...你死你事, 關人鬼事!!!!!

又癈up一下挑釁, 罵戰, 人生攻擊等字眼問題? 個人理解...該等字眼為統稱! 什小數去區分程度? 低能, 白痴, 無瀨, 膚淺, 麻煩...等等, 是否又真的不歸納為挑釁, 罵戰, 人生攻擊等區域? 真係天知曉!!!!

講開又講, 唔講都唔知講癈話咁開心 哈哈 
    she提供alias比用家, 個人覺得she既idea, 可能係方便大家, 係不同需要下可以用不同名稱, 吹水時更暢順! she又可以慳返唔小data位, 一舉兩得! 可惜有部份用家, 不但無好好善用該function? 還利用此選項去滋擾其他用家....確實高尚, 達到物盡其用之道!!!!

其實要理解文字之義, 著實好難, 就好似佛經...聖經...玫瑰經...馬經...波經...股經等等!!!  有幾多人真係可以好準確性去理解?

慨括黎講, 最緊要自己玩得開心, 別人死唔死都唔差幾? 就好似最近明愛醫院一事, 你死你事, 醫院又如何? 指引無講就係無講架啦, 你要告米排期羅, 政府都一樣拖你三五七年, 你都知啦...唔做唔錯嗎?

癈話住咁多先 hehehe ~

• long time no see la cool~

what makes u write such a long paragraph~~~

suddenly sentimental~

• 想多一秒

新年快樂 ^^

真係好耐無見 ^^

無乜其他理由, 口痕又手痕, 米癈up下咁羅 hehehe ^^ ~

• 哎呀~做唔到第一呀~~~~

• 大家新年快樂喇~^^

cool~我都好耐無溫"書" lor...

間少霸左你個頭位添呵呵

• 哈哈 hi 空間 ^^

做第二羅 hehehe ~ 要唔要上大陸呀你?

• 唔駛溫書架, one two three 就得架啦 哈哈

• 哈哈都好做第二

要呀,聽朝一早上呀,而家有一隻板到左,另一隻趕唔到,不過都好,趕唔到果隻冇錢賺,仲好難做,而家比左呢隻佢睇左先

• 間少要返大陸?! 好凍啊~

cool

你收左one two three既佣ar?

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 7:35 pm

大家新年快樂喇~^^

cool~我都好耐無溫"書" lor...

間少霸左你個頭位添呵呵

哼哼哼仲講風涼話~哼哼

哈哈
    ~~~新年快樂,你呢排點呀

• 想多一秒

係呀,仲要一早上到去,我諗緊好唔好今晚上去,咁聽朝冇咁趕,係喎,知唔知聽日幾多度呀

• 空間

咁米仲好, 羅隻有得搵既上去見客 哈哈 唔好掛住睇女, 唔見左件野呀 呵呵 ~

天氣凍呀, 帶多件衫啦!

• 我想講...one two three jump 唔駛睇架 wakakaka ~ 唔係個個 溫 杜 飛 呀 呵呵 ~

• 間少~~

說風涼話?! 哈...襯番呢個咁寒既天氣嘛~

明天幾多度...umum...低過今日一兩度咁掛~

我呢期都無穿無爛咁啦~^^~ 食得訓得行得走得咁~~哈哈..

等緊放新年假!! kakakaaka

• cool7002 replied @ 2009-01-09 7:42 pm

空間

咁米仲好, 羅隻有得搵既上去見客 哈哈 唔好掛住睇女, 唔見左件野呀 呵呵 ~

有咩女睇?!!? 我又睇~~~呵呵呵...

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 7:44 pm

cool7002 replied @ 2009-01-09 7:42 pm

空間

=============

唔豬有咩睇架 哈哈 我掛住食多d hehehe ~

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 7:44 pm

cool7002 replied @ 2009-01-09 7:42 pm

空間

唔豬有咩睇架 哈哈 我掛住食多d hehehe ~

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 7:43 pm

間少~~

說風涼話?! 哈...襯番呢個咁寒既天氣嘛~

明天幾多度...umum...低過今日一兩度咁掛~

我呢期都無穿無爛咁啦~^^~ 食得訓得行得走得咁~~哈哈..

等緊放新年假!! kakakaaka

================

放假去邊到玩呀?

• 哈哈而家上去都小左女睇,以前一過關,d女係關口等老公,而家班老公唔掂走左佬,所以出關都冇野睇~

去食飯先,一陣見

• 放假咪係做"自由神"~~~係香港四圍行...

bb 間少

• 哦...點解唔安排下節目呀?

空間

see u ~

• 阿媽會安排ga la...

要去拜年~~

• hi cool

你呢個廢話區係咪用來取代之前個阿cool廚房��?

• 好節目...有媽媽真好 heheh

• batmanhongkong replied @ 2009-01-09 8:03 pm

hi cool

你呢個廢話區係咪用來取代之前個阿cool廚房��?

唔係 hehehe ^^

廚房會繼續 ^^

batman 就放工啦喎? 今晚凍凍地, 會唔會去打邊爐呀?

• 係咪想唱番首~~~

世上只有媽媽好~~~~~~~~~~~~~

• 係呀...好掛豬媽媽呀 ~ 好掛豬佢新年整既蘿蔔糕, 蘿蔔角 hehehhe ~ 今年我又無份食啦 >.<

• cool

俾你講中左,今晚回溫暖/溫馨/充滿愛意的家打邊爐, wakakakaka

• 在家千日好~~~

我今晚阿媽都整左好好味既牛白腩

• batmanhongkong replied @ 2009-01-09 8:08 pm

cool

俾你講中左,今晚回溫暖/溫馨/充滿愛意的家打邊爐, wakakakaka

好呀....岩曬天時地利人和 呵呵 ~

好溫暖呀 hehehhee 恭喜恭喜 ^^

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 8:09 pm

在家千日好~~~

我今晚阿媽都整左好好味既牛白腩

================

我係在家架 >.< 不過...媽媽出左嗎門 哈哈 媽媽過左去大姊到, 大姊就有口福啦, 我就要係新年返工捱餓 wakakakka ~

蘿蔔牛腩...正 ^^

要返d汁黎灼菜...仲正 ^^

• dinner la..cu guys

• 慢用 ^^

• cool

go home la

bye

• batman

enjoy yr time 886 ^^

• 我返黎啦,大家好

• 空間

咁快食完? 你今晚食乜呀?

• 你係咪傻架...

咁大篇講d 唔關你事既野...

• 仲有樣野想問...

你幾時同8雲做左"好朋友" 架...

據我所知極其量都只係普通朋友之麻...

但d 友仔就好中意講你地係"好朋友"...

=.="""

• 小尼 replied @ 2009-01-09 8:27 pm

你係咪傻架...

咁大篇講d 唔關你事既野...

============

哈哈 傻cool廚房, 食左先講 哈哈

• 我出名食得快哈哈~�嵾髡浀�,蝦,仲有老火湯~~~~正呀

• 小尼 replied @ 2009-01-09 8:28 pm

仲有樣野想問...

你幾時同8雲做左"好朋友" 架...

據我所知極其量都只係普通朋友之麻...

但d 友仔就好中意講你地係"好朋友"...

=.="""

==============

屈打成招, 樹蛋啦 ^^

未同你講 新年快樂 ^^ 最近好嗎 hehehe ~

• 空間 replied @ 2009-01-09 8:31 pm

我出名食得快哈哈~�嵾髡浀�,蝦,仲有老火湯~~~~正呀

============

小心個胃呀...後生仔 ~

睇落又真係幾正喎, 仲有無淨, 請我食好喎 wakakakkaa ~

• 其實成件事我最睇唔過眼就係有d 友仔借d 意用8雲黎暗串d 女

你就想幫d 女仔, 所以叫人唔好再講

但d 人反而就咁認為你同8雲係好朋友

真係痴q 線, 個個都淨係想聽自己想聽既野

係都唔明你既用意

以為係咁踩人就可以抬高自己品格

可惜丫... 踩佢既人大部份都係鼠輩

鬼鬼鼠鼠用化名, 仲要懶正義去批判人

完全不知所謂!!!

• 小尼

有無你相中, 中間個隻放大圖呀, 好得cute呀 哈哈 ~

• 小尼 你係米傻架? 好易中箭架 0.0? 屈屈下就係架啦 =.=

• cool7002 replied @ 2009-01-09 8:32 pm

冇乜上黎好好多啦~

唔駛咁多是非~

哈哈~~~~

我而家ot 呀, 做到悶悶地上黎望一望

咁岩就只係見到你一個熟人~

所以就吹幾句咁啦~

一切幾好啦~

多謝關心~

^__^

• 小尼 你中間張相個隻小狗幾大呀? 真係好得得意 hehehe ~

• 小尼 replied @ 2009-01-09 8:35 pm

cool7002 replied @ 2009-01-09 8:32 pm

冇乜上黎好好多啦~

唔駛咁多是非~

哈哈~~~~

我而家ot 呀, 做到悶悶地上黎望一望

咁岩就只係見到你一個熟人~

所以就吹幾句咁啦~

一切幾好啦~

多謝關心~

^__^

==============

好呀....呢個時勢, 有得做, 仲有得ot, 非常好 ^^

• cool7002 replied @ 2009-01-09 8:35 pm

小尼 你係米傻架? 好易中箭架 0.0? 屈屈下就係架啦 =.=

妖...

我第一日上黎she 咩

俾d "化名契弟"玩慣架啦~ 我本人冇咩所謂

要當我係果d 咪由佢地囉, 我真係完全唔介意

哩個網喎... 唔係吹水幾好feel 我真係唔上

哈哈~~~~

Log in to reply