癈話區

• 有理說不清, 人知常情, 所以係到講下癈話, 無謂攪到人!!<br /><br />幾日黎睇到既言論, 有好有壞, 當中不會小既she中熱論八雲一事? 上星期係now衛視台睇到一套戲, 謝檸檬同大哥合作個套, 仲有亞sa.....係結尾有個片段, 有個賊係7-11偷野, 最後被車撞死左, 有個軍警踢個賊, 大哥講左一句...賊都有尊嚴? 真係想問下大哥, 佢呢句個含義係乜? 追打落水狗就成日見!<br /><br />個人理解, 如八雲一事為借鏡典範? 為何仍出現大量攪事份子? 好奇怪...she中只見到玩家追打落水狗, 而沒有太多玩家去理會其他玩家取別人名字斷章取義? 雖則有句說話為...以其人之道, 還治其人之身 but 取其大家認為生事之道, 還治該人之身? 又是否合理? 無人會去理會....因為...你死你事, 關人鬼事!!!!!<br /><br />又癈up一下挑釁, 罵戰, 人生攻擊等字眼問題? 個人理解...該等字眼為統稱! 什小數去區分程度? 低能, 白痴, 無瀨, 膚淺, 麻煩...等等, 是否又真的不歸納為挑釁, 罵戰, 人生攻擊等區域? 真係天知曉!!!!<br /><br />講開又講, 唔講都唔知講癈話咁開心 哈哈 <br />she提供alias比用家, 個人覺得she既idea, 可能係方便大家, 係不同需要下可以用不同名稱, 吹水時更暢順! she又可以慳返唔小data位, 一舉兩得! 可惜有部份用家, 不但無好好善用該function? 還利用此選項去滋擾其他用家....確實高尚, 達到物盡其用之道!!!!<br /><br />其實要理解文字之義, 著實好難, 就好似佛經...聖經...玫瑰經...馬經...波經...股經等等!!!  有幾多人真係可以好準確性去理解?<br /><br />慨括黎講, 最緊要自己玩得開心, 別人死唔死都唔差幾? 就好似最近明愛醫院一事, 你死你事, 醫院又如何? 指引無講就係無講架啦, 你要告米排期羅, 政府都一樣拖你三五七年, 你都知啦...唔做唔錯嗎?<br /><br />癈話住咁多先 hehehe ~

• long time no see la cool~
    <br>
    <br>what makes u write such a long paragraph~~~
    <br>suddenly sentimental~

• 想多一秒
    <br>
    <br>新年快樂 ^^
    <br>真係好耐無見 ^^
    <br>
    <br>無乜其他理由, 口痕又手痕, 米癈up下咁羅 hehehe ^^ ~

• 哎呀~做唔到第一呀~~~~

• 大家新年快樂喇~^^
    <br>
    <br>cool~我都好耐無溫"書" lor...
    <br>
    <br>間少霸左你個頭位添呵呵

• 哈哈 hi 空間 ^^
    <br>
    <br>做第二羅 hehehe ~ 要唔要上大陸呀你?

• <br>
    <br>唔駛溫書架, one two three 就得架啦 哈哈

• 哈哈都好做第二
    <br>
    <br>要呀,聽朝一早上呀,而家有一隻板到左,另一隻趕唔到,不過都好,趕唔到果隻冇錢賺,仲好難做,而家比左呢隻佢睇左先

• 間少要返大陸?! 好凍啊~
    <br>
    <br>cool
    <br>你收左one two three既佣ar?

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 7:35 pm
    <br>
    <br>大家新年快樂喇~^^
    <br>
    <br>cool~我都好耐無溫"書" lor...
    <br>
    <br>間少霸左你個頭位添呵呵
    <br>
    <br>
    <br>哼哼哼仲講風涼話~哼哼
    <br>
    <br>哈哈
    ~~~新年快樂,你呢排點呀

• 想多一秒
    <br>
    <br>
    <br>係呀,仲要一早上到去,我諗緊好唔好今晚上去,咁聽朝冇咁趕,係喎,知唔知聽日幾多度呀

• 空間
    <br>
    <br>咁米仲好, 羅隻有得搵既上去見客 哈哈 唔好掛住睇女, 唔見左件野呀 呵呵 ~
    <br>天氣凍呀, 帶多件衫啦!

• <br>
    <br>我想講...one two three jump 唔駛睇架 wakakaka ~ 唔係個個 溫 杜 飛 呀 呵呵 ~

• 間少~~
    <br>說風涼話?! 哈...襯番呢個咁寒既天氣嘛~
    <br>
    <br>明天幾多度...umum...低過今日一兩度咁掛~
    <br>
    <br>我呢期都無穿無爛咁啦~^^~ 食得訓得行得走得咁~~哈哈..
    <br>等緊放新年假!! kakakaaka

• cool7002 replied @ 2009-01-09 7:42 pm
    <br>
    <br>空間
    <br>
    <br>咁米仲好, 羅隻有得搵既上去見客 哈哈 唔好掛住睇女, 唔見左件野呀 呵呵 ~
    <br>_____________
    <br>有咩女睇?!!? 我又睇~~~呵呵呵...
    <br>

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 7:44 pm
    <br>
    <br>cool7002 replied @ 2009-01-09 7:42 pm
    <br>
    <br>空間
    <br>
    <br>=============
    <br>
    <br>唔豬有咩睇架 哈哈 我掛住食多d hehehe ~

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 7:44 pm
    <br>
    <br>cool7002 replied @ 2009-01-09 7:42 pm
    <br>
    <br>空間
    <br>
    <br>
    <br>唔豬有咩睇架 哈哈 我掛住食多d hehehe ~

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 7:43 pm
    <br>
    <br>間少~~
    <br>說風涼話?! 哈...襯番呢個咁寒既天氣嘛~
    <br>
    <br>明天幾多度...umum...低過今日一兩度咁掛~
    <br>
    <br>我呢期都無穿無爛咁啦~^^~ 食得訓得行得走得咁~~哈哈..
    <br>等緊放新年假!! kakakaaka
    <br>================
    <br>
    <br>放假去邊到玩呀?

• 哈哈而家上去都小左女睇,以前一過關,d女係關口等老公,而家班老公唔掂走左佬,所以出關都冇野睇~
    <br>
    <br>去食飯先,一陣見

• 放假咪係做"自由神"~~~係香港四圍行...
    <br>
    <br>bb 間少

• <br>
    <br>哦...點解唔安排下節目呀?
    <br>
    <br>空間
    <br>
    <br>see u ~

• 阿媽會安排ga la...
    <br>要去拜年~~

• hi cool
    <br>你呢個廢話區係咪用來取代之前個阿cool廚房��?

• 好節目...有媽媽真好 heheh

• batmanhongkong replied @ 2009-01-09 8:03 pm
    <br>
    <br>hi cool
    <br>你呢個廢話區係咪用來取代之前個阿cool廚房��?
    <br>
    <br>唔係 hehehe ^^
    <br>廚房會繼續 ^^
    <br>
    <br>batman 就放工啦喎? 今晚凍凍地, 會唔會去打邊爐呀?

• 係咪想唱番首~~~
    <br>
    <br>世上只有媽媽好~~~~~~~~~~~~~

• 係呀...好掛豬媽媽呀 ~ 好掛豬佢新年整既蘿蔔糕, 蘿蔔角 hehehhe ~ 今年我又無份食啦 >.<

• cool
    <br>俾你講中左,今晚回溫暖/溫馨/充滿愛意的家打邊爐, wakakakaka

• 在家千日好~~~
    <br>
    <br>我今晚阿媽都整左好好味既牛白腩

• batmanhongkong replied @ 2009-01-09 8:08 pm
    <br>
    <br>cool
    <br>俾你講中左,今晚回溫暖/溫馨/充滿愛意的家打邊爐, wakakakaka
    <br>
    <br>好呀....岩曬天時地利人和 呵呵 ~
    <br>好溫暖呀 hehehhee 恭喜恭喜 ^^

• 想多一秒 replied @ 2009-01-09 8:09 pm
    <br>
    <br>在家千日好~~~
    <br>
    <br>我今晚阿媽都整左好好味既牛白腩
    <br>================
    <br>
    <br>我係在家架 >.< 不過...媽媽出左嗎門 哈哈 媽媽過左去大姊到, 大姊就有口福啦, 我就要係新年返工捱餓 wakakakka ~
    <br>
    <br>蘿蔔牛腩...正 ^^
    <br>要返d汁黎灼菜...仲正 ^^

• dinner la..cu guys

• 慢用 ^^

• cool
    <br>go home la
    <br>bye

• batman
    <br>
    <br>enjoy yr time 886 ^^

• 我返黎啦,大家好
    <br>

• 空間
    <br>
    <br>咁快食完? 你今晚食乜呀?

• 你係咪傻架...
    <br>咁大篇講d 唔關你事既野...

• 仲有樣野想問...
    <br>你幾時同8雲做左"好朋友" 架...
    <br>據我所知極其量都只係普通朋友之麻...
    <br>但d 友仔就好中意講你地係"好朋友"...
    <br>=.="""

• 小尼 replied @ 2009-01-09 8:27 pm
    <br>
    <br>你係咪傻架...
    <br>咁大篇講d 唔關你事既野...
    <br>============
    <br>
    <br>哈哈 傻cool廚房, 食左先講 哈哈

• 我出名食得快哈哈~�嵾髡浀�,蝦,仲有老火湯~~~~正呀

• 小尼 replied @ 2009-01-09 8:28 pm
    <br>
    <br>仲有樣野想問...
    <br>你幾時同8雲做左"好朋友" 架...
    <br>據我所知極其量都只係普通朋友之麻...
    <br>但d 友仔就好中意講你地係"好朋友"...
    <br>=.="""
    <br>==============
    <br>
    <br>屈打成招, 樹蛋啦 ^^
    <br>
    <br>未同你講 新年快樂 ^^ 最近好嗎 hehehe ~

• 空間 replied @ 2009-01-09 8:31 pm
    <br>
    <br>我出名食得快哈哈~�嵾髡浀�,蝦,仲有老火湯~~~~正呀
    <br>============
    <br>
    <br>小心個胃呀...後生仔 ~
    <br>
    <br>睇落又真係幾正喎, 仲有無淨, 請我食好喎 wakakakkaa ~

• 其實成件事我最睇唔過眼就係有d 友仔借d 意用8雲黎暗串d 女
    <br>你就想幫d 女仔, 所以叫人唔好再講
    <br>但d 人反而就咁認為你同8雲係好朋友
    <br>真係痴q 線, 個個都淨係想聽自己想聽既野
    <br>係都唔明你既用意
    <br>以為係咁踩人就可以抬高自己品格
    <br>可惜丫... 踩佢既人大部份都係鼠輩
    <br>鬼鬼鼠鼠用化名, 仲要懶正義去批判人
    <br>完全不知所謂!!!

• 小尼
    <br>
    <br>有無你相中, 中間個隻放大圖呀, 好得cute呀 哈哈 ~

• 小尼 你係米傻架? 好易中箭架 0.0? 屈屈下就係架啦 =.=

• cool7002 replied @ 2009-01-09 8:32 pm
    <br>未同你講 新年快樂 ^^ 最近好嗎 hehehe ~
    <br>
    <br>冇乜上黎好好多啦~
    <br>唔駛咁多是非~
    <br>哈哈~~~~
    <br>我而家ot 呀, 做到悶悶地上黎望一望
    <br>咁岩就只係見到你一個熟人~
    <br>所以就吹幾句咁啦~
    <br>一切幾好啦~
    <br>多謝關心~
    <br>^__^

• 小尼 你中間張相個隻小狗幾大呀? 真係好得得意 hehehe ~

• 小尼 replied @ 2009-01-09 8:35 pm
    <br>
    <br>cool7002 replied @ 2009-01-09 8:32 pm
    <br>
    <br>冇乜上黎好好多啦~
    <br>唔駛咁多是非~
    <br>哈哈~~~~
    <br>我而家ot 呀, 做到悶悶地上黎望一望
    <br>咁岩就只係見到你一個熟人~
    <br>所以就吹幾句咁啦~
    <br>一切幾好啦~
    <br>多謝關心~
    <br>^__^
    <br>==============
    <br>
    <br>好呀....呢個時勢, 有得做, 仲有得ot, 非常好 ^^

• cool7002 replied @ 2009-01-09 8:35 pm
    <br>小尼 你係米傻架? 好易中箭架 0.0? 屈屈下就係架啦 =.=
    <br>
    <br>妖...
    <br>我第一日上黎she 咩
    <br>俾d "化名契弟"玩慣架啦~ 我本人冇咩所謂
    <br>要當我係果d 咪由佢地囉, 我真係完全唔介意
    <br>哩個網喎... 唔係吹水幾好feel 我真係唔上
    <br>哈哈~~~~
    <br>

Log in to reply