為因男少女多造成既社會問題尋求解決方法 --- 招募會員

• 希望大家提供解決方法

• 你快d生多仔囉

• 咁而家十幾至30 幾果批點算?

• 無方法
    <br>除非法律上可以回復返幾十年前�鴾@夫多妻制
    <br>不過要各人觀念上接受返呢樣野,可能又要用返幾十年時間

• 其實真係男少女多嗎?

• umbre bre
    <br>
    <br>umbre bre ar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 有何貴干

• umnbrea brea))))))))))))))

• hilton replied @ 2008-12-12 8:12 pm
    <br>
    <br>umnbrea brea))))))))))))))
    <br>--------------------
    <br>點呀, 語障男

• umbrella replied @ 2008-12-12 8:04 pm
    <br>
    <br>其實真係男少女多嗎?
    <br>-------------------
    <br>係呀, 新聞報紙話架
    <br>
    <br>再唔係可以, 先組織小組, 研究, 係咪真係男少女多呢個問題

• 八雲 replied @ 2008-12-12 8:22 pm
    <br>
    <br>hilton replied @ 2008-12-12 8:12 pm
    <br>
    <br>umnbrea brea))))))))))))))
    <br>--------------------
    <br>點呀, 語障男
    <br>
    <br>________________
    <br>same to u i am talking to u wor

• ilton replied @ 2008-12-12 8:12 pm
    <br>
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>何必呢......

• 定係應該改題為
    <br>
    <br>"為單身女性造成既社會問題尋求解決方法"

• my opinion replied @ 2008-12-12 8:27 pm
    <br>
    <br>定係應該改題為
    <br>
    <br>"為單身女性造成既社會問題尋求解決方法"
    <br>
    <br>-------------------------------------------
    <br>
    <br>umbrella replied @ 2008-12-12 8:24 pm
    <br>
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>何必呢......
    <br>
    <br>

• 如果大陪份女人都搵到伴, 又會唔會覺得女多男少呢?
    <br>
    <br>令人覺得女多男少, 係咪因為女人難搵伴呢?

• hilton, 真的令你咁唔開心嗎?

• 單身女性因為想搵到好更好條件既男性, 但話明好條件, 當然條件唔係普通程度, 所以難搵到

• 之前, 工業北移
    <br>
    <br>政府都會搞再培訓計劃

• my opinion replied @ 2008-12-12 8:33 pm
    <br>
    <br>之前, 工業北移
    <br>
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>其實北移唔係最大問題, 男人真的必須要做體力努動的工作嗎? 想深一層看看?

• umbrella replied @ 2008-12-12 8:33 pm
    <br>
    <br>單身女性因為想搵到好更好條件既男性, 但話明好條件, 當然條件唔係普通程度, 所以難搵到
    <br>
    <br>-------------------
    <br>問題係人既思想, 係由幾百年黎累積返黎, 唔係話一下子就改到
    <br>再加上動物既本能係要覓得較優秀既異性交配
    <br>要女人揀一d佢地唔想揀既人, 實在唔係話咁容易

• 但經過培訓, 可以改變佢地既思想
    <br>
    <br>呢個都其中一個解決既辦法

• 其實, 人好易改變的, 唔係你諗得咁難的
    <br>
    <br>不過落街食個飯先, 有鐖會再傾

• umbrella replied @ 2008-12-12 8:35 pm
    <br>
    <br>my opinion replied @ 2008-12-12 8:33 pm
    <br>
    <br>之前, 工業北移
    <br>
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>其實北移唔係最大問題, 男人真的必須要做體力努動的工作嗎? 想深一層看看?
    <br>---------------------
    <br>我意指男人返大陸娶, 就好似工業北移一樣, 貪其成本低

• 我意指男人返大陸娶, 就好似工業北移一樣, 貪其成本低
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>係人都鍾意成本低

• 北上嫁俾d 內地農民..申請佢地來港羅綜緩
    <br>係一個最有效最快的方法...但妳地唔肯咁做者...

• 北上嫁俾d 內地農民..申請佢地來港羅綜緩
    <br>係一個最有效最快的方法...但妳地唔肯咁做者...<---唔係喎,我識兩個嫁左去上海同夏門,係上面打工...其中一個仲幾好樣添喎@o@
    <br>

• UmbrellaCrop replied @ 2008-12-12 10:08 pm
    <br>
    <br>我意指男人返大陸娶, 就好似工業北移一樣, 貪其成本低
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>係人都鍾意成本低
    <br>
    <br>-------------------------
    <br>對
    <br>
    <br>就係咁所以有問題存在, 而家好肯定既係, 將會有一大班老姑婆, 而且好大機會患上, 各種情緒病.. 精神病, 對社會構成好大既威脅
    <br>
    <br>

• HAITB replied @ 2008-12-12 10:12 pm
    <br>
    <br>北上嫁俾d 內地農民..申請佢地來港羅綜緩
    <br>係一個最有效最快的方法...但妳地唔肯咁做者...
    <br>
    <br>----------------------------
    <br>可能係香港女人, 唔似男人, 鍾意做蝕本野

• my opinion
    <br>見你都聽教
    <br>
    <br>男少女多肯定左
    <br>人口普查, 適婚女仔較男仔多左約7%, 並有上升

• ee1234 replied @ 2008-12-13 1:03 am
    <br>
    <br>my opinion
    <br>見你都聽教
    <br>
    <br>男少女多肯定左
    <br>人口普查, 適婚女仔較男仔多左約7%, 並有上升
    <br>
    <br>-------------------------------
    <br>
    <br>但始終都無人肯加入, 諗辦法
    <br>有d人覺得只要upgrade 自己
    <br>有d人又覺得係男人錯
    <br>有d人覺得要改變自己思想, 去接受身既生活
    <br>等等.....
    <br>
    <br>但呢d都唔會改變到大趨勢

• 適婚女仔較男仔多左約7%, 並有上升趨勢
    <br>但你千其吾好以為差好小
    <br>其實相差好大
    <br>
    <br>因為每年結婚約為3萬多對....
    <br>但有—半系非本港居民〈當然最多系港男娶北妹〉

• 我當然明白
    <br>
    <br>香港人失業, 政府識得創造就業機會
    <br>
    <br>女人單身...就原全唔需要諗解決既辦法??

• 當你明白97果時系女小男多,
    <br>但系有1x%女系扒, 尼批好多都難嫁
    <br>
    <br>assume 30% gal now is 扒[因為男小 對女仔要求高左
    <br>
    <br>assume 30% men now is 低質港男, 即系D 地盤佬/10K—個月
    <br>但系佢地可以娶北妹
    <br>
    <br>
    <br>所以而家系10女仔對 6個男仔
    <br>
    <br>死未

• 但好多女人唔明白
    <br>

• <br>
    <br>以前多男人單身...就需要諗解決既辦法??
    <br>
    <br>因為會多非澧強姦
    <br>
    <br>多女人單身.....

• 哈哈...
    <br>我而家就係要招募會員, 搗亂!!!

• 但好多女人唔明白<
    <br>
    <br>所以我米話比大家聽

• 重有好多拍緊拖既女仔
    <br>
    <br>以為穩袋一個, 但原來佢可能係已婚, 或者一腳踏幾船

• ee1234 replied @ 2008-12-13 1:33 am
    <br>
    <br>但好多女人唔明白<
    <br>
    <br>所以我米話比大家聽
    <br>---------------------------
    <br>但d 人跟本唔想走入黎
    <br>
    <br>有d人覺得, 只要努力d, 就唔會揀剩果個
    <br>有d人覺得, 拍緊拖, 跟本唔關目己事(以為穩袋一個, 但原來佢可能係已婚, 或者一腳踏幾船)
    <br>有d人覺得, 俾人知無人要, 好可恥...

• 但始終都無人肯加入, 諗辦法
    <br>有d人覺得只要upgrade 自己
    <br>有d人又覺得係男人錯
    <br>有d人覺得要改變自己思想, 去接受身既生活
    <br>等等.....<
    <br>
    <br>我見你肯聽人講
    <br>我奉勸大家:
    <br>無論如何, 都要...靚
    <br>(我見過你吾信人地講〉但你要信我 靚靚靚
    <br>雖然你先天不足 , 但後天可以補夠到D

• ee1234
    <br>即係要扮靚
    <br>唔靚都要扮靚﹖

• 我唔係剩係擔心自己
    <br>
    <br>我擔心每一個人,我擔心社會
    <br>

• 我識好多34+都single

• 但你要信我 靚靚靚
    <br>重有靚 吾系好廋
    <br>男人7成都鍾意小小肥
    <br>重有靚 吾系張所有化�菻~放曬上面 小心

• ee1234 replied @ 2008-12-13 1:43 am
    <br>
    <br>但你要信我 靚靚靚
    <br>-----------------------
    <br>
    <br>情況就好似, 香港人不斷咁讀書, 不斷咁自我增值, 結果到頭來, 都係得一份薪金微薄既工

• 30以上中女無得救
    <br>
    <br>除左高不成, 低又不就
    <br>
    <br>再加上吾夠D 2x鬥
    <br>
    <br>多數做老姑婆

• ee1234
    <br>你又唔好甘樣講
    <br>我都係30歲架
    <br>好hurt啊

• 30以上中女無得救
    <br>多數做老姑婆<
    <br>
    <br>我只系講事實,
    <br>我見過D人扮好人
    <br>叫人慢慢搵
    <br>甘就死得人
    <br>尼個系資本主意社會
    <br>系弱肉強食

• my opinion replied @ 2008-12-13 1:45 am
    <br>
    <br>ee1234 replied @ 2008-12-13 1:43 am
    <br>
    <br>但你要信我 靚靚靚
    <br>-----------------------
    <br>
    <br>情況就好似, 香港人不斷咁讀書, 不斷咁自我增值, 結果到頭來, 都係得一份薪金微薄既工
    <br>
    <br>----------------
    <br>我唔係剩係想自己搵到一個好伴侶, 我想我既姐妹都可以

• 而家做女人
    <br>要訂下自我提升
    <br>好似以前做男人要買樓—樣

Log in to reply