就快年尾了,大家過去一年過得好唔好? 來年有乜大計?

• 過得唔好.
    <br>冇大計, 因為往往事與願遺.

• 有。身體健康。呢排病到死咁濟。

• 本來想下年要求公司加人工.........而家經濟唔好,都唔知公司生意會唔會受影響.............

• 今年好滲,希望出年好d

• OK LA, 平平淡淡咁樣,冇咩大問題,來年大計就唔算咩大計,小目標都有D既,可以賺番多少少錢咁LA

• good morning

• 繼續搵野食 哈哈 ~
    <br>
    <br>今年後半我肥左好多呀 哈哈 ~

• 過去一年不是太好, 太多是非, 明年希望樓巿繼續跌, 之後買返楝樓, 哈

• 八雲 replied @ 2008-12-09 10:22 am
    <br>
    <br>過去一年不是太好, 太多是非, 明年希望樓巿繼續跌, 之後買返楝樓, 哈
    <br>
    <br>======================================================
    <br>
    <br>我都估樓價下年仲有得跌,因為太多公司裁員

• 琴日個市升得咁勁 but 睇返港股d價位, 好似無乜點升過咁既?

• 2008 係多事的一年.
    <br>希望2008 開心平靜

• batmanhongkong replied @ 2008-12-09 10:27 am
    <br>
    <br>八雲 replied @ 2008-12-09 10:22 am
    <br>
    <br>過去一年不是太好, 太多是非, 明年希望樓巿繼續跌, 之後買返楝樓, 哈
    <br>
    <br>======================================================
    <br>
    <br>我都估樓價下年仲有得跌,因為太多公司裁員
    <br>---------------------------
    <br>我都是咁諗, 所以等緊跌, 太多人俾裁, 減薪, 公司 close, 好多人會供唔起樓放盤.

• cool7002 replied @ 2008-12-09 10:28 am
    <br>
    <br>琴日個市升得咁勁 but 睇返港股d價位, 好似無乜點升過咁既
    <br>
    <br>===========================================
    <br>
    <br>我而家好少留意股市,連其他新聞都少留意左,以前一日睇兩三份報紙,而家有時一份都睇唔曬

• 我自從2003後就無再睇報紙習慣 >.< 個時日日打開報紙就係燒炭跳樓? 睇到好唔開心, 所以無睇報紙好耐lu ~

• cool7002 replied @ 2008-12-09 10:28 am
    <br>
    <br>琴日個市升得咁勁 but 睇返港股d價位, 好似無乜點升過咁既?
    <br>---------------
    <br>股市先跌實有, 只是大客的數字遊戲, 但實質全球經濟太差, 來年就算唔跌, 都不會升

• 呢一年都好平穩, 無乜風浪.
    <br>來年希望有機會轉工.

• 還有2000年後, d 老細越來越xx, 好景時不會加人工, 經濟差只會減人工, 減福利, 減人手...
    <br>所以就算經濟上返, 人工唔加, 打人仔要長時間才能有能力去買樓, 少人買, 樓市好難升

• 身體健康。

• 2008過得幾好呀....去了4次旅行...x'mas 仲去多一次...雖然d $ 就係縮�髐�...不過$就係要使....先開心...ga la
    <br>2009年可再去...其他未去過的地方啦...& good health ...everybody

• 新一年可以開心番.

• 八雲 replied @ 2008-12-09 10:40 am
    <br>
    <br>cool7002 replied @ 2008-12-09 10:28 am
    <br>
    <br>琴日個市升得咁勁 but 睇返港股d價位, 好似無乜點升過咁既?
    <br>股市先跌實有, 只是大客的數字遊戲, 但實質全球經濟太差, 來年就算唔跌, 都不會升
    <br>===============
    <br>
    <br>個問題係, 如果恆指升得咁勁, 實際d股價無乜點升, 咁即係年尾個市, 有可能會好限差, 咁大家就要好小心唉 ~

• cool7002 replied @ 2008-12-09 11:00 am
    <br>
    <br>八雲 replied @ 2008-12-09 10:40 am
    <br>
    <br>cool7002 replied @ 2008-12-09 10:28 am
    <br>
    <br>
    <br>個問題係, 如果恆指升得咁勁, 實際d股價無乜點升, 咁即係年尾個市, 有可能會好限差, 咁大家就要好小心唉 ~
    <br>------------------
    <br>完全明白, 所以我咪話明年會差過今年

• 八雲 replied @ 2008-12-09 11:10 am
    <br>
    <br>cool7002 replied @ 2008-12-09 11:00 am
    <br>
    <br>八雲 replied @ 2008-12-09 10:40 am
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>------------------
    <br>完全明白, 所以我咪話明年會差過今年
    <br>
    <br>
    <br>咁就死, 轉工無望.

• 皇額娘
    <br>
    <br>嘩...現在咁既時勢仲轉工? 你真係想清楚先好?

• 唔.... 想過年後轉0羅....

• 不過我都一路keep住搵0既.

• 而家�黈伅�,有無D行業係請多左人?

• 希望我上司俾老細裁,咁我就可以上位嘞

• 人~~~~~~
    <br>
    <br>呢個大計夠唔夠睇頭呀....^o^

• 皇額娘 replied @ 2008-12-09 11:17 am
    <br>
    <br>唔.... 想過年後轉0羅....
    <br>----------------
    <br>都一樣有公司會請人, 照搵囉
    <br>

• 八雲 replied @ 2008-12-10 2:14 pm
    <br>
    <br>皇額娘 replied @ 2008-12-09 11:17 am
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>yeah~ 我會.

• batmanhongkong replied @ 2008-12-09 11:19 am
    <br>
    <br>而家�黈伅�,有無D行業係請多左人?
    <br>=================
    <br>
    <br>我諗應該係大家樂請多左人啦 ~

• 來年係練歌練琴夾好隊BAND...當然係打好自己份工...

• 皇額娘 replied @ 2008-12-10 2:16 pm
    <br>
    <br>八雲 replied @ 2008-12-10 2:14 pm
    <br>
    <br>皇額娘 replied @ 2008-12-09 11:17 am
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>yeah~ 我會.
    <br> ---------------
    <br>我是俾人炒咗, 依家做緊新工

• 我黎緊星期六都有機會去in一in.

• gogogo, 祝妳好運

• 其實又唔係真正見工... 點講呢...
    <br>
    <br>freight forwarder呢一行, 有一本船務天書叫做"船務週刊", 佢�堶掠ㄔ爬趺iner & forwarder0既船期之外, 仲有好多廣告, 公証行又有.
    <br>
    <br>書0既最後尾0個十零頁, 有幫人搵工0既廣告.
    <br>
    <br>我尋日send左cv過去, 船務週刊0個邊就叫我星期六上去見一見喇.
    <br>
    <br>感覺就係, 週刊同job seeker差唔多.

• 我 18 歲那年試過比唔太熟既朋友問過我呢個問題, 我話無諗有乜大計, 跟住佢就問我有無諗過結婚生仔, 嚇得我丫!

• 即是去見 agent

• csls0518 replied @ 2008-12-10 2:53 pm
    <br>
    <br>我 18 歲那年試過比唔太熟既朋友問過我呢個問題, 我話無諗有乜大計, 跟住佢就問我有無諗過結婚生仔, 嚇得我丫!
    <br>好驚生仔咩, 哈

• 今年大敗.......俾港女中0既港女 C 嬸呃0左.......出年要努力飛0左拒先......Kikikiki.......

• 八雲 replied @ 2008-12-10 4:46 pm
    <br>
    <br>csls0518 replied @ 2008-12-10 2:53 pm
    <br>
    <br>我 18 歲那年試過比唔太熟既朋友問過我呢個問題, 我話無諗有乜大計, 跟住佢就問我有無諗過結婚生仔, 嚇得我丫!
    <br>好驚生仔咩, 哈
    <br>
    <br>==============================================
    <br>
    <br>唔係驚, 不過駛唔駛咁早諗呀? 18 歲, 剛出社會做事就諗結婚生仔喎!!
    <br>
    <br>******************************
    <br>
    <br>carpediem replied @ 2008-12-10 4:56 pm
    <br>
    <br>今年大敗.......俾港女中0既港女 C 嬸呃0左.......出年要努力飛0左拒先......Kikikiki.......
    <br>
    <br>==================================================
    <br>
    <br>係咪努力飛左佢出單身系列, 做你既煮飯婆呀
    <br>
    <br>

• C 嬸唔識煮飯......不過我識 bor.....Kikikiki.....

• 可能妳朋友諗住生呢, 哈

• 下? 佢係男人喎, 佢仲叫我不如考慮下呀 xx 啦!
    <br>
    <br>c 叔, 咁佢做你既煮飯婆, 咪做你既老佛爺o羅
    <br>

• carpediem replied @ 2008-12-10 4:56 pm
    <br>
    <br>今年大敗.......俾港女中0既港女 C 嬸呃0左.......出年要努力飛0左拒先......Kikikiki.......
    <br>
    <br>
    <br>"出年要努力飛0左拒先"
    <br>你依家明示c 嫂佢唔係響she識,所以就更"得戚"咁講嘢~
    <br>話時話到時真係唔知邊個飛邊個,咪更"招積"陳仔
    <br>到時唔好入嚟我個thread 呻-好後悔飛左c嫂 or "我畀c嫂飛左"
    <br>唉~布師兄同我講話你係"好人"
    <br>真係要重新評估過你~
    <br>
    <br>
    <br>弊~跌到成地都係眼鏡添
    <br>

• 今年到目前都算係平穩渡過...keep住
    <br>
    <br>我嘅明年大計都係 keep 住...keep 住
    <br>唔好病

• 喂喂喂.....我從來無話自己好人......係你地一廂情願幻想出來 jer bor.....Kikikiki......
    <br>
    <br>C 嬸梗係唔知我係度搞搞震啦.......如果拒知我實橫死街頭......Kikikiki.......

• 肥陳去返我個thread 答你
    <br>
    <br>唔好阻住人地個thread...:p
    <br>
    <br>

Log in to reply