有冇人同我一樣男友都在she識嫁?

• 但你地會唔會疑心好大, 唔信對方?

• 我女友在 she 識, 佢好信我的, 由頭到尾都不會懷疑我, 哈

• 你地一齊幾耐...

• 兩個月

• 妳呢

• 10 個月, 但唔知點解, 我成日唔信佢, 好痛苦

• 佢做咗d乜令妳唔信佢?

• 10個月了, 我唔識佢d朋友及家人呀. 我好似唔見得光... 好唔開心...

• 咁可能係因為你見到某d野 (你未必覺係大件事) ,勾起你的本能 . 女人的直覺係一件天然保護衣, 小心d運用佢去保護自己!

• yy replied @ 2008-12-05 9:55 am

10個月了, 我唔識佢d朋友及家人呀. 我好似唔見得光... 好唔開心...

-------------------

妳似是 sl , 多過是女友囉, 咁佢有冇合理解釋, 無的話, 分得手啦

• 我同佢一齊三個月, 又係唔識佢既家人同朋友, 好似唔見得光咁, 可能做左佢既隱形女友/SL/SP..都未定.. 所以我而家都打定輸數, 唔放咁多感情落去, 自己都唔係一個玩玩下既人, 但係佢實在比唔到安全感我.. 或不定.. 將會放手.. (好無奈)

我覺得, 都係正正常常出去朋友既聚會.. 而結識.. 比較好..

• 天空 replied @ 2008-12-05 10:01 am

我同佢一齊三個月, 又係唔識佢既家人同朋友, 好似唔見得光咁, 可能做左佢既隱形女友/SL/SP..都未定.. 所以我而家都打定輸數, 唔放咁多感情落去, 自己都唔係一個玩玩下既人, 但係佢實在比唔到安全感我.. 或不定.. 將會放手.. (好無奈)

我覺得, 都係正正常常出去朋友既聚會.. 而結識.. 比較好..

--------------------

當然啦, 好人好姐, 做乜要做人 sl 先, 找個好男人啦

• 好男人唔係咁易找呢.. 你睇下呢度咁多女人搵男友就知啦.. 普通正常既一個女人, 都唔明點解咁難搵到個比較正常, 可以交往既單身異性..

• 但我見過佢表姐, 而且上過去home sleep呀

• 八雲條女係返X黎?X琪?定michelle定kate leung?

• 佢都見過我媽媽

• 天空 replied @ 2008-12-05 10:08 am

好男人唔係咁易找呢.. 你睇下呢度咁多女人搵男友就知啦.. 普通正常既一個女人, 都唔明點解咁難搵到個比較正常, 可以交往既單身異性..

---------------------

一向好多男仔找女朋友. 可能依家正常人比較少. for 女士, 亦有可能是有好多好男人, 只是妳唔鍾意, 話佢地唔夠靚仔, 無錢, 不夠高, 唔浪漫, 唔有型, 等等...

結果都是選擇同壞男人拍拖

• yy replied @ 2008-12-05 10:09 am

但我見過佢表姐, 而且上過去home sleep呀

-------------------

佢想同妳上床才俾妳上去, 妳幾多歲?

• yy replied @ 2008-12-05 10:11 am

佢都見過我媽媽

-----------------

佢見曬妳家人都無用, 重點是佢唔俾妳見他的家人和朋友

• 下~~~ 乜你咁講呀! 我諗你誤會了, 我唔係刻意去選擇同壞男人拍拖, 唔開始.. 又點知佢為人係點呢.. 你都係帶左有色眼鏡睇呢度既女人..

• 點解成日要話開始咗先知佢咩人, 唔可以了解咗先拍拖咩, 我真是唔明

• 成日都要俾人玩完, 之後又話d男人衰, 真是奇怪

• 關係sex, 係我主動話要

• 八雲好心你咪扮野啦、係到揾食就揾食啦、懒正直扮可憐

• 你諗野真係諗埋一面, 做普遍朋友與做男女朋友... 大家對對方既認識係有唔同架, 層次都唔同啦, 我思想同年齡都大過你, 可能有d野你仲係唔明/唔識啦.. 我唔想同你嚮度拗, 睇你之前嚮呢度既行為就知你唔夠成熟啦

• 八雲

唔知今次又邊個咁唔好彩比你焯左喇, 之前有KK, 婆婆, 而家又係邊個呢?! 呵呵......................................

• 我同女友係哩度石屎板識

都有兩三年咯~^^

• yy

咁.....你覺得你男朋友有咩野問題?

• 天空 replied @ 2008-12-05 10:24 am

你諗野真係諗埋一面, 做普遍朋友與做男女朋友... 大家對對方既認識係有唔同架, 層次都唔同啦, 我思想同年齡都大過你, 可能有d野你仲係唔明/唔識啦.. 我唔想同你嚮度拗, 睇你之前嚮呢度既行為就知你唔夠成熟啦

----------------

如果妳年紀大過我, 都未找到個好男人, 咁妳就要反醒吓妳自己有幾成熟啦, 成熟的人就不會好似妳咁講, 要拍拖才知道. 我諗妳都到了更年期, 希望妳早日找到啦.

我只想同想和我傾的人傾, 妳不想的話, 可以唔答我

• XX琪呀

• yy replied @ 2008-12-05 10:22 am

關係sex, 係我主動話要

---------------

咁妳要諗清楚妳自己想要乜, 要 sex, 要 sl, 定要做他的女朋友.

• 因為10個月了. 我偶爾間見過佢父母一次. 我知佢冇咩朋友. 但所有佢既事全部只會在佢口中講, 冇人可以証實. 我唔知佢有冇呃我. 其實上去佢家真係唔係為左sex.

• 疑心大~?

又唔多覺

如果感覺不好

不如唔好一齊啦~

• 恭喜你喎八雲, 終於有收成, 今次要認真點呀, 知無?

yy

我直覺覺得是有點問題

• yy

咁妳有冇提出過妳希望得到佢既認同,想佢帶妳見下佢既屋企人丫?

• maymay_maymay replied @ 2008-12-05 10:37 am

恭喜你喎八雲, 終於有收成, 今次要認真點呀, 知無?

雖然我不識妳, 但多謝妳恭喜我.

我一向都認真, 咁妳又知嗎? 所以妳不用擔心.

• 曾經講過, 但佢意思好似冇咁既必要...

• yy replied @ 2008-12-05 10:33 am

因為10個月了. 我偶爾間見過佢父母一次. 我知佢冇咩朋友. 但所有佢既事全部只會在佢口中講, 冇人可以証實. 我唔知佢有冇呃我. 其實上去佢家真係唔係為左sex.

朋友多與少不是問題, 問題是佢用行動去證明佢所講既嘢

• yy replied @ 2008-12-05 10:40 am

曾經講過, 但佢意思好似冇咁既必要...

如果佢當妳是女友, why 無必要, 合理嗎?

• 哈哈, 個個男人開始時都話係認真架啦

我擔心的是她不是你

• maymay_maymay replied @ 2008-12-05 10:42 am

哈哈, 個個男人開始時都話係認真架啦

我擔心的是她不是你

這因為妳唔認識我, 如果妳識我, 妳就會知我女友有幾幸福 ^^

• 所以我都唔知點好

• yy replied @ 2008-12-05 10:44 am

所以我都唔知點好

好簡單, 無合理解釋, 散得, 都十個月啦, 佢當妳咩先, 如果佢真當妳是女友, 自然會諗方法滿足妳需要.

• yy

咁妳要再問問,點樣先為之有必要呢?妳可以同佢講︰我唔會逼你帶我見你屋企人,但係我淨係想俾你知道我既感覺,我覺得不被認同,冇乜安全感

• yy:

如果佢係對你認真,有心同你長遠發展,咁拍左10個月拖,都係時候介紹你同佢�黈a人認識

• 因為我疑心好大. 所以我既朋友都話我諗野好有問題. 我會想小小野 then 幫它+個 ending, 但唔係我親眼見. 佢成日講, 我去邊度你點會唔知, 我咩野都同你講曬啦. 但點解我仍唔信佢呢???

• 八雲

如果單純以唔帶女朋友去見屋企人就分手,似乎太膚淺喇!

所謂既合理既理由,個個人既定義都唔一樣,我認為佢地應該講出心裡面既感受先,真正了解左對方既感受先會自願地表現在行為當中

對於將自己思想強加於對方身上而要求對方一定要做到自己預期中既效果,咁既關係真係會幸福嗎?我唔知答案,不過我個人而言會選擇溝通後再取一個平衡點囉!

• yy replied @ 2008-12-05 10:56 am

因為我疑心好大. 所以我既朋友都話我諗野好有問題. 我會想小小野 then 幫它+個 ending, 但唔係我親眼見. 佢成日講, 我去邊度你點會唔知, 我咩野都同你講曬啦. 但點解我仍唔信佢呢???

----------------------

咁事實是這樣嗎, 佢連家人和朋友都唔想俾妳見, 我唔覺佢有乜值得妳信

• yy

妳既情況正正係"將自己思想強加於對方身上而要求對方一定要做到自己預期中既效果"

• earthworm replied @ 2008-12-05 10:58 am

八雲

如果單純以唔帶女朋友去見屋企人就分手,似乎太膚淺喇!

所謂既合理既理由,個個人既定義都唔一樣,我認為佢地應該講出心裡面既感受先,真正了解左對方既感受先會自願地表現在行為當中

對於將自己思想強加於對方身上而要求對方一定要做到自己預期中既效果,咁既關係真係會幸福嗎?我唔知答案,不過我個人而言會選擇溝通後再取一個平衡點囉!

拍拖十個月, 版主已經講咗, 溝通了, 他都不做, 便是他問題, 散, 好正常

Log in to reply