妖!!啱啱睇電視,記者問泰國單野邊個要負責? 唐唐話係政府集體决定, 佢老.........

• <p><font size="4">妖!! 咁佢地不如集體辭職啦!! 佢老....................</font></p>

• 講句sorry使死咩

• Donal Tsang just a pig shxt..

• 之前又話包機都無用, 依家又包到機過去, 咁有用定冇用, 自打咀巴
    <br>
    <br>呢個咁既政府真係.....

• 香港無希望啦

• 人地話團隊精神呀,集體決定呀
    <br>
    <br>咪集體解散辭職囉
    <br>
    <br>有廢祡曾底能,就有一團廢狗
    <br>
    <br>
    <br>

• 唔知會唔會有人要辭職?

• 佢地係集體問責, 但唔係集體向我地負責

• 集體問責 = 集體不負責

• 一個字送比政府﹕廢﹗

• 無呢個濕九政府.......電台電視報紙名嘴好多人失業...........

• 你地睇下我地既香港正苦幾團結

• 個政府只係識一樣野 : 自求多福

• 班高官和各級公務員就坐享高薪,各式各樣福利,我地一般市民就涯到X街,勒緊褲頭去養佢地,有起事上�蟈N話集體負責,即係無人要負責, X佢老X

• 要負責任個班人就係 >>>>>>>>>>> 市民
    <br>
    <br>乜你唔知咩 r0.0????????????

• 係勒......有人帶頭革命......我必追隨.....

• 所以我話香港好快有六四 ~
    <br>
    <br>特區政府包庇商家, 瀉膊, 隱形係做得最快.
    <br>其他真係慢幾拍都未知點做個下死!!!!

• 我估下年,當經濟不景�嚗v響浮曬面,會有好多游行示威,甚至用暴力宣洩不滿�黿〞p出現

• HK 既政府 (官), 過去個幾十年系做管家, 主人系英國政府, 做官吾使有主見, 聽話就得. 現在要話事, 所以好吾慣, 做得差是必然.
    <br>
    <br>不過吾該班官請知道ni 個事實, 快D做返個好主人, 再用管家既思維, 做主人既事, 再擺個主人既款, 吾掂.
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• 成日話政府部門係什麼精英
    <br>我一向都唔覺得係
    <br>只不過係無用既書蟲
    <br>
    <br>

• carpediem replied @ 2008-12-03 5:07 pm
    <br>
    <br>係勒......有人帶頭革命......我必追隨.....
    <br>
    <br>------------------
    <br>嘻嘻...你終於肯捐軀??

• 我都係想捐精多0的.......

• 如果單用execution 計, 都可以叫精英.
    <br>
    <br>但做官吾可以單系 execute, 仲要有主見, 即做決策, ni 方面, HK D 官好弱.
    <br>
    <br>
    <br>

• 我又唔覺香港政府個班官係做管家一職喎? 佢地根本係做擦鞋跟班! 現在香港既主人家就係大陸, 連大陸一向被人覺得慢幾拍都快過香港好幾次, 我唔明點解呢班所謂官仲可以生存到現在?

• 今次事件,連一個小小的澳門都做得好過HK

• 香港係油水地, 高官要係五十年內搵埋比下一代用, 其實時間係唔多夠?
    <br>五十年之後, 香港變死城, 大陸起飛, 咁唔駛再為一國兩制既問題下管理香港, 你都唔好話唔高招 ~

• batmanhongkong replied @ 2008-12-03 5:13 pm
    <br>
    <br>我估下年,當經濟不景�嚗v響浮曬面,會有好多游行示威,甚至用暴力宣洩不滿�黿〞p出現
    <br>
    <br>--------------------
    <br>今次正苦快過你, 佢一早估到會有暴亂, 一早話左警隊&懲教會增聘人手!

• 警隊出左咁多不法之徒, 他日暴亂之師, 好大機會就是他們 呵呵 ~

• my opinion replied @ 2008-12-03 5:31 pm
    <br>
    <br>batmanhongkong replied @ 2008-12-03 5:13 pm
    <br>
    <br>我估下年,當經濟不景�嚗v響浮曬面,會有好多游行示威,甚至用暴力宣洩不滿�黿〞p出現
    <br>
    <br>--------------------
    <br>今次正苦快過你, 佢一早估到會有暴亂, 一早話左警隊&懲教會增聘人手!
    <br>
    <br>===============================================================
    <br>
    <br>市民唔會因為多左警察而唔去遊行示威,警察只係係有時發生時控制場面
    <br>
    <br>同埋多警察唔等於控制場面控制得好,淨係識武力鎮壓,可能激起群眾情緒,令場面更加失控

• 嘻...你地想打仗....??? 隨邊搶野?
    <br>
    <br>

• 現在香港特區都搶左市民唔小啦? 鑊就市民負? 錢就高官羅? 咁叫做天下太平?

• partyanimal2008 replied @ 2008-12-03 6:17 pm
    <br>
    <br>嘻...你地想打仗....??? 隨邊搶野?
    <br>================================================
    <br>
    <br>如果係外國,D激進�儮C行領袖,可能到時會帶領D人衝激高官府邸,政府機關等等
    <br>如果民怨不斷累積,我唔排除會有相似情況於HK發生

• batman 你所講既, 即係我講既六四羅 ~
    <br>
    <br>

• 李少光竟然叫港人唔好玩多幾日先返港… 如果唔係要政府再包機會好麻煩, soooo low b… 佢唔知港人係想返港而返唔到咩? Hopeless to HK GOVT…

• MiMi replied @ 2008-12-03 6:36 pm
    <br>
    <br>李少光竟然叫港人唔好玩多幾日先返港… 如果唔係要政府再包機會好麻煩, soooo low b… 佢唔知港人係想返港而返唔到咩? Hopeless to HK GOVT…
    <br>
    <br>===============================================
    <br>
    <br>佢不如叫D人,留係泰國落地生根,結婚生仔,以後唔返HK,咁HK政府咪唔洗包機俾佢地囉
    <br>low b x 無限

• cool7002 replied @ 2008-12-03 6:35 pm
    <br>
    <br>batman 你所講既, 即係我講既六四羅 ~
    <br>
    <br>=================================================
    <br>到時註港解放軍可能要出動..............如果真係到呢個田地,煲呔可能會俾中央政府抄魷
    <br>

• batmanhongkong replied @ 2008-12-03 6:44 pm
    <br>
    <br>cool7002 replied @ 2008-12-03 6:35 pm
    <br>
    <br>batman 你所講既, 即係我講既六四羅 ~
    <br>
    <br>=================================================
    <br>到時註港解放軍可能要出動..............如果真係到呢個田地,煲呔可能會俾中央政府抄魷
    <br>==================================================
    <br>
    <br>又未必...可能同懂伯伯一齊濟身進級都唔定 ~
    <br>習近平咁睇煲呔, 煲呔攪死香港有助大陸上位,又可以打激香港專材專利, 所以我唔覺煲呔會有乜事呀!!!!
    <br>由回歸至今, 大大細細問題, 煲呔都無打算動腦去改善, 一味耍, 如果大陸真係咁想煲呔去做野的話, 煲呔無可能一耍再耍而放棄自己前途?

• 大陸唔想香港咁快死, 係因為大陸未攪點市內收黑錢個班人, 你估大陸無料在手? 大陸一刀切的話, 會出現兩個可能性, 1)未有足夠經驗既官員補位, 2)有機會走甩人而另機密外流. 香港唔死的話, 靠香港多年來個風氣, 仲可以keep住令大陸濟身一哥位置, 如果香港死左的話, 無香港人既專業扶持大陸, 咁外商一樣會走? 所以香港係唔死得住 but 香港經濟唔死, 香港人心差唔多死曬, 大陸現在最頭痕係點樣悶天過海多四十年?

Log in to reply