點先可以令到一個性格很獨立很硬頸很COOL的女人,覺得你對佢好體貼同好關心佢 ?

• 耐心溝通 ~

• 我自問係你口中所講0既女人, 有咁0既性格.

如果你想佢知道你係關心佢的話, 每一件事, 你要比佢更加細心, 同埋識得加以提點.

• 皇額娘

咁我做d咩先可以令佢知呀,佢成日話我唔識得體貼佢唔識保護佢,佢都已經係全世界最強啦,我點保護佢呀?所以我成日比佢鬧

• 我想問你係唔係0個個女人0既男朋友?

• 皇額娘

係呀, 我咁大個人仲成日比佢鬧到死呀

• Evolution replied @ 2008-11-20 3:53 pm

皇額娘

咁我做d咩先可以令佢知呀,佢成日話我唔識得體貼佢唔識保護佢,佢都已經係全世界最強啦,我點保護佢呀?所以我成日比佢鬧

===============================

咁你要train up 自己既思想/知識比佢更強, 先可以令呢種性格既女士順服 ~

• Evolution 你係咪細過佢嫁?

• 唔, 會常試

• 佢要既, 講真, 唔係你lor.

女强人係真係以為可以撑起半邊天. 事實上佢地亦有能耐顶得到...

但佢地要既男人, 可以head 得到呢d strong woman 既係男士仲要强過佢, 所以强,性格加條件: 例如有领導才能,見識廣博, 壓得場.... 但又要剛中帶柔, 有細心一面...

如果你唔係佢心目中果種類型, 就算你幫佢挽埋手袋, 就哂佢, 佢都覺得你還是"欠一點點".....

• 木石

唔係呀, 我大佢3年呀

• Evolution replied @ 2008-11-20 3:53 pm

皇額娘

====

嘩,身為男人點可以咁受女人氣架?!

• .

• 你千期唔好諗住可以強得過呢種女人, 因為係無乜可能.

因為, 遇著呢類(我)咁0既女人, 佢地0既自我意識通常已經好強, 同埋佢地會覺得無野可以整死佢地.

所以, 你都係慳返啖氣, 近排天氣凍呀~

你只需要係日常生活日表現出你0既細心, 同埋適當提點下佢 --�� 我男朋友都做緊. 咁就得架喇, 自自然然佢會明白.

• 皇額娘 replied @ 2008-11-20 4:23 pm

你千期唔好諗住可以強得過呢種女人, 因為係無乜可能.

因為, 遇著呢類(我)咁0既女人, 佢地0既自我意識通常已經好強, 同埋佢地會覺得無野可以整死佢地.

所以, 你都係慳返啖氣, 近排天氣凍呀~

你只需要係日常生活日表現出你0既細心, 同埋適當提點下佢 --��我男朋友都做緊. 咁就得架喇, 自自然然佢會明白.

====

不錯,以柔制剛嘛。

• CS_She replied @ 2008-11-20 4:09 pm

佢要既, 講真, 唔係你lor.

女�L人係真係以為可以�M起半邊天. 事實上佢地亦有能耐顶得到...

但佢地要既男人, 可以head 得到呢d strong woman 既係男士仲要�L過佢, 所以�L,性格加條件: 例如有领導才能,見識廣博, 壓得場.... 但又要剛中帶柔, 有細心一面...

如果你唔係佢心目中果種類型, 就算你幫佢挽埋手袋, 就哂佢, 佢都覺得你還是"欠一點點".....

=====================================================

絕對同意, 我都係版主所講既女性, 硬頸既女人其實未必真係想咁硬頸, 只係未有其他更好既辦法之下才要好倔強、硬頸 (硬淨), 只係未遇到一個覺得可以 lead 到自己既人。

• 版主, 都要睇下你女朋友係邊一種.

有0的正如上面所講, 佢地唔係想咁硬頸, 只係未搵到個可以lead到佢0既人.

但有0的就係天性所謂, 由細到大都咁硬頸, 同埋, 要係佢去lead人, 而唔係人地去lead佢. ---> 我就係呢一種.

• 每個女人都想有人保護, 但未必每個男人都懂得保護人, 當然, 相處間必須有智慧。溫柔體貼未必係得個講字, 係對方未講, 你已經睇到對方眉頭眼額, 知道下一步應該點做。當然唔好太 "蘿梳" 啦。其實有時以靜制動, 以柔制剛係必須的。

• 可能仲有個可能性, 就係...你根本唔係佢杯茶? 所以你做乜都無用!!!!

係佢杯茶的話, 幾硬頸都會變小綿羊 ~

• cool7002 replied @ 2008-11-20 4:41 pm

可能仲有個可能性, 就係...你根本唔係佢杯茶? 所以你做乜都無用!!!!

========================================================

咁又係喎, 我正正遇到呢種情況!

• cool7002 replied @ 2008-11-20 4:41 pm

可能仲有個可能性, 就係...你根本唔係佢杯茶? 所以你做乜都無用!!!!

我相信總有個別例子, 唔好咁快打沉版主先.

• 皇額娘 replied @ 2008-11-20 4:46 pm

cool7002 replied @ 2008-11-20 4:41 pm

我相信總有個別例子, 唔好咁快打沉版主先.

=================================

我都係講緊仲有個可能性姐 ~

• csls0518 replied @ 2008-11-20 4:44 pm

cool7002 replied @ 2008-11-20 4:41 pm

========================================================

咁又係喎, 我正正遇到呢種情況!

有時大男人都會比小女人激死 but 個大男人又覺得開心架喎 hehehehehe ~

• 咁又係呀,有時比人產都產得幾開心0架,有時又諗,可能呢d女人要控制哂你全部,咩都要你聽哂佢話,先安心

• Evolution replied @ 2008-11-20 4:52 pm

咁又係呀,有時比人產都產得幾開心0架,有時又諗,可能呢d女人要控制哂你全部,咩都要你聽哂佢話,先安心

哈哈~~~ 所以, 你女朋友可能係我頭先所講0既第二種類型---> 係要佢lead住你, 而唔係你去lead住佢.

• 我有時又衰,佢講完d野有時又唔鬼記得左做,自已講過d野又做唔到,我自己就覺得都係小事姐,但佢就睇到成個球場咁大件事,咬住唔放,同佢硬碰,死得仲慘,現在迷唔鬼出聲0羅

• 哈~~ 你女朋友同我都有幾分似.

• Evolution replied @ 2008-11-20 4:52 pm

咁又係呀,有時比人產都產得幾開心0架,有時又諗,可能呢d女人要控制哂你全部,咩都要你聽哂佢話,先安心

咁你一定係一個鍾意比人控制既人....

• 不過我就唔會鬧0羅, 但係就會好串咁同佢講野0羅.

人地就大事化小, 小事化無, 但我地就唔係0既, 硬係鐘意小事化大, 又硬頸, 講極都唔聽. 呢種女朋友最唔鐘意聽男朋友話, 因為佢地只會覺得自己先至係0岩.

其實同好似我地呢種咁0既女人相處都幾困難架我自己都覺得.

• 木石, 其實係版主好愛呢個女人

• 除非你係一個好依賴0既男人, 咁就反而可以舒服0的.

• 皇額娘, 其實一個男人如果唔愛呢個女人, 個女人點硬頸點 cool 都唔能夠控制到個男人, 但如果個男人咁受控制, 係因為個男人好愛呢個女人先會甘心被控制, 恭喜你都有一個咁愛你既男人。

• 所以, 我諗我都幾明白版主.

• 因為你都愛你男朋友

• csls0518 replied @ 2008-11-20 5:27 pm

因為你都愛你男朋友

=)

• 咁我就真係好愛佢,可能我地好唔係咁易先可以係埋一齊,我好珍惜同佢相處時間掛

• 加油啦~ 版主.

• 咁一定係你好愛佢啦, 如果唔係都唔會專登開 thread 問議見, 希望你倆同皇額娘及她的男朋友可以相愛一生, 努力保呢種心情及深情。

• 無乜 7 用既男性生物 !!!

• 皇額娘 replied @ 2008-11-20 5:14 pm

除非你係一個好依賴0既男人, 咁就反而可以舒服0的.

------------------------------------------------------

咁又唔係依賴會舒服d 0架,佢又會覺得你冇鬼用,又產0架,有時佢又會要依賴番下你0架,所以跟本就唔知佢幾時諗d咩,成日要估,一估錯就大鑊,呢樣先係致命傷,又唔夠�e開口問

• 版主, 咁你就要有主見, 女人當然希望可以依賴個男朋友啦, 如果佢真係完全唔依賴你, 咁你先要驚呀!

• guess ur gf is extremely stubborn .. also trust her instinct so much that she has to be right.. seriously, unless she show some care and kindness , or u did something that is so touching or made her change her attitude.. there will be always lacking the warmth and happiness.

• csls0518 replied @ 2008-11-20 5:33 pm

咁一定係你好愛佢啦, 如果唔係都唔會專登開 thread 問議見, 希望你倆同皇額娘及她的男朋友可以相愛一生, 努力保呢種心情及深情。

多謝你先~

• 皇額娘 replied @ 2008-11-20 5:14 pm

除非你係一個好依賴0既男人, 咁就反而可以舒服0的.

------------------------------------------------------

咁又唔係依賴會舒服d 0架,佢又會覺得你冇鬼用,又產0架,有時佢又會要依賴番下你0架,所以跟本就唔知佢幾時諗d咩,成日要估,一估錯就大鑊,呢樣先係致命傷,又唔夠�e開口問

我講0既依賴應該唔係你諗0個種.... 嗯~~~ 我都唔知點解好.

咁你覺唔覺得有少少似"我的野蠻女友"咁?

• ... 如果要問點樣令到一個cool既人感到另一個人對佢好...

... 咁要問呢人人會唔會覺得你適合佢la...

• Evolution replied @ 2008-11-20 5:09 pm

我有時又衰,佢講完d野有時又唔鬼記得左做,自已講過d野又做唔到,我自己就覺得都係小事姐,但佢就睇到成個球場咁大件事,咬住唔放,同佢硬碰,死得仲慘,現在迷唔鬼出聲0羅

================================

你咁講, 你女友係激氣你唔記住佢d野喎? 呢d野唔分大小事架, 以後你女朋友想搵你邦佢做d野都唔敢啦, 都唔知你記唔記得?

• 皇額娘

咁你覺唔覺得有少少似"我的野蠻女友"咁?

---------------------------------------------

咁我又覺得唔似 "我的野蠻女友"呀,我零願佢真係嬲到出哂面呀,佢唔係呀,唔出聲呀,打番電話比佢就打5次先聽你一次,佢又唔係唔聽喎,問佢做咩,佢又話無野呀,無野嬲呀,問一句答一句呀,幾日係咁都得0架,為d小事,試過唔鬼�M佢,第日佢又發過口訊黎話 "做咩呀,放棄我拿"咁呀,果次都真係唔知點覆佢個口訊好

• 你女朋友好鬼可愛

• 版主,算把喇,一個願打,一個願涯

• 哈哈~~~ 見到你地咁, 令我諗起我同男朋友.

Log in to reply