She.com 有部份女仔都好 cheap (不是全部)

• 早兩天同一個 she.com 的女仔 msn, 其實唔熟. 都唔記得什麼時候 add 她. 問到她的情況. 她說有男朋友, 但是只當他是提款機, 每月問他取 HK$5000....然後問我有無錢比女朋友 或 SL.  我心唸你估我包女人咩, 大家在一個公平的環境下各取所需, 正常消費我比下當然無問題, 但叫我每月準時比錢, 首先他不是我老婆, 二我不是包女人. 之後她沒 ban 了我msn 沒有與我通話. 其實我唔介意她不與我通話. 不過覺得 e d 女仔真是好cheap, 好似做雞. 

我無意得罪女生, 但有些女仔真是 .................唉

• 各取所需, 如果覺得傾唔埋就唔好傾, 不過如果男女朋友只係當對方係提款機, 講真, 如果係佢男朋友都唔察覺, 真係好替呢個男仔可憐加可悲。

• i bet this kind of girls mostly are under 25. not well-educated and haven't got a great job.

• Chirst, 你都算好中肯, 仲好穩陣添...指明"不是全部"^^

• 當然, 如果唔係佢真係會得罪全世界既女人, 哈哈哈哈, 到時真係唔知點算

• they are only wewe wetwet....low class

• 她說她是無工作....msn 便不說出來了. 反正她都無得罪我. 只是我覺得如果我可以一個月比 hk$5000 她, 我可以 xxx law. 講真有時男人不是不可以比錢女人. 比得開心, 比得高興. 但通常不會比現金, 你估她是雞咩.

• i hate this kind of girl.. big eat lazy!!!!!!!!!!!!!!

• 其實她與他都好可憐, christ , 講真呢類女仔, 比你都唔好見啦, 不過佢都有樣野好, 起碼係夠坦白

• 佢做得非常��, 此舉可以杜絕食免費餐�� cheap 佬

• 但係我覺得好污漕, 佢同出黎做無咩分別!

• 有, 至少佢唔算係問價

• shela replied @ 2008-11-18 4:02 pm

i bet this kind of girls mostly are under 25. not well-educated and haven't got a great job.

我fulfill曬以上所指既條件,不過我唔會好似果女仔咁做 :)

• csls0518 replied @ 2008-11-18 4:22 pm

有, 至少佢唔算係問價<------叫雞包月裝??!!!!!!!!

• 她仲問我有無比錢我女朋友. 我話我同我女朋友經濟獨立....同 sl 亦是一樣, 她覺得我好有問題, 坦白講我不打算同 e d 女仔做 sl, 做朋友都唔想

• 可能佢只係想問下意見, 睇下其他男仔會唔會同佢男朋友一樣咁比錢女朋友o卦

• 我未結婚時,都無俾錢老婆

• 咁問心o個句, batman 你結婚時大約幾耐之前既事?

• 家陣靼左咩~~

要個男人比錢自己洗...

• she got no job, no income, she thinks it's deserved

or maybe she is very pretty so that her bf willing to pay

• 皇額娘 replied @ 2008-11-18 5:00 pm

家陣靼左咩~~

要個男人比錢自己洗...

額娘.........妳咁勞氣做乜....?...傷身呀~~

• csls0518 replied @ 2008-11-18 4:56 pm

咁問心o個句, batman 你結婚時大約幾耐之前既事?

===========================================================

hk仲未回歸中國�黈伬唰

• 生活點艱難都搵到幾千蚊下化?

最多男朋友幫補下都ok既...不至於要吸乾個男人呀?!

• 真係sorry都要講句, 我自己都幾睇唔起呢0的工又唔去做, 正係識得灘大手掌問男人拎錢0既女人.

• 係呀, 其實有時男人可以比錢給自己心愛既女人, 都算係一件好事黎既, 唔好咁勞氣, 有失你皇額娘既身份, 娘娘請釋怒, 娘娘請保重身體為要呀

• 結婚前男友都無俾錢我,

只是當時去旅行佢付團費,結婚後各自各付.

• shela replied @ 2008-11-18 5:02 pm

she got no job, no income, she thinks it's deserved

or maybe she is very pretty so that her bf willing to pay

==========================================================

變相係交易...感情 & 性!

• 有d女仔覺得你要娶我就要有樓有家用比我唔使出去做野

比唔起呀?唔好結婚囉!無鬼用﹗

• 不如改改topic, 問問老公平均結多少錢老婆做家用?當調查下

• 咁娶個癱既都ok既, 有樣咪得囉!

• batman, 以前既價值觀同依家既價值觀係唔同架勒, 以前阿媽教我地唔好婚前性行為, 依家到我地要教青少年係唔好搞出人命, 做足安全措施, 已經好唔同

• 唔係~

只不過我講係正常情況之下0者~

正常情況之下, 四肢健全, 又無病無痛, 但又唔去做野, 0個0的人正係識得灘大手掌問男人拎錢, 最唔要得. 個男人唔通自己唔洗洗咩, 人地無呀爸呀媽0既?

你話男人久唔久同個女人出街比下錢呢個ok無問題呀, 可以接受.

有一次好好笑, 我男朋友同我講話第日結左婚生左仔唔想我出去做野, 根住我答佢: 我唔出黎做野, 係咪你幫我養埋我呀爸呀媽先?

• shela replied @ 2008-11-18 5:05 pm

有d女仔覺得你要娶我就要有樓有家用比我唔使出去做野

比唔起呀?唔好結婚囉!無鬼用﹗

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

所以好多身邊有此思想的朋友都是嫁吾出,我覺得如果我可以"讚錢買花帶"就開心死.

• 我一向都覺得結左婚都要出去做野, 因為始終無保障, 怕有朝一日年華老去, 身邊既人一腳伸開自己, 又無經濟能力, 又無搵錢能力, 到時唔知點算

• 皇額娘,你係講事實,不過有d 傷honey自尊心呢?

• csls0518 replied @ 2008-11-18 5:10 pm

我一向都覺得結左婚都要出去做野, 因為始終無保障, 怕有朝一日年華老去, 身邊既人一腳伸開自己, 又無經濟能力, 又無搵錢能力, 到時唔知點算

哈哈哈哈~~~~ 所以我又點會唔想出黎做野????

• Hakka replied @ 2008-11-18 5:11 pm

皇額娘,你係講事實,不過有d 傷honey自尊心呢?

我同佢都係0的直腸直肚0既人黎, 既然大家都去到談婚論嫁呢一個地步, 好多野都要傾清楚, 無謂轉彎抹角.

• 咁如果你有小朋友點算

• 我覺得女人要有個錢,男人都需要,但係爸爸的年代會幫老婆好好安排,到現代有很多男/女會斤斤計較,變得雙方都自私自利.

• csls0518 replied @ 2008-11-18 5:13 pm

咁如果你有小朋友點算

呢樣野都幾頭痛~~~~ 我暫時仲未諗得掂~

• 原來依家仲有d咁諗既女仔?

• 以前既年代好少會拋妻棄子/ 拋夫棄子, 但依家寧願為自己開心多過睇大局, 當然, 如果雙方真係好唔開心又無得回頭就另計

• csls0518 replied @ 2008-11-18 5:07 pm

batman, 以前既價值觀同依家既價值觀係唔同架勒, 以前阿媽教我地唔好婚前性行為, 依家到我地要教青少年係唔好搞出人命, 做足安全措施, 已經好唔同

=============================================================

我未結婚時,同老婆去街食飯,如果貴�鼢N我俾,平�鼢N佢俾 (因為我收入多過佢),感覺上大家都有付出,會舒服好多

• very true, u will meet all kinds of girls on the net ma, good ones and bad ones.

i believe she is a no brain girl, sharing money with your love one is ok for me, but depends on how the partner treat the money and me.

if they think i am just etc, no way, if they really need money to do something useful, why not.

• dream replied @ 2008-11-18 5:15 pm

原來依家仲有d咁諗既女仔?<----------點諗??

• Hakka replied @ 2008-11-18 5:16 pm

dream replied @ 2008-11-18 5:15 pm

原來依家仲有d咁諗既女仔?<----------點諗??

係0羅~ 點諗?

• 愛情從來都係各取所需.

• 皇額娘, 咁你有無其他人可以幫你揍小朋友先? 等到小朋友兩歲就可以入學, 咁會易 d 諗計

• 唔好講笑, 我本來都覺得用錢交換好cheap~

不過, 我now 發現唔收錢仲cheap! 一樣比人背後講!

唔好話無sex, 男人一千個道理都有!

• csls0518 replied @ 2008-11-18 5:18 pm

皇額娘, 咁你有無其他人可以幫你揍小朋友先? 等到小朋友兩歲就可以入學, 咁會易 d 諗計

都有諗過0既, 最多辛苦0的拎去比我呀媽湊, 點解呢? 因為一來0個個係自己呀媽, 我同佢講說話都易好多, 我叫佢唔好咁縱我個仔都會易0的.

我唔想比99湊, 因為始終唔係自己呀媽, 同埋做祖母0既一定好縱個孫 (我由細都係祖母湊大, 所以好明白), 由於唔係自己呀媽0既緣故, 講句話都無咁易, 費事有婆媳糾紛.

Log in to reply