我又分手啦~ 好酸="=

• 請不要說你可以填補此空缺~

• ss

為乜事?

• May i share your sadness or anything I can do for you? I am a good listener anyway

[email protected]

• Sweet man here

• 講到個又字.....

第幾次?

• why ar?

• 填補唔到既啦, 等我俾個地方妳放肆下忘記過去啦...

msn: [email protected]

• 只能夠講我唔岩玩囉~

明知會受傷卻偏偏會愛上

明知e種人自己受唔住又偏偏情有獨鍾

太多因素要分開啦

但又好唔捨得

要清醒d先得

• good u know now

• 我>>好似傻得好瓜關

我>>好似中毒得好深

我要離開e個場~

• that's good~~~~~

• 有咩辦法可以唔再返轉頭?

• 我不可以填補此空缺~

• 男人都係四出狩獵

我唔要做被追補既獵物

更唔想做被殺既獵物

• 或者

當一個人不安於份既時候

就係佢行錯路既時候

但一切都為時已晚

我可以點做?

要唔要畏罪自殺?

• 我記得有一套戲

個女仔做錯事

最後佢係浴缸割脈

都幾淒美~

記得賣耶穌既猶大都係因為畏罪自殺

自殺既人係因為佢唔能夠相信同接受被赦既可能

因為佢自己唔肯放過佢自己

• ss, 愛是感覺, 無分啱和錯, 妳愛他, 和他一起開心, 妳已有得著, 不能長久的話, 咁咪自己諗諗, 哪個決定才令妳快樂, 所有事情, 妳都有選擇權

• ss replied @ 2008-06-08 2:25 am

只能夠講我唔岩玩囉~

明知會受傷卻偏偏會愛上

明知e種人自己受唔住又偏偏情有獨鍾

太多因素要分開啦

但又好唔捨得

要清醒d先得

--------------------

可以清醒的話, 就不是愛

• ss replied @ 2008-06-08 2:38 am

或者

當一個人不安於份既時候

就係佢行錯路既時候

但一切都為時已晚

我可以點做?

要唔要畏罪自殺?

---------------------

你講到好似自錯, 而不是對方?

• 男人都係四出狩獵

我唔要做被追補既獵物

更唔想做被殺既獵物

在森林中生活,永遠都會有機會遇上獵人

避係避唔到既,所以要學識點樣生存

唔好做一隻傻既,只比人捉既獵物

我享受被獵人追補喎

只要在未搵到個愛自己鍚自己既獵人前

唔好錯愛只殘害自己既獵人就得啦 

• 愛是感覺無分啱和錯<<<只會係電影出現~

現實四周圍既人跟本唔會放過身邊任何一個人佢係愛情上同道德唔妥協卻偏偏選擇佢要行既所謂為愛情犧牲既路~

點解所有選擇權都係我手?點解佢地唔會爭取?既然都係單方面,都唔算係愛情~

• 八雲 replied @ 2008-06-08 2:46 am

ss replied @ 2008-06-08 2:38 am

或者

當一個人不安於份既時候

就係佢行錯路既時候

但一切都為時已晚

我可以點做?

要唔要畏罪自殺?

---------------------

你講到好似自錯, 而不是對方?

=====================

我既錯..錯不在他, 錯在我對唔住另一個人~

• ..............

• 大家諗得太多了

• why so many whys?

• 小白兔 replied @ 2008-06-08 2:48 am

男人都係四出狩獵

我唔要做被追補既獵物

更唔想做被殺既獵物

在森林中生活,永遠都會有機會遇上獵人

避係避唔到既,所以要學識點樣生存

唔好做一隻傻既,只比人捉既獵物

我享受被獵人追補喎

只要在未搵到個愛自己鍚自己既獵人前

唔好錯愛只殘害自己既獵人就得啦 

===============

我係一隻係獵人手中逃跑出黎既獵物以為可以重享被追補既快樂,但有時年青獵人令人跑得很累~

• 我依家都好像你咁,唯一有點唔同的係我仍然用理智唔俾事情去開始(再發展落去),於是常常處於爭扎中.

我成日都同自己說,要是他得不到我才會覺得我好(甚至係最好的),但他得到我後又會去找其他的好;與其要我中他的惡咒,倒不如由他永遠發著這個甜夢,好讓他永遠只看到我好的一面,永遠包容我不好的一面

• ss replied @ 2008-06-08 2:49 am

愛是感覺無分啱和錯<<<只會係電影出現~

現實四周圍既人跟本唔會放過身邊任何一個人佢係愛情上同道德唔妥協卻偏偏選擇佢要行既所謂為愛情犧牲既路~

點解所有選擇權都係我手?點解佢地唔會爭取?既然都係單方面,都唔算係愛情~

-----------------------

愛情可以是單方面, 相愛才是兩個人的事.

選擇灌------無得解, 因對方都有選擇權, 妳只能控制自己點做, 但不能控制他人

愛情我一向不理他人的看法, 在我眼中, 拍拖是兩個人的事.

• connie replied @ 2008-06-08 2:53 am

我依家都好像你咁,唯一有點唔同的係我仍然用理智唔俾事情去開始(再發展落去),於是常常處於爭扎中.

我成日都同自己說,要是他得不到我才會覺得我好(甚至係最好的),但他得到我後又會去找其他的好;與其要我中他的惡咒,倒不如由他永遠發著這個甜夢,好讓他永遠只看到我好的一面,永遠包容我不好的一面

============

最可惜係我係愛情路上從來都欠缺理智...

• ===============

我係一隻係獵人手中逃跑出黎既獵物以為可以重享被追補既快樂,但有時年青獵人令人跑得很累~

咁就躲一排先,大家休息下先囉

反正,森林比你想像中更大

大家都唔會係對方既唯有

• 八雲 replied @ 2008-06-08 2:54 am

ss replied @ 2008-06-08 2:49 am

選擇灌------無得解, 因對方都有選擇權, 妳只能控制自己點做, 但不能控制他人

<<<<<<<<<<<<即使有第三者汗涉其中都唔理?

• ss replied @ 2008-06-08 2:55 am

connie replied @ 2008-06-08 2:53 am

我依家都好像你咁,唯一有點唔同的係我仍然用理智唔俾事情去開始(再發展落去),於是常常處於爭扎中.

============

最可惜係我係愛情路上從來都欠缺理智...

---------------------------

都是個句, 在我眼中, 有理智就不是愛了

• 小白兔 replied @ 2008-06-08 2:56 am

===============

咁就躲一排先,大家休息下先囉

反正,森林比你想像中更大

大家都唔會係對方既唯有

======================

但唔知點解獵物每次都對追捕佢既獵人一條心

• ss replied @ 2008-06-08 2:58 am

八雲 replied @ 2008-06-08 2:54 am

ss replied @ 2008-06-08 2:49 am

<<<<<<<<<<<<即使有第三者汗涉其中都唔理?

-----------------------------------------

睇妳有幾愛他攞,和他是否想 keep 住三角關係, 最終, 如果三個人, 妳一樣快樂的話咪繼續囉

• me too

就是因為咁我先要用理智去制止.

• 八雲

咁你係點面對同處理愛情?

• 要瞓啦, 有緣再傾, 我想說, 路是自己揀的, 揀咗就不要後悔, 不要怨天怨地, 無人用支槍迫妳行.

• 要在森林活得開心

就要學識幾時要走,幾時要留

你唔可以改變獵人點樣做點樣諗

但你可以改變自己去邊個方向走

自由或束縛,快樂或痛苦

有時都可以係自己選擇既

• 男性最想就係得到一個女性對佢不離不棄既愛

但男性想得到既又未必係女性對佢既果份愛

佢可能只係想得到另一回事

我唔想變成一個可憐既工具

• ss replied @ 2008-06-08 3:04 am

八雲

咁你係點面對同處理愛情?

------------------------------

隨心而行, 哪種做法比較開心, 便去做, 針無兩頭利, 有得必有失, 只是會揀得著更多的做法, 當然也會有痛苦, 這便是人生, 有快樂就必然有痛苦.

• ss replied @ 2008-06-08 3:09 am

男性最想就係得到一個女性對佢不離不棄既愛

但男性想得到既又未必係女性對佢既果份愛

佢可能只係想得到另一回事

我唔想變成一個可憐既工

========================

不用分男女, 大家都是人, 這是人性, 女人也會有妳所講的諗法.

• 或者可以說呢個過程還未到痛甦的階段吧!

我也是到了這個step才懂得離場.

• 我試過聽容祖兒的心淡來給自己時間/期限,一想到他便聽,最後我不用歌中的半年,事情已經真的淡了.

或者你都試下找一些歌幫下自己.

起碼無咁痛都好嗎~

• 或者可以說呢個過程還未到痛甦的階段吧! <<<幾時先會達到? 點先算到達?

• 分手...

It may mean another good chance for you.

Don't worry, but be ready you next encounter...

• 男人同賤是掛了勾的 !

• 女人同賤是掛了勾的too

• 抵死, 鬼叫你成日咁串

Log in to reply