感情投資失誤,損手爛腳!每次全心全意愛一個人,換來的都是一堆一堆的痛

• 我諗,我心裡面呢個窿,又唔知要用多幾多時間先填得返埋
    上一次都用左三年
    今次,哈哈哈........

人人都叫我唔好揀佢,我都係一意孤行,愛,原來真係可以好盲目
    甚至佢依家話要走,我都唔想怪佢
    我淨係想佢開心幸福
    剩低既呢幾日我都會盡力去滿足曬佢既心願,佢想我為佢做既野我都會繼續做足
    我都唔知點解,但係我就係唔想佢唔開心囉
    不過我都會同自己講,我既理性,需要係呢段感情完結既時候返黎喇........

• 送首歌比你喇~~~~~

《狠心告終》

這憂鬱配樂 將黑色冷漠 不安都擱在這一角

擔憂中的我 想起她跟你 這一晚夜會怎過

棲身於這密室 像籠內鳥 一生都會枉過

靈魂亦失去知覺 夢已空 永不快樂

愛似致病暖窩 像病人是我 還祈求什麼

相愛是耗費你心思裝作 還自認仍在想我念我

盒中鑽飾介子 贈送就當誠意 換我幾分鐘寬恕麼

*難得天神也肯抽空 不使到我這次再感動

曾經怨過愛過幾多 早該已絕緣

狠心的告終

很冷漠是為怕動容

不想你再當我愛寵來操縱

唯有我不理面前多傷痛 就來為愛舉杯歡送

即使家�堻悝琱@個 八月都空虛得雪落

才明瞭獨個還不錯 每夜我亦安心快樂

愛已注定結果 別又來問我 還原諒什麼

不要又耗費你心思裝作 還自認仍在想我念我

寫幾百封信箋 奉上就當誠意 換我幾分鐘寬恕麼

Repeat *

連灑淚亦是我技窮

多少對對錯錯愛過都是類同

來日 離別那刻都知道 放開手 傷心不要枉種

• 在投資時,分散投資組合是一個很重要的原則,是規避風險的有效手段。在我們的選擇過程中也是如此。俗話說,不要把雞蛋放在同一個籃子裡。

• 對~~~~

正如小弟一直都在用心、尋找那屬於我的顏色...

到頭來發現、人生是由許多段感情拼湊而成;每一段感情都有其特別的啟示、就像彩虹中的每一種顏色都有其特別的意義…

所以, 何需為了其中某一段的失落而呼天搶地?

• 男同學

我同你既case好似, 都係揀左一個我唔應該愛既人, 個個都叫我唔好同佢一齊

偏偏最後都係同返佢一齊, 但係佢越黎越對我唔好, 搞到我都開始對佢心淡

• 恭喜妳..J

其實淺, 都係好事

等妳可以慢慢接受, 慢慢死心

• 算la~~~至少你都真心付出過.......

愛一個人.....就算冇回報.....都係一種幸福

• 男同學,

我俾你慘, 我是俾人破壞, 攪到要同最愛的人分開.

• 超.................

大家如果有睇[我的最愛]

都知結局係點.............

stephy 同 唐寧 兩人係從未見過面既朋友, 半年之後佢地相約在一間cafe

佢地仲約左佢地bf一齊參與呢次聚會

cafe度門打開.....

結果到既只有 黃家樂 一個 ...............係lor~點解呢?

• b 女

我覺得係黃家樂低能囉!同另一個 dating 就要清楚了解正印既去向嘛!呢 d 小事都做唔好就學人一腳踏兩船,都算係抵死

我會由今日起話俾自己聽,我要理性地做好感情投資,呢次既失敗,係教訓我有條件既女仔既說話係唔應該盡信,一邊話好愛妳會同你一生一世,另一邊已經安排左辭職跟返之前男朋友......

2008 年,我立志要做好人,不過原來做好人得到既結果係咁囉......都好既,結婚之後先出事仲麻煩,可能呢 d 都係天意安排啦!

• 男同學 replied @ 2008-05-15 2:35 pm

b 女

我覺得係黃家樂低能囉!同另一個 dating 就要清楚了解正印既去向嘛!呢 d 小事都做唔好就學人一腳踏兩船,都算係抵死

我會由今日起話俾自己聽,我要理性地做好感情投資,呢次既失敗,係教訓我有條件既女仔既說話係唔應該盡信,一邊話好愛妳會同你一生一世,另一邊已經安排左辭職跟返之前男朋友......

2008 年,我立志要做好人,不過原來做好人得到既結果係咁囉......都好既,結婚之後先出事仲麻煩,可能呢 d 都係天意安排啦!

希望你下次成功, 我也要成進長, 不可以再咁單純, 睇嘢要睇多d, 不可以再俾人玩都唔知.

• 話說回來,佢玩我既時候都有令我開心既,我先至心甘情願俾佢玩丫嘛

• 男同學 replied @ 2008-05-15 2:41 pm

話說回來,佢玩我既時候都有令我開心既,我先至心甘情願俾佢玩丫嘛

>>>>>>>算la~ 你個女神等緊你 ^^

• b 女

仲邊有女神丫......我依家已經係乜都冇喇!

• 黃家樂真係好低能囉! ......可惜現實中仲有人低能過黃家樂....比人拆穿左西洋鏡....都仲要扮可憐......

• 咁男同學之後會點投資先?

照樣去到盡定分散呢?

• 哈哈~~~傻瓜........你咪三十幾.....大把世界la

我都有同你講過....當年我年少無知...都做錯過決定

但今日, 我依然相信愛情....依然相信一切冥冥之中係有主宰

個天會看顧自足、心善既人 ^^

你成日都話: 知足常樂

冇愛情 咪暫時陶醉下友情、親情既世界入面lor

• 我會搵方法令自己開心架喇!知足常樂!

• 俾人玩完, 仲要俾人唱, 慘上加慘.

• 是否人蠢就要俾人玩, 玩人的人是否好開心呢?

• 有鬼ar))))))))))))))))))))))))))))

男同學, 你間屋有鬼入左�縱r >____________________________________<

• b 女

妳講緊八雲呀?

• 男同學 replied @ 2008-05-15 4:16 pm

b 女

妳講緊八雲呀?

是, 佢也是其中一個玩我的人.

• 哈哈~

咪低能la

• 邊個係人 邊個係鬼

大家心裡有數

我係人 又點會玩隻鬼

• 男同學...我咪又係一樣比人玩....

灰曬啦...不過算啦, 好似我個fd同我講咁

擁有過算啦, 改好�鰿J自己只會係比將來果個睇

唔係比以前果個睇....

• 感情投資失誤,損手爛腳!每次全心全意愛一個人,換來的都是一堆一堆的痛

我諗,我心裡面呢個窿,又唔知要用多幾多時間先填得返埋

上一次都用左三年

今次,哈哈哈........

人人都叫我唔好揀佢,我都係一意孤行,愛,原來真係可以好盲目

甚至佢依家話要走,我都唔想怪�

我淨係想佢開心幸福

剩低既呢幾日我都會盡力去滿足曬佢既心願,佢想我為佢做既野我都會繼續做足

我都唔知點解,但係我就係唔想佢唔開心囉

不過我都會同自己講,我既理性,需要係呢段感情完結既時候返黎喇........

佢開心...你應該都開心架? 完結時米當自己失憶死鬼左, 再重頭黎過羅 ^^

• 最慘就係唔係個個都放得低

我個fd就因為個男人愛住另一個, 又去追�

結果喊到死去活來

• 八雲 replied @ 2008-05-15 12:36 pm

男同學,

我無同你分開喎 >.< 你唔愛我啦 >.< 人在做天在看...前世債今世還, 你又明幾多呢....傻佬 哈哈 ^^

• 我只知道,我要珍惜倒數既日子

感情係一把兩面刃,傷人又傷己

• cool7002 replied @ 2008-05-15 5:07 pm

八雲 replied @ 2008-05-15 12:36 pm

男同學,

我無同你分開喎 >.< 你唔愛我啦 >.< 人在做天在看...前世債今世還, 你又明幾多呢....傻佬 哈哈 ^^

愛, 我永遠都咁愛你, 還緊啦, 哈哈, 可能仲有排還>.<

• 男同學 replied @ 2008-05-16 3:50 pm

我只知道,我要珍惜倒數既日子

感情係一把兩面刃,傷人又傷己

咁又唔一定, 睇情況啦

• cool,

「我唔知道 點解你要咁對我

我只係知道 無論你點樣對我

我都係咁愛你

或者你根本冇愛過我 甚至恨我

但係 我仍然永遠永遠愛你」

永遠愛著你 就算夢碎了都深愛你

永沒法被淡忘 對不起

恨我仍想你 恨我仍這般苦痛

因為愛你 深深愛你

也許現在或以後的愛全付給你

無論與你相對 無論與你別離

也許將一生的所有愛全奉給你

無論你會繼續去等 無論你已心死

愛著你

也許段段追憶哭笑全部因你

無論你愛戀我 無論你愛別人

也許現在決定一世留下給你

無論要我繼續痛苦 無論要我傷悲

愛著你

• 好耐冇上 she

發覺多左人都post 歌詞

真係"千言萬語 盡在一歌"

• 總有一首歌,可以講到與自己類似的心境

• 男同學 replied @ 2008-05-16 4:34 pm

總有一首歌,可以講到與自己類似的心境

講得啱

• 八雲

我唔會話撐你定唔撐你,只要自己承擔到個後果,你做乜都得,包括殺人

唔好輸打贏要就 OK 喇!

• 男同學,

估唔到你都會投資失誤,算喇,女人如衣服. ;)

• 男同學 replied @ 2008-05-16 4:41 pm

八雲

我唔會話撐你定唔撐你,只要自己承擔到個後果,你做乜都得,包括殺人

唔好輸打贏要就 OK 喇!

• 變化往往快於計劃

男女之間既感情亦難以捉摸

• 點解選擇左, 又會掛住放棄左果個?

• 男同學 replied @ 2008-05-19 11:06 am

變化往往快於計劃

男女之間既感情亦難以捉摸

同意

• yy

個重點就係人有感情,如果感情都可以好理性咁一刀切,咁就已經變左係一個 job 而唔係感情。我地都係人,我地會懷念感激對自己好既人,但係我地亦都會俾自己既感覺帶住走,所以呢個世界有咁多錯愛、痛愛、苦戀、孽緣

理性同感性既掙扎,唔係個個都有能力 handle,hnadle 得唔好咪出事囉!不過有學習能力既話,就應該會慢慢識得應付,同埋避免重複犯錯

• 男同學

我並非覺得選擇有錯. 是因為我雖然選對了, 但仍不能控制地掛念那個不對的人, 我唔明白點解我會咁.

• 因為沒有得到的才最值得懷念

• 呢個星期將會係好 critical,好驚

• Hi,男同學

([email protected])

• 痴心

你 HI 我 FOR WHAT?

• 算數把啦, 一個變左心既人, 無論你做d乜, 佢都唔會感動, 咁, 你又為乜要作賤自己呢? 我3年前亦都做左一個好錯既決定, 同一個個個都叫我唔好同佢一齊既人一齊, 最後發現佢呃我, 我好傷心, 要2年先可以好返, 冇計架呢d野, 當比鬼上身鬼掩眼囉, 從新黎過好好做人啦

• 我依家既心態係,要死,就要死到盡

我唔想有遺憾,呢段感情,我係好認真,all or none!

Log in to reply