一把年紀了,還一事無成,無業無家無仔無女....

• <p>好失敗呢!!...</p>

• 失敗2號~

• 失敗3號 _____

• 你都係就黎3字姐...點算一把年紀阿

• 號呆穎兒
    <br>cheer up~~~~

• rosy_shadow replied @ 2008-03-31 2:50 pm
    <br>
    <br>你都係就黎3字姐...點算一把年紀阿
    <br>
    <br>>>你幾多歲呀?? 你知道嘛, 我心態上成日都覺得自己好老咖啦....
    <br>
    <br>jerome2008, jessy,
    <br>你地好呀!! 可以識多個朋友仔, 一齊傾下計~

• [轉貼]
    <br>
    <br>有一位青年,老是埋怨自己時運不濟,發不了財,終日愁眉不展。這一天,走過來一個鬚髮皆白的老人,問:「年輕人,為什麼不快樂?」
    <br>
    <br>「我不明白,為什麼我總是這麼窮。」
    <br>
    <br>「窮?你很富有嘛!」老人由衷地說。
    <br>
    <br>「這從何說起?」年輕人不解。
    <br>
    <br>老人反問道:「假如現在斬掉你一個手指頭,給你1千元,你幹不幹?」
    <br>
    <br>「不幹。」年輕人回答。
    <br>
    <br>「假如砍掉你一隻手,給你1萬元,你幹不幹?」
    <br>
    <br>「不幹。」
    <br>
    <br>「假如使你雙眼都瞎掉,給你10萬元,你幹不幹?」
    <br>
    <br>「不幹。」
    <br>
    <br>「假如讓你馬上變成80歲的老人,給你100萬,你幹不幹?」
    <br>
    <br>「不幹。」
    <br>
    <br>「假如讓你馬上死掉,給你1000萬,你幹不幹?」
    <br>
    <br>「不幹。」
    <br>
    <br>「這就對了,你已經擁有超過1000萬的財富,為什麼還哀歎己貧窮呢?」老人笑吟吟地問道。青年愕然無言,突然什麼都明白了。

• helabe,
    <br>^^ 多謝你呀!!
    <br>有感而發, 不過我會好好努力, 向自己定既目標努力~

• 邊個?邊個講緊我?

• 號呆穎兒 replied @ 2008-03-31 2:52 pm
    <br>
    <br>rosy_shadow replied @ 2008-03-31 2:50 pm
    <br>
    <br>你都係就黎3字姐...點算一把年紀阿
    <br>
    <br>>>你幾多歲呀?? 你知道嘛, 我心態上成日都覺得自己好老咖啦....
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>我24...其實我覺得30嵗真係仲係好後生...
    <br>不過我冇林住要係30前結婚,跟加唔想有仔...

• helabe
    <br>你係咪尋晚個個?!?!
    <br>
    <br>號兒.你好~

• 覺得自已咁X冇用唯有死去啦

• 穎兒
    <br>我 都 有 好 多 plans 等 住 去 achieve 架
    <br>唔 好 唔 開 心
    <br>
    <br>jerome
    <br>你 話 呢 ﹖你 好 嘛 ^^

• jerome2008,
    <br>^o^ 而家係諸緊能量, 往目標出發的時候~~
    <br>想揾人傾下計,識多d朋友~
    <br>你平時鍾意玩咩多呀?
    <br>
    <br>rosy_shadow,
    <br>哎呀...雖然覺得好老咁,哈哈,不過最緊要心境年青.~ >u<

• 一日未死,一日都仲有改變既機會
    <br>失敗,對於我黎講,NOT A BIG DEAL,因為衰過先知道點可以改好嘛

• 失敗唔知幾多號

• 「這就對了,你已經擁有超過1000萬的財富,為什麼還哀歎己貧窮呢?」老人笑吟吟地問道。青年愕然無言,突然什麼都明白了。
    <br>by jerome2008
    <br>
    <br>我 地 呢 度 個 個 都 係 millionaire

• 男同學
    <br>correct﹐ 由 失 敗 中 成 長 啦 ~

• helabe
    <br>我話...
    <br>5知呢~
    <br>你都幾好野.咁好精神~
    <br>
    <br>號兒
    <br>你都幾活潑開浪.個感覺.5知真人係點.haha~~~
    <br>開始玩學儲錢.跟住玩學投資.不過窄窄地^^"""

• helabe replied @ 2008-03-31 3:07 pm
    <br>
    <br>穎兒
    <br>我 都 有 好 多 plans 等 住 去 achieve 架
    <br>唔 好 唔 開 心
    <br>
    <br>>>> 唔開心既階段好快會過了~ 要記著今日, 向前邁進~~~
    <br>
    <br>男同學 replied @ 2008-03-31 3:08 pm
    <br>
    <br>一日未死,一日都仲有改變既機會
    <br>失敗,對於我黎講,NOT A BIG DEAL,因為衰過先知道點可以改好嘛
    <br>
    <br>>>> 哈~ 冇錯~~ 沒有解決不了的事情, 要看你用什麼方法同埋你既能力~~

• 各位好~~~~

• helabe
    <br>我話...
    <br>5知呢~
    <br>
    <br>jerome 你 同 我 琴 晚 差 唔 多 時 間 訓 架 wor﹐ 我 11點 半 起 左 身 lu
    <br>
    <br>哈~ 冇錯~~ 沒有解決不了的事情, 要看你用什麼方法同埋你既能力~~
    <br>by 號呆穎兒
    <br>
    <br>雖 然 有 時 努 力 係 唔 = 成 果
    <br>但 唔 努 力 過 會 後 悔

• hi yoyo
    <br>你 好 嘛
    <br>你 入 黎 想 講 你 係 失 敗 4號
    <br>or 入 黎 tump 番 穎兒 開 心 既 呢 ^^

• helabe replied @ 2008-03-31 3:20 pm
    <br>
    <br>helabe
    <br>我話...
    <br>5知呢~
    <br>
    <br>jerome 你 同 我 琴 晚 差 唔 多 時 間 訓 架 wor﹐ 我 11點 半 起 左 身 lu <---5好咁揚我地差5多時間一齊訓.我會怕羞.(kidding).我都係差5多醒.所以開始有d眼訓=.="""
    <br>

• wow ...

• hi hi ~~~~ helabe,我惗我都係失敗4號架喇。唔.........我想問........版主係幾多歲呀???

• helabe,
    <br>雖 然 有 時 努 力 係 唔 = 成 果
    <br>但 唔 努 力 過 會 後 悔
    <br>>>> 最重要係個過程裡面, 你一定會有得著既地方!!
    <br>
    <br>jerome2008,
    <br>哈哈... 細個係個自閉兒...
    <br>而家好點了~ 要好好認真為自己做點事!!
    <br>學投資我都好有hing chui, 不過唔知應該邊到著手好...
    <br>
    <br>hi, yoyo~~ cool7002~~
    <br>開心或者唔開心, 都可以講出黎一齊分享分擔下~~^^

• 5好咁揚我地差5多時間一齊訓.我會怕羞.(kidding).我都係差5多醒.所以開始有d眼訓=.="""
    <br>
    <br>okay~ 下 次 唔 會 爆 你 d 野 出 黎 keke
    <br>我 都 想 走 番 上 床 ﹐不 過 怕 今 晚 又 訓 唔 著

• hi hi ~~~~~ 號呆穎兒,why你話自己"一把年紀了,還一事無成,無業無家無仔無女....
    <br> 好失敗呢!!... "呢?????
    <br>
    <br>

• 穎兒
    <br>看 多 d 財 經 版 先 ~
    <br>
    <br>yoyo﹐
    <br>做 咩 甘 失 敗 呀 ﹖ 講 黎 聽 下

• helabe replied @ 2008-03-31 3:38 pm
    <br>
    <br>5好咁揚我地差5多時間一齊訓.我會怕羞.(kidding).我都係差5多醒.所以開始有d眼訓=.="""
    <br>
    <br>okay~ 下 次 唔 會 爆 你 d 野 出 黎 keke
    <br>我 都 想 走 番 上 床 ﹐不 過 怕 今 晚 又 訓 唔 著<---我都驚緊=.="""

• 唔係wor~~wing yee
    <br>
    <br>我覺得你好可愛 ^^
    <br>
    <br>其實之前既77-81..大家都好喜歡你ge

• <br>helabe helabe replied @ 2008-03-31 3:38 pm
    <br>
    <br>我 都 想 走 番 上 床 ﹐不 過 怕 今 晚 又 訓 唔 著
    <br>
    <br>>>> 哈哈哈, 我已經响張床度啦~~~ 嘿嘿嘿....
    <br>
    <br>yo yo replied @ 2008-03-31 3:35 pm
    <br>
    <br>hi hi ~~~~ helabe,我惗我都係失敗4號架喇。唔.........我想問........版主係幾多歲呀???
    <br>
    <br>>>> 我就黎3字啦~ 你呢?? 你有咩唔開心, 响度盡情發洩啦!!~
    <br>
    <br>hello, m~

• 號呆穎兒 and helabe:
    <br>唔開心都時時有,無業無錢無健康無愛情,我簡直係"百無"

• why no health????? what diease u have? hahah

• yoyo~
    <br>係因為覺得自己無好好的事業,無老公仔(無自己既家庭),無男朋友仔....
    <br>咁你呢? 做咩覺得自己係失敗呀?
    <br>
    <br>helabe,
    <br>咁係咪要經濟日報好些呀??
    <br>
    <br>b女,
    <br>多謝你安慰我呀>.<
    <br>a~ 你係咪前晚都有去party呀? 我應該有同你一齊玩?
    <br>

• yoyo伯友
    <br>無 業 可 以 �M
    <br>無 錢 可 以 save
    <br>無 健 康 可 以 build up
    <br>無 愛 情 就 隨 緣 啦
    <br>
    <br>see﹐ help you to solve most of them haha

• helabe replied @ 2008-03-31 4:27 pm
    <br>
    <br>yoyo伯友
    <br>無 業 可 以 �M
    <br>無 錢 可 以 save
    <br>無 健 康 可 以 build up
    <br>無 愛 情 就 隨 緣 啦
    <br>
    <br>see﹐ help you to solve most of them haha
    <br>
    <br>>>> 係呀,冇咩都唔緊要, 最緊要自己唔好一厥不振,咩都唔做~

• 未到六十歲我都仲覺得唔係一把老紀喎. 何況板主只係三十. 好後生��,好多人呢個時候都係未起步嫁. 慢慢努力啦. 只要有健康,幾時都未到一把年紀.

• helabe,
    <br>咁係咪要經濟日報好些呀??
    <br>by 號呆穎兒
    <br>
    <br>穎兒
    <br>經濟日報 is gd

• agree with 小妖精
    <br>

• 小妖精 replied @ 2008-03-31 4:31 pm
    <br>
    <br>未到六十歲我都仲覺得唔係一把老紀喎. 何況板主只係三十. 好後生��,好多人呢個時候都係未起步嫁. 慢慢努力啦. 只要有健康,幾時都未到一把年紀.
    <br>
    <br>>>> 嗯!! :) 會好好努力咖`

• wing yee
    <br>
    <br>
    <br>今日去邊ar?
    <br>

• b女 replied @ 2008-03-31 6:43 pm
    <br>wing yee
    <br>今日去邊ar?
    <br>
    <br>>>>冇呀~
    <br>

• 未到六十歲我都仲覺得唔係一把老紀喎
    <br>
    <br>sure, cos I am still young @ 50, cos I am young@heart ma

• 返左家未ar?

• 响屋企呀~~

• man@50 replied @ 2008-03-31 7:00 pm
    <br>
    <br>未到六十歲我都仲覺得唔係一把老紀喎
    <br>
    <br>sure, cos I am still young @ 50, cos I am young@heart ma
    <br>
    <br>>>> hahaha, yup yup, young at heart~~~ very important lei~~

Log in to reply