俾朋友話追緊我既男仔"無叉用".....

• 為何咁踩人呀

• 佢個到唔得?

• 其實我知道個男仔係好怕醜、唔係太懂表達自己既人,
    <br>所以有時我唔介意做少少主動,so far我都覺得ok既,
    <br>因為個男仔俾我既反應都幾positive,只可以話佢唔係o個d好"o彭o彭聲"出擊既人。
    <br>
    <br>尋晚有個朋友update我既近況,我講左呢單野俾佢聽,
    <br>佢好大反應話..."呢d男人都無叉用既,做少少野(追女仔)都唔掂!"
    <br>我聽完之後都好唔開心,在場另一位男仔朋友都唔敢出聲 (佢反而好understand)。
    <br>
    <br>其實我知呢個朋友係好怕男人扭擰、無膽,所以自會咁大反應,
    <br>但有時感情既野,只有當事人先知係點既一回事,不過聽到之後梗係有d個心un住咁!
    <br>

• sd
    <br>不用傷心呢d可以變
    <br>我可以教佢

• 每個人有自己的性格,無必要爭取別人認同。
    <br>而且係個男仔係追你,唔係追你個朋友,你地兩個okay便成了。
    <br>
    <br>其實你係唔係有d介意個男仔太被動?

• 用時間去證明俾你個朋友睇, 佢睇錯人

• 夏文 replied @ 2008-03-08 11:00 am
    <br>
    <br>sd
    <br>不用傷心呢d可以變
    <br>我可以教�
    <br>
    <br>===> 俾你激死@@
    <br>
    <br>
    <br>piio replied @ 2008-03-08 11:02 am
    <br>
    <br>每個人有自己的性格,無必要爭取別人認同。
    <br>而且係個男仔係追你,唔係追你個朋友,你地兩個okay便成了。
    <br>
    <br>其實你係唔係有d介意個男仔太被動?
    <br>
    <br>===> 其實又唔係話介意,只係有時係d唔上唔落既位會幾辛苦,不過當我同佢相處過觀察過,我就會明白呢個男仔本身個人係好認真,唔係對感情玩玩下,所以佢先咁慢熱。而且我地最初相識係完全無朋友/同事/呢d第3者去幫我地,可以話其實我地原先2個係唔相識架

• 呢d男仔先好仔, 好少有架喇

• sad replied @ 2008-03-08 11:12 am
    <br>
    <br>===> 其實又唔係話介意,只係有時係d唔上唔落既位會幾辛苦,不過當我同佢相處過觀察過,我就會明白呢個男仔本身個人係好認真,唔係對感情玩玩下,所以佢先咁慢熱。而且我地最初相識係完全無朋友/同事/呢d第3者去幫我地,可以話其實我地原先2個係唔相識架
    <br>
    <br>咁你自己明白咪得囉。
    <br>

• to comment,
    <br>
    <br>其實我都知我朋友係肉緊我,先會咁大反應,但佢講出黎o個一刻個樣子好不屑咁,唉!你明白麻...好似得唔到朋友支持咁,有d sad囉

• 佢有「羹」用咪得咯∼唔駛一定要用叉

• 可以話其實我地原先2個係唔相識架
    <br>
    <br>聽到呢句有d心up... 我都想識個女仔, 但我又係嗰d好怕羞既人... 我地又係完全唔識既人, 只係係個女仔做野既地方第一次見佢. 我同佢都有機會傾下計但又唔知講咩好... 而家連做個朋友既機會都冇左...

• 講真ga
    <br>而家未一齊
    <br>到一齊時發覺個男友唔識tum人又唔主動
    <br>都幾大鑊
    <br>到時真係要教佢點tum妳
    <br>如果唔係又多個post搵sl tum自己

• 女仔其實都會欣賞主動既男仔.
    <br>你嘗試同佢做朋友.
    <br>例如攞佢msn或者facebook.大家chat下先.
    <br>再約佢出黎玩.

• 女仔其實都會欣賞主動既男仔.
    <br>你嘗試同佢做朋友.
    <br>例如攞佢msn或者facebook.大家chat下先.
    <br>再約佢出黎玩.
    <br>
    <br>by bo - 03/08/08 12:11
    <br>
    <br>bo, 你同我講嗎? 我其實要做既都做左, 但人地可能覺得我唔啱掛... 我安慰自己, 冇緣lor...
    <br>所以講出追佢個男仔既情況, 我覺得有時男人唔想ga, 佢地對住有好感既女仔先係咁... 對住其他女仔又冇野ga wo~

• to 四眼仔,
    <br>你本身性格係咁怕醜,還是因為你係唔識佢,無從入手所以先咁怯?
    <br>
    <br>to 夏文,
    <br>哈哈!!!!!! 唔識tum女仔又真係幾大鑊既,不過唔主動呢樣野又無得逼既,唯有叫自己體諒下囉。
    <br>
    <br>to bo,
    <br>咁男仔又怕唔怕女仔做主動?
    <br>

• 我真係完全唔識佢, 但自己又唔係醒目既人, 比唔到好印像人lor~

• 所以你覺得追你嗰個啱的話比d機會佢

• 點解d問題咁似我.對住佢我真係會講多錯多

• 空間,
    <br>
    <br>你要努力, 我已經失敗左. 我唔想見到同我一樣既人咁~

• 四眼仔 replied @ 2008-03-08 12:34 pm
    <br>
    <br>空間,
    <br>
    <br>你要努力, 我已經失敗左. 我唔想見到同我一樣既人咁~
    <br>
    <br>
    <br>多謝支持,不過我對住佢真係唔知講咩好,今朝接完佢收工,再去飲野,又講錯左好多野,佢好唔開心

• 空間,
    <br>
    <br>relax, 唔好諗會講錯野~ 你比我叻好多好多啦, 接佢收工. 叻仔!

• 其實我知佢真係有d鐘意左我,不過我自己好多野唔生性,又或者我急左,諗多左,其實我禽晚飲到今朝,跟住佢叫我去接佢,再同佢去飲野,我都幾醉個時,返到屋企先知自己講錯好多野,亦都知佢好唔開心聽到我咁講

• 我都唔知男仔怕唔怕女仔主動.

• 所以你覺得追你嗰個啱的話比d機會�
    <br> ==> 我會努力,希望你都好快會遇到另一個喜歡既人
    <br>
    <br>
    <br>我都幾醉個時,返到屋企先知自己講錯好多野,亦都知佢好唔開心聽到我咁講
    <br>
    <br>by 空間 - 03/08/08 12:43
    <br>
    <br>==> 狀態唔好真係好易講錯野,同埋人往往都係後知後覺 >"<

• 如果知自己講錯野.主動道歉make up會唔會更好.

• 其實我知佢真係有d鐘意左我,不過我自己好多野唔生性,又或者我急左,諗多左,其實我禽晚飲到今朝,跟住佢叫我去接佢,再同佢去飲野,我都幾醉個時,返到屋企先知自己講錯好多野,亦都知佢好唔開心聽到我咁講
    <br>
    <br>by 空間 - 03/08/08 12:43
    <br>
    <br>一早接佢收工? 佢做酒吧ga?

• 係呀~~~~~~

• 我諗你做d野tum 下佢, 你諗下, 拍拖都係想開心ja ma, 追女仔就要佢開心~

• 係呀~~~~~~
    <br>
    <br>by 空間 - 03/08/08 12:56
    <br>
    <br>佢唔會唱歌ga ma?

• 其實我地一d都未定,佢好怕我玩佢,佢都幾自保

• 其實我地一d都未定,佢好怕我玩佢,佢都幾自保
    <br>
    <br>by 空間 - 03/08/08 12:58
    <br>
    <br>人地對你冇信心ar

• 可能係啦,因為我地呢班人係佢間bar都溝過唔小女,同佢知我地會周圍蒲

• 空間, 咁你嗰個女仔會唔會係bar唱歌ga?

• 唔會,其實佢幾好,我都係一個機會咁比到佢對我有感覺,識佢之後分別有兩個人同我講叫我唔好浪費時間係呢條女身上,話食飯都冇可能

• space, she is not a singer, right?
    <br>我幾怕係...
    <br>酒吧呢行比人印像唔好呢... 咁佢係咪好靚? 咁咪好多人追...

• 佢幾好,真係好多人追~~其實我同佢仲有好多問題,佢以前個男友仲住係佢屋企,今朝我仲同佢講如果佢仲鐘意果個,應該好好同佢傾下,我同唔同佢一齊好閒,最緊要見到佢開心,我而家只會把工作放係第一位,佢就即係嬲,

• 空間,
    <br>咁... 你又係衰既...

• 所以咪衰左,自從我學識左鐘意唔係一定要一齊之後,我開始就睇得好淡,同我浪費左自己好多時間,我同佢講過,你令願我日日同你去蒲定係得閒就去下旅行,唉~~~今晚打比佢都唔知聽唔聽電話

• ... 我想講你真係自己攞來哀... 唔意思...

• 亞男= 四眼仔

• ... 我想講你真係自己攞來哀... 唔好意思...
    <br>
    <br>by 亞男 - 03/08/08 13:25

• to 空間,
    <br>
    <br>今朝我仲同佢講如果佢仲鐘意果個,應該好好同佢傾下
    <br>==> 你真係可以咁大方咩?你咁講佢會唔會以為你唔care佢?

1. 而家只會把工作放係第一位. 咁做咩追人? 唔好拍拖...
      <br>

• 冇曬人?

• 四眼仔 replied @ 2008-03-08 1:26 pm
    <br>
    <br>... 我想講你真係自己攞來哀... 唔好意思...
    <br>
    <br>by 亞男 - 03/08/08 13:25
    <br>
    <br>
    <br>所以衰左
    <br>
    <br>

• sad replied @ 2008-03-08 1:29 pm
    <br>
    <br>to 空間,
    <br>
    <br>今朝我仲同佢講如果佢仲鐘意果個,應該好好同佢傾下
    <br>==> 你真係可以咁大方咩?你咁講佢會唔會以為你唔care佢?
    <br>
    <br>我真係咁樣,但睇佢今朝個反應聽完之後有小小唔開心,佢仲要我走先,話想自己一個人坐下

• 或者佢講得岩,大家都唔了解對方,我同佢既開始都係過年前先開始

• 每個人有唔同需要
    <br>只要你地覺得ok咪得囉
    <br>
    <br>你個friend唔鍾意「慢」既男仔
    <br>但俾個「快」既男仔你,你受唔受到先?可能你跟佢唔到
    <br>所以唔使唔開心喎

Log in to reply