臉頰問題

• 我最近有個煩惱, 就快到四十歲, 三字頭開始時塊臉都仲OK, 但係一到左三十七, 八之後, 真係差左好多, 成個形走晒, 左右好似腫脹左好多, 都唔知點算好... 同老公講不如做手術整一整佢, 佢又話你幾十歲人先黎開刀咩~

• 咁樓主, 都好過佢叫你拿拿臨去整啦... 你老公緊張你身體姐...

• joey replied at 2015-04-26 11:15 pm

---------------------------------------------------------------

咁樓主, 都好過佢叫你拿拿臨去整啦... 你老公緊張你身體姐...

===============================================================

但係問題係, 就算佢唔介意, 我自己都好介意....

• 會唔會係水腫呀? 試下按摩下睇下會唔會好左?

• jathy replied at 2015-04-27 9:55 pm

---------------------------------------------------------------

會唔會係水腫呀? 試下按摩下睇下會唔會好左?

===============================================================

我試過自己幫自己做過徒手按摩, 但係效果唔係太理想... 我都唔知點搞好

• 我以前在中環返工時都會幫趁donnabel做穴位按摩, 淨係按塊面退水腫, 你話變到好似廿歲咁就係呃人ge~ 但係佢按完之後睇返before / after真係好左勁多, 當然, 幾日後又打回原形, 但做左一排就真係有效果, 不過就要俾d耐性lor, 始終唔係做手術嘛!

• marle replied at 2015-04-27 10:42 pm

jathy replied at 2015-04-27 9:55 pm

會唔會係水腫呀? 試下按摩下睇下會唔會好左?

我試過自己幫自己做過徒手按摩, 但係效果唔係太理想... 我都唔知點搞好

如果自己做搞得掂, d按摩院就執晒啦~

• 其實呢... 我地office度啲 OL,廿零歲已經會去美容院, 按摩院度做保養, 嗰D咩「天生麗質 」, 「冇乜點搞但個塊面都OK」, 係門面說話, 大家其實都靜雞雞有做... 差在你係做按摩, 手術或者係其他架姐...

• MRIAN replied at 2015-04-29 10:11 pm

其實呢... 我地office度啲 OL,廿零歲已經會去美容院, 按摩院度做保養, 嗰D咩「天生麗質 」, 「冇乜點搞但個塊面都OK」, 係門面說話, 大家其實都靜雞雞有做... 差在你係做按摩, 手術或者係其他架姐...

我同意你講的,好多人對出面講的係一套,做的又係另外一樣嘢黎的。 但我都認識人係無乜做你講的保養,而到90+個陣仲係一條皺紋都無的,皮膚又白裏透紅的;連少女都無佢咁好的皮膚!

• rita replied at 2015-04-28 9:37 pm

我以前在中環返工時都會幫趁donnabel做穴位按摩, 淨係按塊面退水腫, 你話變到好似廿歲咁就係呃人ge~ 但係佢按完之後睇返before / after真係好左勁多, 當然, 幾日後又打回原形, 但做左一排就真係有效果, 不過就要俾d耐性lor, 始終唔係做手術嘛!

佢係淨係按定點架? 會唔會用機?

• MRIAN replied at 2015-04-29 10:11 pm

其實呢... 我地office度啲 OL,廿零歲已經會去美容院, 按摩院度做保養, 嗰D咩「天生麗質 」, 「冇乜點搞但個塊面都OK」, 係門面說話, 大家其實都靜雞雞有做... 差在你係做按摩, 手術或者係其他架姐...

我真係好蠢咁以為唔駛理... 我其實都有做, 不過只係做facial...

• 如果我冇記錯, 有幾樣ge~ 會幫你穴位通淋巴, 同埋會幫你去水腫, 頭一兩次按會有D唔舒服, 因為肯定D淋巴塞得好緊要, 我當時都通左兩三次先叫做好D

• Pentaxy®抗皺修護乳霜

台灣經常賣斷市

我含三元胜肽配方

有助淡化皺紋與深紋(尤其是在額頭與眉眼部位)

有助維持肌膚健康

有助減少肌膚黯沈不均的現象,改善膚質與膚色

促進膠原蛋白的合成

減少因懷孕造成的紋

如有任何查詢丶請聯絡我喇!

Log in to reply