咁樣講佢係咪有錯???????????

• 其實大家都知道大家嘅脾性係點樣,不過,就永遠都唔會遷就對方,好多時都係因為咁而同佢嘈,女友好鍾意草分,係又草,唔係又草,
    有時儲埋d分,連佢都唔知道要換d咩,
    有幾次認唔住同佢講,要咁分黎做乜,又唔係可以換到層樓返黎,
    佢好堅持咁講,關你乜事!!
    唉.....係咪我錯,我係咪應該由佢咁樣做???

• 儲分咁小事都嘈?其實真係唔關你事,點解你要理?

我儲分換到幾千蚊cash coupons、機票、ipod.,可能你都覺得無用,但免費又換得開心,我男朋友只會笑笑我,唔會唔高興。

我諗你好唔鍾意你女朋友。

• 如果佢既行為對其他人及一般生活無影響

又唔係話要用好多錢買一d無謂無用既野

咪由得佢草囉

• Tingling replied at 2011-12-09 12:12 pm

---------------------------------------------------------------

儲分咁小事都嘈?其實真係唔關你事,點解你要理?

我儲分換到幾千蚊cash coupons、機票、ipod.,可能你都覺得無用,但免費又換得開心,我男朋友只會笑笑我,唔會唔高興。

===============================================================

唔係小事喎,

佢鍾意草分嘅程度,連去超市買野都用卡簽,搞到我想俾錢都難,成個食軟飯咁!

• FindLove replied at 2011-12-11 7:59 pm

---------------------------------------------------------------

Tingling replied at 2011-12-09 12:12 pm

===============================================================

唔係小事喎,

佢鍾意草分嘅程度,連去超市買野都用卡簽,搞到我想俾錢都難,成個食軟飯咁!

介意人地以為你食軟飯

介意人地點睇你

真係小事

• easy, you can give her back the money.

• 試問有邊個唔簽卡架?好似「會封」咁好多優惠啦
    http://www.redhotrewards.hsbc.com.hk/
    有成5倍架!!簽卡都係有優惠啫,咪俾佢簽囉!

• 有心俾錢的, 咪幫人地找卡數(一百幾十都你心意,無話要你找全數架)都得架.

一分幾毫未必會有用, 但積少成多長遠計都係節儉的一種.

• 佢可能有好大壓力呢,要買野先可以釋放到出黎!?

• newsgroup replied at 2011-12-11 8:08 pm

FindLove replied at 2011-12-11 7:59 pm

Tingling replied at 2011-12-09 12:12 pm

唔係小事喎,

介意人地以為你食軟飯

介意人地點睇你

真係小事

我就無你咁豁達啦!

• 咁又係喎,佢簽卡之麻,都唔關你事,有時少出聲,會無咁多野煩架!

• 由佢簽啦,可能有一日你要用到呢!講野要留返個餘地,咁先有位俾自己ga ma!!

Log in to reply