edenangela 一個意外的驚喜… sexy股 講股

• 以為見到你個令人興奮
    估吾到同你講股一樣興奮
    投資知識同智慧仲令人驚喜

不如喺度 …sexy 講股

• edenangela replied @ 2007-08-14 1:54 am

ev-la replied @ 2007-08-14 1:46 am

估吾到我竟然可以令覩女咁興奮...

不過係講股咋...

sorry 又借個揾樓 thread 黎嗡野

--------------------------

你叫我靚女,咁我叫你靚仔啦 :)

最近個股市係波動左d so講到好刺激 sorry everybody

果時我諗個topic另開一個thread,有野繼續傾就係咁解

>>> 般過黎講好的

我吾係覩仔喇

你係覩女冇人會 say no

• 做乜又擺我上台既? 呢度唔係investment board喎

• hahhaha

edenangela

早抖啦

唔知聽日d股仲會唔會跌呢

• edenangela replied @ 2007-08-14 2:02 am

做乜又擺我上台既? 呢度唔係investment board喎

>>> 哈, she 好似冇 investment board 架

sexy "股" 講股幾吸引呀

anyway. 你都吾係第一次有人用你名開 thread 啦

• 有呀,成個investment board係度

不過我唔睇之嘛

今晚冇新股上市喎 :p

• 哈, 今晚真係吾見你個美'股'喎, 冷親?

今日個市都冇セ野, 你果兩隻689 同 648 都ok 呀

不過 DOW 今晚好似過山車, 今朝開市都幾煩

• 咁挺既股一定好貴... :P

• ev-la:

不過倫敦果邊做得幾好,

睇返Dow呢兩個禮拜應該會有少升,先再大跌一次再上,牛市未完,仲有一round上到

• 算啦我地呢D小股民唔夠大行鬥,佢地點我地咪跟住郁囉~~~

• hello maelstorm:

咁你手頭仲有冇貨?

講少少心水share下 :)

我唔係好識,只不過舊年今年好景,

中資/藍籌隻隻都升,乜人都賺so我都賺 :)

最睇錯係隻晶門科技,估唔到佢跌到咁殘

• 好彩抽到復星咪渣住唔放囉

我賭仔心態,C輪多過股,呢期奶野,死人HSBC

• 前排買咩都賺D...算係咁

今次好彩D輪有排未到期,一於同佢玩

• edenangela replied @ 2007-08-14 2:29 am

ev-la:

不過倫敦果邊做得幾好,

睇返Dow呢兩個禮拜應該會有少升,先再大跌一次再上,牛市未完,仲有一round上到

>>應該係嘅, 上反啲先再大跌一次, 我覺得再跌果次會好金

Dow 13500 阻力好大, 吾知過吾過到

港股都差吾多, 可能再試 23000 再跌

• maelstorm

你認購幾多復星,又抽到幾多?

hi,各位。

• maelstorm replied @ 2007-08-14 2:37 am

好彩抽到復星咪渣住唔放囉

我賭仔心態,C輪多過股,呢期奶野,死人HSBC

------------------------------

波動市唔好玩輪呀,put call都死

小賭冶情,大賭亂性.

記得唔只你,呢版有人又係中意玩輪,另一個話中意玩外滙孖展

輪可以一輸清光,孖展輸左仲弊要補倉,

我冇賭博命,so唔沾手 :)

• 玩輪就可以少少資金都有得玩,最多就係無曬。

孖展就真係好大風險。

• hello 無奈:

我冇興趣抽新股,

一來未必中啦,二來唔相信隻隻一定賺,隨時手續費都蝕埋

• edenangela replied @ 2007-08-14 2:43 am

------------------------------

波動市唔好玩輪呀,put call都死

小賭冶情,大賭亂性.

記得唔只你,呢版有人又係中意玩輪,另一個話中意玩外滙孖展

輪可以一輸清光,孖展輸左仲弊要補倉,

我冇賭博命,so唔沾手 :)

>>> 今日就係啦, 開市果段殺哂上星期走吾切的put 面震走的 call

下午先再升

• 一手咋

我呢DWIN咪買多個飯盒,LOSE咪食少件雞囉

輪係之前買,坐緊火箭賺左唔少架

係岩岩呢兩隻中招者,咪等下囉又出年先到期既 :P

我都係咁話,LOSE曬一野都係幾千,唔係賭身家,要賭身家?梗係過大海啦

唔玩孖展啦,呢D我心血少唔受得

• edenangela

抽新股,過去幾年都係唔錯架,基本上抽大既新股都會有得賺。

有朋友說一般抽一隻新股都可有數千元進賬。

• edenangela replied @ 2007-08-14 2:46 am

hello 無奈:

我冇興趣抽新股,

一來未必中啦,二來唔相信隻隻一定賺,隨時手續費都蝕埋

>>係囉, 抽得又吾多

我都係楝黎抽, 賣曬只乘返隻2007

• 係喎,我中過兩隻賺既,2007碧桂園同656復星囉

• ev-la:

係呢

你個heading好有問題喎,

"投資知識同智慧仲令人驚喜"

好易比人誤會我係投資專家,比人踢爆

投資知識水平連師奶都不如,點解會令人有驚喜呀

• 只要你開口中,加上ea你既優質"股"同豐厚"股色"

做梗股後!

• 咁耐以黎我只抽過兩隻一隻滙源果汁,一隻係你地所講既碧桂園

不過都冇中

• 不過,我用白表抽過幾次新股,認購一手,都抽唔到,覺得有D徙氣。

我無賭博運。

• 無奈 replied @ 2007-08-14 2:52 am

edenangela

抽新股,過去幾年都係唔錯架,基本上抽大既新股都會有得賺。

有朋友說一般抽一隻新股都可有數千元進賬。

>> 無奈姑媽, 又見面

抽新股長揸, 前定年到揸到依家都好過引

隻2328 同 2318 都拾幾皮

• 路過~~

edenangela個股真係幾靚......

好圓渾, 好有暇想......

• 總之介急用忍.財不入急門呀痳...瞓先...

• ev-la

昨晚個位其實係相熟既網友黎,見佢悶,入去陪佢玩下,等佢開心D者。

• edenangela replied @ 2007-08-14 2:54 am

ev-la:

係呢

你個heading好有問題喎,

"投資知識同智慧仲令人驚喜"

好易比人誤會我係投資專家,比人踢爆

投資知識水平連師奶都不如,點解會令人有驚喜呀

>> 你講得有紊有路, 係令我驚喜响喎

我成日都覺得女人波大冇腦

你真係一個驚喜

• 無奈 replied @ 2007-08-14 3:01 am

ev-la

昨晚個位其實係相熟既網友黎,見佢悶,入去陪佢玩下,等佢開心D者。

>>> 我係路過見佢真係好鬼悶, 咪搞吓佢囉

• 抽新股長揸, 前定年到揸到依家都好過引

-----------------

其實,如果抽到好既新股,長線持有就點都好過放手賺左先。

• 我係路過見佢真係好鬼悶, 咪搞吓佢囉

by nickname ev-la

--------

嘻! 佢隨時依家睇緊我地寫既野都未定 :)

• edenangela replied @ 2007-08-14 2:57 am

咁耐以黎我只抽過兩隻一隻滙源果汁,一隻係你地所講既碧桂園

不過都冇中

>>隻碧桂園可以長揸嘅, 你都係要揾辛苦錢果隻?

• Michael replied @ 2007-08-14 2:59 am

路過~~

edenangela個股真係幾靚......

好圓渾, 好有暇想......

------------------------

hello 唔得路過架

有錢齊齊搵,有乜心水投資心得? :p

ev-la replied @ 2007-08-14 3:01 am

你真係一個驚喜

-------------------------

喂. 你有體形歧視咁喎 :)

我係怕有人入黎問我PE值係點計我就煩,d數可以做出黎既

• 無奈 replied @ 2007-08-14 3:05 am

抽新股長揸, 前定年到揸到依家都好過引

-----------------

其實,如果抽到好既新股,長線持有就點都好過放手賺左先。

>>係呀, 放左買吾返 (個價)

• 哈哈~

我無投資開架, 所以基本上同唔識都無分別架~ ^^"

• 不過見個 topic 講股咪走入黎睇囉~

因為我幾鍾意睇股的, 哈哈~

• edenangela replied @ 2007-08-14 3:09 am

ev-la replied @ 2007-08-14 3:01 am

你真係一個驚喜

-------------------------

喂. 你有體形歧視咁喎 :)

我係怕有人入黎問我PE值係點計我就煩,d數可以做出黎既

>>> 哈, 靚女係要黎俾人錫架嘛, 叻吾叻冇所謂

你話如果真係見到你真人, 仲鬼得閒講股票咩, 梗係...

係嗡的野 ok 喎, 尋晚你嗡的輪, 我仲以為你係股票行反工

• ev-la replied @ 2007-08-14 3:11 am

-----------------------------

兩睇啦, 買股市要好觸覺和靈感,

急升就要放,見氣氛唔對路就走左先.

雖然會用左資金在差價和交易費上,

但買波幅大既如H股/細價股,就要用呢種方法

唔好太貪心,要定止膁止蝕位,再做平均成本法 :)

• 無奈 replied @ 2007-08-14 3:06 am

我係路過見佢真係好鬼悶, 咪搞吓佢囉

by nickname ev-la

--------

嘻! 佢隨時依家睇緊我地寫既野都未定 :)

>> 咪叫佢入黎搞吓野囉

• ev-la replied @ 2007-08-14 3:17 am

係嗡的野 ok 喎, 尋晚你嗡的輪, 我仲以為你係股票行反工

--------------------------------

普通常識黎咋喎,

成廿幾卅歲人唔知先至奇

• edenangela replied @ 2007-08-14 3:18 am

ev-la replied @ 2007-08-14 3:11 am

-----------------------------

兩睇啦, 買股市要好觸覺和靈感,

急升就要放,見氣氛唔對路就走左先.

雖然會用左資金在差價和交易費上,

但買波幅大既如H股/細價股,就要用呢種方法

唔好太貪心,要定止膁止蝕位,再做平均成本法 :)

>>> 嗱, 依的咪我話果的驚喜囉

你啱架, 不果要係上落市, 但如果如似舊年個市咁上多落少就追吾返

好似我 4 個幾放左財險, 依家成10 蚊, 追吾返

• 聽日個市應該都係升既多。

• edenangela replied @ 2007-08-14 3:24 am

ev-la replied @ 2007-08-14 3:17 am

--------------------------------

普通常識黎咋喎,

成廿幾卅歲人唔知先至奇

>>> 哈哈, 係度小心的講野呀靚女

你係好投資同有心學先會知啫

尋晚個哥哥仔都要你教啦

• 無奈 replied @ 2007-08-14 3:26 am

聽日個市應該都係升既多。

>>>吾敢講, 睇見 Dow 今晚啱啱又係第三個浪跌返落黎

• angela

你係吾係讀 finance 架

• ev-la replied @ 2007-08-14 3:29 am

>>> 哈哈, 係度小心的講野呀靚女

你係好投資同有心學先會知啫

尋晚個哥哥仔都要你教啦

--------------------------

果個點同喎,佢住英國果邊,少接觸香港既金融,發行輪發得濫過ken6969

除非冇儲蓄投資習慣啫,否則唔到我唔聽到返d

如果講外匯/債券我就唔熟啦

我講果d行去銀行隨時一個阿婆都熟過我啦

Log in to reply