我終於無左你.....

• 我們係二千年左右一齊,大家都開心左五年了,
    人地話拍拖耐左就會有這一關,如果過到這一關大家就會好好.....
    兩年前我放棄左你,其實我好想收到你的電話,問吓我近況..
    最後都係無,我約你出來,大家都無野講...
    兩年了我以為心�堣w經沒有你,
    直到我夢見你會結婚,我醒了,原來我沒法能夠忘記你...
    我太愛你了,前日我約你,我嘗試找番以前的感覺..
    在電影院中,我很想很想拖你的手,但我怕...我好似感覺到,你已經唔係我了....
    都走的時候,我很想送你番屋企,我想和你說,大家可以再一齊嗎...
    但你唔俾我送你,和你分開後,我哭了,
    因為我知我地不會像以前了....
    我發了幾個message給你,我真係想你覆我,你來我家啦...
    最後你覆我’請給我一點私人時間’,完了,我知道我們完了....
    但我還傻傻地e.mail給你,’大家都變了,但大家都冷靜了兩年了,難道還未足夠....’
    最後你的答案是,’無錯大家都變了,但我已經有另一半,如有行為令你誤會請見諒’

• 我好似係到玩火咁,一齊明知結果都要去做,

我好痛,好痛,好似自己係自然的傷口灑鹽...

• hi

唔好唔開心

• 你說不覺得這兩年是冷靜期,難道你早已沒有我...

我唔明,好想知,但我知你唔會答,你性格係咁...

可能一直以來我愛得你太深了,我想一齊都係我以為你都會愛我

想真一點,我都唔係好了解你,對於你過去我一無所知

有好多時我想你講給我聽,但你唔會...

時間真的會沖淡一齊嗎...

我真的會忘記你嗎.....

• 我都唔知係唔係唔開心

返工好似無咩野,

但一個人的時候,就會成日想佢的e.mail內容

眼淚好自然流下...

• 唔好唸咁多啦! 放開d. 你永遠唔會知道到底會點. You never know what is going to happen. Maybe this is just a timing matter. If you two are meant to be together, you will eventually. Just a matter of time. :)

• 講得岩

• 葉子的離開,是因爲風的追求還是樹的不挽留?

• 愛情就是上輩子欠下的情債這輩子來還

• Nakhodka,我的exex bf,很喜歡這句[葉子的離開,是因爲風的追求還是樹的不挽留?]哈哈

為何我們只想到風跟樹.,葉子本身的意願呢?該來則來,該走則走,when is over, is over,根本無法控制.

• 兩年前你放棄左人先

就算當初仍心有你,仲愛你,但冇規定一定要等你

• 傷害你的人, 是你自己

• 不要灰心, 只是你還未遇上另一個她, 感情沒有誰對誰錯. 成日計算得了什麼, 失了什麼, 那是多麼的可憐, 因不懂向前行. 老友, 最好使自己recover的方法係你要好好安排自己的時間, 找朋友倍下自己, 給自己每日的節目或去學點東西,可能在學習地方話唔定遇上另一個她呢! Just the best is not coming yet.

• 心酸.....

咁點解2年前你要放棄佢,俾佢離開自己呢???

• starking,

Why did you think the past two years were you two's cool down stage? She already has another bf wor, that means she did not treat that as a cool down stage, but a time for herself to meet someone else and find other happiness la.

If that's the case, you have just been silly. She didnt' like you anymore since two years ago but only you yourself thought she will still think about the relationship.

Wake up la.

• 可能我真的大在乎,我係唔咁心,

兩年冷靜期,可能係我自己想,

有幾位朋友都叫我放低,但真的咁易

我都以為這兩年時間我可以放低

一齊係我以為,我無想過佢的感受,

我錯了,但已經返唔到轉頭.......

• 願我可以學會放低你

• 愛情就係咁樣ga啦~

由她去吧~

• starking,

你兩年前係同佢講"分手" or "冷靜下"?

點解你會以為呢兩年係大家既冷靜期架??

太傻.....

• 其實兩年前大家都無正式講分手

只係大家越來越少找對方

我一直等,希望佢會找我,

但永遠都係我找他,

可能學佢話齋,佢一早放棄我

係我無放棄過佢,

• 你有冇看,我唔知

不過就算你有看我地都返唔到以前咁

我真係好想你永遠係我身邊

但現在只可以係幻想中

永遠不能成為事實

• 原來我用接近三年的時間,

都未能忘記佢,

每次想起我都好心酸...

• 你的內容令我諗起一首歌, "最深痛是, 愛得太遲"

• 也許相愛很難…

• 估唔到直到現在我都會想起你,

但....我只係想起大家一齊的片段,

你回來是不能發生的事了,

我只知我還有少少愛你,

你回來我可能會接受,

但你不回來我都唔會太介意,

或者時間真的可以忘記一齊,

現在只是間唔中想念你,

但一次想念足夠令我困苦.....

• //兩年前我放棄左你

The story ends.

• 8年了。

你還好嗎?

我還是單身,朋友說是我不肯去結識其他,

但我心裏明白,我怕傷害人,更伯被傷害。

痛很久才會復原。

• 如果我條仔兩年前同我分開,兩年後話冷靜夠了,我會比兩年前更加憎佢。

死開啦,終於... 係一早己經失去先啱

Log in to reply