我終於無左你.....

• 我們係二千年左右一齊,大家都開心左五年了,<br />人地話拍拖耐左就會有這一關,如果過到這一關大家就會好好.....<br />兩年前我放棄左你,其實我好想收到你的電話,問吓我近況..<br />最後都係無,我約你出來,大家都無野講...<br />兩年了我以為心�堣w經沒有你,<br />直到我夢見你會結婚,我醒了,原來我沒法能夠忘記你...<br />我太愛你了,前日我約你,我嘗試找番以前的感覺..<br />在電影院中,我很想很想拖你的手,但我怕...我好似感覺到,你已經唔係我了....<br />都走的時候,我很想送你番屋企,我想和你說,大家可以再一齊嗎...<br />但你唔俾我送你,和你分開後,我哭了,<br />因為我知我地不會像以前了....<br />我發了幾個message給你,我真係想你覆我,你來我家啦...<br />最後你覆我’請給我一點私人時間’,完了,我知道我們完了....<br />但我還傻傻地e.mail給你,’大家都變了,但大家都冷靜了兩年了,難道還未足夠....’<br />最後你的答案是,’無錯大家都變了,但我已經有另一半,如有行為令你誤會請見諒’

• 我好似係到玩火咁,一齊明知結果都要去做,
    <br>我好痛,好痛,好似自己係自然的傷口灑鹽...
    <br>

• hi
    <br>唔好唔開心

• 你說不覺得這兩年是冷靜期,難道你早已沒有我...
    <br>我唔明,好想知,但我知你唔會答,你性格係咁...
    <br>可能一直以來我愛得你太深了,我想一齊都係我以為你都會愛我
    <br>想真一點,我都唔係好了解你,對於你過去我一無所知
    <br>有好多時我想你講給我聽,但你唔會...
    <br>時間真的會沖淡一齊嗎...
    <br>我真的會忘記你嗎.....

• 我都唔知係唔係唔開心
    <br>返工好似無咩野,
    <br>但一個人的時候,就會成日想佢的e.mail內容
    <br>眼淚好自然流下...

• 唔好唸咁多啦! 放開d. 你永遠唔會知道到底會點. You never know what is going to happen. Maybe this is just a timing matter. If you two are meant to be together, you will eventually. Just a matter of time. :)

• 講得岩

• 葉子的離開,是因爲風的追求還是樹的不挽留?

• 愛情就是上輩子欠下的情債這輩子來還

• Nakhodka,我的exex bf,很喜歡這句[葉子的離開,是因爲風的追求還是樹的不挽留?]哈哈
    <br>
    <br>為何我們只想到風跟樹.,葉子本身的意願呢?該來則來,該走則走,when is over, is over,根本無法控制.

• 兩年前你放棄左人先
    <br>
    <br>就算當初仍心有你,仲愛你,但冇規定一定要等你

• 傷害你的人, 是你自己

• 不要灰心, 只是你還未遇上另一個她, 感情沒有誰對誰錯. 成日計算得了什麼, 失了什麼, 那是多麼的可憐, 因不懂向前行. 老友, 最好使自己recover的方法係你要好好安排自己的時間, 找朋友倍下自己, 給自己每日的節目或去學點東西,可能在學習地方話唔定遇上另一個她呢! Just the best is not coming yet.

• 心酸.....
    <br>
    <br>咁點解2年前你要放棄佢,俾佢離開自己呢???

• starking,
    <br>Why did you think the past two years were you two's cool down stage? She already has another bf wor, that means she did not treat that as a cool down stage, but a time for herself to meet someone else and find other happiness la.
    <br>If that's the case, you have just been silly. She didnt' like you anymore since two years ago but only you yourself thought she will still think about the relationship.
    <br>Wake up la.

• 可能我真的大在乎,我係唔咁心,
    <br>兩年冷靜期,可能係我自己想,
    <br>有幾位朋友都叫我放低,但真的咁易
    <br>我都以為這兩年時間我可以放低
    <br>一齊係我以為,我無想過佢的感受,
    <br>我錯了,但已經返唔到轉頭.......

• 願我可以學會放低你

• 愛情就係咁樣ga啦~
    <br>由她去吧~

• starking,
    <br>
    <br>你兩年前係同佢講"分手" or "冷靜下"?
    <br>點解你會以為呢兩年係大家既冷靜期架??
    <br>
    <br>太傻.....

• 其實兩年前大家都無正式講分手
    <br>只係大家越來越少找對方
    <br>我一直等,希望佢會找我,
    <br>但永遠都係我找他,
    <br>可能學佢話齋,佢一早放棄我
    <br>係我無放棄過佢,

• 你有冇看,我唔知
    <br>不過就算你有看我地都返唔到以前咁
    <br>我真係好想你永遠係我身邊
    <br>但現在只可以係幻想中
    <br>永遠不能成為事實

• 原來我用接近三年的時間,
    <br>都未能忘記佢,
    <br>每次想起我都好心酸...

• 你的內容令我諗起一首歌, "最深痛是, 愛得太遲"

• 也許相愛很難…

• 估唔到直到現在我都會想起你,
    <br>但....我只係想起大家一齊的片段,
    <br>你回來是不能發生的事了,
    <br>我只知我還有少少愛你,
    <br>你回來我可能會接受,
    <br>但你不回來我都唔會太介意,
    <br>或者時間真的可以忘記一齊,
    <br>現在只是間唔中想念你,
    <br>但一次想念足夠令我困苦.....

• //兩年前我放棄左你
    <br>
    <br>The story ends.

• 8年了。
    <br>你還好嗎?
    <br>我還是單身,朋友說是我不肯去結識其他,
    <br>但我心裏明白,我怕傷害人,更伯被傷害。
    <br>痛很久才會復原。

• 如果我條仔兩年前同我分開,兩年後話冷靜夠了,我會比兩年前更加憎佢。
    <br>死開啦,終於... 係一早己經失去先啱

Log in to reply