我唔理架喇>.<~~ 一切都等我去完旅行返黎先講啦~~

• 其實都唔係咩好大件事, 不過食飽飯無野做, 同大家分享下啦~~~

遠:
    實不相瞞, 我係幾個月之前, 都仲係一個幾想有自已個家, 都有諗過結婚0既女人.
    其實, 我同男朋友都諗住今年年尾買樓, 我地都好有計劃, 大家都好努力儲錢的. 
    但係, 好境不常, 就係今年大約年中0既時間, 佢有一位家人身體出左問題, (咩問題我唔想多講, 總之都係麻煩) 估計要用錢, 所以都實行唔到我地0既計劃---買樓. 咁當然, 我好唔開心啦~~~~ 我都有問過我地0既將來點, 但係因為佢煩緊屋企野, 所以一味唔知唔知, 我認我當期時都迫到佢好辛苦, 好有壓力, 我仲問佢你打唔打算同我買樓, 呢個問題我都問左幾次, 佢比我0既答覆就話: 呢四五年都唔諗住...... 佢話想等安頓好曬0的屋企野先...... 我仲好記得佢講過一句說話: 如果情況一路落去的話, 我唔擔保我地有將來, 如果你唔介意的話, 我都好想你同我行落去.

咁..... 無野好講啦, 當期時, 真係好似同緊一個無將來0既人一齊咁... 我日日就心情唔好.. 日日就對佢發皮氣... 但係佢都包容. 

我地曾經冷靜過一個月0既時間, 呢個月大家都唔搵大家, 因為大家都辛苦...... 

我係呢個月, 諗左好多野, 我發覺自己仲好鐘意佢, 好掛住佢, 我諗左好多問題:
    - 我係咪真係要結婚呢?
    - 我如果鐘意一個人, 係咪一定要咁迫佢?
    - 鐘意一個人, 代唔代表我一定要同佢有張婚紙?
    ..... 我仲有好多問題.... 最終, 我有答案了: 我好想同佢一齊, 已經唔介意結唔結到婚, 因為呢個男人真係對我好, 我唔想失去佢.

於是, 我地又和好了~~~ 大家都好有重新0既感覺, 而我覺得我自己改變左, 變得好豁達, 已經唔再去諗我之前想要0既野, 但求開開心心咁同佢過就算 :)

近:
    正當我享受緊歡樂0既時光, 我仲同朋友商量好要下年新年去旅行添~~ 我地好開心今次0既旅行~~~~~
    我男朋友係呢個時候同我講話想買樓結婚!!!!! 
    我無心理準備因為我全心全意做緊其他野, 其實可能因為之前發生左佢家人0既事, 我對結婚買樓已經沖淡左了...... 我都已經無諗呢0的野, 正係想開開心心過生活. 
    男朋友知道我去旅行, 佢依家比說話我聽, 話我唔儲錢諗同佢0既將來.... 心諗: 大佬呀~~~~~ 又係你當時自己話呢四五年唔諗買樓0既事~~~ 依家竟然咁比說話我聽~~~~~ 
    不過都係心諗0者, 我無開到口, 因為唔想嘈交.
    又話我: 唉~~~~ 咁又係呀~~~ 旅行幾時都緊要過買樓結婚架啦對於你黎講~ 可?
    我: =.="........... 無出聲.....

男人, 都變得幾快, 幾個月前同幾個月後可以咁唔同.
    無架.... 我一心一意諗住去旅行, 我唔想諗其他野. 

• .

• 1時1樣既...

• dog dog人?

• 所以我先唔理佢

• 你無朋友架咩? 咩都要上she講.....

• haha replied @ 2009-10-15 11:40 pm

你無朋友架咩? 咩都要上she講.....

咪一早講左你聽我好食飽飯好得閒0羅~~~ 咁都仲要問

• 妳平時好就佢架???

• 大弟 replied @ 2009-10-15 11:51 pm

妳平時好就佢架???

佢就我多

• 去完先講, 去一次旅行都不會用了成入首期啦, 開心一下都無妨~

• forgettrouble replied @ 2009-10-15 11:53 pm

去完先講, 去一次旅行都不會用了成入首期啦, 開心一下都無妨~

我唔會唔去呀, 我企硬架喇已經

• forgettrouble

你有無開icq呀? 我今晚無開呀

• 我專登開來等你開心下架, 哈哈~

• 不如試下坦誠d同佢講你既想法.話你唔係唔愛佢..
    只係因為之前既事..暫時放低左結婚呢個諗法..
    我覺得..2個人如果唔敢 ╱ 唔可以坦誠相對...
    暫時唔好行到結婚果步 ^^

• forgettrouble replied @ 2009-10-15 11:56 pm

我專登開來等你開心下架, 哈哈~

等我一陣, 我依家去開

• I_am_GG replied @ 2009-10-15 11:57 pm

不如試下坦誠d同佢講你既想法.話你唔係唔愛佢..

只係因為之前既事..暫時放低左結婚呢個諗法..

我覺得..2個人如果唔敢 ╱ 唔可以坦誠相對...

暫時唔好行到結婚果步 ^^

旅行旅行旅行...

• 佢又開始出口術, 我只能採取逃避0既態度

• 男朋友知道我去旅行, 佢依家比說話我聽, 話我唔儲錢諗同佢0既將來.... 心諗: 大佬呀~~~~~ 又係你當時自己話呢四五年唔諗買樓0既事~~~ 依家竟然咁比說話我聽~~~~~

============================

又係妳大佬出事呀....haha

• aiya replied @ 2009-10-16 12:11 am

男朋友知道我去旅行, 佢依家比說話我聽, 話我唔儲錢諗同佢0既將來.... 心諗: 大佬呀~~~~~ 又係你當時自己話呢四五年唔諗買樓0既事~~~ 依家竟然咁比說話我聽~~~~~

============================

又係妳大佬出事呀....haha

佢邊有日唔出事?

佢仲煩過我呀媽,日哦夜哦, 哦我同一樣野

• 佢邊有日唔出事?

佢仲煩過我呀媽,日哦夜哦, 哦我同一樣野

===========================

男人無野既.......佢得閒得滯姐.......畀多d野佢攪下咪無事囉...

• 我終於同佢講話佢幾個月前先講話呢四五年都唔諗買樓住

• 但其實你男朋友咁想同你結婚..
    另一方面睇都係好事黎既 ^^

• I_am_GG replied @ 2009-10-16 12:17 am

但其實你男朋友咁想同你結婚..

另一方面睇都係好事黎既 ︿︿

我已經放低左喇, 調返轉係我放低

• 你男友之前屋企有事,佢當然好無心理準備,而咁岩你又係咁push佢...

其實你果時應該係support佢<--o係佢講"我都好想你同我行落去",相信佢當時的確係想你去支持佢,一齊同佢過呢一關.而你剛好相反.

兩個人要一齊,要結婚,平有平搞,貴有貴搞.最緊要大家思想/understanding係同步...即使唔太一致,都可以包容一下(遲d先搞or什麼).如果你覺得結婚買樓真係好重要,要如期,但佢因為屋企有事,影響jor心情,但仍然草草同你結婚,你會認為佢幸福ma?點解唔o係佢最需要支持既時候支持佢,等佢快d整頓好心情,全心全意同你一齊搞結婚呢?

睇得出你男友個心都仲係一樣,仲係緊張你.

愛情唔係遊戲,無話邊個及早離場就等於唔蝕...

o係你去旅行之前,同你男友傾下la,諗真d,了解下你個心真實係想點,拎出黎傾.

等你去旅行既時間,大家可以好好咁各自想一下.

我無真係睇曬你第2段...如果有誤解/以上我打既內容不當,唔好見怪,因為好眼訓但又好想留個言.

• NatNatalie1318 replied @ 2009-10-16 1:31 am

你男友之前屋企有事,佢當然好無心理準備,而咁岩你又係咁push佢...

其實你果時應該係support佢<--o係佢講"我都好想你同我行落去",相信佢當時的確係想你去支持佢,一齊同佢過呢一關.而你剛好相反.

兩個人要一齊,要結婚,平有平搞,貴有貴搞.最緊要大家思想/understanding係同步...即使唔太一致,都可以包容一下(遲d先搞 or什麼).如果你覺得結婚買樓真係好重要,要如期,但佢因為屋企有事,影響jor心情,但仍然草草同你結婚,你會認為佢幸福ma?點解唔o係佢最需要支持既時候支持佢,等佢快d整頓好心情,全心全意同你一齊搞結婚呢?

睇得出你男友個心都仲係一樣,仲係緊張你.

愛情唔係遊戲,無話邊個及早離場就等於唔蝕...

o係你去旅行之前,同你男友傾下la,諗真d,了解下你個心真實係想點,拎出黎傾.

等你去旅行既時間,大家可以好好咁各自想一下.

我無真係睇曬你第2段...如果有誤解/以上我打既內容不當,唔好見怪,因為好眼訓但又好想留個言.

我已經諗得好清楚, 我認為同一個人一齊, 結婚已經唔重要, 我已經放低左呢樣野.

我而家反而着重0既係, 我0既人生應該要點行, 去令自己開心0的

• Who cares? Get Out Stupid Bitch!

• 做 yr bf 真折墮!!

• 兩個人一齊只要有共識就可以~~ 如果 easonfan 未想結婚住, 你可以忠於你既意願, 話佢知旅行完先結婚, 簽個字就可以, 可以好簡單~~ 不過到時記得請我飲喎~~ 做埋姊妹都唔區架, 哈哈~~

• csls0518 replied @ 2009-10-16 10:50 am

兩個人一齊只要有共識就可以~~ 如果 easonfan 未想結婚住, 你可以忠於你既意願, 話佢知旅行完先結婚, 簽個字就可以, 可以好簡單~~ 不過到時記得請我飲喎~~ 做埋姊妹都唔區架, 哈哈~~

未諗住呢樣野, 都係想去左旅行先~

係喎, 我地0既chung king mansion gathering係幾時? 我又唔記得左

• 有無人覺得佢係一個又無腦、又自我中心既女人呢?? 係咪普遍港女都係咁??

• 我再 post 出黎比你睇啦~~

• csls0518 replied @ 2009-10-16 11:01 am

我再 post 出黎比你睇啦~~

我成日都唔記得, 咁你地已經決定左係邊到等未?

• 戇鳩誠 replied @ 2009-10-16 10:58 am

agree!

• 日期: 2009 年 10 月 30 日 (五)

時間: 晚上 7:30

地點: 尖沙咀重慶大廈 c 座 3 樓新德裡餐廳

菜式: 印度菜

報名者如下:

1. csls0518

2. xxx

3. xxxx

4. xxxxx

5. xxxxxx

6. xxxxxxx

7. xxxxxxxx

8. xxxxxxxxx

• 男人好一時一樣 .. 好難理解 ...

• csls0518 replied @ 2009-10-16 11:08 am

日期: 2009 年 10 月 30 日 (五)

時間: 晚上 7:30

地點: 尖沙咀重慶大廈 c 座 3 樓新德裡餐廳

菜式: 印度菜

報名者如下:

1. csls0518

2. xxx

3. xxxx

4. xxxxx

5. xxxxxx

6. xxxxxxx

7. xxxxxxxx

8. xxxxxxxxx

你唔想係到list個名單出黎?

• onenightcat replied @ 2009-10-16 11:09 am

男人好一時一樣 .. 好難理解 ...

hello, 呢排都經常見到你

• 我真係吾明,點解條女係條仔屋企有事果陣仲淨係諗自己!?仲要大枝野咁同人講要人認同?!?!?條女真係吾覺得自己可恥架喎?????無腦既女人特別難教!!!!!

• easonfan, 係呀, 你知啦, 我仇家多, 唔想比咁多人知邊個敢痴埋黎我度麻, 我要其他人同意我先敢响其他 thread 到响朵麻, 哈哈~~

• csls0518 replied @ 2009-10-16 11:13 am

easonfan, 係呀, 你知啦, 我仇家多, 唔想比咁多人知邊個敢痴埋黎我度麻, 我要其他人同意我先敢响其他 thread 到响朵麻, 哈哈~~

哦~~~ me too呀, 你見上面0的人就知啦.

• 我係對事!!!吾鐘意聽就話人針對你,呢d咪自我中心囉!!!反省下啦港女!!!你開thread就要人入黎讚你你就吾好開啦!!!!!無能腦!!

• easonfan, 我見到呀, 不過我覺得可以不理, 因為人地鐘意搞事都無辦法, 係咪~~ 最緊要係你唔係咁就可以~~ 你可以討好到幾多人丫? 況且, 有 d 人根本唔需要討好, 只會自討沒趣~~

• csls0518 replied @ 2009-10-16 11:22 am

easonfan, 我見到呀, 不過我覺得可以不理, 因為人地鐘意搞事都無辦法, 係咪~~ 最緊要係你唔係咁就可以~~ 你可以討好到幾多人丫? 況且, 有 d 人根本唔需要討好, 只會自討沒趣~~

所以我都話架啦~~~ 呢個月真係同我八字好相沖, 係呀FS死都話唔關事~~~

真係... 中秋節呀, 食屎食到依家, 尋日我公司0個個會計呀, 又出事喇佢

• 即到來~

hihi...

• 你公司既會計, 獲獲新鮮獲獲甘~~

• 紅豆你好~~~~

csls, 佢又重施故技: 開錯票

• 我真係好有疑問: 整乜鬼野你成日開錯票?

我老細本票book就快比佢用完架喇

• 唉~~ 搞到你又搞到公司又搞到其他人~~

• 醫神

你公司個會計做野太大意~

佢係開錯銀碼定公司名呀?

• 咁叫老闆再去申請囉, 無計~~ 哈哈~~

Log in to reply