皮膚差真係化妝仲衰過無化妝……

• 天生皮膚差,又易r到一撻撻,化妝又唔係,唔化妝又唔係,化妝因為令到皮膚乾,搞到好易痕,唔化妝又遮唔到d暇疵,無面見人……唉……

• 始終化妝出街好d,我皮膚都唔算太好,如果要我唔化妝就出街我真係唔得,無臉見人:(

• 化妝之前做多d保濕功夫得唔得?

等d皮膚無咁乾咪無咁痕囉~又唔可以因為d疹而唔化妝既~

• 做多D FACIAL補下濕 有一隻高壓純氧好好嫁 你可以試下 $398有得做

• wong_melody replied at 2015-11-27 6:22 pm

---------------------------------------------------------------

始終化妝出街好d,我皮膚都唔算太好,如果要我唔化妝就出街我真係唔得,無臉見人:(

===============================================================

我明你感受,我都係好需要化妝先出到街個類人,但係好驚搞到皮膚仲差......

• siufiona replied at 2015-11-27 7:51 pm

---------------------------------------------------------------

化妝之前做多d保濕功夫得唔得?

等d皮膚無咁乾咪無咁痕囉~又唔可以因為d疹而唔化妝既~

===============================================================

唔得呀,我平時都有做開保濕,因為d皮膚一乾就好痕,保濕呢d一定要做,但係天氣一乾燥,單靠保濕都未必真係捱到成日!

• 皮膚差再化妝會令皮膚仲差, 又容易浮粉

其實個底好, 唔化妝都可以好靚

自從係 Marsha 打咗水光槍之後

都唔洗點化妝出街, 白淨同水嫩咗好多

皮膚底層做得好, 真係慳好多功夫

• 或者你試下byo益膚乳酸菌啦,你可以即食或者溝凍飲,

每日一至兩次左右啦,d濕疹應該慢慢就會退架啦,

我呀妹都有食開,都幾work架!

• replied at 2015-11-30 10:51 am

皮膚差再化妝會令皮膚仲差, 又容易浮粉

一直都聽人講話水光好補濕, 效果好過保濕針, 一直都好想試下, 但要幾耐先見效呢? 想係聖誕時靚靚, 依家打會唔會太遲?

• 唔好化妝著啦....整返好個底仲好啦

full mask 同埋整乾淨塊面個底層先啦

• Aekey replied at 2015-12-02 10:41 am

replied at 2015-11-30 10:51 am

皮膚差再化妝會令皮膚仲差, 又容易浮粉

一直都聽人講話水光好補濕, 效果好過保濕針, 一直都好想試下, 但要幾耐先見效呢? 想係聖誕時靚靚, 依家打會唔會太遲?

1-2個星期就見效, 而家打仲趕得切聖誕節靚靚, 水光唔只補濕, 係可以改善埋膚質, 膚質靚咗化少D 妝都得啦

• 我都打左水光呀, 皮膚真係透出種好似韓星既光澤, 覺得自己皮膚健康左

• 買d有深層潔淨嘅洗臉野!!

之後再full番d 補水mask

• 我已經日日fu mask嫁喇

但fu完都好似唔夠咁

個底仲係好乾

我先去Marsha打水光

搞返好個底, 煩少好多野

• 我都有打水光, 唔知係錯覺定咩, 塊面好似飽滿咗, 唔係肥果隻, 係好似多咗彈性果種漲卜卜

Log in to reply