凹凸洞有冇得救?

• 我男朋友以前成日都生暗瘡,
    而家大個左, 就冇再點生,
    不過佢以前成日都支暗瘡.
    搞到塊面有好多凹凸洞,
    而家佢份工成日都要見客,
    佢覺得d窿影響到佢外表,
    凹凸洞到底有冇得救?

• 叫你男朋友做下DEEP FX啦 好好嫁做完 差唔多1千蚊就有得做一次

• 份工經常要見客

執好個外表真係好緊要

有好多人未睇工作能力就睇左outlook先

個人望落順眼爭好遠ga

• 有d人大大下會淡左或者冇左,

太西利可能就要做機先ok!

• babyyb replied at 2015-10-30 1:23 pm

---------------------------------------------------------------

叫你男朋友做下DEEP FX啦 好好嫁做完 差唔多1千蚊就有得做一次

===============================================================

得唔得架, 我未聽過喎...

• melani replied at 2015-10-30 6:33 pm

---------------------------------------------------------------

份工經常要見客

執好個外表真係好緊要

有好多人未睇工作能力就睇左outlook先

個人望落順眼爭好遠ga

===============================================================

男朋友就係擔心呢個問題,

佢都係話d人太睇外表,

所以先想搞好d凹凸洞

• 我以前都有一個好淺好淺既凹凸洞,

唔知係咪平時有用開磨砂膏呢,呢兩年覺得淺咗少少,

你可以試下叫你男朋友用磨砂膏嘅,但我諗好深嗰啲應該就唔得喇

• 去磨皮囉~

• tristcheng replied at 2015-11-02 1:44 pm

我以前都有一個好淺好淺既凹凸洞,

我男朋友以前中學生到成面都係, 好嚴重架!

而家差唔多成塊面都係窿窿,

磨砂膏佢平時都有用, 但幫助唔大

• SING replied at 2015-11-02 4:36 pm

去磨皮囉~

我都有朋友提過, 但而家仲考慮緊..

• Canon replied at 2015-11-02 5:05 pm

tristcheng replied at 2015-11-02 1:44 pm

我以前都有一個好淺好淺既凹凸洞,

我男朋友以前中學生到成面都係, 好嚴重架!

而家差唔多成塊面都係窿窿,

磨砂膏佢平時都有用, 但幫助唔大

如果你講到咁嚴重,你不如帶你男朋友去磨皮啦,我知Musee有架!

一係你上佢地個網望下先啦

http://www.museemedical.com.hk/treatment_face.php?cat=136&subcat=22

• 係 Marsha 試左佢個暗瘡凹凸洞療程

做完覺得面部水油平衡返好多

幾次之後凹凸洞係有淡到,皮膚平滑左唔少

暗瘡同凹凸洞係有得救嫁

就算唔可以完全清, 都應該可以減到7、8成

• 好似有好多男仔有呢個問題,

我個朋友嘅老公又係青春期出暗瘡留下一堆凹凸洞,

不過佢老公就唔介意自己嘅外表囉,

其實可以做微針或者打laser就可以解決,

樓主你男友要見客應該會著重自己外觀,

自己攪唔到架,唔會老左就退架,搵個醫生攪攪佢啦

http://www.lasercareclinic.com.hk/PurpleLaseracnescar.html

• 我男友個鼻都有好多凹凸洞呀,

不過佢都唔肯去攪,唔知點解好多男仔都好抗拒去美容院

• pinklady replied at 2015-11-04 3:06 pm

我男友個鼻都有好多凹凸洞呀,

不過佢都唔肯去攪,唔知點解好多男仔都好抗拒去美容院

當然

男人做facial已經尷尬, 仲要出出入入係女人

唔係Marsha有男賓, 我都唔會去

• 要微針先得. 都要起碼萬零蚊.

我都係成臉洞.............

• 處理暗瘡凹凸洞既普遍方法︰

1) 微針療程

微針療程係用佈滿幼細鋼針既按摩棒,

喺有問題既皮膚上滾動,刺出超過20萬個穿透細胞的微細管道,

刺激真皮層的傷口自癒能力,可以令皮膚表皮層的厚度增加8%。

2)注射填充劑、注射膠原或人造脂肪,

填補失去既組織虛位

3) CT RF Laser治療

用CT RF Laser深入真皮下刺激膠原重生及再排列,

令疤痕凹凸洞表面消退。

想做呢d療程可以去歐亞美創旗下間纖瘦店呀,唔錯架。

• 成面的話,我真係覺得去睇左醫生advise下可唔可以做fraxel repair,

雖然過程睇落有d恐怖,

先破壞後修補,

但呢個係最WORK

• repair怕的話,

可以做restore,都係fraxel黎

restore做5-6次已經夠晒數

Log in to reply