成日化妝係咪唔好..好傷皮膚?

• 咁你地又會點KEEP??

• 一定啦..仲會好易令皮膚阻失..好易出粒粒

• 化妝肯定傷皮膚啦,我就係唔想成日化妝,所以去打水光槍,打完皮膚自然透亮,面色都靚好多,畫眼線唇膏已經出得街,有興趣可以去Marsha $2800試做,打左次已經上癮,膚質改善好多

• 我從來都唔化粧的

除非真係好有需要

我40+ 但我出街個陣

D人仲以為我化咗粧的

我平日好注重護理的

所以屋企好多小機器的

有一樣一定唔少得的

就係我平日一定用椰子油

搽eye brows & eye lashes

出街個陣就搽 Revitalash eye lash conditioner

& Revitalash eye brow conditioner

效果好似搽咗Masacara咁樣

Lips個度 我用自己整的Lip Balm

搽咗就會好紅潤 好似化咗粧咁樣

我覺得麗質真係天生的

(我唔話自己係)

只係自然美非人工美所可比的

心中的渴望 歲月不留痕

肯定係每個女人的夢想黎的

美麗係inside out

亦係 out in的 :)

• 其實化妝真係太多化學野 我自己有做開FACIAL 其中一個係排鉛既FACIAL 又係因為成日化妝太多太多毒素係面上面 我覺得可以咁樣試下既

• 其實化妝就點都會有影響架啦,好多女仔都係化得多妝搞到素顏更加唔見得人,因為皮膚差左,所以我覺得應該由保養皮膚做起,令自己素顏都要靚,至少可以化冇咁濃妝呀嘛,做多D treatment啦~~

• WAH~~上面D咁架..咁HARD SELL癲架

• 樓上的靚女:

大家都係分享吓心得啫

岩咪睇囉 唔岩咪唔好睇囉

唔駛動氣的

可以晒命係好幸福架 :)

• 我唔覺化妝會影響皮膚喎,護返膚就得啦。我反而唔化妝皮膚仲差,可能唔化妝護膚同清潔做少咗。

• 我都感覺會羅,啲皮膚要透氣,試下假日不要化妝, 會好啲。

• Reiss replied at 2015-07-14 8:32 am

---------------------------------------------------------------

我唔覺化妝會影響皮膚喎,護返膚就得啦。我反而唔化妝皮膚仲差,可能唔化妝護膚同清潔做少咗。

===============================================================

你平時日日都化妝架??勁..咪好好厚粉囉!

• rexchau replied at 2015-07-14 2:19 pm

---------------------------------------------------------------

我都感覺會羅,啲皮膚要透氣,試下假日不要化妝, 會好啲。

===============================================================

我依家唔係出街見人都唔會化..令皮膚可以休息下

• Zoe replied at 2015-07-14 9:07 pm

Reiss replied at 2015-07-14 8:32 am

我唔覺化妝會影響皮膚喎,護返膚就得啦。我反而唔化妝皮膚仲差,可能唔化妝護膚同清潔做少咗。

你平時日日都化妝架??勁..咪好好厚粉囉!

識化妝,又點會厚呀?仲要識選擇同用化妝品及工具!

• 樓主又覺得自己皮膚有咩問題?

睇下幫唔幫到你!!

• haahha replied at 2015-07-15 8:33 pm

樓主又覺得自己皮膚有咩問題?

睇下幫唔幫到你!!

面上有蟎虫有暗瘡既問題..唔知點整好..好煩...整極都唔好

• Lynn replied at 2015-07-15 8:53 pm

haahha replied at 2015-07-15 8:33 pm

樓主又覺得自己皮膚有咩問題?

睇下幫唔幫到你!!

面上有蟎虫有暗瘡既問題..唔知點整好..好煩...整極都唔好

係啦..去maggiebeauty整下d暗瘡啦..因為有暗瘡同面上有蟎虫有關..唔好亂用滴露呀...會好hurt皮膚...不如出去整下佢啦...好快會好架!

Log in to reply