分手之後......

• 分手之後,大家會做乜呢?

我會咁做的

1. 一覺訓天光 仲發咗個美夢
    2. 浸番個香薰浴 繼續keep fit
      更唔少得香噴噴的椰子油來護膚
    3. 繼續享受我的「人生靜趣」

咁我有無愛過呢?真係考起我了今次........

• 會唔會其實本身自己就好享受獨處?

反而當有個人係身邊既時候

令你忽略左「人生靜趣」 ?

• nlbsp replied at 2015-04-05 9:42 pm

---------------------------------------------------------------

會唔會其實本身自己就好享受獨處?

反而當有個人係身邊既時候

令你忽略左「人生靜趣」 ?

===============================================================

多謝你的留言

你講得真係好

有依個可能性

多謝你咁富於啟發性的提醒

• 唔好客氣, 都係經過塔下咀

可能大家都享受呢方面先有共嗚

既然宜家都分左, 咪趁機享受下^_^

以靜待下一位身邊人既出現

• nlbsp replied at 2015-04-05 10:33 pm

---------------------------------------------------------------

唔好客氣, 都係經過塔下咀

可能大家都享受呢方面先有共嗚

既然宜家都分左, 咪趁機享受下^_^

以靜待下一位身邊人既出現

===============================================================

多謝你的安慰及鼓勵

我真係幸運

估唔到係依D地方都遇到咁的幸運

Learn More

係我自己同自己講的

• 分手後, 才發覺原來沒有女人, 生活是多麼自由和快樂

• 你可以咁輕鬆咁面對分手真係好叻.

• Happy Fella replied at 2015-04-06 8:58 am

分手後, 才發覺原來沒有女人, 生活是多麼自由和快樂

凡事兩面睇的,一方面可以係你咁講的,但係有伴有有伴的樂趣的。婚姻制度的建立都係咁架嘛。一向自得其樂的我都知道依樣嘢,你一定比我更知的。 我哋會因我哋的現有的狀況而忘形個陣,都唔會忘記生活的另一面的,依個係balanced life!!!

• 43 replied at 2015-04-06 9:31 am

你可以咁輕鬆咁面對分手真係好叻.

依個都可以係「表裡不一」的表現黎的,唔係點呀,唔通對天問: 「我何辜」,然後攞住包紙巾喊咩,哈哈。如果你有睇過套戲叫做He said She said的話,個女主角就係咁架啦,同佢條仔分手後。

依刻輕鬆下一刻沉重,你點知咁多呢?

FACT=/=TRUTH

當然,我哋只係傾吓個possibilities!

當然有一個可能係 佢真係好叻 可以咁輕鬆面對分手!

• 現今婚姻制度徹底失敗, 因為人類聰明了

一張要簽一世的約章, 根本是行不通的

結婚, 可以用世紀大騙局來形容

• Happy Fella replied at 2015-04-06 10:00 am

現今婚姻制度徹底失敗, 因為人類聰明了

你令我諗起巴金寫的「家春秋」

佢哋都係做埋差唔多的嘢的

Happy Fella, 你一定係個好unique的人

會唔會遇到好多阻力同反對者呢?

是非又會唔會好多呢?

你個句話係今日講出黎

都係好BOLD的

• Learn More replied at 2015-04-06 10:08 am

Happy Fella replied at 2015-04-06 10:00 am

是非又會唔會好多呢?

你個句話係今日講出黎

都係好BOLD的

Good observation. Thumb up!

我是完美主義, 論事天馬行空

所說的話, 被質疑多但亦有認同

香港這地方其實很保守 :-)

• Happy Fella replied at 2015-04-06 11:14 am

Learn More replied at 2015-04-06 10:08 am

Happy Fella replied at 2015-04-06 10:00 am

是非又會唔會好多呢?

你個句話係今日講出黎

都係好BOLD的

Good observation. Thumb up!

我是完美主義, 論事天馬行空

所說的話, 被質疑多但亦有認同

香港這地方其實很保守 :-)

我其實住係美國

我覺得就算係美國社會

你的言論都係original的

我相信你未發表的言論係

• LM<<

You betcha. I am from California.

現在香港定居, 基本上每一兩年返美國toad trip

你在美國那

• Happy Fella replied at 2015-04-06 12:11 pm

LM<<

You betcha. I am from California.

你在美國那

• Learn More replied at 2015-04-06 12:19 pm

Happy Fella replied at 2015-04-06 12:11 pm

LM<<

你在美國那

我係Austin Texas個度的

我丈夫時不時都會到San Jose個度出差的

我就做跟得夫人去個度玩

哈哈哈

你適應香港的人事嗎?

我每一兩年都會番香港同去台灣的

• LM<<

Small world huh. 我在洛杉磯和三藩市, 離Texas不遠, domestic flight的話。。WAKA

San Jose很熟, 因為我buddy在Cisco工作, 所以經常去探班. 你每一兩年返香港玩, 和我的pattern好相似

我適應能力很強, 重新適應香港很快, 其實每個地方都有pro and con, 何必一定要有固定居所? 有條件的話, 最好是在世界每一個城市, 輪流住一段時間, 這才是人生

• 我係Austin Texas個度的

我丈夫時不時都會到San Jose個度出差的

我就做跟得夫人去個度玩

哈哈哈

你適應香港的人事嗎?

我每一兩年都會番香港同去台灣的

Made me think of a wise girl, a nice chatmate from she.

• Happy Fella replied at 2015-04-06 12:41 pm

LM<<

Small world huh. 我在洛杉磯和三藩市, 離Texas不遠, domestic flight的話。。WAKA

San Jose很熟, 因為我buddy在Cisco工作, 所以經常去探班. 你每一兩年返香港玩, 和我的pattern好相似

我適應能力很強, 重新適應香港很快, 其實每個地方都有pro and con, 何必一定要有固定居所? 有條件的話, 最好是在世界每一個城市, 輪流住一段時間, 這才是人生

你真洒脫

做你女朋友

都要給你很大自由度

你會唔會好似天空的雲咁

游來游去 無定所呢?

真係「來去都無牽掛}?

有無女人問過你

你最想停留係邊度呀?

你唔會怪我三八啦嘛

:D

• 我每次去San Jose

都會順便去San Francisco玩的

去一次加州實肥肥咁番屋企的

• 當妳提及香薰浴, 有感覺妳不在香港, 因為香港能同時有浸和企浴的屋, 少之又少.

做人灑脫需要極大自由度, 對方能給我的, 我會同樣無私地給她

哈沒收過這問題...咁我又未嚴重到變成一隻冇腳雀仔

加州真系好多美食, 但我定時做運動, 所以常戰勝邪惡 :-)

• BTW不要食太肥, 老公會有籍口 LOL

• Happy Fella replied at 2015-04-06 1:22 pm

BTW不要食太肥, 老公會有籍口 LOL

我今日着咗件GUCCI橙色春裝DRESS係XXS

LUCKILY 我着到

我表姐教話 女人要識洗男人錢

男人先會搵更多錢的

哈哈哈

啱晒我依個天生購物狂

:p

by the way 我上次去San Jose買咗成USD10K BURBERRY的嘢,好開心好滿足!!!

我哋做大婆的幾時都要打扮自己,如果唔係老公會搵小三的,嘻嘻嘻

• Sorry Passer_by = Learn More

• 言下之意, 你懷疑hubby有外遇?

懂打扮和shopping的女人我欣賞. 妳穿XXS係因為小身型還是瘦?

• BTW, 妳有冇用Line或Wechat?

不介意間中可以app chat

• Happy Fella replied at 2015-04-06 1:59 pm

言下之意, 你懷疑hubby有外遇?

懂打扮和shopping的女人我欣賞. 妳穿XXS係因為小身型還是瘦?

我係瘦型個種的

我係着依件

http://www.gucci.com/us/category/f/women_s_ready_to_wear#look8776

我無擔心我丈夫有外遇

佢工作太忙

無時間諗依D嘢的

佢有時間都玩Candy Crush的

哈哈哈

• Hey thatz quite a sexy little dress, 配咩鞋?

同意妳個theory, 錢花得多, 男人自然會找辦法配合

正如我常叫下屬花錢, 享受過後就會更努力

• It's 2AM CDT in Austin, have good nite :-)

• Happy Fella replied at 2015-04-06 3:05 pm

Hey thatz quite a sexy little dress, 配咩鞋?

配依款鞋,比較低heel的 (http://www.gucci.com/us/styles/384823A3N002535#)我到依家都着唔到較高heel的靯架。 有一次落雨我着boot(較高heel的)結果因為較滑的關係成個係超市度跌襯,當時我扮無事,即刻換個坐係度的姿勢,再起番身; 成個動作流暢自然,好似人哋玩體操咁。哈哈哈

你原黎係老闆黎的

真係失敬失敬

係呢 你對衣着有無要求架?

有無鍾意的牌子架?

• Happy Fella replied at 2015-04-06 2:03 pm

BTW, 妳有冇用Line或Wechat?

不介意間中可以app chat

Sorry, 我睇漏咗依度

Line ID: dtengxx

• Learn More replied at 2015-04-06 7:04 pm

Happy Fella replied at 2015-04-06 3:05 pm

Hey thatz quite a sexy little dress, 配咩鞋?

配依款鞋,比較低heel的 (http://www.gucci.com/us/styles/384823A3N002535#)我到依家都着唔到較高heel的靯架。 有一次落雨我着boot(較高heel的)結果因為較滑的關係成個係超市度跌襯,當時我扮無事,即刻換個坐係度的姿勢,再起番身; 成個動作流暢自然,好似人哋玩體操咁。哈哈哈

你原黎係老闆黎的

真係失敬失敬

有無鍾意的牌子架?

鞋也襯gucci, 果然鍾情時裝

open toes不錯頗性感, 就算不是high heels, 總比sneakers feminine

靚要付代價, 見過無數女仔出事, 但妳都算聰明hohoho

客人才是真正的老闆, 我每月都是等他們的糧 :-D

我極愛時裝, 至愛是Paul Smith和Energie, 但我更喜愛的是把古董車翻新

收到妳個Line會add妳

• Happy Fella replied at 2015-04-06 9:23 pm

Learn More replied at 2015-04-06 7:04 pm

Happy Fella replied at 2015-04-06 3:05 pm

你原黎係老闆黎的

真係失敬失敬

有無鍾意的牌子架?

鞋也襯gucci, 果然鍾情時裝

open toes不錯頗性感, 就算不是high heels, 總比sneakers feminine

靚要付代價, 見過無數女仔出事, 但妳都算聰明hohoho

客人才是真正的老闆, 我每月都是等他們的糧 :-D

我極愛時裝, 至愛是Paul Smith和Energie, 但我更喜愛的是把古董車翻新

收到妳個Line會add妳

我上Paul Smith的網站,睇中咗個beach towel, 我會買咗佢用黎襯番件Burberry 的泳衣,好睇。多謝好介紹。

http://www.paulsmith.co.uk/us-en/shop/campaigns/mens/beach-holiday-essentials/men-s-signature-stripe-beach-towel.html

http://us.burberry.com/check-triangle-bikini-p39443401?search=true

車嗎? 我唔太曉的,玩古董車係高消費黎架喎,你對生活都好有要求啫。

Log in to reply