That's an icing on the cake!!!

• 小三們,你哋能唔能夠成功,就睇你哋係乜嘢 -- 係蛋糕的core, icing, 定係 core + icing. 如果只係icing, 只係短暫情緣;係core的話,就可以同大婆平分春色; 若果係core+icing的話,實可以坐上大婆的位!

• Core乜鬼吖?有啲小三剩係想破壞人地家庭

• Fa replied at 2015-04-05 7:25 pm

---------------------------------------------------------------

Core乜鬼吖?有啲小三剩係想破壞人地家庭

===============================================================

凡事兩面睇

小三的出現可以係好事黎架喎

所謂「火煉精金嘛」

話唔定小三的出現可以

令兩夫妻的關係更上一層樓呢!

• 心裡有條刺,如何修補?更上一層樓只是幻想吧!男人有了小三,唯有放開自己找尋值得愛既人,最傻是免强自己撑下去。當男人發現戴綠帽的時候自然比死更難受,活該!當然大婆是個聰明人才可走這步,否則淪為别人洩慾工具!

• Instead of icing, 我可給他把精液射上蛋糕, 然後一口吃掉...

這就是我比大婆成功之處 :-D

• 小三 replied at 2015-04-06 6:55 am

---------------------------------------------------------------

Instead of icing, 我可給他把精液射上蛋糕, 然後一口吃掉...

===============================================================

個人喜好,非小三專屬啵^^

• 大婆愛情人 replied at 2015-04-06 12:56 am

心裡有條刺,如何修補?更上一層樓只是幻想吧!男人有了小三,唯有放開自己找尋值得愛既人,最傻是免强自己撑下去。當男人發現戴綠帽的時候自然比死更難受,活該!當然大婆是個聰明人才可走這步,否則淪為别人洩慾工具!

是真正的放下,還是報復或放縱的心態?

淪為洩慾工具?視乎自己的定位吧!

• Nealie replied at 2015-04-06 7:45 am

大婆愛情人 replied at 2015-04-06 12:56 am

心裡有條刺,如何修補?更上一層樓只是幻想吧!男人有了小三,唯有放開自己找尋值得愛既人,最傻是免强自己撑下去。當男人發現戴綠帽的時候自然比死更難受,活該!當然大婆是個聰明人才可走這步,否則淪為别人洩慾工具!

是真正的放下,還是報復或放縱的心態?

淪為洩慾工具?視乎自己的定位吧!

大婆愛情人,我覺得你應該去做哲學家,咁有見地的嘢你都諗到,讚!

如果有宗教信仰的話 條刺會唔會放得下呢?

如果可以咁易就放下的話 要成聖真係好易的。

要原諒定係難受咁過日 係選擇黎的

男人結婚的原因好多時係因為想有「洩慾工具」囉

我丈夫係咁講架 佢話佢D朋友都係咁話的

我於是講: 我只係想聽我想聽的嘢

洩慾前:問:你愛唔愛我 答:唔知道

洩慾後:問:你愛我否 答:愛

洩慾前:問:你話我靚唔靚 答:無諗過

洩慾後:問:你話我靚嗎? 答:Yes

洩慾前:問:我想買幾件BURBERRY的衫 答:你要有BUDGET

洩慾後:問:我想買幾件BURBERRY的衫 答:好呀

依D都係我試探我丈夫的問題黎的,我只係想講,我丈夫無講錯的,男人點解要結婚啫,咪係個果原因囉!!希望女權主義唔好鬧佢吓。

Nealie: 我都好同意你的講法,人好鍾意搵藉口比自己的,又會將自己的嘢合理化的。 有位朋友同我講「道理講得通的 未必實際上行得通的」都幾有道理。

多謝兩位的意見!!! 真係Inspiring啦。

• 小三 replied at 2015-04-06 6:55 am

Instead of icing, 我可給他把精液射上蛋糕, 然後一口吃掉...

對. 顏射囗爆呑精後庭腳交綁手綁腳滴蠟等等...我老婆邊樹肯做. 祗有小3和妓女滿足到我

• 人夫 replied at 2015-04-06 9:45 am

小三 replied at 2015-04-06 6:55 am

對. 顏射囗爆呑精後庭腳交綁手綁腳滴蠟等等...我老婆邊樹肯做. 祗有小3和妓女滿足到我

唔知你有無睇過套嘢叫做 "Girl in the box" 呢? 你同個男主角可能有共同嗜好的,哈哈哈。

• Passer-by replied at 2015-04-06 10:38 am

人夫 replied at 2015-04-06 9:45 am

小三 replied at 2015-04-06 6:55 am

唔知你有無睇過套嘢叫做 "Girl in the box" 呢? 你同個男主角可能有共同嗜好的,哈哈哈。

又會唔會好似"The Secretary" 入邊個男主角咁呢?

• 小三 = 妓女

• Ria妹妹,在she.com咁多年,好少見像你這樣有意思和值得思考的post了。你說男人是為了同女人上床先結婚也不無道理,我也在這裏聽過一位男性朋友說同樣的說話,我相信這個男人也不可能會找到值得愛的人。在這裏要報復要放縱真很容易,我眼看很多人夫如何討好女人為求上床令我恨之入骨,這些人做朋友也不佩莫說做情人!即使單身男人亦只是要洩慾對象,不要也不可惜!放下=大愛嗎?我不知道亦沒這本事!

• I See replied at 2015-04-06 11:25 am

小三 = 妓女

大婆如果只係丈夫的洩慾工具的話

同妓女的分別又係邊呢?

只係名份?

• 大婆愛情人 replied at 2015-04-06 11:26 am

Ria妹妹,在she.com咁多年,好少見像你這樣有意思和值得思考的post了。你說男人是為了同女人上床先結婚也不無道理,我也在這裏聽過一位男性朋友說同樣的說話,我相信這個男人也不可能會找到值得愛的人。在這裏要報復要放縱真很容易,我眼看很多人夫如何討好女人為求上床令我恨之入骨,這些人做朋友也不佩莫說做情人!即使單身男人亦只是要洩慾對象,不要也不可惜!放下=大愛嗎?我不知道亦沒這本事!

大婆愛情人,你一定是位俠客黎的,世間一定有很多事是你所不屑的。

能唔能夠搵到值得愛的人都係睇命水的,而唔係你的行為有幾咁「義」的;當你憤慨之餘亦要接受月老的做事方式。

你有想過做唐吉訶德嗎?定係好似想PLATO咁搵佢的理想國呢?依個世上有你咁的人真係好,幾時都帶比人期盼的!!!

• Ria妹妹,多謝你的讚賞和關心,大婆的本事可能是你想像不到的。我想,你説的月老也很看重大婆,派了一位能與大婆甘苦與共能一生一世的人來。若不是小三的出現,不是男人那麼任性,大婆也不會認識這個人,現在男人只能每天活在痛苦中,在“黙默地“等待大婆回頭……可惜大婆只愛情人,待時機一到,大婆便可真正的放下。Ria妹妹,正如你說大婆對很多人很多事都不屑,尤其那些隻眼開隻眼弊的女人!做女人一定要堅強啊!

• 啲男人正仆街,講乜都冇用,等天收啦!

• 老婆 replied at 2015-04-06 4:42 pm

啲男人正仆街,講乜都冇用,等天收啦!

個天對男人好好架喎,佢哋可以左擁右抱,社會上除咗大婆嘈外,好似對其他人黎講係接受架喎。

男人又老得慢好多,女人就算做幾多facial都係係咁老落去的。我識一個中東人,佢話佢哋屋企教落,選妻一定要選細5年以上的,因為要計埋依樣嘢的,哈哈。你又要諗,個女人老咗,男人對住佢點開胃架啫,依個係現實問題黎的。出邊又咁多靚女,咪encourage佢去識多D靚女囉; 幾美的女人見得多都會看懨的一日的。 等佢哋慢慢去比較,總有惓鳥知返的一日的。

老婆,一定係無乜讀過後宮的嘢,古代的美女到老咗都係失寵的,我記得有個曾經對個皇帝講,希望個皇帝只係記得佢年青的樣,個果女人後來連皇帝都唔見的,就算個皇帝想見佢。 你又睇到D乜嘢係依件事上。

個天幫男定女,唔會攪錯的;如果個天真係幫大婆,就會安排包大人的出現,個天連依樣嘢都唔做的--真係話男人係立於必勝之地的!

大婆咪對個男的"動之以情"囉,千其唔好提以前的事,又唔好講佢以前曾作過的Promise。咁的話,個男的反而有回心(部分)的一天。

• 大婆愛情人 replied at 2015-04-06 4:07 pm

=================大婆愛情人 replied at 2015-04-06 4:07 pm

Ria妹妹,多謝你的讚賞和關心,大婆的本事可能是你想像不到的。我想,你説的月老也很看重大婆,派了一位能與大婆甘苦與共能一生一世的人來。若不是小三的出現,不是男人那麼任性,大婆也不會認識這個人,現在男人只能每天活在痛苦中,在“黙默地“等待大婆回頭……可惜大婆只愛情人,待時機一到,大婆便可真正的放下。Ria妹妹,正如你說大婆對很多人很多事都不屑,尤其那些隻眼開隻眼弊的女人!做女人一定要堅強啊!

月老的出現係幫阿當搵夏娃架嘛,但月老又幫Abraham搵咗好多個妾士喎,咁即係點呢? 係依單嘢上,可以係男人無discipline的,但又有無天意係入邊呢?如果真係有的話,大婆想堅強都堅強唔到的。 要能夠放下,都要天比架,唔係單憑個人努力就得的。

大婆成日話等天收依個收果個,換黎的答案可能係 :it's not on my watch/ 我啋你都儍,如來佛又係個天,上帝又係,阿拉真神又係。 要成功一定要有個天看事物的觀點的。

但個天都有派米的時候(即係大發慈悲)的時候......

但我睇咗咁耐,我仲未發覺大婆們有咁的慧根喎

My way -- NOT your way..... 讀過宗教史的人都知我講乜的

對大婆黎講,SETBACK一定係肯定有的,如果個男的真係咁重要,婚姻制度真係咁重要,咪痛定思痛再黎過囉; 如果唔係,個男人唔重要的,婚姻制度可有可無的,咁咪搵過第二個囉。無論決定係點,要記住Actions bring consequences.

點解要痛苦呢? 我中學個陣睇過朱光濳寫的「談擺脫」只要能夠下到決定,係可以擺脫痛苦的,會痛苦係因為猶疑不決!

大婆愛情人,多謝你比個話我發表我的言論。

Log in to reply