大家新年前大掃除會做咩清潔工作?

• 我屋企習慣性會全屋吸塵、洗地同洗灶頭
    已經搞到我一頭煙~_~
    各位JM嚟緊有咩要搞?

• 我都係要吸塵呀 屋企好多細細件既散件真係好麻煩

下下都要搬黎搬去咁

仲要拖完地等塊地乾左先可以搬返D野返埋去

真係搞掂個廳都做成日

• 以前好認真, 所有櫃入邊啲嘢都搬出黎拾吓, 而家只會清潔表面嘢. 抺塵抺地洗窗廉, 盡量一日搞掂.

• 我屋企習慣要抹埋牆身

用塊布仔擒高擒低抹黎抹去真係OMG

好在唔使打臘咋~

• 樓上JM你做咩唔搵工具幫你?

市面有D拖把係可以用黎抹牆身同好高既地方架

好似我屋企用緊微力達個高效拖把

喺Magasale買既

用左幾次效果真係唔錯

最重要係唔使企上櫈都抹到牆同天花XD

• BBpiggy replied at 2015-02-11 9:45 pm

---------------------------------------------------------------

樓上JM你做咩唔搵工具幫你?

喺Magasale買既

用左幾次效果真係唔錯

===============================================================

係兩截式定係伸縮架??

我試過伸縮式既拖把 佢鎖唔實枝棍囉lol

果陣搞到勁呢HEA

• nanaw replied at 2015-02-11 10:20 pm

---------------------------------------------------------------

BBpiggy replied at 2015-02-11 9:45 pm

喺Magasale買既

用左幾次效果真係唔錯

===============================================================

係兩截式定係伸縮架??

果陣搞到勁呢HEA

我用果枝係伸縮丫

不過你放心我伸縮左好多次都無問題:P

• BBpiggy replied at 2015-02-11 10:31 pm

nanaw replied at 2015-02-11 10:20 pm

BBpiggy replied at 2015-02-11 9:45 pm

喺Magasale買既

用左幾次效果真係唔錯

係兩截式定係伸縮架??

果陣搞到勁呢HEA

我用果枝係伸縮丫

不過你放心我伸縮左好多次都無問題:P

真係?

聽落感覺唔錯

落去家品果D鋪頭試下先~THX呀sis :P

• 唔好講笑

一個除塵拖把真係幫左好大忙

上年我無喱d架生 搞左成日

今年買左個拖把返黎 3 4個鐘就ko啦

• wendyyyan replied at 2015-02-21 7:06 pm

唔好講笑

一個除塵拖把真係幫左好大忙

上年我無喱d架生 搞左成日

今年買左個拖把返黎 3 4個鐘就ko啦

我都買左啦

前兩日試過真係好爽a_a

Log in to reply