今個夏天終於可以去天空之城

• 下個月終於扲到假去Queensland玩喇
    想去Queensland其中一個影點好耐,就係Paronella Park
    好想join其中既Darkness Falls Tour
    睇過fd影既相,真係好靚好浪漫
    聽講呢個古堡連宮崎駿果部天空之城都係參考Paronella Park做藍圖
    今次終於有幾會黎呢到見識

• Queensland本身都係一個浪漫地方

身邊好多fd都揀Queensland做密月旅行~

樓主講既天空之城,都係一個夢寐以求既結婚地點

Paronella Park背後既一個感人故事,對於有情人係到結婚,好有象徵意義

環境好靚,城堡有個觀景臺,睇風景,瀑布

氣氛好浪漫

• 我都好想去呀

Queensland既7月,係海水最清澈既一個月份

去cairns睇完Paronella Park,真係要去大堡礁玩潛水

可以揀堡礁遊艇一日遊果類既團, 1日去2~3個礁群

我就揀左個包含無限次浮潛,我仲加錢玩埋深潛 呢類遊艇好在可以去比較遠既礁群,睇既海底景會壯觀好多靚好多,都好多係潛水發燒友join呢類團,但係有時大浪,遊艇會比較搖,容易暈船浪

• 我都有去大堡礁

不過我唔識游水,又易暈船浪,所以揀左專去浮潛既tour

會停係外堡礁既海上浮台,這種tour係有一日遊,有浮潛,玻璃底穿,半潛水艇之旅…

呢種就輕鬆d,冇咁chur, 船公司多數會包buffet, 名乎其實係海景自助buffet

呢種遊艇都好受歡迎,唔使落水都睇到海底珊瑚. 而且船會固定係海上平台,所以船好穩唔會咁易暈船.

對於我呢種易暈船既人係好正

• 好想去,好想去旅行..

• parvee replied at 2014-06-13 5:53 pm

---------------------------------------------------------------

好想去,好想去旅行..

===============================================================

去啦去啦~期待緊而家好興奮!

• sacuk replied at 2014-06-13 11:20 am

---------------------------------------------------------------

Queensland本身都係一個浪漫地方

身邊好多fd都揀Queensland做密月旅行~

樓主講既天空之城,都係一個夢寐以求既結婚地點

Paronella Park背後既一個感人故事,對於有情人係到結婚,好有象徵意義

環境好靚,城堡有個觀景臺,睇風景,瀑布

氣氛好浪漫

===============================================================

真係架?我都想有男朋友陪我去QQ我個frd都話果度好靚好romantic ga

• jojoYi replied at 2014-06-13 11:21 am

我都好想去呀

Queensland既7月,係海水最清澈既一個月份

去cairns睇完Paronella Park,真係要去大堡礁玩潛水

可以揀堡礁遊艇一日遊果類既團, 1日去2~3個礁群

我就揀左個包含無限次浮潛,我仲加錢玩埋深潛 呢類遊艇好在可以去比較遠既礁群,睇既海底景會壯觀好多靚好多,都好多係潛水發燒友join呢類團,但係有時大浪,遊艇會比較搖,容易暈船浪

我都會去大堡礁!但係我係第一次,有啲緊張timXD

• doll replied at 2014-06-13 5:58 pm

parvee replied at 2014-06-13 5:53 pm

好想去,好想去旅行..

去啦去啦~期待緊而家好興奮!

好羨慕呀,我仲存緊錢,男朋友又唔肯陪我去...

• 點解?.?佢唔中意去旅行?拍拖去好浪漫噶

• dollmanic replied at 2014-06-13 6:06 pm

點解?.?佢唔中意去旅行?拍拖去好浪漫噶

又唔係..佢話要睇波..

• parvee replied at 2014-06-13 6:08 pm

dollmanic replied at 2014-06-13 6:06 pm

= =咁都得,世界杯都係一個月je,你又儲緊錢咪岩囉,gogo!

• dollmanic replied at 2014-06-13 6:10 pm

parvee replied at 2014-06-13 6:08 pm

dollmanic replied at 2014-06-13 6:06 pm

= =咁都得,世界杯都係一個月je,你又儲緊錢咪岩囉,gogo!

咁又係..我再同佢講下,plan下先

• 哈好XD同佢講queensland等緊佢

• 我都係7月去~不過去黃金海岸玩熱氣球package=]

• 真架?我都有諗過熱氣球,但最後都係想去潛水多D

• 因為浮潛我幾年前玩過alreadyXD

• 你就好啦,如果呢次好玩我都會plan去多次,雖然我覺得好難唔好玩(即係我一定會去多次xddd

Log in to reply