想找已婚朋友,純粹傾計

• 有冇朋友好似我咁,結婚幾年,已同另—半冇乜話題,開囗埋囗都係D生活的小事,朋友又越來越少。想睇吓呢到有冇真心的朋友可以得閒倾吓閒計?(sp免問)

• 咁咪去第二階段囉...有,係一定有.睇下你點去處理...你地會唔會一齊去同一班朋友的PARTY或GATHERING?或你會帶佢認識你的朋友嗎?

• Wife:

有,你講的我哋已經做晒。我覺得係大家開始冇咁care 大家的感受,日日番到去屋企都各自各。好無奈。

• 這似乎是必經階段.

有小朋友嗎?

• Nick99:

有2個小朋友。

必經但之後喺乜?

• 讀書都分小學中學大學, 一定有不同level,

marriage 都差不多, 不能永遠不變.

其實有kids 應該更多話題更多目標.

• 話題只有家事和小朋友,覺得自己的感受好耐都沒有人理了,好想揾番一啲開心的感覺。

• 話題又點止只有家事和小朋友...

講下 weekend 去邊度玩, 去沙灘摸蜆去放風箏,講下小朋友上興趣班, 或weekend租邊一套 movie 一家大細睇...

未做已經好開心!

不過, 你識多d朋友傾下都係好事! 加油!

• People are still dreaming the life they had before marriage, especially men, they want to be carefree thus they found everything to do with married life boring.

• Lady, 同意!

通常男人婚後想回味婚前的自由.

• Loneliness replied at 2014-01-14 4:05 pm

---------------------------------------------------------------

Wife:

有,你講的我哋已經做晒。我覺得係大家開始冇咁care 大家的感受,日日番到去屋企都各自各。好無奈。

===============================================================

不過CARE唔CARE是可以你去主動的.SPECIAL你有二個小朋友,除左講細路,可以傾下,如放假,不如帶小朋友去邊度玩...又或你好想去邊度旅行,你SEARCH了VIDEO,同佢一齊係WEBSITE睇...

或計畫請朋友回家吃飯...你地飲紅酒嗎?可以同佢一起買,等朋友來時飲...

叫佢請朋友同事回家作客,等你又可以同老公&佢的朋友吹水...

• 講下MOVIES, 有時你可以同佢講下你的感受,即上床面對面傾...

• f

• 其實人生不斷經歷唔同角式轅變,如果唔調節自己心理,一定會令自己唔開心!

• 對...我都努力想方法維繫同老公的感情,都有問下我的好朋友...吸收下佢地講的文章...仲有努力教好仔女...想下煮咩比佢地食...

• 既然有緣網上一聚

何需再老話家常

不如轟烈嘻笑一會吧

• 版主結婚幾年已經抱兩,相信曾經轟烈過,難免忍受不了平淡生活

• 多謝大家的意見,其實我都盡量令自己投入,但有時老公放工番家只會上網或睇電視。有時我真係覺得好悶。想揾人喺度吹吓水庶。

• 我其實都算不合格的媽咪同老婆。因我番工一定叻過我煮飯同做家務。而且我極度討厭煮飯。

• 盡人事啦

保持下少女風情

家庭事始終比較灰色

• 已婚藍,

你好似好有經驗

• 版主又吾駛擔心,食色性也,你仲有辦法既

Btw,冇請工人咩?

• 唔知係咪因為老公喺初戀男友,又拍咗差不多10年先結婚,所以久遺了一啲愛情的感覺。

• Bobo

有吖,家中有個可愛既黃面婆嘛!

• 版主要小心,一旦遇上高手,好易越軌

不如跟子女談戀愛吧^_^

• 版主要小心,一旦遇上賤男,好易家破人亡

• 已婚藍 replied at 2014-01-15 2:46 pm

---------------------------------------------------------------

版主要小心,一旦遇上高手,好易越軌

===============================================================

我諗我唔會既,我很細膽。而且聽説很多she.com的男也很,,和他們型容的很不一。哈哈!

• 以上的也是我。

不要擔心,我講完就算的。仲有she.com的賤男真是太出名,我不敢令教

• lady replied at 2014-01-15 2:51 pm

版主要小心,一旦遇上賤男,好易家破人亡

lady

你系she遇到男吾賤咩?恭喜

• 聽得多吖嘛,呢度出名在有好多已婚男人搵食,唔理好醜,但求就手又無手尾

"已婚男人"呢個身份簡直係佢地既護身符啦

• bobo2000 replied at 2014-01-15 2:51 pm

已婚藍 replied at 2014-01-15 2:46 pm

版主要小心,一旦遇上高手,好易越軌

我諗我唔會既,我很細膽。而且聽説很多she.com的男也很,,和他們型容的很不一。哈哈!

哈哈,原來版主都做過she男功課,結果系失望tim

• 梗係要明白遊戲規則啦,俾屋企個黃面婆知道有女埋身仲得了既,所以我都會講明我係已婚,咁囡囡就會佩合我既時間,長玩長有

• 真喺諗住係度吹吓水,冇諗嗰D嘢。

• 呢度溝女話咁易,扮下情深post下歌仔,得米啦

耐唔耐又開條兩人先明既thread,你都咪話,囡囡lum到無朋友

• lady replied at 2014-01-15 3:05 pm

聽得多吖嘛,呢度出名在有好多已婚男人搵食,唔理好醜,但求就手又無手尾

"已婚男人"呢個身份簡直係佢地既護身符啦

一定啦,難得怨朱頭都有盟鼻葡殺,竟然都有人欣賞

• D女人要搵戀愛感覺吖嘛,搞到一身蟻時自己擺嚟

• 我都係傾計,

派咭片無運行既

• man replied at 2014-01-15 3:18 pm

呢度溝女話咁易,扮下情深post下歌仔,得米啦

耐唔耐又開條兩人先明既thread,你都咪話,囡囡lum到無朋友

She.com "高手" 賤男常用嘅招式

• Lady replied at 2014-01-15 3:27 pm

man replied at 2014-01-15 3:18 pm

囡囡受咪得囉,呢招所向無敵架

• Lady

感覺你怨氣好重.....

• 討論下she.com既現象啫,唔係你想我講咩呢?

• man replied at 2014-01-15 3:31 pm

Lady replied at 2014-01-15 3:27 pm

man replied at 2014-01-15 3:18 pm

囡囡受咪得囉,呢招所向無敵架

睇下對邊個囉,好多時都係得啖笑,不過幾好玩㗎

• 怨氣重冇話吾好

嚇走部份冇鬼用既搵食男架!

• 我都知呢度危險,不過睇吓人哋講乜都幾得。

• 得意

• 唔出去見人同小心說話咪得囉

• 諗一諗

將一生既幸福押系一個男人身上,何嘗吾危險,只系世俗需要

• 已婚藍 replied at 2014-01-15 3:59 pm

諗一諗

將一生既幸福押系一個男人身上,何嘗吾危險,只系世俗需要

直頭係一場賭博,all in.

• 拼輸黎玩,贏輸最後都好,總算玩過...

• 已婚藍 replied at 2014-01-15 4:20 pm

拼輸黎玩,贏輸最後都好,總算玩過...

玩死人架

Log in to reply