想做脫毛,有無tips?

• 想做激光脫毛啊,有無咩要注意架?

• 我諗你要搵啲信譽良好的脫毛中心囉,儀器同埋治療師都有保證,唔好搵啲掛羊頭賣狗肉0既,groupon嗰啲賣到平一平嗰啲,尤其要小心。

• 我自己去美容院做蜜蠟脫~

• 睇下你係咪想要永久效果lor,如果係就要揀755nm嘅激光脫毛機,其他唔work架~

• KK replied at 2013-12-18 10:00 am

---------------------------------------------------------------

睇下你係咪想要永久效果lor,如果係就要揀755nm嘅激光脫毛機,其他唔work架~

===============================================================

755激光脫毛機即係點啊?我點知啲美容院用咩機呀?

• 近日有間日本既銀座calla, 做緊hkd388脫毛優惠, 任選特定一個部份,我12月初試左lower arm, 無hard sell, 有保濕添。 你可以打去問下仲有無e個優惠。

• 唔好亂試啲平0既激光脫毛啊,今日蘋果先話有人因為貪平一級燒傷,留咗100個疤0係對腳度。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=18556747&category_guid=4104&category=&issue=20131219

• WA! 段新聞好恐怖!

佢呀媽實好肉痛la....

其實激光脫毛去D唔專業既中心都好危險,我自己去Medilase, 佢係有認可既Gentlelase中心, 我自己都介紹左好多同事去, 起碼夠哂安全同Pro 先la

• alice replied at 2013-12-20 11:24 am

---------------------------------------------------------------

WA! 段新聞好恐怖!

佢呀媽實好肉痛la....

其實激光脫毛去D唔專業既中心都好危險,我自己去Medilase, 佢係有認可既Gentlelase中心, 我自己都介紹左好多同事去, 起碼夠哂安全同Pro 先la

===============================================================

我聽唔少人講呢間啊,好似話佢地主打clinical department,醫生團隊的專業,referal有無discount架?

• Jane replied at 2013-12-19 7:00 pm

唔好亂試啲平0既激光脫毛啊,今日蘋果先話有人因為貪平一級燒傷,留咗100個疤0係對腳度。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=18556747&category_guid=4104&category=&issue=20131219

段新聞好得人驚.....真係唔好見平就join, 都唔知係咩人同你打激光

• 咁佢個D係明氹學生, 見佢地又無經濟能力, 所以都會搵D平平地做

• 脫毛激光會好過彩光ge

其實好睇間公司做得好唔好, 同埋光師d手勢la~

我去開銀座Calla脫, 個度d staff好pro, 做左幾次已經出少好多毛,而且一d都唔痛~

• 彩光同激光都話有明顯分別, 但好多公司都唔講佢部機個激光波長係咩, 因為依家好多人都知比較好嘅波長係755nm, 所以係要睇多D, 留意多D

• amylee14 replied at 2014-01-15 6:00 pm

脫毛激光會好過彩光ge

我去開銀座Calla脫, 個度d staff好pro, 做左幾次已經出少好多毛,而且一d都唔痛~

咦,我聽過呢間喎,但佢其實用緊咩波長?

因為755nm激光脫毛波長係最fit亞洲人黃皮膚架

唔係好多間有...我淨係知dermes, medilase呢d係用緊755nm機

• winnie.chan replied at 2014-01-16 7:24 pm

amylee14 replied at 2014-01-15 6:00 pm

脫毛激光會好過彩光ge

咦,我聽過呢間喎,但佢其實用緊咩波長?

因為755nm激光脫毛波長係最fit亞洲人黃皮膚架

唔係好多間有...我淨係知dermes, medilase呢d係用緊755nm機

話時話, 佢地有講, 不過我唔記得左

下次我記得問下:P

• 問左喇~ 係808nm

咁我即刻問佢地la, 聽講755nm係最好喎

咁佢地就話. 其實唔係得一個波段最好ge, 亞洲人皮膚毛髮黎講, 600-900nm 都係好適合, 808較易被黑色素吸收

佢地咁講我都安心d ge, 同埋係360度脫毛, 暫時效果都ok。

• amylee14

請問你脫毛果度幾錢?

• replied at 2014-01-23 12:11 am

amylee14

請問你脫毛果度幾錢?

388 脫腋下, 永久的

• 找人撐腰吧

• heidi86 replied at 2013-12-17 6:43 pm

我諗你要搵啲信譽良好的脫毛中心囉,儀器同埋治療師都有保證,唔好搵啲掛羊頭賣狗肉0既,groupon嗰啲賣到平一平嗰啲,尤其要小心。

我都係咁話.

Log in to reply